Kimex napisał/a: |
Od jakiegoś czasu mam bóle stawów i dziś dostałem roentgen ( w wtorek do ortopedy)
Ale może któryś z was forumowicze zna się może na tym? Taki był opis W nasadzie bliższej piszczeli lewej od strony tylno - przysadkowej przejaśnienie ze sklerotyczną otoczką o wym. 15x6mm - zmiana łagodnia , włókniasty ubytek korowy?(tu ma być znak zapytania) Poza tym obraz radiologiczny stawów kolanowych prawidłowy. |
mądra książka/Wujek google napisał/a: |
Wstęp. Ropień Brodiego jest rzadką postacią podostrego lub przewlekłego zapalenia kości. Prawdopodobnie powstaje w wyniku nieodpowiedniego leczenia zapalenia kości lub wywoływany jest przez bakterie o zmniejszonej zjadliwości.
Materiał i metody. W latach 1999-2002 w Klinice Ortopedii i Traumatologii AM rozpoznano 5 ropni Brodiego. Pacjenci z podejrzeniem ropnia Brodiego mieli wykonane konwencjonalne zdjęcia rengenowskie, w jednym przypadku wykonano MR i CT. Wyniki i wnioski. Typowy obraz radiologiczny uwidocznił jamę kostną otoczoną sklerotyczną otoczką. Zabieg operacyjny w 4 przypadkach potwierdził podejrzenie ropnia Brodiego, w jednym przypadku stwierdzono dysplazję włóknistą na podstawie materiału pobranego do badania histopatologicznego. |
Tajemnicza napisał/a: |
Znak zapytania stąd ze moze to byc cos innego niz wloknisty ubytek korowy :p
ALe nie przejmuj sie i nie szukaj na googlach poczekaj na wizyte. Ja jestem pewna ze to nie jest nic powaznego |
No i ? nie da sie z tym zyc tak ?
Eeee ... Tak btw ... po co sie krzywisz ? masz wiecej do powiedzenia na ten temat to napisz, nie musisz sie krzywic na moj post ... bo Ci tak zostanie ![]() |
Nieprawda nieprawda ... sa liczne zabiegi i srodki ktore moga sprawic ze nie bedziesz odczuwal bolu ![]() A moim zdaniem i tak najwazniejsze jest podejscie do sprawy, jesli bedziesz rozmyslal i zalamywal sie to jasne jest ze cos Ci sie bedzie dziac Ktory typ wlasciwie masz ? |
A co zadnych zabiegow Ci nie przepisala ?
Nie wiem troche to dla mnie podejrzane, juz sie spotkalam z lekarzami ktorzy dawno porzucili misje pomagania ludziom i przedewszystkim o pieniadze im chodzi i problem zawsze od siebie odrzucaja, chociaz to chyba z czasem kazdego dotyka ... Pytalam o typ bo jest ich kilka i jest przekonanie ze typ I-II ma kazdy z nas gdy go boli kolano i idzie do lekarza, bo zazwyczaj lekarz robi rentgen, usg albo rezonans (w przypadku samej rzepki) i okazuje sie ze no jest nieco zniszczona ![]() Jest sporo zwiazkow mogacych korzystnie dzialac na chrzastke stawową ktora jest zniszczona np: siarczan glukozaminy oraz siarczan chondroityny. Wyciągi z awokado i soi, diacereina i kwas hialuronowy ... Nie wiem jak mogla Ci tak powiedziec, kase chce wyciagnac najwyrazniej i nic wiecej ... |
A no to dobrze dobrze !
Bardzo dobrze ... zobaczysz ze przestanie bolec i w ogole o tym zapomnisz ![]() |
Ludzie maja tendencje do przesadzania jesli chodzi o swoje dolegliwosci a niektorzy wyjatkowo (np ja ![]() ![]() Ale uwierz ze rechabilitacja bardzo bardzo bardzo moze Ci pomoc i niedlugo nie bedzie Cie bolec ![]() |