Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - "Falowane" paznokcie

Monik - Sob 19 Sie, 2006 18:48
Temat postu: "Falowane" paznokcie
Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste. Na prawej ręce górki są mniejsze.
Te fale wyglądają dosyć brzydko :/ Nie wiecie może, czy to ma jakąś nazwę, lub jak wyprostować te paznokcie? Ja tego nie zrobiłam, bo niektórzy sądzą, że o coś zaczepiłam i jest takie coś, albo że gniotę palcem paznokcie... Mr. Green Ale nie, to nie tak, to samo mi się zrobiło, i utrzymuje się już chwilę. Co mam zrobić?
Nikita - Sob 19 Sie, 2006 18:52
Temat postu:
Eeee, chodzi ci o takie kreseczki na paznokciach? Czy wygięcia paznokci?
Bo ja mam takie kreseczki na paznokciach - to podobno jest spowodowane brakiem jakiejś witaminy..
joasia1990 - Sob 19 Sie, 2006 19:44
Temat postu: Re: "Falowane" paznokcie
Monik napisał/a:
Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste.

Możesz napisać jaśniej? bo z twojego opisu wynika ze masz 10 - centymetrowe paznokcie! Ja to nawet nie mam takich palców a co dopiero mowic o paznokciach Confused
Inversja - Nie 20 Sie, 2006 02:20
Temat postu:
hmm falowany paznokiec to ma mam tylko na kciuku i to przez to ze mnie kon ugryzl kilka miesiecy temu. a tak pozatym to mam jakies kreseczki ale jakos sie tym nie przejmuje bo tak mam od kad pamietam. ale tez slyszalam ze to przez nie dobor jakiej witaminy, polecam zazywanie np. centrum albo jakiegos innego preparatu witaminowego mozesz tez uzywac jakis lakierow z odzywkami.
nasty_girl - Nie 20 Sie, 2006 17:29
Temat postu:
nie wiem jak jest mozliwe zebys na paznokciu miala kilku centymentrowe odstepy, chyba ze cos nie tak napisalas.. biale kreski to niedobor witaminy jakies, ale miedzy biala kreska a wkleslasciami jest roznica, gdzies o tym czytalam.. byly pokazane rozne paznokcie, jedne byly objawami grzybicznymi, jedne czegos innego, dokladnie nie pamietam ale lepiej poszukaj o tym w internecie, lub spytaj kogos kto sie moze znac..
Monik - Nie 20 Sie, 2006 21:25
Temat postu: Re: "Falowane" paznokcie
joasia1990 napisał/a:
Monik napisał/a:
Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste.

Możesz napisać jaśniej? bo z twojego opisu wynika ze masz 10 - centymetrowe paznokcie! Ja to nawet nie mam takich palców a co dopiero mowic o paznokciach Confused

Ekhem... Pomyłka Wink Sorki, ale ja niezbyt dobrze umiem na oko oceniać różne centymetry, długości itd. Mr. Green Na pewno nie mam 10 cm paznokci Mr. Green

To nie żadne kreski ani wklęsnięcia, po prostu mam kawałek normalneo, prostego paznokcia i na nim takie dwie górki _/\_/\_ coś takiego, oczywiście te górki są mniejsze gdzieś o połowę i nie takie szpiczaste, wiadomo, ale to coś mniej-więcej podobnego.
joasia1990 - Nie 20 Sie, 2006 23:05
Temat postu:
jesli masz tak od zawsze to po prostu taka jest twoja uroda Wink

ale jesli górki zaczely pojawiac sie dopiero teraz, to moze byc jakas choroba, np grzybica wiec lepiej idz do lekarza Wink
BaSiA__ToSiA - Pon 21 Sie, 2006 16:45
Temat postu:
Moja starsza siostra(ale nie najstarsza Smile ) tez ma takie "górki", ale to dlatego ze jak byla mala to moja najstarsza siostra przyciela jej palca drzwiami od lazienki Smile ale mnie wtedy jeszcze nie bylo wiec nie slyszalam dzwieku jaki wydala przy zatrzasnieciu Razz Razz Twisted Evil Cyclops
Blejdi - Nie 15 Paź, 2006 13:24
Temat postu:
A mi się ostatnio takie coś zrobiło. Nigdy tak nie miałem, wstaje rano, patrzę się, a tam taki dołek na paznokciu jest biggrin I sobie tak wyrastał, aż wkońcu wyszedł na samą górę i go obciąłem i jest normalny. Dziwne, ale niegroźne ;]
Inversja - Nie 15 Paź, 2006 14:06
Temat postu:
hmm ja miałam tak po ugryzienu przez konia. Cały paznokieć był poalowany i że tak powiem ''cieniowany'' ale już naszczęście mi zeszło : )
joasia1990 - Nie 15 Paź, 2006 15:36
Temat postu:
Blejdi patrz na daty i nie odnawiaj starych tematow.
Monik - Nie 15 Paź, 2006 18:49
Temat postu:
W/g mnie temat nie jest aż tak stary. A pomóc zawsze można. Nie przesadzajcie.
Inversja - Nie 15 Paź, 2006 18:56
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:

Hmm można odpowiadac a tym temacie problem już jest rozwiązany ale swoimi doświadczeniami zawsze można się podzielić lepiej odpowiać w sarych tematach niż zakładać nowe ^^
Monik - Nie 15 Paź, 2006 19:00
Temat postu:
Inversja napisał/a:
a tym temacie problem już jest rozwiązany

Problem jest rozwiązany? Jakoś nie zauważyłam ^^
Blejdi - Nie 15 Paź, 2006 19:59
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:

Ta, nie bój się - patrzę na daty.

Wypowiedziałem się na temat, w wcale nie tak starym temacie.
Na dodatek temat powinien być nadal aktualny, bo problem nie został rozwiązany.

Zresztą - co może szary, nowy użytkownik powiedzieć do stałych bywalców?
mała 13 - Sro 27 Gru, 2006 16:21
Temat postu:
ja tez mam taki problem.
na lewym kciku mam te fale a na prawym oprocz nich na koncu paznokcia po prawej stronie poznokiec podnisi mi sie i robi takiego sztyleta.
ludzie sie na mnie wkurzaja bo jak kogos dotkne tym "śmigłem" to zaraz na reku (czyimś) krechy zostaja. nie da sie tego przygładziś ??
Sissa11 - Czw 28 Gru, 2006 20:21
Temat postu:
Obcinaczm do paznokci nie da się ściąć? ^_^
Monik - Czw 28 Gru, 2006 22:17
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Obcinaczm do paznokci nie da się ściąć? ^_^

Ta, całe paznokcie sobie zedrę. Niezła myśl.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group