Dzieci OnLine

RPG Fantasy SF Horror - Wampir Maskarada

Pan_Feanor - Pon 29 Lis, 2004 13:53
Temat postu: Wampir Maskarada
Postanowił założyć jakiś ciekawy temcacik.
Podzielcie się ze mną waszymi spostrzeżeniami, bądź ciekawostkami o tej wspaniałej grze rpg.
altruista - Pon 29 Lis, 2004 15:47
Temat postu:
gralem w porywach 1-2 sesje wampira, ale jest cholernie klimatyczny. Na poczatku bylem oczarowany sila postaci, ale moj mg szybko i bolesnie mi wytlumaczyl ze nie jestem niepokonany, i naprawde latwo zabic wampira :P Wole wfb, bardziej podoba mi sie jego styl, ale trzeba przyznac ze wampir jest swietnie wykonany i mozna nieliche kampanie tam odstawic [no i spokojnie mozna grac wiele godzin nawet bez jednej walki, co jest wielkim plusem, bo hack and slash w RPG nie toleruje]. Ciekawszy wydaje mi sie Mag, mniej 'wszechmocna' postacia sie kieruje. Caly Swiat Mroku ma u mnie plusa, mimo iz klimat nie podchodzi mi tak bardzo jak typowe fantasy
Pan_Feanor - Pon 29 Lis, 2004 18:57
Temat postu:
Za to daje świetną możłiwośc otocznia naszego najbliżeszego odbić w krzywym zwierciadle świata mroku biggrin.... Pamiętam jak prowadziłem kumplą sesję a ich postacie to byli oni, mieszkali w tych samych domach co teraz a akcja toczyłą się w naszym mieście i sąsiednich Smile każdy doskonale orientował się w terenie i grał intuicyjnie, wrpost świetnie było ^^. Praktycznie toczyli opowieśc za mnie.
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 18:59
Temat postu:
Ja niestety nie grałam w Wampira, ostatnio studiuję podręczniki.
Grałam za to w Vampire: The Masquerade - Redemption, gra na PC-ka Wink Bardzo mi się podobała biggrin Teraz czekam na Bloodlines... zapowiada się ciekawie.

Tak apropos, mieliśmy niedawno grać sesję w Wampira (na naszym czacie) Wink
Anonymous - Pon 29 Lis, 2004 20:01
Temat postu:
Witam.
W Wampira realnie nie grałem w ogóle, ale miałem dokładne instrukcje od netowego MG jak zrobić sobie jak najlepszy nastrój przed kompem. Special muzykę dostałem itd. Na czacie to w sumie były z 4 sesje, podczas których tylko wypróbowałem w praktyce to, o czym dawno wiedziałem - a wiedziałem, że uwielbiam Wampira. Mag i Wilkołak - do Maga podręcznik mam, jestem w trakcie czytania, ostatnio jakiś zastój...Do Wilkołaka czytałem podstawkę na kompie - świetne. Cały Świat Mroku jest dla mnie wręcz idealny.
Pozdrawiam
Pan_Feanor - Wto 30 Lis, 2004 16:54
Temat postu:
Wienc tak nielubie prowadzić sesji a ni w realu ani w necie jeśli gracze nieczytali przynajmniej podstawek danego systemu. Psuje to radość z gry.... Ciągle pytanka i niedomówienia. Dlatego jestem za tym aby do gry włanczać graczy (nowych) pojedyńczo lub parami.
Merkavoth - Wto 28 Gru, 2004 14:18
Temat postu:
Wampir mi średnio wchodził, ale to tylko moję uprzedzenie. Wole na nie polować niż być nimi ;]. Ale za to Mag...noo, inna historia. O wiele bardziej wszechstronny i wymaga inwencji twórczej.

Generalnie Świat Mroku to cool pomysł, a już na LARPie /dla laików: takie zestawienie wszystkich systemów ŚM naraz/ jest naprawde bombowo, nikt nie jest do nikogo podobny, każdy ma własne specjalne ataki, które sam opracował. Bomba!
Mruczała - Wto 30 Sie, 2005 01:03
Temat postu:
Witam. Ja osobiście kocham ten system, MG-owałam przez jakiś rok moim kumpelom z Wawy. Uważam że ten system jest nie tylko klimatyczny ale i rzuca całkiem nowy "blask" na postać wampirow, ich role sa o wiele bardziej rozbudowane niz w innych systemach itp (przepraszam ale mam świra na punkcie wampirow)
Pan_Feanor - Wto 30 Sie, 2005 09:44
Temat postu:
Hmm mni ebardziej od Maskarady kuszą Mroczne wieki... ach te zamki, wsie pełne bezbronnych wieśniaków, inkwizycja, dzikie tłumy z pochodzniami Smile i najlepsze że wilkołak może czaić się wszędzie :]...
Anonymous - Wto 30 Sie, 2005 15:20
Temat postu:
Europa Universalis...Crusader Knights?
[cenzura] gierka...tłuke od jakiegoś czasu...i usilnie próbuje zostać królem - a zaczynałem od hrabiego Luksemburga...na razie dąże do Burgundii ale kto wie...może i zdąże zostać królem Francji, no bo francji juz nie ma :>
Pan_Feanor - Sro 31 Sie, 2005 17:58
Temat postu:
Tsej napisał/a:
Europa Universalis...Crusader Knights?
[cenzura] gierka...tłuke od jakiegoś czasu...i usilnie próbuje zostać królem - a zaczynałem od hrabiego Luksemburga...na razie dąże do Burgundii ale kto wie...może i zdąże zostać królem Francji, no bo francji juz nie ma :>

Ktoś chyba użył Blood Boila i ugotował ci krew w mózgu... patrz na topik mój drogi @_@
Anonymous - Sro 31 Sie, 2005 20:52
Temat postu:
:> tytuł ten sam...
a Blood Boil palił krew a mózg jest raczej słabo ukrwiony, w każdym razie nie powinein być

...niech ci będzie...to był offtop
Pan_Feanor - Czw 01 Wrz, 2005 08:30
Temat postu:
Skoro masz słabo ukrwiony mózg to ja ci współczuje Smile To najbardziej ukrwiony organ naszego organizmu -_-.... heh...
Avellach - Sob 03 Wrz, 2005 10:31
Temat postu:
Pan_Feanor napisał/a:
Skoro masz słabo ukrwiony mózg to ja ci współczuje Smile To najbardziej ukrwiony organ naszego organizmu -_-.... heh...

moj czlonek jest bardziej ukrwiony jesli tego zechce Twisted Evil
altruista - Sob 03 Wrz, 2005 14:52
Temat postu:
jezeli 24/7, to twoja dziewczyna moze byc bardzo szczesliwa, albo bardzo nieszczesliwa.
Pan_Feanor - Nie 04 Wrz, 2005 09:15
Temat postu:
nAtomiast właścicel w/w organu musi sie zwijać z bólu Wink
Anonymous - Nie 15 Sty, 2006 11:20
Temat postu:
Ja w wampira jako wampira grałam tylko raz i to przez pół godziny, bo na konwencje postanowiliśmy zabić czas nad ranem po nieprzespanej nocy i jakoś tak nam się lepiej zasnęło praktycznie tam gdzie każdy siedział.

Brałam udział także w LARPie wampira i tamten lepiej wypalił niż sesja Smile grałam tremere wtedy i hmmm wypełniłam swoje wszystkie zadania Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group