Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - pieprzone pieprzyki

mała 13 - Pon 23 Lip, 2007 13:53
Temat postu: pieprzone pieprzyki
mam na ciele dużo pieprzyków i powstają mi nowe. czy jest jakiś sposób na pozbycie się ich ?
Monik - Pon 23 Lip, 2007 14:01
Temat postu:
Jeśli ilość tych pieprzyków przekracza ok. 50, to zgłoś się do lekarza. Czytałam, że to może być niebezpieczne.
cornelia.j.m - Wto 24 Lip, 2007 12:07
Temat postu: Re: pieprzone pieprzyki
mała 13 napisał/a:
mam na ciele dużo pieprzyków i powstają mi nowe. czy jest jakiś sposób na pozbycie się ich ?

hmm a moze operacyjnie...?
Marcia10 - Wto 24 Lip, 2007 15:45
Temat postu:
Jedynym wyjsciem (jesli chodzi o usuniecie) jest operacja.
laniade - Sro 25 Lip, 2007 10:50
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
Jedynym wyjsciem (jesli chodzi o usuniecie) jest operacja.

operacyjnie to raczej nie da rady jak bedzie miala ich na ciele z 50 to by zniszczyla trochę skóre na ciele (było byu widać takie male wgłębienia) jedynie chyba co wchodzi w grę to pozbycie się laserem, ale też nie daje 100% pewności bo o ile wiem jeśli jest większy pieprzyk to pozostaje po nim lekkie wgłębienie. A co do iloścci ..może się ostatnio dużo opalałas??
mała 13 - Sro 25 Lip, 2007 13:20
Temat postu:
Cytat:
A co do iloścci ..może się ostatnio dużo opalałas??

kobieto, ja mam uczulenie na słońce a ty mi tu o opalaniu ? ja mam bielszą skórę od ściany !!
Monik - Sro 25 Lip, 2007 15:51
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
kobieto, ja mam uczulenie na słońce a ty mi tu o opalaniu ? ja mam bielszą skórę od ściany !!

Skąd mogła o tym wiedzieć?
Policzyłaś już, ile masz tych pieprzyków? Jeśli nie, to zrób to i gdyby było ich więcej niż 50 to pokaż je lekarzowi.
Laki - Sro 25 Lip, 2007 18:26
Temat postu:
No to ja mam z 50, na pewno do lekarza trzeba iśc, raczej nikt mi tego nigdy nie mówił, a ile zdrowy człowiek powinnien miec?
Monik - Sro 25 Lip, 2007 19:30
Temat postu:
Laki napisał/a:
ile zdrowy człowiek powinnien miec?

Tego to ja nie wiem, każdy ma inaczej, zapewne musi być ich poniżej 50 ;>
CHoCoLaTE - Sro 25 Lip, 2007 19:38
Temat postu:
Ale tu chodzi o pieprzyki odstajace czy takie plamki?
laniade - Czw 26 Lip, 2007 12:44
Temat postu:
mała 13 napisał/a:
Cytat:
A co do iloścci ..może się ostatnio dużo opalałas??

Teraz jest okres gdzie słońce jest praktycznie codziennie... więc na pewno wychodząc na dwór masz z nim styczność. Może to są jakieś objawy właśnie uczuleniowe...
Monik - Czw 26 Lip, 2007 20:56
Temat postu:
CHoCoLaTE napisał/a:
Ale tu chodzi o pieprzyki odstajace czy takie plamki?

Jeśli to było do mnie:
nie wiem, bo ja się na tym nie znam, po prostu kiedyś czytałam, że może to oznaczać problemy ze skórą.
aneta007 - Pią 27 Lip, 2007 17:22
Temat postu:
pieprzyki ma sie podobno w takiej ilosci jak maja rodzice. ja tez mam mnostwo pieprzykow bo moja mama i tata tez tak maja.nawet mam na twarzy. i pieprzykow na pewno sie nie ma od slonca. a jesli ci bardzo przeszkadzaja to mozesz isc chyba do dermatologa (ale nie jestem pewna) i on zrobi ci badania. moze ci tez usunac chirurgicznie czy jakos tak i zostanie ci tylko mala kropeczka po pieprzyku

Post poprawiony. Monik
sexy69 - Pią 27 Lip, 2007 21:29
Temat postu:
To, że ktoś ma 50 pieprzyków, to musi iśc do lekarza nie jest prawdą. Policzyłem dziś pieprzyki - ok. 200, na prawdę!
cornelia.j.m - Pią 27 Lip, 2007 21:51
Temat postu:
pieprzyki wcale nie musza oznaczac jakiejs choroby skory
sexy69 - Pią 27 Lip, 2007 21:54
Temat postu:
I nie znaczą, bo bym już 4 razy miał być chory.
cornelia.j.m - Sob 28 Lip, 2007 10:01
Temat postu:
wydaje mi sie ze sa rozne rodzaje pieprzykow te grozne lub te zupelnie normalne, to jaki rodzaj i czy jest grozny ma osoba to jedynie dermatolog moze sprawdzic.
sledzislaw - Nie 29 Lip, 2007 15:14
Temat postu:
aneta007 napisał/a:
pieprzyki ma sie podobno w takiej ilosci jak maja rodzice. ja tez mam mnostwo pieprzykow bo moja mama i tata tez tak maja.nawet mam na twarzy. i pieprzykow napewno sie nie ma od slonca. a jesli ci bardzo przeszkadzaja to mozesz isc chyba do dermatologa (ale nie jestem pewna) i on zrobi ci badania. moze ci tez usunac chirurgicznie czy jakos tak i zostanie ci tylko mala kropeczka po pieprzyku

Post poprawiony. Monik

Nie masz racji bo niektórzy mają pieprzyki po przebywaniu na słońcu...
aneta007 - Pon 30 Lip, 2007 12:41
Temat postu:
no masz racje. jesli ktos chce to moze przeczytac ten artykuł kliknij
Miley - Wto 14 Sie, 2007 21:50
Temat postu:
moja mama zadrapała i musiała mieć operację.Jednak najbardziej niebezpieczne są na pupie głowie szyi i piersiach.Ja miałam na glowie...i zachaczyłam opaską.Odpadł.I nic.Nawet krew nie leciała.Chociaż u innych osób może boleć więc sama nic nie rób.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group