Mr.Spike napisał/a: |
tak ambitne.. jak tylko może być ambitne anime o robotach.. dodali do tego odrobinkę mistycyzmu i symboliki [a japończycy uwielbiają się bawić symbolami i jest to u nich na porządku dziennym] pare ładnych bohaterek [nie zaprzecze, jestem miłosnikiem misato [zwłaszcza jej głosu] ] ale praktycznie niczym nie odbiega to od reszty gundamów itp
jedyny fenomen polega na tych późniejszych odcinkach, w których nagle dzieją się dziwne rzeczy, ale wszystko jest proste- za dużo kasy na początku serii przeznaczyli na produkcje, że potem im zabrakło i musieli puszczać jakieś głupie slajdy i udawać że cośtam się dzieje ![]() w ogóle cały ten fenomen jest dziwny, anime takie sobie [kiedyś też byłem jego wielkim fanatykiem, ale z perspektywy lat uważam że to taka sobie seria, która dziwnym trafem zdobyła światowy respekt |
Lavile napisał/a: |
Chodzi mi o to, ze beznadziejnie sie konczy-samo zakonczenie. Ze on sie wyrywa z takiej nostalgii a wszyscy mu bija brawo. Glupie ![]() |
altruista napisał/a: |
Avell, kochany, jak widac nie wyrosles jeszcze na tyle, zeby poznac wszelkie aspekty 'wlasnego zdania'. Czas przejrzec na oczy, i zrozumiec ze ludzie posiadaja wolna wole i wlasne gusta.
imo evangelion jest po prostu sredni. Ot, ladne toto, w miare ciekawe, ale jakbym mial wybierac, to wole sobie ksiazke poczytac or sth like that. |
altruista napisał/a: |
masz prawo watpic czy zrozumialem chocby jeden symbol z evangeliona. Twoje prawo. I przypominam o obecnosci przycisku 'ignoruj' ktory umozliwi ci odpoczynek od mojego podpisu oraz moich postow, oraz z mozliwosci ograniczenia rozdzielczosci i rozmiaru ladowanych przez przegladarke obrazkow |
Avell napisał/a: |
omg, jedyne co mozna odpisac to "dziecko." Anyway, Evangeliony to nie roboty kochany, moze czas przejzec na oczy i zrozumiec, ze to jedno z najlepszych anime w swiecie? No, ale dla Ciebie ambitny jest Wolf's Rain xD |
(...)oraz tych co już za starzy są na takie numery |
altruista napisał/a: | ||
[cenzura], a ja myslalem ze jestem jeszcze mlody i mam cale zycie przed soba :/ |
przepraszam ![]() ![]() |
Tenchion napisał/a: |
Avell - jedno z najlepszych anime na wiecie?.. no wietne... moze powiedzmy lepiej, ze jedno z najlepszych anime na wiecie w danym gatunku ? for me Eva jest fajna... jednakze nie jara mnie tak.. osobiscie wole sie w anime smiac niz rozwazac nad sprawami wyzszymi - GTO rox ![]() |
Tenchion napisał/a: |
GTO rox ![]() |
Avell napisał/a: |
Jakby Asuka pomylila mnie z Kajim to ani myslalbym zeby ja kneblowac ;] |
Cytat: |
A wracajac do Evy, czy ma ktoś załatwić kostium Evangeliona ???... |
Cytat: |
Mówiłem ze kojażysz mi się z Zappym |