| Cytat: | 
| Potem moze bajki robotow, ale przeczytalam zaledwie 1 zdanie i oddalam do biblioteki | 

To zależy, jaki kto ma gust.
 To zależy, jaki kto ma gust. 
| Shaunri napisał/a: | 
| "Nad Niemnem" Orzeszkowej - Dobre, całkiem dobre... Jak ktoś cierpi na bezsenność. | 

| michas11 napisał/a: | 
| najgorsza książka??... Oczywicie lektura szkolna  | 

| 1. Nie powiem ci jakie bo pewnie i tak ich nie pamiętasz | 
| ja nie moge sam jeździć do miasta | 
| Słupek, a co ty sie tak dopytujesz? Chlopak nie chce powiedziec to niech nie mowi. | 
| To ze akurat nie chce ci nic powiedziec na temat ksiazek ktore przeczytal, to juz jego sprawa. | 
| słupek (...) od czasu gdy ty byłeś w podstawówce minęło troche czasy i lektury się zmieniły | 

| ale to tez zależy od szkoły chyba nie?? | 

| słupek ja czytam może więcej od ciebie | 
| od czasu gdy ty byłeś w podstawówce minęło troche czasy i lektury się zmieniły | 
| mam dużo ulubionych książekdo których często wracam | 

| ale to tez zależy od szkoły chyba nie?? | 
| od czasu gdy ty byłeś w podstawówce minęło troche czasy i lektury się zmieniły | 
| Słupek napisał/a: | 
| I tu też się nie zgodzę, Ania była cukierkowa, ale czytało się szybko i całkiem przyjemnie. Większość mojej klasy podzielała tę opinię. | 
| (może poza Krzyżakami). | 
| No i tak zjechałeś jedną z lepszych książek Sienkiewicza... | 
 ).
).      Może będzie to jakiś tam Chwalipięta- książka, którą wypożyczyłem w szkolnej bibliotece, kiedy byłem w klasie "0"..
 Może będzie to jakiś tam Chwalipięta- książka, którą wypożyczyłem w szkolnej bibliotece, kiedy byłem w klasie "0"..      .. i napisalam na wypadek dzien wczesniej  na kartce plan wydarzen i wsadzilam do zeszytu a na kartkowce.. tylko wycignalam po kryjomu zeszyt i spisalam uff
 .. i napisalam na wypadek dzien wczesniej  na kartce plan wydarzen i wsadzilam do zeszytu a na kartkowce.. tylko wycignalam po kryjomu zeszyt i spisalam uff  

a poza tym to nie lubię czytać książek i nie mam na to czasu codziennie mam klasówki lub kartkówki.. a jak się nie uczę to chcę sobie odpocząć a nie się męczyć i zasypiać nad książką ;p
 a poza tym to nie lubię czytać książek i nie mam na to czasu codziennie mam klasówki lub kartkówki.. a jak się nie uczę to chcę sobie odpocząć a nie się męczyć i zasypiać nad książką ;p     | rotorvator napisał/a: | 
| no ale w sumie idac do jednego z lepszych elo na slasku liczylam sie z tym ;] i mam swiadomosc jako-takiego poziomu tej szkoly. | 
 .. no i odradzal 4 lo ( najgorsze sposrod lo ) no i liczę się z jego zdaniem ;] bo dobry polonista z niego i po przejsciach ;p .. ale i tak bardzoo się boję, że sie nie dostanę.. dobrze się uczę i z ocen miałabym dużo punktów.. ale ja nienawidze testow.. i nawet jak umiem wszystko to i tak nie napisze wyzej niz 3 ;/ .. bo mi wszystko sie miesza.. egzamin w 6 klasie tez mi slabo poszedl ;/ echh
 .. no i odradzal 4 lo ( najgorsze sposrod lo ) no i liczę się z jego zdaniem ;] bo dobry polonista z niego i po przejsciach ;p .. ale i tak bardzoo się boję, że sie nie dostanę.. dobrze się uczę i z ocen miałabym dużo punktów.. ale ja nienawidze testow.. i nawet jak umiem wszystko to i tak nie napisze wyzej niz 3 ;/ .. bo mi wszystko sie miesza.. egzamin w 6 klasie tez mi slabo poszedl ;/ echh     | BaSiA__ToSiA napisał/a: | 
| Moja najgorsza ksiazka to "Akademia Pana Kleksa"..tak w ogole to nie wiem jak udalo mie sie ja w calosci przeczytac  | 

