Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - co zrobic aby nie zalewało w nocy?

Livvie - Pon 23 Paź, 2006 18:10
Temat postu: co zrobic aby nie zalewało w nocy?
kurde mam teraz ciote, i juz pod rzad dwie noce mnie zalalo a pierwszej nocy to nawet dwa razy. musialam wiec wstawac w srodku nocy aby przeprac przescieradlo pizamke majtki. i wszystko po cichu. do tego spac na tym mokrym przescieradle jescze. do prania nie dam i nie wezme czystego bo niedawno (jakies 2 dni temu byla posciel wymieniana) i mama spyta sie po co wzielam nowe. a ja jej nie chce mowic bo to taki wstyd. i oczywiscie mam podspaske. teraz w czasie cioty boje isc spac i co chwile sie budze sprawdzajac czy nie ma olamy.....bleh.....:/ czy tez tak macie. co zrobic aby tak nie bylo? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Nikita - Pon 23 Paź, 2006 18:26
Temat postu:
a nie możesz podłożyć czegoś pod tyłek ?
jakiś ręcznik albo coś podobnego...abyś nie musiała co chwile prześcieradła zmieniać...
albo użyj tampona ^^
mi nigdy jeszcze w nocy nie przeciekła podpaska...
nasty_girl - Pon 23 Paź, 2006 20:40
Temat postu:
a nie można po prostu, powiedzieć mamie o co chodzi, ona też miała okres, i na pewno jej to nie zdziwi, że ty też masz.
Livvie - Pon 23 Paź, 2006 21:05
Temat postu:
mama wie ze mam okres ale nie chce jej mowic ze pobrudzilam posciel bo sie wlasnie tego wstydze Embarassed Embarassed Embarassed
nasty_girl - Pon 23 Paź, 2006 21:13
Temat postu:
ale przecież to normalne? nic w tym dziwnego, skoro normalne jest okres, to również inne rzeczy z nim związane.
Inversja - Pon 23 Paź, 2006 22:06
Temat postu:
hmm a może spróbuj zainwestować w dłuższe podpaski?
Mi się nigdy jeszcze w nocy nie zdażyło żeby mnie ''zalało'' zazwyczaj to były tylko takie małe plamki jak coś. Niewiem jak u ciebie ale u mnie tylko przez pierwsze 2-3 noce ''leci mi w nocy'' później to już praktycznie w ogóle.
Bad_Account - Sro 27 Gru, 2006 19:05
Temat postu: Re: co zrobic aby nie zalewało w nocy?
Livvie napisał/a:
kurde mam teraz ciote, i juz pod rzad dwie noce mnie zalalo a pierwszej nocy to nawet dwa razy.

Dziewczyno kultury troche !!!!
Blanka - Sro 27 Gru, 2006 19:32
Temat postu:
Rację przyznam przedmówcy. Nie wstydzisz się mówić chamskim językiem a wstydzisz się powiedzieć mamie, że brudzisz pościel?
Bad_Account - Sro 27 Gru, 2006 19:36
Temat postu:
W takim stylu to niech mamie lepiej nic nie mówi =)
ewamarchewa - Nie 31 Gru, 2006 17:18
Temat postu:
Mnie trochę też zalewa, mimo, iż używam dłuższych podpasek, ale wszystko mi jakoś spływa do tyłu. Słyszałam, aby zakładać bardziej obcisłe majtki. Wypróbowałam i działa, ale to już było z 3 na 4 dzień więc nie wiem czy i tak by się nic nie stało Smile
Aguś - Nie 31 Gru, 2006 18:36
Temat postu:
Uzywaj specjalnych podpasek na noc sa takie w sklepach i po problemie
Anonymous - Pon 01 Sty, 2007 11:43
Temat postu:
Zdarza się... Wstydzisz się mamie powiedzieć? A wyobraź sobie, że to zauważył mój brat i ojciec.
aneta007 - Pon 01 Sty, 2007 17:34
Temat postu:
mi tez sie raz tak zdarzylo ale zanim zrobila sie duza plama to podlozylam recznik tez tak zrob
pozdro...
Anonymous - Pon 01 Sty, 2007 21:31
Temat postu:
Jak sobie podłoży ręcznik to wyląduje on na podłodze.
Sissa11 - Pon 01 Sty, 2007 21:54
Temat postu:
To niech go przywiaże. Jakimś takim sznurkiem albo jakby taśma żeby nie spadł jak będzie się wiercić. Albo niech załozy dwie nocne podpaski i git Wink
Nikita - Wto 02 Sty, 2007 16:32
Temat postu:
Taaa może jeszcze siebie przywiąże do łóżka?
Taśmą ręcznik przywiązać?
Monik - Wto 02 Sty, 2007 17:11
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
To niech go przywiaże. Jakimś takim sznurkiem albo jakby taśma żeby nie spadł jak będzie się wiercić.

[spada z krzesła, leży i kwiczy] xD
Anonymous - Wto 02 Sty, 2007 18:44
Temat postu:
Nikita napisał/a:

Jeśli nie zauważyłaś - ona myśli skrótowo. Mniej więcej jak Kononowicz.

Zresztą jeszcze raz dokonaj analizy jej wypowiedzi.
Sissa11 napisał/a:
Jakimś takim sznurkiem albo jakby taśma

Sissa11 - Wto 02 Sty, 2007 21:48
Temat postu:
Nikita napisał/a:
Taaa może jeszcze siebie przywiąże do łóżka?

