Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - chudzina

mała 13 - Czw 14 Gru, 2006 14:57
Temat postu: chudzina
Very Happy czesc Very Happy
mam 13 lat i waze jedyne 33 kilo. co mam zrobic aby przytyc ?? dodam ze jak probowałam jesc duzo to mi brzuch wywalilo i wygladalam jak w ciaży a rece mialam nadal chude. na rekach mam kosci na wierzchu. co mam z tym zrobić ?? Confused
kasia0001 - Czw 14 Gru, 2006 15:15
Temat postu:
Pisałam już to niedawno Wink :

kasia0001 napisał/a:

Nie wiem czy to jest skuteczny sposób, ale wiele osób próbowało mi pomóc lecz ja się poddałam i żadnych eksperymentów nie wykonuję ;]] ..ale może Ci się uda, jeśli to cokolwiek pomoże ;p :

Np.Sniadanie:1 duzy jogurt jagodowy albo bananowy,płatki kukurydziane z mlekiem,pieczywo czosnkowe(4 kawalki) lub jajka na bekonie,biała kiełbasa,frytki. Obiad:schabowy z frytkami, spaghetti bolobnese.mozesz w ciagu dnia pijac cappuccino z cukrem,sok pomoaranczowy z kartonu,jogurty i kefiry.procz tego czekoladowe rogaliki,czekoladki,jak bedziesz glodna chleb z dzemem

Musisz jes duzo nabiału .. w sensie .... joguhrty, maslanki, kefiry... najlepiej jesc to z bananem...i ten posilek okolo 3/4 razy dziennie ...
na obiad codzinnie jesc kurczaka... kurczak czyli inaczej mieso... musisz jesc duzo miesa, a do tego jesc rowniez duzo nabiału ...
Makarony, owsianka, ...
i tak gdzies np. przez cala zime ;] caly czas jesc to samo... nie przerywac cyklu ... !! ..

Ogólne założenia diety pozwalającej przytyć kilka kilogramów są takie same jak zasady racjonalnego żywienia:

- zjadaj dziennie 4 - 5 posiłków, regularnie co 3-4 godziny, najlepiej o tej samej porze
- aby pobudzić apetyt, przed posiłkiem wypijaj szklankę soku
- codziennie zjadaj owoce i warzywa
- unikaj fast foodów, potraw smażonych i tłustych, które są niezdrowe i długo zalegają w żołądku
- zrezygnuj z napojów gazowanych i bardzo ostrych przypraw, które podrażniają żołądek
- po obfitym posiłku pozwól sobie na półgodzinny spokojny wypoczynek (np. drzemkę).

W codziennej diecie uwzględniaj przede wszystkim węglowodany (białe pieczywo, kasze, makarony, kluski). Twój codzienny jadłospis musi zawierać około 3500 kcal, z czego połowę powinno przypadać właśnie na węglowodany. Ich nadmiar łatwo przekształca się w tkankę tłuszczową

To wszystko co znalazłam, trochę się powtarza Wink

Laki - Czw 14 Gru, 2006 15:54
Temat postu:
Jezzzu. pójdź do lekarza, czy coś...
CHoCoLaTE - Czw 14 Gru, 2006 18:37
Temat postu:
No ale jesli masz 145cm wzrostu to waga jest OK Neutral
Jesli bedziesz miec juz 160cm to najlepiej wazyc 42-45 kg. Ja mam 167cm i waze 47kg.
Nikita - Czw 14 Gru, 2006 18:49
Temat postu:
Wszystko zależy od wzrostu...Jeśli masz te 145 cm to waga 33 kg może być.

Ja mam 40 kg/ 170cm i nie narzekam : P
CHoCoLaTE - Czw 14 Gru, 2006 18:54
Temat postu:
nie widac ze jestes za chuda czy wygladasz akurat?? Bo ja akurat chcialabym wazyc 45kg.
Nikita - Czw 14 Gru, 2006 20:02
Temat postu:
ja? widac, że chuda jestem bardzo : P
CHoCoLaTE - Czw 14 Gru, 2006 21:01
Temat postu:
moze lepiej przytyc ;> ^^
Nikita - Pią 15 Gru, 2006 15:37
Temat postu:
Jakby można było przytyć ot tak to bym już dawno przytyła.
Nie chce mi się ci tłumaczyć tego - po prostu nawet jeślibym bardzo chciała to nie przytyję zbyt wiele ; ]
rotorvator - Pią 15 Gru, 2006 16:14
Temat postu:
zazwyczaj ciezko jest przytyc
kasia0001 - Pią 15 Gru, 2006 17:16
Temat postu:
Tak samo ze mną, mogę przez 3 dni prawie nic nie jeść albo obżerać się a i tak moja waga nie ulega zmianie co wydaje się troche dziwne lecz tak jest ;/
Nikita - Pią 15 Gru, 2006 19:18
Temat postu:
kasia0001 napisał/a:
Tak samo ze mną, mogę przez 3 dni prawie nic nie jeść albo obżerać się a i tak moja waga nie ulega zmianie co wydaje się troche dziwne lecz tak jest ;/

