Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Pytanie o okres

MaDz!A - Wto 17 Paź, 2006 22:34
Temat postu: Pytanie o okres
Nie wiem kiedy moge sie spodziewac okresu, bo mialam go raz na poczatku wrzesnia przez 10 dni. I mam tylko takie pytanie: bo do szkoly nosze podpaske w plecaku ale jesli dostane okres to moze przecieknac przez bielizne? bo wiadomo ze kiedy dostane to pojde do toalety zalozyc podpaske ale w tym czasie moze mi przecieknac? bo moge akurat nie byc w szkole i nie miec przy sobie podpaski. I jeszcze jedno: bede czula kiedy dostane okres?
smutna - Wto 17 Paź, 2006 23:22
Temat postu:
zazwyczaj oprzybyciu tej slynnej cioci przyjezdzajacej samochodem koloru RED:P towarzysza rozne objawy o ktorych napewno bylo duzo w innych tematach(typu bol brzucha, sutkow itd) przecieknac moze bo to przeciez sporo sie tej krwi z ans kobietek wydobywa:P hihi wiec taka podpaska gdzies w plecaq nikomu nie wadzi a moze sie przydac szczegolnie ze pierwsze miesiaczki nie sa regularne i nie wiadomo kiedy moze cie zastac:P
Inversja - Sro 18 Paź, 2006 13:56
Temat postu:
smutna napisał/a:
przecieknac moze bo to przeciez sporo sie tej krwi z ans kobietek wydobywa:P

hę?
w wydzielinie miesiączkowej krwi jest najmniej : P
nasty_girl - Sro 18 Paź, 2006 14:50
Temat postu:
no w każdym razie jedna ma bardziej obfite, inna mniej, no ale możliwość że przecieknie jest, więc noś ze sobą nei tylko do szkoły, ale jak gdzieś idziesz weź do torebki, bo zawsze może się przydać
Nikita - Sro 18 Paź, 2006 15:06
Temat postu: Re: Pytanie o okres
MaDz!A napisał/a:
Nie wiem kiedy moge sie spodziewac okresu, bo mialam go raz na poczatku wrzesnia przez 10 dni. I mam tylko takie pytanie: bo do szkoly nosze podpaske w plecaku ale jesli dostane okres to moze przecieknac przez bielizne? bo wiadomo ze kiedy dostane to pojde do toalety zalozyc podpaske ale w tym czasie moze mi przecieknac? bo moge akurat nie byc w szkole i nie miec przy sobie podpaski. I jeszcze jedno: bede czula kiedy dostane okres?

Przecież możesz zakładać wkładki higieniczne. A jeśli pojawi się miesiączka, zmienisz ma podpaskę. Dopiero zaczynasz miesiączkować, więc normalne, ze masz nieregularne miesiączki. Noś ze sobą zapasową podpaskę, do szkoły w plecaku, do kina np. w torebce, tak abyś nie była zaskoczona i miała jak się zabezpieczyć. Wink

Na kilka dni przed miesiączką organizm będzie Ci dawa ł sygnały (chociaż nie każda kobieta musi mieć podobne objawy):
- piersi stają się nabrzmiałe i lekko obolałe
- możesz poczuć się zmęczona
- możesz stać się placzliwa lub kłótliwa
- może Cie pobolewać brzuch
MaDz!A - Sro 18 Paź, 2006 19:34
Temat postu:
oki dzieki za wszystkie rady Wink ale mam pytanie bo mowicie ze jak dostane to mam isc do łazienki zalozyc podpaske ale czy w drodze do łazienki moze mi przecieknac przez bielizne i moge miec plame na spodniach O_o i jeszcze jedno: jesli nie bede czula ze dostalam okres i bede chodzic w tych gaciach i mi w tym czasie przecieknie xD mam nadzieje ze poczuje biggrin
nasty_girl - Sro 18 Paź, 2006 20:13
Temat postu:
jeśli zmienisz chwile po tym jak dostaniesz na pewno nie zdążą przecieknąć.. jak nie zauważysz i będziesz tak chodzić to oczywiste że jest taka możliwość.
MaDz!A - Sro 18 Paź, 2006 20:29
Temat postu:
no tak. gorzej bedzie jak nie bede przy sobie miec podpaski O_o
nasty_girl - Sro 18 Paź, 2006 20:42
Temat postu:
przecież pisałyśmy ci wyrzej, żeby właśnie tego uniknąć powinnaś mieć zawsze przy sobie..
MaDz!A - Sro 18 Paź, 2006 20:54
Temat postu:
oki. ale jak bede miala gdzie wlozyc ^^
Laki - Sro 18 Paź, 2006 20:59
Temat postu:
MaDz!A napisał/a:
oki. ale jak bede miala gdzie wlozyc ^^

To już chyba twój problem....
MaDz!A - Sro 18 Paź, 2006 21:03
Temat postu:
wszystko to moj problem...a niby czyj? twoj? ^^
Słupek - Sro 18 Paź, 2006 21:17
Temat postu:
Powieś se tampon na sznureczku na szyi
nasty_girl - Sro 18 Paź, 2006 21:35
Temat postu:
to weź coś, do czego będziesz mogła włożyć.. jest jescze ktoś kto ma takie problemy?
Laki - Sro 18 Paź, 2006 21:57
Temat postu:
MaDz!A napisał/a:
wszystko to moj problem...a niby czyj? twoj? ^^

Bo piszesz jakby to byla nasza wina, ze nie masz gdzie je umiescic....
Nikita - Czw 19 Paź, 2006 14:06
Temat postu:
Dostaniesz np. okresu w czasie lekcji, będziesz miała na sobie wkładkę, skonczy się lekcja i pójdziesz do ubikacji wymienić wkładkę na podpaskę to nic Ci nie przecieknie.
Czy to aż taki problem mieć podpaskę w plecaku/ w torebce?
MaDz!A - Czw 19 Paź, 2006 19:48
Temat postu:
ale jesli np. dostane okres za miesiac, a z reszta to niewiadomo kiedy, to nie bede caly czas z wkladka chodzila bo to niewygodne :\
Słupek - Czw 19 Paź, 2006 20:10
Temat postu:
Najlepiej chodź bez bielizny, bardzo wygodne.
Nikita - Czw 19 Paź, 2006 20:17
Temat postu:
To rób co chcesz. Tylko po co się nas pytasz?

Najlepiej to podpaski nosić w piórniku - na lekcjach zawsze pod ręką. I fajnie się na nich ściągi pisze i w ogóle ^^
MaDz!A - Czw 19 Paź, 2006 20:40
Temat postu:
heh ^^
Słupek napisał/a:
Najlepiej chodź bez bielizny, bardzo wygodne.

a ty chodzisz bez bielizny??
Słupek - Czw 19 Paź, 2006 20:42
Temat postu:
MaDz!A napisał/a:

Ja nie mam takich mądrych problemów, jak Ty.
Monik - Czw 19 Paź, 2006 20:42
Temat postu:
MaDz!A napisał/a:

To był sarkazm. (moje ulubione zajęcie: tłumaczenie postów ^^)
Dandżer - Pią 20 Paź, 2006 10:47
Temat postu:
MaDz!A napisał/a:
bede czula kiedy dostane okres?

Będziesz chociaż sama powinnaś o tym wiedzieć jak już miałaś Very Happy

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group