Dzieci OnLine

Manga & Anime - Evangelion - ambitne anime dla psycholi:P

Anonymous - Pią 11 Cze, 2004 14:29
Temat postu: Evangelion - ambitne anime dla psycholi:P
Ciekawie sie czy sa na tym forum milosnicy tej anime oraz mangi i czy ktos ogladnął wszystkie odciki i end of evangelion i najwazniejsze czy mu sie podobalo. Aha i czy ktos cos wie o tym czy manga bedzie ponownie w polsce?
panienka_wierzba - Sob 12 Cze, 2004 13:45
Temat postu:
ja jestem fanką NGE oglądałam anime i czytam mangi (zaczynam włąsnie kolekcjonowac NGE) a manga wydana w języku polskim jest już od dawna, teraz jest już bodajrze 4 czy 5 tom więc jeżeli dziewczyno chciałabym zbierać i miec w swojej domowej kolekcji mang (jeżeli takową masz) wyślij do wydawnictwa JPF kupon zamówieniowy bądź jedź do jakiegoś większego maista w swojej okolicy i odwiedź Empik / sklep mangowy (w katowicach jest kilka takowych, na dworcu oraz naprzeciw Ślązaka na Mickiewicza nazywa się "Imago") ;] pozdrowienia...
Lavile - Sro 23 Cze, 2004 11:43
Temat postu:
Evangelion to super anime. Ogladalam wszystkie odcinki (po japonsku z angielskimi napisami). Na poczatku wydaje sie takie w miare spokojne, rooty sobie walcza i wogole. Ale im dalsze odcinki tym bardziej staje sie ono mroczne, ujawnia sie cala prawda o Evangelionach i o Second Impact. Na koniec wszyscy albo dostaja swira albo umieraja. Ujawniaja cala prawde o Rei i o przeszlosci Asuki. Robi sie coraz ciezsze w odbiorze... Szczegolnie zapadl mi w pamiec odcinek, kiedy Eva01 zjadal Eva04.
Film mam na plycie, ale zobaczylam tylko czesc i stwierdzilam, ze nie jest fajny. Mangi nie czytalam, bo u mnie w miescie jej praktycznie nie ma. Praktycznie, bo byl gdzies kiedys Cowboy Bebop. Ale ogolnie serial Evangelion jest fajny (chociaz sie beznadziejnie konczy).
panienka_wierzba - Czw 24 Cze, 2004 08:00
Temat postu:
oglądałam te samą wersję co ty laville =] a film jest ciekawy, zobacz i moim zdaniem wcale nie kończy się beznadziejnie, włąsnie jest to ciekawe =] prawie wszystcy umierają itd. a mange polecam, fajna +] wyszły już hm... bodajrze 5 części...
Lavile - Czw 24 Cze, 2004 11:34
Temat postu:
Chodzi mi o to, ze beznadziejnie sie konczy-samo zakonczenie. Ze on sie wyrywa z takiej nostalgii a wszyscy mu bija brawo. Glupie Confused
Anonymous - Nie 01 Sie, 2004 23:16
Temat postu:
Ja właśnie zaczynam się wtapiać w Evangeliona, bo coraz lepiej poznaję mangę, którą zaczęłam kupować biggrin mam trailer do NGE i twierdzę po tym trailerze, ze anime także jest świetne i muszę jakoś załatwić
panienka_wierzba - Pon 02 Sie, 2004 11:39
Temat postu:
polecam i anime i mangę po prostu cudeńko obydwa..
Mr.Spike - Nie 09 Sty, 2005 01:41
Temat postu:
tak ambitne.. jak tylko może być ambitne anime o robotach.. dodali do tego odrobinkę mistycyzmu i symboliki [a japończycy uwielbiają się bawić symbolami i jest to u nich na porządku dziennym] pare ładnych bohaterek [nie zaprzecze, jestem miłosnikiem misato [zwłaszcza jej głosu] ] ale praktycznie niczym nie odbiega to od reszty gundamów itp