U mnie to samo, ech.

Wszyscy dookoła mi mówią, że co to za problem przytyć : / A to jest naprawdę ciężko. Jeszcze jak się ma szybką przemianę materii i "kruche" kości to już całkiem : P
kasia0001 - Pią 15 Gru, 2006 19:37
Temat postu:
Jaa mam bardzo mocne kości lecz mam chude palce.. i cały czas mam zbite xD przez pilke.. bo jak sie ucze mocno ścinać w siatce czy cos.. to czasami z palcami cos ise dzieje.. i nie moge zgiac xD

a ja tez mam szybką przemianę materii
Nikita - Pią 15 Gru, 2006 19:38
Temat postu:
może masz uwarunkowany genetycznie zespół Marfana? Razz
odpowiedz
Monik - Pią 15 Gru, 2006 22:03
Temat postu:
Nikita napisał/a:
szybką przemianę materii

O, o, o, dokładnie! :> Jak mi ktoś mówi, jak ja to robię, że jestem taka szczupła, to zawsze odpowiadam "dobra przemiana materii" ^^ Bo jem tyle co inni, czasem nawet więcej, tabliczkę czekolady potrafię zjeść w jeden dzień, a nie przytyję. I to jest baaardzo wygodne :]
CHoCoLaTE - Pią 15 Gru, 2006 22:08
Temat postu:
Monik okres juz masz? Chyba nie bo masz 11 lat. Ale moja kolezanka miala tak samo, a kiedy dostala okres i jadla tak samo jak wczesniej, to sporo przytyla :O
Czarna - Pią 15 Gru, 2006 22:10
Temat postu:
to, ze jesz tabliczke czekolady to nie ma nic do rzeczy.... Znam dziewczyne ktora jadla czekolade codziennie i schudla 30kg.... kwestia doboru kalori w jedzeniu....
Monik - Pią 15 Gru, 2006 22:20
Temat postu:
Czarna napisał/a:
to, ze jesz tabliczke czekolady to nie ma nic do rzeczy.... Znam dziewczyne ktora jadla czekolade codziennie i schudla 30kg.... kwestia doboru kalori w jedzeniu....

Heh, ale ja raczej nie jadam tych "lekkich", "fit" Cool
CHoCoLaTE napisał/a:
Monik okres juz masz? Chyba nie bo masz 11 lat. Ale moja kolezanka miala tak samo, a kiedy dostala okres i jadla tak samo jak wczesniej, to sporo przytyla :O

Nie mam, ale to nie ma nic do rzeczy, czy ma się 11 lat. Istnieją skrajne przypadki, kiedy dostaje się w wieku 10.
Czarna - Pią 15 Gru, 2006 22:27
Temat postu:
Z okresem raczej chodzilo o to, ze dziewczyny przed nim wygladaja mizernie ( przyjzyj sie dzieciaką z podstawowki - czasem przechodze kolo podstawowki i biega cos co siega mi ledwo do piersi i moze spokojnie si eschowac za slupkiem ) potem gdy zaczynaja rosnac piersi, powieksza sie miednica itd itd wszystkie cukry i tluszcze zostaja w organizmie, tworzy sie nowa tkanka tluszczowa czyli przybierasz na masie... U mnie jest zupelnie inaczej... dostalam okres majac 11 lat. Zawsze bylam grubaskiem. Wtedy w ogole zaczelam strasznie tyc i przypominac potwora, wzielam sie za siebie i schudlam 30kg mimo, ze teraz mam lekkie problemy zdrowotne to jestem z siebie dumna... bo gdyby nie dojrzewanie to bym schudla o wiele wiecej... mam duze piersi i ogolem ksztaltna figure wiec samo to dodalo mi kg....
Słupek - Pią 15 Gru, 2006 23:05
Temat postu:
Monik napisał/a:
Heh, ale ja raczej nie jadam tych "lekkich", "fit"

Czy chodzi o produkt czekoladopodobny? Rolling Eyes

Czekolada to czekolada, a nie jakieś fit.
Monik - Pią 15 Gru, 2006 23:09
Temat postu:
Słupek napisał/a:
Czy chodzi o produkt czekoladopodobny?