NIee, przykleić. No taka jakby taśma i jak sie odkleja to sladów nie ma i niech ze przylepi żeby nie spadało...No kurde niech założy dwie nocne podpaski i git

[ Dodano: Wto 02 Sty, 2007 20:49 ]
Monik napisał/a:
Sissa11 napisał/a:
To niech go przywiaże. Jakimś takim sznurkiem albo jakby taśma żeby nie spadł jak będzie się wiercić.

[spada z krzesła, leży i kwiczy] xD

Jak da sie pisać i jednoczesnie spadać z krzesła,lezeć i kwiczeć? lol
Monik - Sro 03 Sty, 2007 20:13
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:

N/c =='
kasia0001 - Sro 03 Sty, 2007 21:42
Temat postu:
tszyy ^^ Laughing
Anonymous - Czw 04 Sty, 2007 17:54
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:

Monik: Może wypadałoby pisać w punktach jak jakiś plan wydarzeń? Może wtedy dzieci zrozumieją.
Aien - Czw 04 Sty, 2007 19:35
Temat postu:
ja też miałam taki problem, zawsze zakładałam dwie. Albo tampon i podpaskę. Często podkładałam ręcznik pod tyłek..taka kobieca dola, niestety.
Monik - Czw 04 Sty, 2007 19:58
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Monik: Może wypadałoby pisać w punktach jak jakiś plan wydarzeń? Może wtedy dzieci zrozumieją.

To ironia czy normalna odpowiedź? Bo nie mogę się połapać. Razz
Anonymous - Pią 05 Sty, 2007 19:08
Temat postu:
Całkiem normalna odpowiedź. Chociaż faktycznie można to zrozumieć, jakby działo się to w tym samym czasie - a więc chyba mało prawdopodobne?
Dla takich osób jak Sissa, a jest ich pare - pisz w punktach.
Akacja12 - Pon 12 Lut, 2007 20:12
Temat postu:
Mnie nurtuje to z zakladaniem dwoch podpasek... hmm... jedna na druga czy jak ? ;P przeciez jak ona ma pod spodem folie... to co za roznica co jest jeszcze pod tą folią ? ;p
Sissa11 - Pon 12 Lut, 2007 20:14
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Całkiem normalna odpowiedź. Chociaż faktycznie można to zrozumieć, jakby działo się to w tym samym czasie - a więc chyba mało prawdopodobne?
Dla takich osób jak Sissa, a jest ich pare - pisz w punktach.

Ej weźcie sie ode mnie odwalcie! Żartować nie można czy co?!
Czarna - Wto 13 Lut, 2007 00:11
Temat postu:
akacja chodzilo raczej o zrobienie z tych dwoch jednej dlugiej Smile

sissa to bardzo stary post Smile zapomnij
nasty_girl - Wto 13 Lut, 2007 08:08
Temat postu:
i po co, skoro są specjalne, dłuższe?

tylko nie wpadajcie na takie pomysły z tamponami (zrobimy jeden, dłuższy.. lol)
Czarna - Wto 13 Lut, 2007 22:54
Temat postu:
hahaha Razz

to chyba nie jest mozliwe Razz za bardzo by go bylo czuc Razz
joasia1990 - Wto 13 Lut, 2007 22:56
Temat postu:
Czarna napisał/a:
hahaha

to chyba nie jest mozliwe za bardzo by go bylo czuc

Zdesperowany czlowiek jest zdolny do wszystkiego Razz
Alka - Sob 17 Lut, 2007 11:23
Temat postu:
Mi też kiedyś się tak zdażyło!Przyznam-nie jest to miłe uczucie.Ale powiedziałam o tym mamie i nic sie nie stało!Nie ma się czego wstydzić!Przecież mama też jest kobietą i byćmoże ma te same problemy!Więc powiedz o tym mamie i nie kryj się z tym!Ona na pewno Ci pomoże!
MaGdUrKa94 - Nie 25 Lut, 2007 11:27
Temat postu:
Mi się tak jeszcze nigdy nie zdarzyło... Przecież w nocy jest zazwyczaj mniejsze krwawienie niż w dzień. No to kupuj podpaski specjalne,na większe krwawienie (są na opakowaniach takie kropelki.Jeśli jest ich dużo to znaczy,że są one na duże krwawienia,powinny pomóc). I podkładaj sobie ręcznik,pomoże. Widzisz,ja mam pecha bo spie w jednym łóżku z młodszą siorą Sad Która nawet nie wie co to są tampony xD A i ja na Twoim miejscu też wstydziłabym się powiedzieć o tym mamie,jakoś tak dziwnie... Razz
joasia1990 - Nie 25 Lut, 2007 11:29
Temat postu:
MaGdUrKa94 napisał/a:
A i ja na Twoim miejscu też wstydziłabym się powiedzieć o tym mamie,jakoś tak dziwnie...

przeciez to zupelnie normalne. co w tym dziwnego?
Iśka - Nie 06 Maj, 2007 21:59
Temat postu:
MaGdUrKa94 napisał/a:
Przecież w nocy jest zazwyczaj mniejsze krwawienie niż w dzień.

Ja w nocy między pierwszym, a drugim dniem wylewam z siebie potoki krwi.
I mam dwa sposoby jak nie zabrudzić pościeli.
Raz: bydze się średnio dwa, trzy razy [ustawiam budzik, wstaję, zmieniam podpachę i do spania].
Dwa: zakładam tampona i podpaskę. Nawet jeśli "wykończy" się tampon chroni mnie podpaska.

Ewentualnie kiedyś jak jeszcze nie używałam tamponów pod tyłeczek wkładałam ręczniczek - w miarę ciemny.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group