Dzieci OnLine
DOM RODZINA - Problem z bratem...
Anonymous - Czw 09 Kwi, 2009 21:22
Temat postu: Problem z bratem...
Ostatnio mój brat zaczął pusczać muzykę z komputera na głośnikach. Dzień w dzień te same piosenki, tak samo głośno, i tak samo DENERWUJĄCO! To naprawdę wkurza! Nie mogę w spokoju poczytać książki, nie wspominając o lekcjach i nauce- cały czas muzyka. Próbowałam rozmawiać o tym z nim i z mamą- nic nie pomogło. Ja już naprawdę nie wytrzymuję... Co ja mam zrobić???
Słupek - Czw 09 Kwi, 2009 21:32
Temat postu:
Kup mu słuchawki.
Jaś - Czw 09 Kwi, 2009 22:34
Temat postu:
A jak on nie będzie chciał słuchać przez słuchawki, kup sobie ochronne nauszniki słuchu stosowane tam gdzie jest głośno. W ostateczność możesz mu zrobić małe zwarcie na głośnikach, siądzie mu końcówka mocy i przez jakiś czas będziesz mieć spokój, a jak się wyda, będziesz mieć lanie na kolanie.
Shaunri - Pią 10 Kwi, 2009 09:17
Temat postu:
A nie można po prostu się dogadać? to twój brat : )
@siex - Pią 10 Kwi, 2009 09:41
Temat postu:
Lepiej nie kupuj mu słuchawek, bo jak przez nie też będzie tak samo głośno słuchaj muzyki, to mu się słuch pogorszy
Poroszmiawiaj z rodzicami niech wam ustala ile macie siedzieć przy komputerze i do jakiej do jakiej godziny. Np. jak będzie twoja kolej to możesz grać w kompie albo w spokoju poczytać i pouczyć. W końcu to twój czas w pokoju. Mozna wiedzieć ile lat ma brat?
Anonymous - Pią 10 Kwi, 2009 09:47
Temat postu:
@siex- mój brat ma 16 lat (i umysł trzylatka).
Shaunri- Gdyby to tak wyglądało, to nie miałabym problemu.
A on ma słuchawki... tylko teraz sobie podłączył głośniki. Niedawno narzekał, że zepsuła mu się MP3 i wydał całą kasę na muzyczny telefon, którego i tak nie używa do słuchania muzyki. Dogadać z nim naprawdę się nie da- a mama oczywiście po jego stronie, bo jak ja podam dobry argument, żeby nie słuchał ("Nie pomyśli, że innym to przeszkadza!") to ona milczy. A jak odłączę kable od głośników, to Riaga odejdzie w niepamięć 3 metry pod ziemią... Może jakieś inne pomysły...?
violetLily - Pią 10 Kwi, 2009 11:14
Temat postu:
Shaunri, z moim bratem za Chiny się nie dogada xP Jest tak uparty jak ja
Nigdy nie pójdzie na ugodę, bez korzyści dla siebie..
Shaunri - Pią 10 Kwi, 2009 12:06
Temat postu:
<wzdycha> Ja tam nigdy z rodzeństwem problemów nie miałem, takie klawe życie ; )
Riaga - Prócz dogadaniem się i kompletnej wojny, wyprowadzki, lub siedzenia cały dzień w zamkniętej toalecie innych wyjść nie ma.
violetLily - Pią 10 Kwi, 2009 12:14
Temat postu:
Ahh to zazdroszczę Shaunri ^ . Aaa mam jeszcze starsza siostrę ;p
Anonymous - Pią 10 Kwi, 2009 19:34
Temat postu:
Shaunri- posiedzę sobie w kibelku... (albo raczej na, wystarczy zbyt dużo bigosu xD)
A poza siedzeniem w toalecie? Pogadać z nim? Nawrzeszczeć na niego? Pogadać z mamą? Pomóżcie, zaczął puszczać coś typu "Moje skrzydła porwał wiatr, moje serce pękło na pół" tzn TrÓÓ ImOł song. Zaraz wykituję O.O
SIMON300195 - Pią 10 Kwi, 2009 20:46
Temat postu:
Zrób sobie pokój dziękoszczelny
Shaunri - Pią 10 Kwi, 2009 23:21
Temat postu:
Riaga - Ale prawda jest taka że co tu możesz? Albo się z nim kłócisz, dajesz mu po twarzy, a wszystkie płyty lecą za okno, albo szukasz sobie innego miejsca w domu, albo znosisz to cierpliwie.
To tyle, jeśli rozmowa naprawdę nie wchodzi w grę.
Akacja12 - Sob 11 Kwi, 2009 11:18
Temat postu:
Znajdź coś co go wkurza i czego nie znosi i puszczaj mu na cały regulator
na mnie np. działałoby świetnie country i metal
Ładna jest pogoda - możesz zawsze pouczyć się na świeżym powietrzu
Shaunri - Sob 11 Kwi, 2009 11:56
Temat postu:
Nauka na świeżym powietrzu, nie ma nic lepszego, cały dzień tak można siedzieć : )
@siex - Sob 11 Kwi, 2009 16:49
Temat postu:
16 Lat to taki wiek buntu, nic nie zrobisz. Musisz to przeżyć ;p
Słupek - Sob 11 Kwi, 2009 16:52
Temat postu:
Bunt nie przemija, bunt się ustatecznia
@siex - Sob 11 Kwi, 2009 17:02
Temat postu:
Aha tego nie wiedziałam.
Razz
groszek014 - Pon 24 Sie, 2009 14:24
Temat postu:
[quote="Akacja12"]Znajdź coś co go wkurza i czego nie znosi i puszczaj mu na cały regulator
na mnie np. działałoby świetnie country i metal
No wlasnie pusc mu Disco Polo( czy jak to sie tam zwie xD)Moj tata tak robi jak ja slucham za glosno muzyki
A wiesz nawet jak z Nim pogadasz to i tak sie nie dogadasz xD
Ja bym kupila zatyczki do uszu!
Anonymous - Pon 24 Sie, 2009 16:34
Temat postu:
Bez odkopu, tak się nie robi.
OBISUFVBHAHUBAHFBAOHUIAHU 1000 post ! OVER 1000! LOL!
BHUABHU
(przepraszam, wyładowuję się ;]).
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group