Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Nadwaga?

mala_11 - Pon 27 Lis, 2006 14:42
Temat postu: Nadwaga?
Mam 11 lat,mierze 150cm,a waże 50,7 kg.. Czy to aby napewno dobra waga? Neutral
Powinnam przejść na diete albo coś ? ..
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 14:50
Temat postu:
Moim zdaniem masz nadwagę i to sporą, powinnaś koniecznie coś z tym zrobić.
Przy 150 cm wzrostu, w wieku 11 lat ta waga jest za duża.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 17:06
Temat postu:
Do ok. 45 kg powinnaś ważyć.
Nikita - Pon 27 Lis, 2006 17:10
Temat postu:
A nawet pare kilo mniej od 45. W końcu ma dopiero 11 lat...
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 17:26
Temat postu:
To nie robi różnicy ile ma lat. Do tego wzrostu najwyżej powinno się ważyć do ok. 45 kg.
Monik - Pon 27 Lis, 2006 17:29
Temat postu:
Moja koleżanka ma 145-150 (nie wiem dokładnie) i waży 58 kg Neutral
nasty_girl - Pon 27 Lis, 2006 17:46
Temat postu:
ta, a ja przy moim wzroście powinnam ważyć co najmniej 6 kilo więcej, a tłuszczyku mam wystarczająco, żeby się zacząć odchudzać, nie można tak na to patrzeć, bo każdy mimo wyglądu może ważyć inaczej, i same cyferki dużo nie mówią.
Anonymous - Pon 27 Lis, 2006 18:00
Temat postu:
Monik napisał/a:
Moja koleżanka ma 145-150 (nie wiem dokładnie) i waży 58 kg

Przy tym wzroście to duża nadwaga.

nasty_girl napisał/a:
ta, a ja przy moim wzroście powinnam ważyć co najmniej 6 kilo więcej, a tłuszczyku mam wystarczająco, żeby się zacząć odchudzać, nie można tak na to patrzeć, bo każdy mimo wyglądu może ważyć inaczej, i same cyferki dużo nie mówią.
Sama wysoka nie jestem, więc w tym przedziale trochę się orientuję.

Monik - Pon 27 Lis, 2006 18:03
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:

W jej przypadku cyferki nie kłamią.
Słupek - Pon 27 Lis, 2006 18:27
Temat postu:
Monik napisał/a:
W jej przypadku cyferki nie kłamią.

Matematyka nigdy nie kłamie, ale interpretator wyników może się mylić Mr. Green Faktem jednak jest, że taka waga, to dość sporo.
Monik - Wto 28 Lis, 2006 16:58
Temat postu:
Słupek napisał/a:
interpretator wyników może się mylić

Nie prześlę Ci zdjęcia, ale jakbyś zobaczył, to tym razem ty byś się mylił ^^
Słupek napisał/a:
Faktem jednak jest, że taka waga, to dość sporo.

...i to w tym wieku, przy tym wzroście.
nasty_girl - Sro 29 Lis, 2006 14:21
Temat postu:
ja jakoś do końca cyrom nie wierzę, biorąc pod uwagę, że z koleżankami o prawie tym samym wzroście, i przy podobnej postórze mamy po 10-15 kg różnicy. to akurat powinnaś osądzać po tym, jak wyglądasz, a nie po wadze.
Nikita - Sro 29 Lis, 2006 17:15
Temat postu:
Dzisiaj moja koleżanka z klasy mało mi co oczu nie wydrapała upierając się przy tym, że jak ma sie np. 160 cm wzrostu to się powinno ważyć 60 kg i koniec. Jej mama jest lekarką i wszystko wie najlepiej.
To prawda? Bo mnie to śmieszy ^^ Moim zdaniem wszystko zalezy od tego ile kto ma lat. I dla mnie osoba przy 160 cm wzrostu mająca 13 lat i ważąca 60 kg jest pulpetem : P I nie uznałabym tej wagi jako wagę prawidłową, więc jak to w końcu jest?
Czarna - Sro 29 Lis, 2006 19:22
Temat postu:
Nie zalezy to od wieku lecz od budowy ciala i okresu w jakim sie czlowiek znajduje. wiadomo ze osoba ktora dojrzewa bedzie wazyc troche wiecej niz osoba o tym samym wzroscie ktora jeszcze nie zaczela dojrzewac.

