Moda, Uroda, Wygl±d - Farbowanie w³osów Dexia - Sob 26 Cze, 2004 12:58 Temat postu: Farbowanie w³osów
Czy uwa¿acie ¿e farbowanie w³osów jest szkodliwe?? Czy farbujecie w³osy na wakacje?? Tisiana - Sob 26 Cze, 2004 13:11 Temat postu:
Farbowanie w³osów jest szkodliwe...farbuj± siê starsze kobiety bo maj± siwe w³osy...ja nie farbuje ca³ych w³osów natomiast szamponetk± robiê sobie pasemka...farby nie radzê wam u¿ywaæ bo ona nie schodzi tzn. schodzi ale bêdzie sie mieæ odrosty itp. lepsza jest szmponetka( dla neiw iedz±cych to farba która schodzi po 6-8 umyciach g³owy) panienka_wierzba - Sob 26 Cze, 2004 13:12 Temat postu:
trzy dni temu ufarbowa³ams obie wlosy na fioletowo :] nie uwa¿am ¿eby farbowanie ! (potwarazm farbowanie, nie utlenianie) by³o w jakim¶ stopniu szkoldiwe. Jednak utlenianie w³osów na blond b±d¼ jki¶ ja¶niejszy kolor ejst szkoldiwe poniewa¿ wtedy z w³osów traci siê pigment który ma objêto¶æ ponad 50% w³osa (nie pamietam dok³adnie ile)
a co do farbowanai na wakacje, ka¿dy powinien sam uznac czy cce to zrobic czy nie... s³oneczko - Sob 26 Cze, 2004 16:10 Temat postu:
nigdy nie farbowa³am w³osów i nie zamierzam bo jest to szkodliwe.a je¶li chcia³aby¶ wiedzieæ dlaczego tak uwa¿am to daj znaæ ,bo du¿o by tu pisaæ trzeba by by³o CHOMICZKAAA - Sob 26 Cze, 2004 16:20 Temat postu:
Tisiana te szampony nie zawsze schodz± po 6-8 myciach.Mam sama na sobie przyk³ad.Kupi³am szampon,który mia³ w³a¶nie po tylu myciach zej¶æ i ufarbowa³am w³osy w lipcach,a mam je do tej pory.Zale¿y to od zdrowia w³osów poprostu,wiêc je¶li kto¶ ma takie cieniu¶kie,rzadziu¶kie k³aczki to mu zejdzie,ale ja najwyra¼niej takich nie mam(tak mi fryzjerka powiedzia³a,bo niewiedzia³am jak to zmyæ po 3 miesi±cach).By³y to pasemka i teraz s± troszkê mniej widoczne i powoli schdzodz±.Pozdrawiam Dobrze dzia³a natomiast pianka,która naprawdê schodzi po tylu myciach! Dexia - Sob 26 Cze, 2004 16:53 Temat postu:
Chomiczkaaa przestraszy³a¶ mnie... Ufarbowa³am siê na rubin szamponetk± 6-8 myæ i schodzi. Moja kuzynka u¿ywa³a jej co ile¶ tami i jej przyjê³o na sta³e.Mam grube w³osy.. Kiedy to zejdzie?? CHOMICZKAAA - Nie 27 Cze, 2004 18:32 Temat postu:
Szczerze mówi±c to ja nie wiem,ale ja mam je do tej pory,ale s± bledsze i mniej widoczne.Co kilka myæ trac± swoj± tonacjê,ale wkoñcu zejdzie Anonymous - Pon 28 Cze, 2004 11:44 Temat postu:
Najlepiej piank± pofarbowaæ, po jednym myciu schodzi. Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 11:26 Temat postu:
JA nie farbuje w³osów poniewaz
1mama mi nie pozwala
2 to nszczy w³osy
3 jestr dla kobiet które musz± pokrtwac siwizne CHOMICZKAAA - Czw 01 Lip, 2004 15:52 Temat postu:
Macia np.pasemka s± bardzo mode i nie wiem dlaczego s±dzisz,ze farbownaie jest tylko dla tych,którzy musz± pokryæ siwizne!?Mam nadziejê,¿e kiedy¶ zmienisz zdanie i ufarbujesz sobie k³aczki,albo z³amiesz regu³e mamy!Pozdrawiam! Anonymous - Czw 01 Lip, 2004 18:50 Temat postu:
wiecie co? przesadzacie. Jesli kupicie jakis badziew to zniszczy wam wlosy ale jesli kupicie dobra farbe to wszystko bedzie OK ja polecam palette sama mam nia farbowane wlosy kolor ciemna czerwien i moje wlosy sa normlane takie jak byly wszczesniej moze nawet troche lepsze w dotyku wasze mamy sa chyba uczulone i mowia tak tylko dlatego bo nie chca zebyscie farbowaly wlosy ! kasiulka14latek - Pon 30 Sie, 2004 14:13 Temat postu:
