Dzieci OnLine

O Forum - co to?

mroweczka - Wto 02 Gru, 2003 20:43
Temat postu: co to?
Zauważyłam, że kazdy forumowicz posiada teraz nowe coś...Złote punkty? Co to jest? Rolling Eyes
Gościówa - Wto 02 Gru, 2003 21:42
Temat postu: co to?
No własnie...sama sie zastanawiam...hmmm..co to moze byc?? Question
ToJa - Wto 02 Gru, 2003 22:30
Temat postu:
Ehm... Myślałam, że to coś innego Razz Po zainstalowaniu wyszło szydło z worka. Muszę zmienić nazwy bo trochę mylą. Nie-zarejestrowani nie mogą nic zrobić. Zwykli użytkownicy mogą dodać punkty przez Podaruj. Moderatorzy mogę też dodawać i odejmować punkty klikając na Złote punkty (ta nazwa do zmiany). Może się przydać np. jeśli ktoś pisze niezbyt mądre posty. Punkty też dolatują za pisanie tematów, postów, odpowiedzi.
Może macie pomysł na jaką nazwę zmienić te nieszczęsne Złote punkty?
ToJa - Wto 02 Gru, 2003 23:51
Temat postu:
Punkty za posty i odpowiedzi można zablokować. To samo z dodawaniem punktów przez ludzi. Może być albo nie. Jeśli zostanie tylko dodawanie punktów przez ludzi to będą to punkty za wartościowe posty. Będziecie je dostawać zasłużenie. Jeśli włączy się dolatywanie punktów za wszystkie posty to najwięcej punktów bedą mieli ci, co najwięcej napiszą. Za każdy post wtedy doskakują - nawet w testach i zabawach typu Cyferki.
Tak czy siak moderatorzy mogą punkty odejmować (np. za karę)
Ale jak zechcecie tak będzie. Piszcie...
Alice_10 - Sro 03 Gru, 2003 13:39
Temat postu:
Fajne Smile podoba mi sie Surprised i jak nap. ktos bardzo dobrze odpowie na pytanie to tez mozna dodac punkty Very Happy
Gościówa - Sro 03 Gru, 2003 17:22
Temat postu: punkty
Mi się to podoba chodziaż nie wiem czy to dobrze zrozumiałam...to te punkty sa przyznawane za każdy post automatycznie czy tylko przez użytkowników i moderatorów?? A i jeszcze wczoraj miałam ich chyba...5 a teraz 0 Question
Tresh - Sro 03 Gru, 2003 17:29
Temat postu:
Złote punkty to niezły pomysł Smile I uważam że nazwy tez nie trzeba zmieniać Smile A jeśli chodzi o ich przyznawanie.....lepiej jakby dostawało sie te punkty od innych uzytkowników za wartosciowe posty, niż automatycznie za kazdy napisany post. Tylko jesli kazdy na poczatku miał po 0 to skad u niektórych było tych punktów juz po kilka? To admini dawali te punkty czy skad sie one wzieły?
Iśka - Sro 03 Gru, 2003 20:35
Temat postu:
No właśnie ! Skąd wzięły się u mnie 2 punkty ?
A może już ich nie mam ? Smile
BigBrad - Sob 13 Gru, 2003 15:47
Temat postu:
Pomysł jest naprawdę bardzo dobry mam jednak malutki problem w końcu kto może podarować komuś punkty czy tylko Admini i Moderatorzy
czy też zarejestrowani uzytkownicy mogą podarować komuś "złote punkty"? jest tutaj wiele osób którym chciałbym podarować złotego punkta,
ale otrzymuję komunikat:
You can't donate that amount of Złote punkty to this user.
prosze o info czy i kto zablokował mi tą możliwość i za jaką karę Sad
ToJa - Sob 13 Gru, 2003 18:36
Temat postu:
No to od początku, bo chyba namieszałam jak zwykle.
Iśka miałaś 2 punkty za napisanie nowego postu. Inni też mieli. Zablokowałam to i wyczyściłam wszystkim punkty bo tylko testowałam o co w tym chodzi.
Są takie możliwości naliczania punktów:
1. punkty są naliczane za każdy post i odpowiedź
2. można otrzymać od kogoś punkty
W drugiej możliwości (Podaruj punkty) dajemy punkty za nowy temat, który spodobał się nam, za odpowiedź, która pomogła. Jeśli ktoś pomógł nam udzielając nam rady to możemy mu się odwdzięczyć dając punkty.
Naliczanie za każdy nowy post i odpowiedź (1) wyłączyłam. To nie ma sensu, bo punkty są naliczane również za posty typu zabawy-cyferki. Kto więcej pisze ( i nie zawsze mądrze) ten ma najwięcej punktów.
Sprawdziłam też oczywiście czy można punkty podarować sobie - Nie można Razz
Moderatorzy mogą również punkty zabierać. Widzą aktywny link Złoty punkty. Tam można dodać lub odjąć punkty (chyba, bo nie jestem pewna czy to działa u moderatorów). Jeśli link jest aktywny to macie taką możliwość. Tu niestety moderatorzy mogą sobie punkty dodawać więc musimy liczyć na uczciwość (tego też nie jestem pewna, ale ja mogłam dodać sobie punkty).
ToJa - Sob 13 Gru, 2003 18:46
Temat postu:
BigBrad napisał/a:
Pomysł jest naprawdę bardzo dobry mam jednak malutki problem w końcu kto może podarować komuś punkty czy tylko Admini i Moderatorzy
czy też zarejestrowani uzytkownicy mogą podarować komuś "złote punkty"? jest tutaj wiele osób którym chciałbym podarować złotego punkta,
ale otrzymuję komunikat:

Musisz być zarejestrowany, zalogowany i kliknąć w link u tego, komu chcesz podarować punkty.
Może klikałeś w swój link albo za dużo punktów wpisałeś? Nie sprawdzałam ile punktów można dodawać.
BigBrad - Sob 13 Gru, 2003 19:00
Temat postu:
ToJa napisał/a:
BigBrad napisał/a:
ale otrzymuję komunikat:

Musisz być zarejestrowany, zalogowany i kliknąć w link u tego, komu chcesz podarować punkty.
Może klikałeś w swój link albo za dużo punktów wpisałeś? Nie sprawdzałam ile punktów można dodawać.

Jestem zarejestrowany i zalogowany klikałem w link osoby której chciałem podarować punkt nie w swój pierwsza próba była 2 punkty druga 1 punkt komunikat taki sam przy opcji 0 punktów podziekowanie za dodanie punktu nic z tego nie rozumiem Sad
Dodaje adres screenów pod nazwą punkty 1 i punkty 2 tak to właśnie wygląda Sad
http://bigbrad.webpark.pl/punkty1.bmp
http://bigbrad.webpark.pl/punkty2.bmp
girl_in_black - Sob 13 Gru, 2003 20:24
Temat postu:
hej! ja też tak mam...nie moge nikomu przyznać złotych punktów Sad wyświetla mi sie taki sam napis jak BigBrad'owi - You can't donate that amount of Złote punkty to this user. ...cos jest nie tak...
Anonymous - Sob 13 Gru, 2003 21:07
Temat postu:
Niestety, ale wygląda na to, że punkty mogą dodawać tylko moderatorzy. Jeszcze zajrzę do ustawień i pokombinuję. Pewnie jeśli jest ustawione, że za posty automatycznie dostakują punkty to może wtedy? Ale pewnie to dla moderatorów - takie dodatkowe punkciki Razz
Nie będę gdybać tylko sprawdzę.
ToJa
Gościówa - Sob 13 Gru, 2003 22:07
Temat postu: punkty
Ja patrzyłam. Jestem moderatorką i moge dodawac punkty...ale nie sobie (to też sprawdziłam Razz) ale ja to chyba źle rozumiałam...miałam na koncie 5 punktów a jak jeden dałam komus to teraz mam już tylko 4...to ta liczba oznacza ile dostałam punktów od forumowiczów czy ile mam jeszce do rozdania??
mroweczka - Sob 13 Gru, 2003 23:13
Temat postu:
Już chyba wiem o co chodzi!
Jeśli jakiś forumowicz daje komuś innemu złotego punkta to sam jeden traci! Razz
Ale to też troche nielogiczne- bo skoro bysmy mieli komuś dawać tracąc, to od czegoś trzeba zacząć przecież na początku wszyscy mieli 0 złotych punktów to jak jedni mają nagle 5 złotych punktów,że mogą innym dawac a inni wciaż maja zero? Rolling Eyes
Wiem, bo jakbym mogła dawać złote punkty to by wszyscy juz mieli Rolling Eyes
O TERAZ JUZ MAM ROZWIĄZANIE!
Adminowie (tzn. Deg, ToJa...) mogą dawać ile chcą złotych punktów np. dali Gościówie 5. Skoro Gościówa ma 5, to moze dać komuś innemu. Jeśli odda wszystkie 5 to nic nie będzie miała~! Very Happy
Ale ja jestem mądra Very Happy
MOzecie bić brawa Very Happy (jeśli to słuszna wersja Rolling Eyes )
ToJa - Nie 14 Gru, 2003 16:49
Temat postu:
Gościówa chyba to jest to! Sprawdziłam na Tobie Razz Podarowałam Ci punkt, który odleciał z mojego konta. Może to i nie takie głupie. Trzeba jednak włączyć też naliczanie punktów za posty inaczej większość nie będzie miała punktów. A to, że punkty odskakują z naszch jest dobre, bo ludzie nie będą dzielić punktami na prawo i lewo, będą zastanawiać się czy ktoś naprawdę zasłużył na to, żeby mu oddać swoje punkty.
Moderatorzy mogą też oczywiście dodawać i zabierać klikając na link Złote punkty. Można odejmować punkty np. za posty nie na temtat itp. Warto jednak żeby moderator sam na swoim forum ustalił zasady za co i ile punktów dodaje czy zabiera - taki mały regulaminik, do którego ja się nie wtykam Razz
No i nazwy... Może trzeba je zmienić. Myślałam, że to inaczej działa. Ta nazwa Podaruj... jest w tej chwili chyba myląca.
Gościówa - Nie 14 Gru, 2003 21:18
Temat postu:
ToJa napisał/a:
Gościówa chyba to jest to! Sprawdziłam na Tobie Razz Podarowałam Ci punkt, który odleciał z mojego konta. Może to i nie takie głupie. Trzeba jednak włączyć też naliczanie punktów za posty inaczej większość nie będzie miała punktów. A to, że punkty odskakują z naszch jest dobre, bo ludzie nie będą dzielić punktami na prawo i lewo, będą zastanawiać się czy ktoś naprawdę zasłużył na to, żeby mu oddać swoje punkty.
Moderatorzy mogą też oczywiście dodawać i zabierać klikając na link Złote punkty. Można odejmować punkty np. za posty nie na temtat itp. Warto jednak żeby moderator sam na swoim forum ustalił zasady za co i ile punktów dodaje czy zabiera - taki mały regulaminik, do którego ja się nie wtykam Razz
No i nazwy... Może trzeba je zmienić. Myślałam, że to inaczej działa. Ta nazwa Podaruj... jest w tej chwili chyba myląca.