niektorzy maja np. "grube kosci" i mimo, ze waza wiecej niz rowiesnicy czy normy to i tak sa szczupli Smile
Laki - Sro 29 Lis, 2006 19:34
Temat postu:
Cytat:
niektorzy maja np. "grube kosci" i mimo, ze waza wiecej niz rowiesnicy czy normy to i tak sa szczupli Smile

Ja na przykład mam nadwagę, ale wyglądam niekiedy lepiej zbudowany niż osoby chudsze biggrin To zawsze zależy.
nasty_girl - Pią 01 Gru, 2006 07:48
Temat postu:
przy 160 wzrostu, wg bmi minimalna odpowiedniej wagi to 52,5, więc nie jest to aż tak duża różnica, a nawet jeśli nie dobra, to nie jest to nadwaga, jak już, lekko okrąglejsza osoba ;p
Nikita - Pią 01 Gru, 2006 15:18
Temat postu:
tak, ale gdy się jest dorosłym.
BMI nie obejmuje wagi dzieci i młodzieży. Z resztą przy każdym liczniku BMI tak pisze.
rotorvator - Pią 01 Gru, 2006 17:04
Temat postu:
11 lat i taka waga - nie przejmuj sie
jesli bedziesz sie odchudzac, to tylko sobie zaszkodzisz
to jeszcze nie ten wiek by katowac sie dietami-cud, godzinami na silowni (choc troszke, jesli tak strasznie Ci przeszkadza, mozesz cwiczyc), soczkami fitami i innymi syfami o obnizonej kalorycznosci
poza tym wez pod uwage, ze kto wie czy potem te 50pare sie nie wyrowna do wzrostu.
ja np. bylam cale zycie mala, mimo ze jadlam wszystko w ogromnych ilosciach, a nagle wystrzelilam - w pol roku ok 20 cm

dlatego narazie, jesli chcesz cos zmienic, to zacznij conajwyzej cwiczyc i nie [cenzura] czekoladek czy fast-foodów - nie wolno Ci sie odchudzac
co innego zdrowa zywnosc Smile
mala_11 - Pią 01 Gru, 2006 17:50
Temat postu:
Dziękuje za rady,skorzystam..,nie zamierzam sie katować... teraz ćwicze aerobik,nie jem tych fastfoodow itd..
rotorvator - Pią 01 Gru, 2006 21:54
Temat postu:
to naprawde super, ze nie masz zamiaru i ze odzywiasz sie w miare zdrowo Smile
kasia0001 - Nie 03 Gru, 2006 13:16
Temat postu:
to zależy od budowy ciała.. ale jeśli chodzi o te cyferkowe sprawy.. to wynika, że Twoja
* idealna waga powinna być : 49,5 kg ..
* najajniższa dopuszczalna waga: 41,63
* najwyższa to : 56.25