macia napisa³/a:
JA nie farbuje w³osów poniewaz
1mama mi nie pozwala
2 to nszczy w³osy
3 jestr dla kobiet które musz± pokrtwac siwizne
]
macia no sorry ale chyba wiem dlaczego ci mama nie pozwala: bo jestes jeszcze za mloda. masz dopiero 11lat wiec sie nie dziwe! jest jakasgranica wieku. tak mi sie przynajmniej wydaje! mi mama dopiero w gimnazjum pozwolila farbowac wlosy. w tamtym roku mialam na wakacjach szamponetka pofarbowane na jakas czerwien a teraz mam tylko pasemka. ale jak moja babcia bedzie sobie farba farbowac wlosy to mama mi tez kilka pasemek zrobi. ja kupilam szamponetke z palette od 6-8myc , a mam juz 2miesiace prawie i ie zchodzi!! glowe to juz mylam ze 20razy! aska - Pon 30 Sie, 2004 14:46 Temat postu:
ja mam 12 lat i mama nie pozwoli³a mi mieæ nawet na pasemka !! ale pojecha³am z cioci± do domku kempingowego (co roku tak robie ciocia mnie tam zabiera ¿ebym opiekowa³a siê m³odszym kuzynem) i tam poprosi³am ciocie ¿eby zrobi³a mi pasemka ... Oczywi¶cie ciocia sie zgodzi³a ... Kupi³a taki specjaly szampon (szamponetke) koloru blond , oczywi¶cie nie by³o ¿adnego EFEKTU wiêc gdy cioci farbowa³a w³osy sobie (na ciemny czerwony , czy jako¶ tak) zrobi³a mi jedno pasmo (ale te¿ ledwo wysz³o ) , pó¼niej jak by³am na imieninach ciocia (ta sama) zrobi³a mi drugie pasno tylko ¿e tym razem rozja¶ciaczem w takiej pa¶cie ... Oczywi¶cie koñcowy efekt te¿ nie by³ za dobry nie wiem dlaczego , rozja¶niacz powinno sie trzymaæ na w³osach 20-30 minut a ja trzyma³am prawie ¿e 40 !!! ale jest jaki¶ ¶lad mam tam ja¶niejsze w³osy . Podsumuj±c : moje w³osy nie s± podatne na farbe i mam 3 kolory w³osów (ciemny czerwony , jasny br±zowy , i mój naturalny br±zowy) Anonymous - Pon 30 Sie, 2004 15:33 Temat postu:
aska napisa³/a:
Kupi³a taki specjaly szampon (szamponetke) koloru blond , oczywi¶cie nie by³o ¿adnego EFEKTU )
Jesli farbujesz szamponetka, albo czasem nawet zwykla, twrala farba, na kolor jasniejszy niz masz, to nigdy ci sie nie przyjmie. Trza tlenic Ale lepiej sobie odpuscic. Ja zamierzam w nastepne wakacje pofarbowac sie pianka na czarno, albo zielono Anonymous - Pon 30 Sie, 2004 19:53 Temat postu:
Ja mam w³osy zafarbowane farb± do 8 zmyæ. Zafarbowa³am na wesele. Wierzba widzia³a jakie s±. Akurat bojê siê pój¶æ z nimi do szko³y, bo wyleci na mnie obroñca przyzwoito¶ciw szkole, moja wychowawczyni, ale mniejsza z tym-bêdê siê broniæ, ze do kolezanki nic nie ma, a ona ma dos³ownie ¶wiec±cy marchewkowy mroweczka - Pon 06 Wrz, 2004 15:16 Temat postu:
Ja nigdy w³osów nie farbowa³am,raz mi mama zrobi³a pasemko,ale s³abo je by³o widaæ bo ja mam jasne w³osy. Mam nadziejê,ze nigdy nie przefarbujê w³osów...Podobaja mi siê atkie jakie s±, a jedyny kolor jaki mi odpowiada bardziej to czarny Ale wiadomo...odrosty,te sprawy. Nie,nie chcê nawet mysleæ o farbowaniu. Fajermonka - Pi± 10 Wrz, 2004 21:11 Temat postu:
Kurde, nie dobijajcie mnie... ja farbujê w³osy na CZERWONO! Anonymous - Pi± 10 Wrz, 2004 21:31 Temat postu:
Ja ubolewam, ¿e nie jestem brunetk± :/ Ale có¿, jak pech to pech ;] W³osów nigdy malowaæ nie bêdê ;P Skutecznie odwiod³a mnie kiedy¶ od tego pomys³u mama ;] Sama farbuje w³osy i teraz co 2 miesi±ce chodzi do fryzjera i buli ¶rednio 150 z³ ;] By³a blondynk± [popielaty odcieñ] i pomalowa³a w³osy na z³oty blond... Taki m³odzieñczy wybryk ;]