. Może jest troche dziecinny ale mnie się podoba
. Może jest troche dziecinny ale mnie się podoba  . Według mnie najgorszą i najnudniejszą książką jest Tajemniczy Ogród. Dostałam tą książke na koniec roku szkolengo w szkole i wiele razy próbnowałam ją przeczytać ale mnie nudziła
. Według mnie najgorszą i najnudniejszą książką jest Tajemniczy Ogród. Dostałam tą książke na koniec roku szkolengo w szkole i wiele razy próbnowałam ją przeczytać ale mnie nudziła  .
.      

| Almycha napisał/a: | 
| Według mnie najgorszą i najnudniejszą książką jest Tajemniczy Ogród. | 

a jeśli ksiazka pojdzie do wydruku na polske przynajmniej to na pewno komus bedzie sie podobac i wtedy - o gustach sie nie dyskutuje
 a jeśli ksiazka pojdzie do wydruku na polske przynajmniej to na pewno komus bedzie sie podobac i wtedy - o gustach sie nie dyskutuje  
      Gusta sa różne
 Gusta sa różne  O ile mi wiadomo chyba nie napisano jeszcze kasiazki uznanej przez wszystkich za doskonala
 O ile mi wiadomo chyba nie napisano jeszcze kasiazki uznanej przez wszystkich za doskonala  A co do slupka:
 A co do slupka:
 Wyjasnienie napisze pozniej
 Wyjasnienie napisze pozniej  Niekotrzy beda wiedziec o czy mowie prawda Monik ?
 Niekotrzy beda wiedziec o czy mowie prawda Monik ?     | Kiniuchna napisał/a: | 
| Niekotrzy wola czytac Anie z Zielonego Wzgorza a innie beda czytac np. Ogniem i Mieczem | 
| Zeby oddac kasizke na makulature przeczytaj ja 10 raz i sprawdz czy nie bedzie to najmadrzejsza czynnosc twojego zycia | 

| Shaunri napisał/a: | 
| Krzyżacy beznadziejni? Toż proszę was, przecież to bije wszystkie książki fantastyczno-przygodowe dzisiejszych czasów na głowę. | 

| Pink Panter14 napisał/a: | 
| Ja uważam, że to naprawdę bardzo dobra książka. | 
| Pink Panter14 napisał/a: | 
| Wiesz, zależy co kto lubi. Ja uważam, że to jedna z lepszych lektur, jakie czytaliśmy w drugiej gimnazjum. | 

heh, to widzę, że bardzo dokładnie czytasz lektury
 heh, to widzę, że bardzo dokładnie czytasz lektury  )
) 
 )
 )

| fauna napisał/a: | 
| Cały pozytywizm, ale najgorsza to chyba "Ludzie bezdomni" Żeromskiego | 
| Nens napisał/a: | 
| Co do tematu: "Potop" i "Krzyżacy" ;P Być może nie były by dla mnie aż tak niestrawne, gdybym nie była od początku zrażona ich grubością, i nie była trochę do nich zmuszona ;P Poza tym nie lubię historycznych. | 

| HelpForYou napisał/a: | 
| Teraz takie pokolenie.. | 

| albo wolą książki powieściowe | 
 im dłuższa tym lepsza. A poza tym to czytanie książek baaaaardzo rozwija.
 im dłuższa tym lepsza. A poza tym to czytanie książek baaaaardzo rozwija.      

| Chippy napisał/a: | 
| HelpForYou, nawet nie wyobrażasz sobie jak mocna jest teraz moda na opowiastki typu Harry Potter po 700 stron (kto więcej przeczyta) ;]. | 
 zresztą teraz to raczej Zmierzch jest na topie, i chyba będę musiała któregoś dnia to przeczytać żeby zobaczyć o co tyle szumu
 zresztą teraz to raczej Zmierzch jest na topie, i chyba będę musiała któregoś dnia to przeczytać żeby zobaczyć o co tyle szumu