więc.. niby waga jest w normie.. ale jeśli czujesz się źle w swoim ciele.. i inni mówią Ci, że jesteś troche przy kości.. to możesz troche się odchudzac.. ale patrząc na Twój wiek.. i na to, że się jeszcze rozwijasz i rośniesz to raczej jest to zbędne bo Ciebie jeszcze "wyciągnie" biggrin
mala94 - Nie 03 Gru, 2006 14:55
Temat postu:
Ha.
A według mnie nie macie racji.
Ja w piątej klasie miałam 150 wzrostu i ważyłam 52.
Nie miałam nadwagi.
Dlaczego?
Bo dojrzewam szybciej niż inne dziewczyny.
I po prostu tak się rozwijałam, że mój organizm potrzebował więcej jedzenia przez co dużo jadłam.
Teraz jestem w 6 klasie i waże ... chyba 47. Przy 156 wzrostu.
Nie ćwicze, nie głodziłam się. NIC.
Po prostu zrzuciłam to.
Myślę, że z Tobą będzie tak samo.
aneta007 - Sro 06 Gru, 2006 14:12
Temat postu:
masz nadwage
ZgniłaDziewucha - Sro 06 Gru, 2006 18:14
Temat postu:
ja sie odchudzałam w 1 gimnazjum głodzeniem sie i skończyło sie na tym, że zauważyłam, że mi zaczynają włosy wypadać nadmiernie i paznokcie strasznie mi sie łamały. Skończyło sie tym, że sie źle czułam co chwile. Przerzuciłam sie na zdrową żywność i schudłam i to dużo...ja radze ogranicz słodycze, a zamiast slodkości zjedz jabłko albo mandarynki( teraz są dobre).

Poprawiona została interpunkcja i ortografia - Nikita.
mała 13 - Wto 26 Gru, 2006 13:19
Temat postu:
ja wrecz przeciwnie do ciebie
mam 145 wzrostu i waze 35 kilo
według BMi jest w miare ok ale jak sie na mnie spojrzy to jestem strasznym chudzielcem
mam duzy brzuch ale strasznie chude rece
Tremere - Wto 26 Gru, 2006 17:52
Temat postu:
NIGDY nie wyliczam BMI, bo to glupota - ja mam 176 i waze 51kg. I niby mam anoreksje, szkoda ze po mnie tej anoreksji nie widac, ale dobra...
mała 13 - Sro 27 Gru, 2006 14:57
Temat postu:
Tremere napisał/a:
NIGDY nie wyliczam BMI, bo to glupota - ja mam 176 i waze 51kg. I niby mam anoreksje, szkoda ze po mnie tej anoreksji nie widac, ale dobra...

masz racje
zawsze wychodzi ze ludzie to powinni być beczkami pełnymi tłuszczu
Blanka - Sro 27 Gru, 2006 19:59
Temat postu:
Nie ma sprawy, dam wam tabelę idealnych wymiarów. I skończą sie pytania "jaki powinnam mieć biust" "czy nie mam za grubych ud?" itd.
O jedno proszę- niech każdy kto tam wchodzi ma mózg.

http://www.crossdressing.pl/main.php?lv1_id=3&lv2_id=9&lv3_id=204&lang=pl

Jak widać waga jest rozłożona na 3 typy sylwetki...
Słupek - Czw 28 Gru, 2006 01:15
Temat postu:
Serwis dla transwestytów? Porządne dzieci nie powinny znać takich adresów Mr. Green
Blanka - Czw 28 Gru, 2006 21:25
Temat postu:
lool, wpisalam "wymiary idalene" na google ii sie pokazalo:)
mala_11 - Pią 29 Gru, 2006 12:35
Temat postu:
Blanka napisał/a:
Nie ma sprawy, dam wam tabelę idealnych wymiarów. I skończą sie pytania "jaki powinnam mieć biust" "czy nie mam za grubych ud?" itd.
O jedno proszę- niech każdy kto tam wchodzi ma mózg.

http://www.crossdressing.pl/main.php?lv1_id=3&lv2_id=9&lv3_id=204&lang=pl

Jak widać waga jest rozłożona na 3 typy sylwetki...

To z tego wynika że mam budowe średnią..
Jacoob98 - Sob 24 Mar, 2007 15:10
Temat postu: Re: Nadwaga?
mala_11 napisał/a:
Mam 11 lat,mierze 150cm,a waże 50,7 kg.. Czy to aby napewno dobra waga? Neutral
Powinnam przejść na diete albo coś ? ..

no raczej tak:/ jezeli zrobisz to teraz to moze wtedy juz to nie powroci wiec dieta zero slodyczy chipsów i moze schudniecz Podrawiam Kuba

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group