DOJRZEWANIE - Swędzenie czy coś w tym stylu Sissa11 - Sro 29 Lis, 2006 20:27 Temat postu: Swędzenie czy coś w tym stylu
Coś mnie swędzi,ale tak bardziej piecze przy pochwie. Co to moze być? Sorka że krótko ale inaczej tego sformułować nie potrafię... Słupek - Sro 29 Lis, 2006 21:11 Temat postu:
Coś, czym bardzo zainteresuje się dermatolog. Ja14 - Czw 30 Lis, 2006 14:41 Temat postu:
Radzę nie iśc od razu do dermatologa, bo może to być "coś" zwykłego. na taki ból i pieczenie najlepsze jest mydło simply delicate z AVONU
[ Dodano: Czw 30 Lis, 2006 13:43 ]
Do Słupka: Od tych głupot nie nabijasz licznika przy: "pomógł"
[ Dodano: Czw 30 Lis, 2006 13:45 ]
P.S Też do Ciebie, Słupku Bez urazy, ale to mnie denerwuje ( jeżeli moje nerwy są Ci obojętne to możesz to olać, ale zwolnij z takimi postami) Sissa11 - Czw 30 Lis, 2006 15:54 Temat postu:
Dzięki, ja14. Ja14 - Czw 30 Lis, 2006 16:34 Temat postu:
Nie ma za co. Służe uprzejmie:) Słupek - Czw 30 Lis, 2006 18:04 Temat postu:
Cytat:
Jakby mi to potrzebne do czegoś było.
Jeśli uważasz, że lekarz w przypadku dolegliwości jest głupotą - proszę bardzo, żyj w średniowieczu i ciesz się "medycyną" ludową. Anonymous - Czw 30 Lis, 2006 20:35 Temat postu:
Co tam dermatolog. Równie dobrze mogłaby być wizyta o ginekologa. Słupek - Czw 30 Lis, 2006 20:44 Temat postu:
Masz rację. Zrozumiałem (może błędnie), że chodzi o skórę w okolicach pochwy. rotorvator - Pią 01 Gru, 2006 16:59 Temat postu:
a do okolic pochwy najlepszy jest ginekolog, a nie dermatolog... bo kontrola tak czy siak nie zaszkodzi, a gin. w razie czego skieruje do dermatologa;] moze mniej stresujacym jest isc do tego drugiego, ale coz - zazwyczaj zmiany skorne przy waginie nie sa spowodowane tym czym syfy na twarzy czy karku
co do tego mydla z avonu - cholernie drogie to raz, dwa ze trzeba miec znajoma konsultantke - osobiscie polecam isc do drogerii i tam poszukac czegos do podmywania sie, ew. jakies chusteczki. ALE! kto wie, czy dodatkowe specyfiki (niby maja jakies ph wyrównujące czy cos, jednak zawsze to kosmetyki) nie pogorsza.
najlepiej isc do lekarza nasty_girl - Nie 03 Gru, 2006 15:22 Temat postu:
drogie, kilkanaście złotych, a dobre. Konsultantek jest jak grzybów po deszczu, a co do lepszości ginekologa nad dermatologiem są tacy, którzy mają specjalizację w chorobach wenerycznych, więc w tym wypadku ta druga opcja była by lepsza Słupek - Nie 03 Gru, 2006 16:05 Temat postu:
Choroby weneryczne w jej wieku? rotorvator - Nie 03 Gru, 2006 16:47 Temat postu:
rownie dobre sa kupione w drogerii, a z konsultantkami roznie jest - zalezy gdzie sie wysypie. dwa, ze na kosmetyki trzeba czekac pare dni. jakby sie uprzec to ok, jednak ja obstaje przy kupowaniu w drogerii tego typu kosmetykow
Słupek napisał/a:
Choroby weneryczne w jej wieku?
nasty_girl - Nie 03 Gru, 2006 17:03 Temat postu:
grzybica pochwy jest zaliczana do chorób wenerycznych, nawet jak jej się nabawiła przez brak higieny, pewnie jest jeszcze wiele takich, więc nie można tego wykluczyć rotorvator - Nie 03 Gru, 2006 17:07 Temat postu:
ale jezeli zakladamy, ze to grzybica, to chyba prosciej isc do ginekologa? bo nie kazdy dermatolog ma specjalizacje chorób w. nasty_girl - Nie 03 Gru, 2006 17:09 Temat postu:
no oczywiście, ale tak samo mogła by do tego konkretnego dermatologa iść, nie mówię, że jest to lepsze, czy gorsze, jednak że są tacy specjaliści, i kiedy ma możliwość, może wybierać. Sissa11 - Nie 03 Gru, 2006 18:41 Temat postu:
Grzybica to chyba też brązowa wydzilina z pochwy,a jam am jasnożółtą. A wogóle już przestało,a to były okolice "otworu" pochwowego,ze tak to powiem Słupek - Nie 03 Gru, 2006 23:24 Temat postu:
Tak sobie myślę, że ta dyskusja chyba niepotrzebna jest. I tak najpierw lekarz pierwszego kontaktu musi dać skierowanie, nie? Czarna - Pon 04 Gru, 2006 00:45 Temat postu:
Do ginekologa? Ha w zyciu Żadnego skierowania nie potrzebujesz. Ja bynajmniej nie potrzebowalam by isc do ginekologa. Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 16:58 Temat postu:
Jeśli tamat niepotrzebny, to niech już nikt nie pisze i mod zamknie temat.Albo niech zostawi dla innych,których coś swędzie albo piecze.