jedyny fenomen polega na tych późniejszych odcinkach, w których nagle dzieją się dziwne rzeczy, ale wszystko jest proste- za dużo kasy na początku serii przeznaczyli na produkcje, że potem im zabrakło i musieli puszczać jakieś głupie slajdy i udawać że cośtam się dzieje biggrin no niestety taka jest smutna prawda o evangelionie [jak to ktoś ładniej kiedyś skomentował -OMG JAKIE TO GŁĘBOKIE, AŻ TAK BARDZO ŻE NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ %-)]

w ogóle cały ten fenomen jest dziwny, anime takie sobie [kiedyś też byłem jego wielkim fanatykiem, ale z perspektywy lat uważam że to taka sobie seria, która dziwnym trafem zdobyła światowy respekt
Avell - Nie 09 Sty, 2005 12:16
Temat postu:
Mr.Spike napisał/a:
tak ambitne.. jak tylko może być ambitne anime o robotach.. dodali do tego odrobinkę mistycyzmu i symboliki [a japończycy uwielbiają się bawić symbolami i jest to u nich na porządku dziennym] pare ładnych bohaterek [nie zaprzecze, jestem miłosnikiem misato [zwłaszcza jej głosu] ] ale praktycznie niczym nie odbiega to od reszty gundamów itp

jedyny fenomen polega na tych późniejszych odcinkach, w których nagle dzieją się dziwne rzeczy, ale wszystko jest proste- za dużo kasy na początku serii przeznaczyli na produkcje, że potem im zabrakło i musieli puszczać jakieś głupie slajdy i udawać że cośtam się dzieje biggrin no niestety taka jest smutna prawda o evangelionie [jak to ktoś ładniej kiedyś skomentował -OMG JAKIE TO GŁĘBOKIE, AŻ TAK BARDZO ŻE NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ %-)]

w ogóle cały ten fenomen jest dziwny, anime takie sobie [kiedyś też byłem jego wielkim fanatykiem, ale z perspektywy lat uważam że to taka sobie seria, która dziwnym trafem zdobyła światowy respekt

omg, jedyne co mozna odpisac to "dziecko."
Anyway, Evangeliony to nie roboty kochany, moze czas przejzec na oczy i zrozumiec, ze to jedno z najlepszych anime w swiecie?
No, ale dla Ciebie ambitny jest Wolf's Rain xD
Avell - Nie 09 Sty, 2005 12:17
Temat postu:
Lavile napisał/a:
Chodzi mi o to, ze beznadziejnie sie konczy-samo zakonczenie. Ze on sie wyrywa z takiej nostalgii a wszyscy mu bija brawo. Glupie Confused

Zakonczenie to End Of Eva, a nie ostatni ep serii.
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 12:48
Temat postu:
Ty mi tu nie porównój NGE do Gundama... Gundam bfeeeee... nie przepadałam za tym anime, a Evangeliona strasznie lubię, dzieję się tam więcej niż w Gundamie, a co do tego, ze japończycy lubią symbole, to lubią także roboty i co z tego? Są anime, lepsze i gorsze, każdy kto zetknął się z NGE był nim zachwycony, jesli był w temacie anime&manga... z innymi rożnie bywało, ale koledzy mężnie mi kupili mangę na urodziny, chociaż sami zawsze się zastrzegali, ze naweyt nie dotkną
altruista - Nie 09 Sty, 2005 15:16
Temat postu:
Avell, kochany, jak widac nie wyrosles jeszcze na tyle, zeby poznac wszelkie aspekty 'wlasnego zdania'. Czas przejrzec na oczy, i zrozumiec ze ludzie posiadaja wolna wole i wlasne gusta.

imo evangelion jest po prostu sredni. Ot, ladne toto, w miare ciekawe, ale jakbym mial wybierac, to wole sobie ksiazke poczytac or sth like that.
Avell - Nie 09 Sty, 2005 15:22
Temat postu:
altruista napisał/a:
Avell, kochany, jak widac nie wyrosles jeszcze na tyle, zeby poznac wszelkie aspekty 'wlasnego zdania'. Czas przejrzec na oczy, i zrozumiec ze ludzie posiadaja wolna wole i wlasne gusta.

imo evangelion jest po prostu sredni. Ot, ladne toto, w miare ciekawe, ale jakbym mial wybierac, to wole sobie ksiazke poczytac or sth like that.