Czekolada to czekolada, a nie jakieś fit.

A nie widziałeś tej reklamy, co goła babka zasłania się "super lekką czekoladą"?
kasia0001 - Pią 15 Gru, 2006 23:13
Temat postu:
Nikita napisał/a:
może masz uwarunkowany genetycznie zespół Marfana? Razz
odpowiedz
nie hehe xD
po prostu tak jakos wychodzi ostatnio xD
Słupek - Pią 15 Gru, 2006 23:18
Temat postu:
Cytat:
A nie widziałeś tej reklamy, co goła babka zasłania się "super lekką czekoladą"?

Nie wierzę reklamom. Wierzę za to w maleńkie napisy na odwrotach opakowań.
Sissa11 - Sob 16 Gru, 2006 12:54
Temat postu:
Monik napisał/a:
Nikita napisał/a:
szybką przemianę materii

O, o, o, dokładnie! :> Jak mi ktoś mówi, jak ja to robię, że jestem taka szczupła, to zawsze odpowiadam "dobra przemiana materii" ^^ Bo jem tyle co inni, czasem nawet więcej, tabliczkę czekolady potrafię zjeść w jeden dzień, a nie przytyję. I to jest baaardzo wygodne :]

Nooo, ja tak miałam. No ale teraz przy 140 wzrostu ważę 35 kilo.Chyba za dużo.... MA ktoś linka do tego, jak obliczyć swoje BMI?
opętana - Sob 16 Gru, 2006 13:10
Temat postu:
http://www.pulsmed.com.pl/document.php?id=9&ctgSelect=2&module=menuTree&gclid=CN7tqoD6lokCFQwJZwod1SuFRQ

na kalkulator sobie kliknij
Monik - Sob 16 Gru, 2006 13:19
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
No ale teraz przy 140 wzrostu ważę 35 kilo.Chyba za dużo.... MA ktoś linka do tego, jak obliczyć swoje BMI?

BMI obliczane jest dla dorosłych, więc nie wiem, czy coś by Ci to dało Smile
Miałam kiedyś wzór na obliczanie BMI w gazecie, ale nie pamiętam, w jakiej...
Sissa11 - Pon 18 Gru, 2006 14:48
Temat postu:
Taaa. Według tego mam niedowagę. A jakim cudem wałki mi sie robią? Głupie te pożal sie Boze kalkulatory.
Monik - Pon 18 Gru, 2006 17:22
Temat postu:
Sissa11 napisał/a:
Głupie te pożal sie Boze kalkulatory.

Bo nie są robione na nas Wink
mała 13 - Sro 27 Gru, 2006 16:04
Temat postu:
ja wiem jak sie oblicza BMI

Masa ciała (w kg) : [wzrost (w m )]2

czyli waga podzielić na (wzrost razy wzrost)

to dwójka to potega

zciagnełam to z jakiejś strony jak zanjde link to podam

mam go http://zdrowezywienie.w.interia.pl/
Czarna - Sob 30 Gru, 2006 23:37
Temat postu:
A mi wyszlo, ze mam nadwage ;] hehe dobry ten kalkulator ;]
kasia0001 - Sro 03 Sty, 2007 22:14
Temat postu:
http://www.dieta-metaboliczna.com/1tabel.htm
mała 13 - Nie 14 Sty, 2007 10:10
Temat postu:
kasia0001 napisał/a:
http://www.dieta-metaboliczna.com/1tabel.htm

mi tu wyszlo ze najwyzsza waga jaka moge miec to 53 z kawalkiem.

a moja kolezanka jest 2 cm wyzsza ode mnie i wazy 48 i wyglada bardzo grubo.

