Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - biala wydzielina z....

Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 09:02
Temat postu: biala wydzielina z....
Siema!Znowu biała wydzielina Laughing ale z...
Wczoraj poczułam,ze moja dziurka w uchu jest jakas twarda.Mama popsikala perfumami bo spirytus i woda utleniona sie skonczyła.Nie mogłam dzis włozyc kolczyka wiec od tyłu wcisnełam kolcczyka i wytrysneła z ucha gęsta,biała wydzielina...co ona oznacza..
PS.¦niło mi sie ze dostałam ciote Laughing Laughing Laughing
mroweczka - Czw 18 Lis, 2004 12:35
Temat postu:
Może taka biało-żółtawa? Je¶li tak to ropa prawdopodobnie.
BTW-Dużo tego jest?
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 14:51
Temat postu:
nie,biała czysta Wink a czy dużo-tak sobie.Wokół dziurki jest taka czerwona otoczka.
zazulita - Czw 18 Lis, 2004 15:17
Temat postu:
Mi też się zdaża cos takiego czasami. My¶lę, że nie jest to nic groĽnego:)
Mirula - Czw 18 Lis, 2004 15:28
Temat postu: wydzielina
Prawdopodobnie jest to wydzielina surowicza, która ¶wiadczy o tym,
że co¶ się dzieje. Może ona w zropieć, jesli szybko nie zaradzi się temu.
Je¶li nie minie, to niestety radze i¶ć do lekarza.

Ona89 - Czw 18 Lis, 2004 15:39
Temat postu:
Najlepiej kup t± wodę utlenion± i przemywaj ucho kilka razy dziennie. Powinno pomóc.
justka007 - Czw 18 Lis, 2004 17:16
Temat postu:
Ja tez tak raz czy dwa razy miałam. Z dziurki po kolczyku mi takie cos białego wypłynęło.
Chesterka - Czw 18 Lis, 2004 17:43
Temat postu:
Wg. mnie to jest ropa. Kup koniecznie wodę utlenion± i lej na dziurkę parę razy dziennie. Wink

Mi wczoraj krew leciałaz dziurki. Nie wiem czemu. Zaro¶nięta, nie szarpałam Confused Evil or Very Mad
Anonymous - Czw 18 Lis, 2004 22:08
Temat postu:
Gabra - nie możesz czekać, aż przerodzi się to w co¶ poważnego. Woda utleniona i częste przemywanie. Oraz dbanie o higienę. A jeżeli nie pomoże - do lekarza!
Grohówa - Sob 20 Lis, 2004 12:18
Temat postu:
To pewnie ropa. Też mi się tak często robi. Mam trzy dziurki w jednym uchu i ci±gle mi się która¶ "babrze"...
Anonymous - Czw 25 Lis, 2004 15:34
Temat postu:
Nie mam wody utlenionej ani spirytusu wiec mama spryskiwała mi perfumami.Narazie nic sie nie dzieje biggrin
frigg - Pi± 26 Lis, 2004 17:52
Temat postu:
hmmm a ja bym proponowala zminic kolczyki na jakies faktycznie dobre tzn z dobrego metalu (stal chirurgiczna, tytan, badz wysokiej proby zloto lub srebro), i to co napisali inni..czyli woda utleniona i ostatecznosci wizyta u dermatologa..jesli masz swiezo przeklute uszy to jest to objaw leczenia sie rany, jesli dziurki sa juz zarosniete to byc moze wdal sie jakis lekki stan zaplany, badz uczulenie na metal (ja osobiscie mam cos takiego po zlocie, i watpliwego pochodzienia kolczykow)
ps o swoich spotrzezeniach dotyczacych przeklowania napisalam w dziale 'moda, uroda..'
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 17:41
Temat postu:
często tak mam, zbiera sie głównie jak nienosze kolczyków

może ona oznacza uczulenie na srebro / złoto /tworzywo kolczyka?
roger-1989 - Pi± 03 Gru, 2004 21:50
Temat postu:
to po perfumach skroplily sie wlazly pod skure organizm nie wchlonal do konca a ty to ruszylas
Miracle - Nie 05 Gru, 2004 21:07
Temat postu:
DZIEWCZYNO NA CO CZEKASZ BIEKNIJ DO LEKARZA!!!!
Anonymous - Nie 05 Gru, 2004 22:44
Temat postu:
Luz,już nic nie leci Smile
I¶ka - Pon 06 Gru, 2004 21:23
Temat postu:
Miracle napisał/a:
DZIEWCZYNO NA CO CZEKASZ BIEKNIJ DO LEKARZA!!!!

Eeee, nie... spokojnie. Mi też się tak czasami robi Wink (znaczy robiło jak jeszcze zakładałam kolczyki). Wg mnie to ropa. Wystarczy codzienne (nawet kilka razy dziennie możesz) przemywanie wod± utlenion±. Przez kilka dni nie nu¶ kolczyków, tak długo aż ta "czerwona otoczka wokół dziurki", jak Ty to nazwała¶ zniknie i aż przestanie lecieć biał± wydzielina Smile.

