Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - dziwna skóra

mała 13 - Sro 13 Gru, 2006 19:45
Temat postu: dziwna skóra
czesc !! Very Happy mam bardzo dziwną skórę. od roku mam mały trądzik ale ostatnio nawet jesli systematycznie uzywam zelu nic mi nie pomaga. wywala mi różne syfy, skóra mnie swędzi. jak ktos nie wie to dodam ze mam 13 lat. co mam z tym zrobic ?? czasami tak mnie swedzi ze mam ochote zdrapać skóre. staram sie nie drapać. co mam z tym zrobić ??? Crying or Very sad z góry dziekuje z a pomoc Wink
CHoCoLaTE - Sro 13 Gru, 2006 20:01
Temat postu:
ale chodzi o twarz?
Tremere - Sro 13 Gru, 2006 20:05
Temat postu:
moze masz cos z twarza? Razz
idz do dermatologa
<wspolczuje>
mała 13 - Sro 13 Gru, 2006 20:11
Temat postu:
dodam jeszcze że mam uczulenie na slonce ale po pierwsze tylko latem a po drugie inaczej sie objawia

CHoCoLaTe tak chodzi o twarz
kasia0001 - Sro 13 Gru, 2006 20:19
Temat postu:
dermatolog będzie najlepszym wyjściem.. przypisze Ci jakąś masć i tyle Wink
CHoCoLaTE - Sro 13 Gru, 2006 20:24
Temat postu:
nie tak sądze. idz do dermatologa. najlepsze wyjsce Smile
nasty_girl - Sro 13 Gru, 2006 20:44
Temat postu:
masz 13 lat, a przy dojrzewaniu to się zdarza..
Memi - Sro 13 Gru, 2006 20:49
Temat postu:
mam kolezanke z podobnym (a nawet takim samym) problemem, niby raz ma mniej a potem znów ją wysypuje i nic nie pomaga zande specyfiki i sadze ze nie tylko ty tak masz. A dermatolog to nawet niezły pomysł.
Czarna - Sro 13 Gru, 2006 20:50
Temat postu:
a co Twojej kolezance pomoglo?
Memi - Sro 13 Gru, 2006 20:57
Temat postu:
no własnie jeszcze NIC :O :O u dermatologa na pewno nie była... a takie "domowe" sposoby niezawsze pomagają.
Shaunri - Sro 13 Gru, 2006 21:00
Temat postu:
Nie idź do dermatologa - To konowały, pochodzić ze dwa, trzy lata zanim przepisze Ci coś sensownego.

Jeśli twoich rodziców stać, to poproś o wizytę u kosmetyczki, najlepiej jakiejś "zaznajomionej" przez rodziców - Ona poradzi i zaradzi.
Monik - Sro 13 Gru, 2006 21:47
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Nie idź do dermatologa - To konowały, pochodzić ze dwa, trzy lata zanim przepisze Ci coś sensownego.

Znam jeden przypadek pójścia kogoś do dermatologa i równocześnie jeden owocny przypadek. Dermatolog pomógł.
nasty_girl - Sro 13 Gru, 2006 21:53
Temat postu:
a mi wizyta u dermatologa nic nie dała. Przepisał mi tabletki, które mogłam kupić bez recepty, bez ustalenia przczyny. kupić tabletki mogłam też, poszłam żeby się dowiedzieć dlaczego tak jest, i kupić lek, który na to pomoże, niedość że był niemiły, nie zrobił nic.
Shaunri - Sro 13 Gru, 2006 22:42
Temat postu:
Kosmetyczka Ci pomoże, bo dostaje za to po kieszeni, a dermatolog nie ; )
Laki - Sro 13 Gru, 2006 22:47
Temat postu:
Mi nie pomogła...
kasia0001 - Sro 13 Gru, 2006 22:56
Temat postu:
Shaunri napisał/a:

Byłam raz u dermatologa i mi maście które przepisał to pomogły Wink
Shaunri - Czw 14 Gru, 2006 15:42
Temat postu:
Tobie pomogły, ba - Hitlerowi też pomogly. Co nie zmienia faktu że to konowały i z prostego - gospodarczego i ekonomicznego punktu widzenia do pracy przykładają się mniej.
nasty_girl - Czw 14 Gru, 2006 16:05
Temat postu:
chyba że dermatolog prywatny, a z kosmetyczkami też różnie, niektóre używają kosmetyków jakieś firmy, i je polecają, też nie bardzo wiadomo, czy zaproponuje ci coś, bo uważa że to pomoże, czy dlatego, że ma kontrakt z jakąś firmą kosmetyczną
Shaunri - Czw 14 Gru, 2006 16:40
Temat postu:
Z dwojga złego po prostu lepsza kosmetyczka : )
Anonymous - Czw 14 Gru, 2006 19:07
Temat postu:
Nie ma to jak Clearasil (czy jakoś tak), Under Twenty, Clean&Clear, Nastolatki i inne pierdoły. Nie ma to jak reklamy! To nic nie pomaga.

Jak używam kremu Laticort 0,1%. Jest tani, ale na receptę. I pomaga.
Gościówa - Pią 15 Gru, 2006 18:26
Temat postu:
nromalny trądzik nie swędzi...przynajmniej nie powinien. IDz do dermatologa. On naprade nie gryzie. Wink I badania nie bolą. A przepisze ci na pewno cos skutecznego. Powodzenia!

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group