nie lubie jak ktos, nie rozumiejac pewnych przeslan, pisze ze to jest tak skomplikowane, ze az bez przeslania (watpie czy zrozumiales chociaz polowe wszystkich symboli z NGE)
A, ps: Zmien ten je**** podpis, bo to zaczyna byc irytujace.
altruista - Nie 09 Sty, 2005 15:41
Temat postu:
masz prawo watpic czy zrozumialem chocby jeden symbol z evangeliona. Twoje prawo. I przypominam o obecnosci przycisku 'ignoruj' ktory umozliwi ci odpoczynek od mojego podpisu oraz moich postow, oraz z mozliwosci ograniczenia rozdzielczosci i rozmiaru ladowanych przez przegladarke obrazkow
Avell - Nie 09 Sty, 2005 15:43
Temat postu:
altruista napisał/a:
masz prawo watpic czy zrozumialem chocby jeden symbol z evangeliona. Twoje prawo. I przypominam o obecnosci przycisku 'ignoruj' ktory umozliwi ci odpoczynek od mojego podpisu oraz moich postow, oraz z mozliwosci ograniczenia rozdzielczosci i rozmiaru ladowanych przez przegladarke obrazkow

nie bede tylko z Twojego powodu bawil sie w ograniczanie obrazkow, kochany.
AD. twoich postow, nie mam zamiaru ich ignorowac, bo lubie sie posmiac a czasami uda Ci sie napisac cos "na poziomie"
Mr.Spike - Nie 09 Sty, 2005 17:07
Temat postu:
Avell napisał/a:

omg, jedyne co mozna odpisac to "dziecko."
Anyway, Evangeliony to nie roboty kochany, moze czas przejzec na oczy i zrozumiec, ze to jedno z najlepszych anime w swiecie?
No, ale dla Ciebie ambitny jest Wolf's Rain xD

no ale szkoda że nie sypnąłeś żadnym argumentem "proszę pana"
wolfs rain jest o wiele lepszym anime, zresztą jak widać niedocenionym przez prawdziwych fanów takich jak "pan" i jego pseudo-religijno-filozoficzna otoczka nigdy nie bierze góry nad tym co się dzieje, bo autorzy brali swoich widzów na serio

Evangelion to nie roboty? a co? jeśli chodzi ci o uściślenie są to bio-mechy, ale nie zmienia to faktu że anime to bieganie za sobą tychże bio-robotów, stzelanie do siebie itp- niczym nie odbiega to od schematu znanego z gundama nieprawdaż?? a ostatnie odcinki są tak zrobione, bo jak mówie, pan hideaki anno nie miał kasiorki i cóż, musieli robić sprytne recapy okraszone odgłosami bohaterów
jedno z najlepszych anime na świecie- hahahaha no brawo wielbcie sobie eve dalej

no cóż.. spotkałem już wielu fanów anime i dzielą się oni na tych co czczą evangeliona [tak jak pisałem " OMG TO NIE MECHY !! TO SĄ ISTOTY STWORZONE Z ANIOŁÓW!!! omg oni nie walczą z robotami tylko z aniołami!! omg systhema sephiroticum!! shinji przez wszystko przechodził aby doznać zbawienia!!! omg nie rozumiem end of evangeliona !! jakie to głębokie musi być] i ty zaliczasz się do tych fanów "proszę pana" oraz tych co już za starzy są na takie numery

wg. mnie jedyne co jest do wielbienia w evangelionie to misato-sama biggrin ze wszystkim co stanowi, reszta to tylko chwyt pod niewprawioną publikę, taką jak dorosły/dojrzały Avell
Anonymous - Nie 09 Sty, 2005 17:52
Temat postu:
Avell podpis Altruisty był już potępiany, ale on go nie zmienił, bo ma symboliczne znaczenie, którego nie pamiętam Wink a off-topy o podpisie proszę robić gdzie indziej najlepiej na PW, lub chacie
altruista - Nie 09 Sty, 2005 22:09
Temat postu:
Mr.Spike napisał/a:
(...)oraz tych co już za starzy są na takie numery

