Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - PIERCING ---- WAŻNE!

Anonymous - Pią 23 Lip, 2004 21:45
Temat postu: PIERCING ---- WAŻNE!
Mam 13 lat i chcę przebić sobie uszy w kilku miejscach. Czym się kolczykować? (złoto, srebro, stal chirurgiczna?) i czy to jest bezpieczne w moim wieku?
panienka_wierzba - Pią 23 Lip, 2004 21:58
Temat postu:
tak jak najbardziej ejst to bezpieczne, nie ma tu do gadania wiek =] najlepiej idź do kosmetyczki przebije ci ona uszy pistoletem i od razu dostaniesz kolczyk leczniczy ze stali chirurgicznej...

a jeżeli chcesz się kolczykowac sama w domu np. igłą też użyj stali chirurgicznej, do leczenia świeżych raz (czyt. dziurek od kolczyków) jest w sam raz =D
Anonymous - Sob 24 Lip, 2004 10:50
Temat postu: Thx
Dzięki :) Ulżyło mi... ;)
A czytałam gdzieś, że pistolet nie jest najlepszą formą przebijania uszu...? No, ale mimo wszystko dziękuję bardzo. :) :mrgreen:
Gościówa - Sob 24 Lip, 2004 10:54
Temat postu:
Jeśli idziesz do kosmetyczki to przebicie uszu wogóle nie boli..świeżo po przebiciu może cię troszke szczypac i tyle. JA miałam robione złotymi kolczykami i nie miałam żadnych ropień, zakarzen itp. A jeśli robisz sobie w domu to ja polecam nie robić igłą tylko odrazu kolczykiem tak jak kosmetyczka...wcześniej opiłyj troche SPECJALNY kolczyk i zdezynfekuj. Gdy robisz igłą boli to bardziej bo pierw musisz wsadzić igłe, potem wyjąc i potem włozyć kolczyk a ponieważ ucho ma świeżą rane to to boli. Najlepiej zrobić odrazu czymś czego potem nie bęziesz wyjmować bodajże przez 2-3 tygodnie (aż do zagojenia rany). Aha i pytałas ze czy to jest bezpieczne w twoim wieku..jasne ze tak! Tylko według mnie najlepiej nie robic wszystkich kolczykow na raz tylko pokolej..najpierw jeden..jak się zagoi to dopiero drugi...poprostu będzie to mniej uciążliwe dla ciebie...bo gdy zrobisz duzo naraz to będziesz miała cale ucho obolałe. A co do pistoletu to uważam ze to jest bezpieczna i wygodna metoda robienia dziurek w uszach.
panienka_wierzba - Sob 24 Lip, 2004 11:27
Temat postu:
jeżeli robi sie pistoletem to można nawet kilka dziurek zrobć naraz, moja koleżanka w jednym uchu zrobiła sobie naraz 4 a w drugim 5 i mówiła że ucho nie ciażyło ani nie rwało ją bardziej niż po zrobieniu jednej dziurki
Luna - Sob 24 Lip, 2004 11:37
Temat postu:
Obecnie ja w nie mam zadnych dziurek. Mialam kiedys przebite uszy pistoletem, ale zaczelysie problemy bo mi ropa ciekla. Mama zmieniala mi wtedy kolczyki, na złote i na srebrne ale i tak nadal leciala ropa.
_grzeszczulka_ - Sob 24 Lip, 2004 17:41
Temat postu:
ja sobie w te wakacje chce zrobić drugą dziurke w uchu. Mama sie nie zgadza ale ja musze se przebić, inaczej nie wyrobie Very Happy
Anonymous - Wto 27 Lip, 2004 15:17
Temat postu:
Hmm... w sumie mam już 15 kolczyków. Niektórym wydaje się to głupie, uznają zasadę 'im więcej tym gorzej'. Lubię piercing, kolczyki i wszelkie sreberka Very Happy . A przekłuwanie ucha? Nie boli ani trochę! Razz Jedyne co może boleć to przekłuty język.
Malvina - Wto 27 Lip, 2004 16:21
Temat postu:
15 kloczykow ? ! Neutral . Tavion wybacz ale uznaje to za głupote .... Nie lubie jak dziewczyna ma tak nawalone złotkami ... ssreberkami .... takimi swiecącymi .. :/ . . Nie uznaje zasady "im więcej tym gorzej " ... ale 15 kolczykow to moim zdaniem przesada .. Ja nie mam wogule uszu przebitych i nie chce miec Smile . No cóz .. ;D Każdy jest inny .
panienka_wierzba - Wto 27 Lip, 2004 17:28
Temat postu:
jeeeeee ja też chce 15 kolczyków :] już mam uzgodnione (ze swoim poczuciem estetyki Wink) w których miejscach na uszach, wiem że w jednym msuze zrobić jeszcze przynajmniej 5 dziurek (wtedy bede w nim miala już 9) a w drugim conajmniej 4 jeszcze (i bede miala w nim 6) i jeszcze pod koneic gimnazjum robie sobie jeszcze kolczyk w języku =]
Anonymous - Wto 27 Lip, 2004 17:35
Temat postu:
Tak dla wyjaśnienia ---->
to nie jest tylko na uszach ! biggrin Wiem, wiem, nie wszyscy lubią kolczyki... w takich ilościach Wink Takie moje małe zboczenie Smile