Po chwili:
Kurde znowu nie zauważyłam, że to stary temat Sad Sorrka, ale może komu¶ innemu się przyda, więc nie zmazuję Wink
Anonymous - Wto 07 Gru, 2004 14:21
Temat postu:
a tera wokół ucha mam jak±s taka skorke hehe niewiem jeszcze co ale mis ei tak robi czyli mam nie noisc kolczykow na nocke....!!!!A to że temat stary,nieważne bo dla mnie liczy sie kazdy czyis post zwiazany z moim problemem Smile
Anonymous - Wto 07 Gru, 2004 19:20
Temat postu:
Gabra - to polecam kupić wodę utlenion± lub spirytus. Woda nie kosztuje więcej niż 3 zł. Wink

A masz now± dziurkę? Jak tak, to nie ma się czym przejmować, tylko rana się goi.
Jeżeli jednak to już "wiekowa" dziurka, no to uczulenie. Zrób test. Załóż na dzień złoty kolczyk. Jak ci dziurka zacznie zachowywać się podrzejżliwie, no to już wiesz, że to przez złoto. Je¶li nie, to zrób to samo ze srebrem i innym tworzywem z jakiego masz kolczyki. Wink

Ja mam uczulenie na srebro... :/ Tzn. na niektóre srebrne kolczyki (s± w 100% prawdziwe). Poprostu uważam. Smile
I¶ka - Wto 07 Gru, 2004 21:18
Temat postu:
Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała Razz) też. Łańcuszki robi± mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to co¶ tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej. Dlatego przestałam nosić.
Gabra, może skóra regeneruje się po "chorobie"? No bo jak najpierw była, powiedzmy ropa, to teraz to musi się "naprawić", no nie? Smile
Wiesz co? Ja bym się poprostu zapytała kosmetyczki Wink. Możesz poprostu wej¶ć do salonu i jej to pokazać i zapyta¶ się czy to nie groĽne... chyba nic od Ciebie nie weĽmie, co? No bo fakt jest taki, że najlepiej to pokazać specjaci¶cie ;P
Anonymous - Czw 09 Gru, 2004 16:25
Temat postu:
I¶ka napisał/a:
Łańcuszki robi± mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to co¶ tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje)

Mi robi się tak ze złotem jak mam łańcuszek czy bransoletkę - ciemnieje lub robi się taka ciemno-miedziana. Wink

A żeby to nie był off-top, no to I¶ka ma rację - możesz i¶ć do jakiego¶ salonu kosmetycznego i się zapytać co to oznacza. Ewentualnie jak to "leczyć" gdyby było to co¶ groĽniejszego, ale w±tpię. biggrin
frigg - Sob 11 Gru, 2004 16:06
Temat postu:
I¶ka napisał/a:
Ja też mam uczulenie na srebro... na srebro i nie tylko... na wszystko posrebrzane (co się znajduje blosko mojego ciała Razz) też. Łańcuszki robi± mi się szare (takie jakby czarnawe, wiem, to co¶ tam oznacza... chyba że jest się chorym, jak srebro czernieje), a na kolczyki tym bardziej.

to ze srebrne kolczyki czy lancuszki ciemnieja to nie wina choroby tylko utleniania sie srebra (proponuje jakis podrecznik do chemii) - pzreciez twoja skora sie poci, a pot wchodz i w rekacje z wierzchnia wartstwa srebra na lancuszku i stad to ciemnienie...ja zmywam to pasta do zebow Smile ami ucho tez sie ostanio babralo ale to dlatego ze zminialam kolczyki z takich normalnych cienkich na piercingowe grubosci 2mm ale woda utleniona czyni cuda...
a uczulenie na jakis tam metal to sie objawia na skorze (zaczerwienienie, swiad itp) a nie na lancuszkach czy kolczykach...bo to wyglada tak jak by bizuteria miala uczulenie na cibie Wink
Anonymous - Pi± 17 Gru, 2004 19:15
Temat postu:
dziurke zrobiłam w maju.
A teraz moje diurki s± twarde i bol± Crying or Very sad
co jest??
Co zrobic?
Odp
Miracle - Pi± 17 Gru, 2004 20:09
Temat postu:
Do I¶ka:wiesz nie sadze ze to jest ropa bo ropa nie jest biala!!!A ntak to radze przemywac woda utleniona a jak nie pomoze do lekarza marsz Mr. Green
Chesterka - Sob 18 Gru, 2004 13:11
Temat postu:
Może w jaki¶ sposób sobie go zakaziła¶? Dotykala¶ brudny,i rękami albo co... Moje dziurki się już uspokoiły Wink
Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 20:13
Temat postu:
Miracle napisał/a:
Do I¶ka:wiesz nie sadze ze to jest ropa bo ropa nie jest biala!!!A ntak to radze przemywac woda utleniona a jak nie pomoze do lekarza marsz Mr. Green

Mama mi juz powiedziała że to białe TO JEST ROPA!
A moje dziurki tez troszke sie uspokoiły.Polewam je spirytusem bo juz kupiłam i nie nosze kolczykow.Nie polecam także robienia tej rzeczy:polewasz kolczyk spirytusem i wkł±dasz go na pare sekund do ucha zeby spirytus wchłonelo,bo to nic nie da .zeby dziura nie byla taka..ee no gruba biggrin to nie wolno wkł±dac zadnego kolczyka.lepiej dziurke polac spirytusem,usi±¶ć na tyłku i nie przejmowac sie tym.

PS.Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama Wink!) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urod± Wink
nidhogg - Sob 18 Gru, 2004 23:03
Temat postu:
tak tak ale spirytus nie na swierzo przklute bezposrednio - nie powinno sie na swierze rany lac wysokoprocentowego alkoholu, gdyz denaturuje bialko i utrudnia gojenie. na starsze prosze bardzo Smile
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 09:38
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Woda utleniona nic nie daje,mama mi to powiedziała (ach ta mama Wink!) a ona sie zna,pracuje w czd jako pielegniarkA jest uniwersalna:zastrzyki,pobieranie krwi oraz wiele inncyh.Po prostu polecam spirytus!Lepiej pocierpiec by potem ciszyc sie urod± Wink

Mi pomaga woda utleniona, jak mam jak±¶ infekcję czy dziurki s± czerwone, b±dĽ podejrzanie grube. Możliwe, że tylko ja tak mam, ale nie wiem...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group