Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Ból brzucha

Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 18:23
Temat postu: Ból brzucha
Hey! Bardzo boli mnie brzuch...Tak z 10 cm pod pępkiem :/ Taki ostry, -ściskająco-kłujący... Czasmi bardziej na jajnuku go czuje,czasami chyba w macicy...Mama mi dała jakiś lek i brzych na szczęście przsestał boleć. Co to mogło być? Ale dalej mnie troche jajnik boli...Ała!
Nikita - Pon 04 Gru, 2006 18:30
Temat postu:
Bóle w dole brzucha - może to być dolegliwość występująca przed okresem. Są to jednak normalne objawy.
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 18:41
Temat postu:
Dobrze że mnie teraz tylko w okolicy jajnika....Po jak nie zjadłam lekarswa to juz się zaczynałam wnerwiać :/ Ja okresu jeszcze nie mam,a śluz półtora miesiaca... Okres chyba niemozliwy?
Nikita - Pon 04 Gru, 2006 18:42
Temat postu:
Czemu niemożliwy? Śluz można dostać 2 lata przed okresem, a można i miesiąc przed.
rotorvator - Pon 04 Gru, 2006 18:42
Temat postu:
mozliwy
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 18:49
Temat postu:
O jeju :/ Kurde musze na szybko pisac bo mnie siostra (2 latka) woła: DO DU! ( chodź tu)!
Zawsze śpie w gatkach od pizamy bez majtek..Ale chyba pod gatki założe dzisiaj majtki i wkładke :/ Mam nadzieje ze to nie bedzie to...Grrr
Monik - Pon 04 Gru, 2006 18:52
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
O jeju :/ Kurde musze na szybko pisac bo mnie siostra (2 latka) woła: DO DU! ( chodź tu)!
Zawsze śpie w gatkach od pizamy bez majtek..Ale chyba pod gatki założe dzisiaj majtki i wkładke :/ Mam nadzieje ze to nie bedzie to...Grrr

Trzymamy za Ciebie kciuki.
Jesteśmy z Tobą! <lol>
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 19:08
Temat postu:
Dzięx Wink
Laki - Pon 04 Gru, 2006 19:10
Temat postu:
Padnę ze śmiechu Sissa11,
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 19:16
Temat postu:
To padnij Laki, nikt ci nie broni.... BUHAHA
Laki,nie wiem czy tobie by bylo wesoło, jakby cie brzuch bolał i w perspektywie stała miesiączka, która jest obleśna
Laki - Pon 04 Gru, 2006 19:28
Temat postu:
Cytat:
Laki,nie wiem czy tobie by bylo wesoło, jakby cie brzuch bolał i w perspektywie stała miesiączka, która jest obleśna

Ale nie chodzi mi o to temat, tylko lekką prowokację Monik, - której Ty nie zrozumiałaś.
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 20:00
Temat postu:
Oj Laki,Laki...Ja padne ze śmiechu! A skad wiesz,ze nie zrozumiałam? Twisted Evil
EDIT:
Mama mówi,ze dlatego,ze zjadłam pizze i 3 czekoladki.Cholera po tym to by mnie żoladek raczej bolał a nie jajniki i dół brzucha?
Laki - Pon 04 Gru, 2006 20:17
Temat postu:
To jej to [cenzura] powiedz dziecko
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 20:20
Temat postu:
Mamie?! Twisted Evil
Nikita - Pon 04 Gru, 2006 20:23
Temat postu:
Nie, ciotce.
Sissa11 - Pon 04 Gru, 2006 20:26
Temat postu:
Nie.Babci....Dobra, poigadam z mamą.
rotorvator - Pon 04 Gru, 2006 20:30
Temat postu:
gratuluje odwagi.
mała 13 - Sro 13 Gru, 2006 19:57
Temat postu:
mam taki sam problem jak ty i od dwóch tygodni regularnie wydzieline. mam nadzieje ze nie dostane okresu !! piersza wydzieline mialam w wakacje w 2005 roku. ale mam jeszcze male cycki i mam jeszcze nadzieje ze to nie to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! King
CHoCoLaTE - Sro 13 Gru, 2006 20:05
Temat postu:
ja mam juz wydzieline chyba od poczatku 5 klasy ;/ nieprzyjemna sprawa, a wkladek nosic nie chce bo to niewygodne. no a na poczatku wrzesnia dostalam taki jakby okres bo przez 9 dni mialam jakies brazowe plamy. czyli to bylo okolo 1,5 roku po pojawieniu sie wydzieliny.
Sissa11 - Pią 15 Gru, 2006 20:06
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
ja mam juz wydzieline chyba od poczatku 5 klasy ;/ nieprzyjemna sprawa, a wkladek nosic nie chce bo to niewygodne.

