Moda, Uroda, Wygląd - Depilacja Monik - Czw 07 Wrz, 2006 18:47 Temat postu: Depilacja
Mam pytanie do dziewczyn (no chyba że któryś z chłopców się depiluje ): czym się depilujecie?
Ja właśnie ostatnio zaczęłam depilatorem, ale to... No, trochę boli Jeśli znacie jakieś metody, po których depilacja byłaby mniej bolesna lub/i włoski wolniej odrastały, to bardzo proszę napisać nasty_girl - Czw 07 Wrz, 2006 19:10 Temat postu:
no, żeby wolniej odrastały to depilacja najlepsza.. boleć boli, ale na początku, potem włoski są osłabione, i mniej boli.. a jak tak bardzo ci to przeszkadza kup depilator z nakładką chłodzącą.. Nikita - Czw 07 Wrz, 2006 19:35 Temat postu:
Ja wygrałam na wakacjach depilator Braun silk-epil - po prostu cudownie się nim depiluje, włoski odrastają mi po 2 tygodniach : )
Jeśli nie masz depilatora to pozostaje zwykła maszynka, albo wosk..
Zakup depilatora to wydatek rzędu 90-200 zł. smutna - Pią 08 Wrz, 2006 17:38 Temat postu:
ja juz dawno zakupilam depilator, ale nie uzywam go bo wloski sa tak slabve ze nie moga przebic sie przez skore przy odrastaniu i brzydko to wyglada;/ moze macie na to jakis sposob? Monik - Pią 08 Wrz, 2006 17:41 Temat postu:
Ja mam depilator (tzn., to jest mojej mamy), ale pytam o jakieś sposoby dobre, przetestowane Nikita, nie wiesz może ile ten Twój kosztuje? Nikita - Pią 08 Wrz, 2006 18:37 Temat postu:
W gazecie pisało, że 299 zł, niestety... Ale Philips jest tańszy i kosztuje 100 ileś, a podobno też dobry... nasty_girl - Pią 08 Wrz, 2006 18:39 Temat postu:
używać pilingu, nawilżać skórę po depilacji, a przed myć ciepłą wodą.. tak przynajmniej powinno się robić, nie jestem pewna czy wszystko na wrastanie pod skórę.. Almycha - Wto 22 Maj, 2007 20:42 Temat postu:
moze krem? ale to zas trzeba dlugo czeklac az wloski zniknal . Moze sprobujesz z woskiem ? Nie wiem nie znam innej moteody, która by nie byla bolesna i skuteczna ewamarchewa - Sro 23 Maj, 2007 11:19 Temat postu:
Ja mam depilator Philips Satinelle i nie boli mocno. Nawet za pierwszym razem. A jeśli już będzie bolało, to po depilacji przykładaj ręcznik zamoczony w zimnej wodzie. Pomaga. Memi - Sro 23 Maj, 2007 14:00 Temat postu:
Cytat:
Ja mam depilator Philips Satinelle i nie boli mocno.
Ja tez i mnie bardzo boli ;/ nasty_girl - Sro 23 Maj, 2007 14:00 Temat postu:
po depilacji to już najmniejszy problem.. ewamarchewa - Sro 23 Maj, 2007 19:29 Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
po depilacji to już najmniejszy problem..
Miałam na myśli, że wtrakcie deplacji na miejsca wydepilowane sekundkę temu. Wtedy jeszcze czuć.
P.S. Właśnie idę depilować
[ Dodano: Sro 23 Maj, 2007 20:11 ]
I prawie po depilacji. Przypomniało mi się jeszcze, żeby naciągać skórę przy depilacji to też mniej boli. Memi, a jaki masz model?