Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Czy ona powinna wiedzieć?

MaGdUrKa94 - Sob 18 Lis, 2006 17:11
Temat postu: Czy ona powinna wiedzieć?
Byłam dzisiaj z moja psiapsiółą na zakupach. Gdy weszłyśmy do działu z podpaskami, wkładkami i tamponami zapytałam się jej czy ma okres. Ona powiedziała,że nie. Zresztą,jej nawet nie urósł jeszcze biust. Ja mam taki średni jak na swój wiek.... Ona ma chorobę serca i dlatego później dojrzewa. Zacznie może dopiero w za rok lub dwa, bałam się jej powiedzieć,że ja mam już okres. Chciałam sobie kupić wkładki (nie mam obfitego okresu) ale ona jakoś tak szybko chciała wyjść z tego działu... I zastanawiam się teraz,czy dobrze zrobiłam,że jej o tym powiedziałam.... W każdym bądź razie,jedno wiem: jeśli chcę kupić wkładki lub inne osobiste rzeczy, idę na zakupy SAMA. Ale skoro ona jest moją przyjaciółką,chyba powinna wiedzieć o takich rzeczach..... Co Wy o tym sądzicie?
Shaunri - Sob 18 Lis, 2006 19:06
Temat postu:
Jeśli nas o to pytasz = nie jest twoją przyjaciółką.

I rozwiązałem cały problem.
Laki - Sob 18 Lis, 2006 19:10
Temat postu:
MaGdUrKa94, Nie zapomnij kliknąć pomógł mi na Shaunriego,
Sissa11 - Sob 18 Lis, 2006 19:54
Temat postu:
Myślę,że mozesz jej powiedzieć,ale ostrożnie...Jej może byc głupio bo ona jeszcze nie dojrzewa i ddelikatnie,zeby jej nie urazić..
Skąd wiem? Doświadczenie....
Laki - Sob 18 Lis, 2006 22:52
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:

Jaka dorosła...LOL
nasty_girl - Nie 19 Lis, 2006 11:31
Temat postu:
gdyby nie była chora równie dobrze mogłaby dostać okres za pare lat..

czy okres jest jakąś wstydliwą chorobą, że się tak z tym czaicie?

i kochanie, ty też dopiero ZACZĘŁAŚ dojrzewać...
Sissa11 - Czw 23 Lis, 2006 20:01
Temat postu:
Laki napisał/a:
Sissa11 napisał/a:

Jaka dorosła...LOL

Z doświadczenia wiem,że takie cośmoże urazić... W każdym razie nie chciałabym być na miejscu twojej przyjaciółki,któr jest chora i nie dojrzewa... Postaw się na jej miejscu... To przykre moim zdaniem.
Monik - Czw 23 Lis, 2006 20:31
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Z doświadczenia wiem,że takie cośmoże urazić... W każdym razie nie chciałabym być na miejscu twojej przyjaciółki,któr jest chora i nie dojrzewa... Postaw się na jej miejscu... To przykre moim zdaniem.

Ale ten post wcale nie wyjaśnia Twojego doświadczenia. Jakie może być doświadczenie w wieku 11 lat? Wiem dobrze, bo sama mam tyle ;p
Shaunri - Czw 23 Lis, 2006 21:10
Temat postu:
Monik - W cholerę duże i jeszcze większe - Mało wiesz w takim razie, skoro tak uważasz.
Sissa11 - Czw 23 Lis, 2006 21:40
Temat postu:
A tobie by nie było przykro jakbyś była plaska i twoje koleżanka,które maja piersi gadają jeszcze tobie o nich? Nie.
Nikita - Pią 24 Lis, 2006 16:00
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
A tobie by nie było przykro jakbyś była plaska i twoje koleżanka,które maja piersi gadają jeszcze tobie o nich? Nie.

Olej je. Na co ci takie koleżanki? lol
A tym, że jesteś 'płaska' nie masz co się MARTWIĆ, przytyjesz, zaczniesz dojrzewać to ci urosną. Smile
Monik - Pią 24 Lis, 2006 21:08
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
jakbyś była plaska

Jestem płaska.
Sissa11 napisał/a:
i twoje koleżanka,które maja piersi gadają jeszcze tobie o nich?

Gadają.
Sissa11 napisał/a:
A tobie by nie było przykro jakbyś była plaska i twoje koleżanka,które maja piersi gadają jeszcze tobie o nich?

Nie jest.
Shaunri napisał/a:
W cholerę duże i jeszcze większe

Ale jeśli chodzi o cycki to chyba raczej nie. No, chyba że chodzi o skrajne przypadki dorastania w wieku 10 lat - ale z postu Sissy11 da się wywnioskować, iż ona tym skrajnym przypadkiem nie jest. Ja zresztą też nie.
Anonymous - Sob 25 Lis, 2006 13:57
Temat postu:
Ale problem... Przecież to ŻYCIE.
Po co te tajemnice? Na nią też przyjdzie czas.
Każdy inaczej dojrzewa - jeden szybciej, drugi wolniej.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group