Są wygodne. Polecam Naturella-cieniutkie i nie czuć.
nasty_girl - Pią 15 Gru, 2006 20:54
Temat postu:
ale czuć zapach, brzydki
Nikita - Pią 15 Gru, 2006 20:59
Temat postu:
Najlepsze Always, a nie żadne Naturelle. Smile
Czarna - Pią 15 Gru, 2006 23:22
Temat postu:
Wkladki sie wymienia to po pierwze a po drugie majtki noszone caly dzien obsmarowane jakims sluzem niby pachna?
Sissa11 - Sob 16 Gru, 2006 12:23
Temat postu:
Wkładki higieniczne są różne-każdemu pasuję inne. JA lubię naturellla,pachną ładnie, cieniutki i sie nie odklejaja.
No własnie-majtki wysmarowane śluzem może pachną?????????
Nikita - Sob 16 Gru, 2006 17:10
Temat postu:
Nie, nie pachną, dlatego należy używać wkładek. Można się do nich szybko przyzwyczaić i nie są niewygodne w porównaniu z niektórymi podpaskami.
MaGdUrKa94 - Czw 04 Sty, 2007 19:30
Temat postu:
Racja Nikita. Wkładki a podpaski to zresztą zupełnie inna rzecz (no może niezupełnie ale coś w podobie ;P) tyle,że podpaska jest dużo grubsza i czasami szersza a wkładka jest cieńsza i "szczuplejsza".Na obfity okres wkładek nie polecam,i tak miałam potem całe majtki brudne bo wkładka "za szczupła". Co najwyżej polecam pod koniec miesiączkowania Razz
Czarna - Sob 06 Sty, 2007 11:09
Temat postu:
Eeee ? Wkładki sa przeciez tylko do wydzielin z pochwy a nie do okresu Smile
aneta007 - Sob 06 Sty, 2007 11:18
Temat postu:
przyznaje racje czarnej
Słupek - Sob 06 Sty, 2007 18:56
Temat postu:
Przyznaję rację anecie007 Rolling Eyes

Czy nie można takich postów zabronić w regulaminie?
Monik - Sob 06 Sty, 2007 19:21
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Czy nie można takich postów zabronić w regulaminie?

Hm... Spytam Bożeny.
Anonymous - Sob 06 Sty, 2007 19:53
Temat postu:
Głupie to. Na początku kiedy przyszłam tu już na Forum, był większy luz i było przyjemniej. Teraz jakiś regulamin... Wystarczy już jak jest. To jest Forum. Nie jesteśmy w sejmie. OMG...
Słupek - Sob 06 Sty, 2007 20:42
Temat postu:
W Sejmie wszyscy robią co chcę, a pozostają bezkarni. Rozsądne zasady jeszcze nikomu nie zaszkodziły.
mała 13 - Wto 09 Sty, 2007 14:12
Temat postu:
ale chyba odbiegliœmy od tematu Confused

a tak w ogóle to niby czemu zabraniac tego w regulaminie ?? Question Question Question Question Question Wink
Monik - Wto 09 Sty, 2007 19:44
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
a tak w ogóle to niby czemu zabraniac tego w regulaminie ??

Przy usuwaniu postów jest taka tak jakby tabelka, i w niej wybiera się, dlaczego został usunięty, a potem to wysyła się na e-mail osoby, której post został usunięty. No i tam jest do wyboru "post nie wnoszący nic do tematu".
Chyba już rozumiesz?
Sissa11 - Nie 04 Lut, 2007 20:43
Temat postu:
Znów się to zdażyło, ttylko tym razem na 100 % jajnik. Już sama nie wiem co o tym mysleć...
joasia1990 - Nie 04 Lut, 2007 20:59
Temat postu:
Sissa - a możesz opisać dokładnie ten ból (jak boli, w którym miejscu, czy jak sie ruszasz to boli mocniej). Jesteś pewna że to jajniki? Po jakiej tabletce ból przeszedł: rozkurczowej, czy przeciwbólowej?

