Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Moja kumpela chce mieć anoreksję!

Aga002 - Sob 26 Sie, 2006 12:36
Temat postu: Moja kumpela chce mieć anoreksję!
Hej. Mam 13 lat, moja przyjaciółka jest w moim wieku. Chodzimy razem do klasy, siedzimy razem w ławce, a ogólnie to ona mieszka po drugiej stronie ulicy, więc jest cool Very Happy. Jest jednak problem. Około 4 miesięcy ona przytyła i była, że tak powiem pulchna, bo gruba to ona nie była. No i na szczęście schudła Smile. Obie się z tego cieszyłyśmy, bo ja ciesze się jej szczęściem. Ma 160cm wzrostu i waży o kilogram mniej ode mnie. Ja mam 167cm. Wiem, że obydwie mamy niedowagę Razz. Jednak ona chce schudnąć. Mówię jej, że jak chce, to niech schudnie ten 1kg czy 2, ale ona mówi, że chce ważyć 40kg Shocked . Przecież to już jest prawdziwa niedowaga!. A na dodatek chce powodować u siebie wymioty. Mówiłam jej, że to spowoduje bulimię, a ona na to, że w takim razie doprowadzi się do anoreksji, bo pójdzie na terapię i przytyje, ale nie będzie już taka jaka jest teraz, tylko o wiele chudsza. Wszystko próbuje jej wyrzucić z głowy, ale ona nadal uważa się za grubą. Na dodatek na fotka.pl mamy swoje konta i ona ma wysoką średnią i mówi, że na taką nie zasługuje, bo jest brzydka, a ci co dają jej wysokie oceny są ślepi. Ale ona jest ładna. I nie mówi tego wszystkiego specjalnie, żeby tylko powiedzieć: -wcale nie. jesteś ładna :, bo ja ją znam od 5 lat. Pomóżcie Exclamation
Shaunri - Sob 26 Sie, 2006 14:23
Temat postu:
No i jak mamy Ci pomóc? Typowe dla dziewczyn w waszym wieku. Uważa biedna że jak nie będzie jej żeber widać to będzie paskudna, błąd, ale jak jej to wytłumaczysz? Powiedz jej że Shaunriemu by się 40 kilogramowa dziewczyna nie podobała, moze zrozumie ; )
Aga002 - Sob 26 Sie, 2006 14:39
Temat postu:
heh Razz jak widac zebra to ona nie lubi Very Happy
Shaunri - Sob 26 Sie, 2006 15:46
Temat postu:
To była przenośnia, przeczytaj jeszcze pare razy, zrozumiesz...
anomaria - Sob 26 Sie, 2006 15:52
Temat postu:
Jak byłam w 6 klasie to jedna z moich koleżanek też zaczeła się odchudzać wszystko miało dla niej za dużo kalorii itd. i faktycznie wpadła w anoreksję. Potem matka poszła z nią do lekarza który im wyjaśnił że to choroba i ze może sobie zniszczyć zdrowie...
Dzisiaj sama przyznaje jaka była głupia i ze paskudnie wyglądała będąc aż taka chuda.
Jeszcze nigdy się nie spotkałam z kimś kto z własnej woli chciałby mieć anoreksję albo bulimię więc twoja koleżanka może tylko tak sobie gada... albo to szczyt głupoty :wink:
smutna - Nie 27 Sie, 2006 15:36
Temat postu:
ajc te sprawy sa bardzo niebezpieczne i nei mozna ich lekcewazyc bo moga miec odbicie na psychice do konca zycia jesli zajdzie to za daleko! narazie moze rozmawiaj z nia duzo o tym poszukaj w necie foty dziewczyn i artykuly o nich jak przezyly te dwie ciezkie choroby. zapytaj sie czy tego wlasnie by chciala?! z tym nie ma zartow!jesli to nic nie zdziala to moze zabierz ja do psychologa jesli sie uda a jesli nie to moze powinnas porozmawiac z jej rodzicami?!
LaLa18 - Nie 07 Sty, 2007 16:43
Temat postu:
ii masz bardzo madra kolezanke ,ja też od czasu do czasu wymiotuje specjalnie i przez to waze 40 kg przy 173 cm wzrostu i czuje sie z tym dobrze
CHoCoLaTE - Nie 07 Sty, 2007 19:02
Temat postu:
OMG!!!
Bez komentarza...
Monik - Nie 07 Sty, 2007 19:55
Temat postu:
LaLa18: przestań, bo dostaniesz kolejne ostrzeżenie.
CHoCoLaTE: nie karm trolla.

Temat do zamknięcia.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group