[cenzura], a ja myslalem ze jestem jeszcze mlody i mam cale zycie przed soba :/
Mr.Spike - Pon 10 Sty, 2005 03:49
Temat postu:
altruista napisał/a:
Mr.Spike napisał/a:
(...)oraz tych co już za starzy są na takie numery

[cenzura], a ja myslalem ze jestem jeszcze mlody i mam cale zycie przed soba :/

to było w sensie doświadczenia w oglądaniu anime biggrin przynajmniej opsiując po moich doświadczeniach z nimi Smile
Pan_Feanor - Pon 10 Sty, 2005 06:41
Temat postu:
ale z ciebie grubas:), Bier se misato ja biore naszą niebieskowłosą anielice Smile Buuuu spajki jak mogłeś perzestać lubić Eve ale zdrajca z ciebie, pamiętasz jak rok temu się ralaliśmy nią Smile. A pozatym nieznasz się na Kabale i Drzewie życia Smile
Mr.Spike - Pon 10 Sty, 2005 23:48
Temat postu:
przepraszam biggrin jedyne co mnie jarało to wizja czworokącika z misato, mayą i ritsuko, lub ewentualnie z rei, asuką[ale zakneblowaną] i misato biggrin
Avell - Sob 15 Sty, 2005 03:04
Temat postu:
Mr.Spike napisał/a:
przepraszam biggrin jedyne co mnie jarało to wizja czworokącika z misato, mayą i ritsuko, lub ewentualnie z rei, asuką[ale zakneblowaną] i misato biggrin

Jakby Asuka pomylila mnie z Kajim to ani myslalbym zeby ja kneblowac ;]
Papierowa Tęcza - Nie 16 Sty, 2005 18:42
Temat postu:
Avell - jedno z najlepszych anime na œwiecie?.. no œwietne... moze powiedzmy lepiej, ze jedno z najlepszych anime na œwiecie w danym gatunku ? for me Eva jest fajna... jednakze nie jara mnie tak.. osobiscie wole sie w anime smiac niz rozwazac nad sprawami wyzszymi - GTO rox biggrin
Pan_Feanor - Nie 23 Sty, 2005 11:41
Temat postu:
Tenchion napisał/a:
Avell - jedno z najlepszych anime na œwiecie?.. no œwietne... moze powiedzmy lepiej, ze jedno z najlepszych anime na œwiecie w danym gatunku ? for me Eva jest fajna... jednakze nie jara mnie tak.. osobiscie wole sie w anime smiac niz rozwazac nad sprawami wyzszymi - GTO rox biggrin

Mówiłem ze kojażysz mi się z Zappym Smile on jest taki uroczy^^...... Łiiiii
A przy GTO też ślepłem od łezek śmiechu.
A wracajac do Evy, czy ma ktoś załatwić kostium Evangeliona ???...
Mr.Spike - Nie 30 Sty, 2005 00:58
Temat postu:
Tenchion napisał/a:
GTO rox biggrin

WATASHI NO KURESTA!!!!

a tak na serio... Kanzaki Urumi roxxx[ ale jej francuski nie:D] a nie ten zboczyl eikichi%-)

Avell napisał/a:
Jakby Asuka pomylila mnie z Kajim to ani myslalbym zeby ja kneblowac ;]

ta? nigdy nie wiadomo do czego ta lolitka była zdolna

Cytat:
A wracajac do Evy, czy ma ktoś załatwić kostium Evangeliona ???...

załatw se kostium kajiego biggrin tylko grzywke se zrób i jestes kadzim:D

Cytat:
Mówiłem ze kojażysz mi się z Zappym

nic se nie zmieniłeś biggrin lizusie%-)
Pan_Feanor - Wto 01 Lut, 2005 15:51
Temat postu:
Ja Lizus no co ty biggrin...... Wkażdym bądź razie azpraszam cie na kuleczki ryżowe i 2 litry sake Smile.... wpadnij kiedyś na Ślunsk kochany dresiku :]....
Ej no co ty Asuka była gorąca Smile.... taka żywa szprycha normalnie Smile... bałbym się zostać z takim stworem sam na sam (on tylko na to liczy-dop. Aug.).. Twisted Evil

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group