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 ]
I jeszcze kilka pytań: masz gorączke? Jakieś dziwne albo nieprzyjemnie pachnące upławy z pochwy? Boli cie kiedy oddajesz mocz? Masz częstomocz?
Sissa11 - Wto 06 Lut, 2007 15:39
Temat postu:
Nie - żadne inne objawy. Tylko pobolweanie.
A - i nie biorę żadnych tabletek bo to sie da znieść.
ewamarchewa - Sro 07 Lut, 2007 13:41
Temat postu:
Mnie dużo czasu przed pierwszym okresem właśnie na dole bolał brzuch. I to mocno (choć teraz w trakcie okresu boli jeszcze mocniej Sad ). Poradziłam się lekarza i stwierdziła, że to mogło być puste jajeczkowanie.
mała 13 - Sro 07 Lut, 2007 15:10
Temat postu:
ewamarchewa napisał/a:
puste jajeczkowanie.

a co to jest puste jajeczkowanie ?? oprocz bolu brzucha czyms sie jeszcze objawia ??
Sissa11 - Sro 07 Lut, 2007 16:13
Temat postu:
puste jajeczkowanie? a co to?
Memi - Sro 07 Lut, 2007 17:43
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:

To pewnie takie bez uwolnienia komórki jajowej do jajowodu(lecz nie jestem pewna)
kinia_10 - Sro 07 Lut, 2007 21:03
Temat postu:
Mnie w tym miejscu boli od jakiegoś tygodnia a dzisiaj powinnam dostac okres.
Zawsze mnie tak bole przeciętnie tydzień przed.
U mnie to normalka u Ciebie moze oznaczac coś innego.
PozdróFFka:)
ewamarchewa - Sro 07 Lut, 2007 22:27
Temat postu:
Memi napisał/a:
Sissa11 napisał/a:

To pewnie takie bez uwolnienia komórki jajowej do jajowodu(lecz nie jestem pewna)

Dokładnie tego nie wytłumaczę, ale mniej więcej. Czy czymś się jeszcze obawia? Nie, chyba nie. Puste jajeczkowanie występuje przed I miesiączką. Jajeczko jest już "produkowane" przez organizm, ale nie dochodzi tam gdzie trzeba, czyli do macicy. Zwyczajnie obumiera. Zazwyczaj pierwsze miesiączki odbywają się bez jajeczkowania, a tu jest dokładnie odwrotnie, czyli jajeczkowanie jest, ale miesiączki brak. Heh, jak to wytłumaczyć. Rolling Eyes W każdym bądź razie to w żadnym wypadku nie jest groźne, czasami tak się zdarza i nie ma się czym martwić. No, może tylko tym, aby nie bolało. A i u mnie właśnie brzuch mnie bolał co dwadzieściakilka dni, czyli co tyle, co ile występuje normalna owulacja. Teraz również odczuwam bóle owulacyjne, czyli taki już mój marny los. Wink
Sissa11 - Czw 08 Lut, 2007 16:07
Temat postu:
Czyli takie puste jajeczkowanie jest przed miesiączką?A moze zdarzac sie codziennie?
Ciekawe to jest. Pierwszy raz sie spotykam z takim określeniem Wink
Czy to jest jakiś ze zwiastunów miesiączki? Czy to poprostu tak sobie? Zapytaj sie tej ginekolog dokładnie Very Happy
mała 13 - Czw 08 Lut, 2007 16:52
Temat postu:
aaaa moze to nie dotyczy tematu ale nie chce zakaladac nowego tematu. czy wydzielina (ta przed miesiaczka) musi wystepowac codziennie ???
joasia1990 - Czw 08 Lut, 2007 17:07
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
aaaa moze to nie dotyczy tematu ale nie chce zakaladac nowego tematu. czy wydzielina (ta przed miesiaczka) musi wystepowac codziennie ???

przed miesiaczka nie ma zadnej wydzieliny (jest sucho). wystepuje ona w czasie owulacji (przez jakies 4 dni) a takze kilka dni przed i po jajeczkowaniu, ale w mniejszych ilosciach niz w trakcie.

czy musi wystepowac codziennie? przez te kilka najwazniejszych dni z punktu biologicznego tak, poniewaz stwarza plemnikom dogodne warunki do przedostania sie do jajowodu kobiety i zaplodnienia komorki jajowej
CHoCoLaTE - Czw 08 Lut, 2007 19:06
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:
przed miesiaczka nie ma zadnej wydzieliny (jest sucho)

Dziewczyny, które jeszcze nie mają okresu mają wydzielinę. Pojawia się ona średnio 1,5 roku przed pierwszym okresem.

