Dzieci OnLine
INNE PYTANIA - Skrzywienie pleców
Laki - Pon 18 Gru, 2006 22:30
Temat postu: Skrzywienie pleców
Czy można jakoś zniwelować skrzywienie pleców ćwiczeniami, z profilu są w kształcie litery "S" i przez to mój tyłek jest większy i sterczący
Chyba wybiorę się do lekarza, ale póki co was pytam, czy są jakieś ćwiczenia, np. na siłowni, czy coś.
kasia0001 - Wto 19 Gru, 2006 08:09
Temat postu:
Ja byłam ponad rok temu na rehabilitacji.. chociaż powinnam chodzić co 3-4 miesiące na 2 tygodnie
.. mam to samo skrzywienie ;] skolioza inaczej ;p .. duzo jest cwiczen xD
np. na czworaka podnosi się na przemian .. lewą nogę i prawą rękę i odwrotnie xD , takie dziwne ćwiczenia niektóre są, że nie da się wytłumaczyć ;p .. w sumie radzę Ci zacząć chodzic na rehabilitacje ;] .. przez to, że nie chce mi się chodzic.. ciągle mnie boli kręgosłup i nie mogę tak proosto siedziec bo się męcze hehe ;p .. a jak chodzilam na ćwiczenia to się nie męczyłam.. Miałam ćwiczenie z takimi lekkimi ciężarkami.. a jak w domu podnosze hankle to przez to po parunastu dniach zaczął boleć mi kręgosłup więc nie wiem czy siłownia jest odpowiednim wyjściem ;p
Nikita - Wto 19 Gru, 2006 19:06
Temat postu:
pływanie, pływanie i jeszcze raz pływanie.
ćwicz też systematycznie, poszukaj czegoś w necie na kręgosłup lub po prostu idź do ortopedy, choć on i tak powie, że masz ćwiczyć i ćwiczyć lub skieruje cie na rehabilitacje.
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group