jak ja bym miala 53 kilo to bym sie nie dala rady ruszać !!!!!!!!!! Exclamation Exclamation Exclamation

kichasty ten kalkulator
Słupek - Nie 14 Sty, 2007 11:34
Temat postu:
Ciężko sobie wbić do głowy, że takie statystyki dotyczą osób dorosłych?
Anonymous - Wto 16 Sty, 2007 14:43
Temat postu:
Ale to kłamie. Przy najniższej wyglądałabym jak kluska, a co dopiero przy tej najwyżeszej. Lol... A przecież ważę tyle ile powinnam.
Czarna - Sro 17 Sty, 2007 01:28
Temat postu:
A jestes dorosla? Masz skonczone minimum 18nascie lat skonczone?
Anonymous - Sro 17 Sty, 2007 12:05
Temat postu:
Nie. Ale co by tu wiek miałby do tego... Neutral Jeśli ważę 40 kg i to moja prawidłowa waga, a powinna być 50.83 kg, najniższa to: 42.74 kg, najwyższa dopuszczalna: 57.76. Lol??? A jeśli chodzi o wzrost. Nie jestem wysoka i nie mówcie mi, że jeszcze wzrost odgrywa tu pewną rolę, więc pewnie źle mówię, ale chyba lepiej wiem.
nasty_girl - Sro 17 Sty, 2007 15:36
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:
Ale co by tu wiek miałby do teg

bardzo dużo, bmi jest dla dorosłych, bo ciało dorosłego jednak powinno mieć inną wagę, jest inaczej rozwinięte itd, a nawet jeśli byłabyś starsza, to jest trochę zgodne z prawdą, bo przy takim dokładnym obliczaniu powinno się brać jeszcze wiele innych czynników pod uwagę
Anonymous - Czw 18 Sty, 2007 16:03
Temat postu:
Mam znajomą, jest dorosła i ma podobną budowę do mnie. Jak to jest?
Osoby ze 160 cm powinny ważyć średnio 50 kg. Podkreślam: 'średnio'. Ważą nawet coś koło tego i jest ok.
nasty_girl - Czw 18 Sty, 2007 16:54
Temat postu:
no widzisz, a ja ważę przy 161 parę kilo mniej, a jakaś super szczupła nie jestem, a mam koleżanki, które przy prawie takim samym wzroście ważą ponad 50 i wyglądają prawie tak jak ja, nie można tego po prostu wziąć tylko na liczby, rozumiesz?
Marcia10 - Pią 19 Sty, 2007 13:31
Temat postu:
wzrost (cm) 151
waga (kg) 32

Twoja idealna waga 49.5

Twoja najniższa dopuszczalna waga
41.63kg

Twoja najwyższa dopuszczalna waga
56.25kg

waga do zgubienia
0kg

E-e
Dzikie
CHoCoLaTE - Pią 19 Sty, 2007 14:07
Temat postu:
Gdybys wazyla tyle co oni napisali ze to idealna waga, to bys byla grubym pączkiem, przy tym wzroscie - 151cm ^^
Słupek - Pią 19 Sty, 2007 17:30
Temat postu:
Idealna waga uwzględnia biust rozmiaru E Mr. Green
nasty_girl - Pią 19 Sty, 2007 19:26
Temat postu:
a tam, ja mam duży biust, jestem nie za chuda, a i tak za mało mi wychodzi, duży biust nie wystarczy ;p;p;p;p
Marcia10 - Sob 20 Sty, 2007 12:23
Temat postu:
A u mneie biust wciaz rosnie, wiec za duzo nie wazy. biggrin
Anonymous - Sob 20 Sty, 2007 17:18
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
no widzisz, a ja ważę przy 161 parę kilo mniej, a jakaś super szczupła nie jestem, a mam koleżanki, które przy prawie takim samym wzroście ważą ponad 50 i wyglądają prawie tak jak ja, nie można tego po prostu wziąć tylko na liczby, rozumiesz?

Dlatego nie uwzględniam czegoś takiego jak 'liczby'.
fabian - Nie 20 Maj, 2007 16:40
Temat postu:
byliscie na testach u lekarza na tasiemca? to taka choroba w ktorej nie da sie przytyc nie wiem ile by sie nawet jadlo.
Marcia10 - Nie 20 Maj, 2007 17:39
Temat postu:
Uczyles sie tego w elementarzu?
Słupek - Nie 20 Maj, 2007 18:03
Temat postu:
Nie zrozumiałem dowcipu Sad
Marcia10 - Nie 20 Maj, 2007 18:04
Temat postu:
biedactwo.
Słupek - Nie 20 Maj, 2007 18:27
Temat postu:
Proooszę, wyjaśnij mi. Też chcę błyszczeć w towarzystwie inteligentnym, wyrafinowanym humorem.
Akacja12 - Nie 20 Maj, 2007 22:34
Temat postu:
Ale tasiemiec to nie choroba (;

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group