Nom, teraz już chyba kapuje o co w tym wszystkim chodzi. Nawet to fajne ;] ale popieram żeby zmienić nazwe!
ToJa - Nie 14 Gru, 2003 22:57
Temat postu:
Na razie uaktualniłam punkty. He he tak prawdę mówiąc to zupełnie przypadkiem. Nawet nie wiedziałam, że można to zrobić.
Teraz już będą naliczane automatycznie:
- za nowy temat - 2 punkty
- za odpowiedź - 1 punkt
(można oczywiście zmienić ilość puntów)
Zostawiłam możliwość podarowania komuś punktu.
Ale co do zmiany nazwy to nie mam bladego pojęcia.
Można zmienić i obie nazwy - Złote punkty i Podaruj punkty. Ale te Podaruj to raczej konieczność. Ludzie muszą wiedzieć, że dając komuś punkt dla nich ubywa. Ale czasem warto docenić innych Smile
Może przyjdzie coś Wam do głowy... Nie ma pośpiechu.
Moderatorzy mogą zabierać punkty i dawać dodatkowe.
I to chyba wszystko... jeśli nie odkryjemy czegoś nowego Razz
Narvana - Pon 15 Gru, 2003 08:27
Temat postu: .
yhmm... może oddaj swoje punkty Laughing heheh nio nie wiem.... hmm..
albo podaruj swoje punkty innym Question
Tresh - Pon 15 Gru, 2003 08:47
Temat postu:
Jeśli chodzi o nazwe to wydaje mi sie ze taka może zostać, ale jeśli chcecie zmienić to moze cos takiego jak "przekaż punkty" czy coś w tym stylu?
Ale jeśli chodzi o te punkty....to dobrze ze za pisanie postów dostaje sie te punkty, ale ten kto jest tu na forum juz długo i ma np. tych postów 800 to punktów tez bedzie miał 800 Confused Wydaje mi sie ze naliczanie tych punktów powinno zaczac sie w tym samym czasie, od jakiegoś dnia. Wtedy beda równiejsze szanse. (Rozumiem ze nowe osoby dochodza, ale przynajmniej te złote punkty juz byly przyznawane wczesniej, a teraz są one nowością i mysle ze lepiej by było je naliczac od zera).
I fajnie byłoby stworzyć ranking z osobami popularnymi, mającymi najwięcej tych punktów (dlatego lepiej zeby te punkty byly naliczane od nowa).
Takie są moje propozycje Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group