Pozdrowienia Kwiat
Anonymous - Wto 27 Lip, 2004 20:28
Temat postu: vjwenb
Tavion, ile masz lat? Cool jesteś. :) Już Cię polubilam. :)
panienka_wierzba - Wto 27 Lip, 2004 22:29
Temat postu:
hihie tez cie od razu polubiłam =] a teraz przyznawaj się gdzie masz kolczyki, zapewne w większości na uszach, inne w nosie pępku, gdzie tam jeszcze =P...
Anonymous - Sro 28 Lip, 2004 10:48
Temat postu:
Hmm... lat mam 17. Kolczyki? 4 i 5 w uszach, 2 w łuku brwioiwym, jeden w języku, jeden w nosie, 2 w pępku. I bardzo mi miło, że mnie polubiłyście Very Happy

Pozdrowienia Kwiat
Malvina - Sro 28 Lip, 2004 10:56
Temat postu:
Hmm .. 4 i 5 w uszach, ,,, - Ujdzie ;p . 2 w łuku brwiowym - szczerze .. nie cierpie jak ktos ma tam kolczyki .. wr . :/ Razz . . w języku zależy u kogo. .. do niektórych pasujją kolczyki w języku a niektórzy wyglądają okropnie :Smile . W pępku tez zalezy u kogo .. Jesli masz ładny szczupły , opalony i nie opalony to napewno do ciebie pasuje SmileSmileSmile . Ale i tak jak dla mnie masz za duzo nawalone tych kolczykow
Anonymous - Sro 28 Lip, 2004 11:00
Temat postu:
Powiem tak - nie wyglądam jak człowiek-szpilka mając na sobie wszystkie Wink
Malvina - Sro 28 Lip, 2004 11:39
Temat postu:
Tavion no mam nadzieje SmileSmile . A mam pytanie ... Czy te kolczyki np. z ucha czasami sciągasz ? I Czy na w-f'ie pozwala nauczyciel Ci ćwiczyć z tak dużą ilością kolczyków ?
Gościówa - Sro 28 Lip, 2004 13:17
Temat postu:
Tavion napisał/a:
Powiem tak - nie wyglądam jak człowiek-szpilka mając na sobie wszystkie Wink

A ja tam kocham kolczyki...sama mam tylko 3...w lewym uchu jeden i w prawym 2 ... z chęcią bym sobie zrobiła więcej ale rodzice.wrrr...zresztą mam już jak zobaczyła druga dziurke w prawym uchu to się za głowe zpłapała..przewrazliwiona jest Razz w uszach oto bym chciała miec tak gdzies po pięc a w innych miejscach..hmm..jesli juz to w nosie, pempku albo łuku brwiowym a w języku nigdy! U kogoś mi się podoba ale sama bym sobie nie zrobiła..zresztą to podobnio bardzo boli i przez pierwsze dni język jest bardzo oopuchniety i sie seplenie..sam ten fakt mnie przeraza i podziwiam cie za to ze masz kolczyk w jezyku Smile A jesli chodzi o kolczyki to czemu uwazacie ze to przesada? Znam osoby które maja ich jeszcze wiecej i są bardzo fajne, inteligentne itp. Każdy ma bzika na jakims punkcie i własnie takihc ludzi lubie Smile A osobiscie to baaaaaardzo mi sie podoba kolczyk w łuku brwiowym zwłaszcza u chłopaka Smile yummmy Razz A Twoi rodzice nie sa przeciwni tylu kolczykom? Jesli nie to masz fajnych rodziców Mr. Green tez chce takich Smile
Anonymous - Czw 29 Lip, 2004 11:31
Temat postu:
No tak - język jest opuchnęty. A co do moich rodziców to zupełnie inna historia. NIe lubię mówić o rodzince - jest pokierana Rolling Eyes

P.S - W liceum - przynajmniej moim, nie ma zakazu naszenia dużych kolczyków. Ale do szkoły wszystkich nie zakładam Wink
Gościówa - Czw 29 Lip, 2004 15:21
Temat postu:
Tavion napisał/a:
No tak - język jest opuchnęty. A co do moich rodziców to zupełnie inna historia. NIe lubię mówić o rodzince - jest pokierana Rolling Eyes

P.S - W liceum - przynajmniej moim, nie ma zakazu naszenia dużych kolczyków. Ale do szkoły wszystkich nie zakładam Wink

Fajnie macie w szkole...u nas jest coś takiego ze na zachowanie zbiera sie punkty..na dobre trzeba miec min. 222, na wzrowe min.300 itp..a jedna z rzeczy za które odejmuja punkty są kolczyki...mozna miec tylko po jednym w uszach a jak jest wiecej to odejmują w zaleznosci od ich ilosci..odejmuja za farbowane włosy, pasemka, lakierowanie czy żelowanie włosów, nieodpowiedni ubiór...tzn miniówki, duze dekoldy itp..w tym probelm ze za prawie wszystko odejmuja a za praiwe nic nie dodają i jak tu uzbierac jakiekolwiek punkty Evil or Very Mad

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group