Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Dziwna opuchlizna i siniak czym to jest spowodowane?

Olcia - Nie 05 Lis, 2006 18:30
Temat postu: Dziwna opuchlizna i siniak czym to jest spowodowane?
Tak wiec sprawa przedstawia sie nastepujaca.
Mojej mamie zaczela ostatnio puchnac powieka,myslalysmy ze to jeczmien wiec mama tarla powieke zlotem,ale to nie pomoglo. Tak wiec poszlam do apteki i farmaceutka kazala robic oklady z herbaty i dala mi mascTRIBIOTYK ktorym kazala smarowac mamie powieke.Jednak to nie pomoglo,bo powieka dalej bolala.(takie uczucie jak by byl piasek pod powieka). Tak wiec zaprzestalysmy robic oklady i bol ustapil ale powieka byla dalej opuchnieta.Piatek dnia naszej "kuracji" postanowilysmy z mama ze jeszcze raz posmaruje sobie powieke ta masci,zeby opuchlizna zeszla,ale zamiast tego pojawil sie pod okiem jakis siniak jak po uderzeniu piescia.Na drugi dzien opuchlizna jakby zeszla ale siniaksie powiekszal i boli.
Nie wiemy kompletnie czym to jest spowodowane. Dodam tylko ze mieszkalysmy na mazowszu a teraz przeprowadzilysmy sie na pomorze (nie wiem czy to ma jakis wplyw na to oko ale wolalam dodac)
Prosze o konkretna pomoc,dodam ze nie mamy ubezpieczenia w zwiazku z czym za wizyte u lekarza trzeba zaplacic a nie mamy zbytnio pieniedzy bo teraz jestesmy w trudniej sytuacji.
Za wszelka pomoc z gory dziekuje.
Laki - Nie 05 Lis, 2006 18:46
Temat postu:
Najsensowniejsze naprawdę będzie wybranie się do lekarza...
nasty_girl - Nie 05 Lis, 2006 18:52
Temat postu:
jęczmień nie zawsze schodzi od potarć obrączką, czasem potrzeba czasu, u niektórych to nie pomaga, ale jak są inne objawy, to najlepiej pójść do lekarza.
Olcia - Wto 07 Lis, 2006 17:06
Temat postu:
tia juz bylysmy u lekarza z tym i okazalo sie ze to jest jeczmien na gornej powiece i na dolnej z wylewem w dodatku,i prwdopodobnie bedzie usowane chirurgicznie jezeli nie z niknie w ciagu 3 tygoni. w kazdym badz razie dzieki tym ktorzy probowali pomoc.pozdrawiam

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group