Ja mam ją codziennie. Ale od wczoraj mam okres (znowu brązowy ;P).
Sissa11 - Czw 08 Lut, 2007 19:12
Temat postu:
Ale przecież chyba nie musi być codziennie. Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna.
No ale są dziewczyny, które nie mają wogóle wydzieliny przed miesiączką.
CHoCoLaTE - Czw 08 Lut, 2007 19:20
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna

Może i tak. Niech ktoś na forum się wypowie jak miał, bo ja np. mam codziennie i muszę nosić wkładki ;\

Sissa11 napisał/a:

Nie wiem czy są, może tak, niech dziewczyny z forum się wypowiedzą jak miały. Moje dwie kumpele miały wydzielinę. O reszcie to nie wiem, bo nigdy nie pytałam.
joasia1990 - Czw 08 Lut, 2007 20:45
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
joasia1990 napisał/a:
przed miesiaczka nie ma zadnej wydzieliny (jest sucho)

Dziewczyny, które jeszcze nie mają okresu mają wydzielinę. Pojawia się ona średnio 1,5 roku przed pierwszym okresem.

Ja mam ją codziennie. Ale od wczoraj mam okres (znowu brązowy ;P).

Ja mowilam o dziewczynach ktore miesiaczkuja. U dziewczyn ktore nie miesiaczkuja moze pojawic sie krotko przed pierwszym okresem, albo nawet kilka lat przed. Czy musi byc codziennie? To zalezy od organizmu. Jedne maja duzo i czesto inne prawie wcale. Ja czasami mam nawet przed miesiaczką, ale tylko troche. Wydzielanie śluzu to normalna czynnosc dojrzalego biologicznie organizmu, to tak jak wydzielanie potu czy łoju. Nie ma sie czym przejmowac, najlepiej zalozyc wkladke i zapomniec o calej sprawie Wink

[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 ]
Sissa11 napisał/a:
Ale przecież chyba nie musi być codziennie. Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna.

Pytania typu "musi?" czy "nie musi?" sa bez sensu. I tak nie mamy na to wplywu.
Dopoki sluz nie ma brzydkiego zapachu, zielonkawego koloru i nie wystepuje pieczenie to wszystko jest ok Smile Sluz chroni tez przed infekcjami

[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 ]
wracajac do tematu o pustym jajeczkowaniu- kiedy zapytalam ginekologa co to jest to napisal mi ze to "pecherzyk bez komorki jajowej" Wink
Czarna - Nie 11 Lut, 2007 20:19
Temat postu:
Ałc... jak ja nienawidze okresu.

Dostalam rano... tabletni przeciwbolowe nie dzialaja... rozkurczowe nie ( bralam po dwie ), potem wzielam sobie czopka ( super uczucie ) a na koniec mama musiala mi dac zastrzyk ktory dopiero sprawil, ze bylam w stanie wstac z lozka bo inaczej lezalam i nic zrobic ze soba nie moglam... mam okres od 6 lat a dopiero pierwszy raz mi sie zdazyly takie bole... masakra... nikomu az takich boli nie zycze...
ewamarchewa - Nie 11 Lut, 2007 21:15
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Czyli takie puste jajeczkowanie jest przed miesiączką?A moze zdarzac sie codziennie?

No przed, przed, oczywiście, że tak. Tak jak normalne jajeczkowanie w normalnym cyklu. Oczywiście, że nie nie codziennie, tylko przez około 4 dni (chociaż u mnie dłużej).

Cytat:
Czy to jest jakiś ze zwiastunów miesiączki? Czy to poprostu tak sobie?

No nie tak całkiem zwiastunów, ale coś w tym jest. To oznacza, że Twój organizm jest prawie gotowy do rozpoczęcia miesiączkowania.
joasia1990 - Nie 11 Lut, 2007 21:31
Temat postu:
[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 ]
ewamarchewa napisał/a:
Sissa11 napisał/a:

No przed, przed, oczywiście, że tak. Tak jak normalne jajeczkowanie w normalnym cyklu. Oczywiście, że nie nie codziennie, tylko przez około 4 dni (chociaż u mnie dłużej).

4 dni?? to troche za dlugo. srednio ok 24h
ewamarchewa - Pon 12 Lut, 2007 18:53
Temat postu:
Ale u mnie ok. 4 i nawet dłużej, przynajmniej wtedy mnie boli brzuch. Później jest dzień przerwy i znowu boli z powodu PMS, a później kiedy mam okres, to boli mnie również. I tak w kółko. Crying or Very sad Very Happy
joasia1990 - Pon 12 Lut, 2007 20:11
Temat postu:
ewamarchewa napisał/a:
Ale u mnie ok. 4 i nawet dłużej, przynajmniej wtedy mnie boli brzuch

no to przez 4 dni boli cie brzuch, ale owulacja trwa 6-24h
ewamarchewa - Wto 13 Lut, 2007 14:24
Temat postu:
No ale w każdym bądź razie chodziło mi o to, przez jaki czas mam bóle owulacyjne.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group