Zupy, sosy i szybkie dania - Hot Dog (według własnego przepisu) Anonymous - Sob 11 Gru, 2004 19:32 Temat postu: Hot Dog (według własnego przepisu)
Składniki:
- Bułka do hot dogów
- Parówka
- Ketchup *
- Ser *
Czas przygotowania:
2-3 min.
Przygotowanie:
Do bułki wkładamy parówkę i ser.
Naszego zimnego hot doga wkładamy do mikrofali na 40 sek.
Gdy już wyjmiemy naszego fast fooda, wlewamy troszkę ketchupu.
* - nieobowišzkowo Anonymous - Sob 11 Gru, 2004 19:40 Temat postu:
nom zrobie:) napewno pyszne:) jakos mis ie zachcialo goracego psa:) Elly - Sob 11 Gru, 2004 21:19 Temat postu:
Ja juz kiedyś tego prubowałam .. pycha ... nidhogg - Nie 12 Gru, 2004 12:37 Temat postu:
ja jeszce urozmaicam o taka cebulke suszono-prazona, jaka laduja w standartowych fast foodach, mozna sobie ja zakupic w sklepie normalnie i wtedy jest cacy Agentka - Nie 12 Gru, 2004 17:25 Temat postu:
Weronika narobiłas mi ochoty na hot-doga będe musiała sobie zrobić Akacja12 - Pią 17 Gru, 2004 22:17 Temat postu:
Jutro obowiązkowo biegne do sklepu po bułke do hot dogów...taką mam straszną na to ochote Anonymous - Sob 18 Gru, 2004 23:22 Temat postu:
Ja jeszcze nie rpobowałam a chciałam hehe jutro kupie bulke do goracych psow m=nie ma co Nikita - Sob 19 Lut, 2005 09:46 Temat postu:
" Hot-dog(wedug własnego przepisu)"
Taa... Przecieżź podałaś nam przepis na klasycznego hot-doga
Niestety nie skorzystam z tego przepisu, bo po prostu nie lubię hot-dogów Kiedys miałam z nimi nieprzyjemne 'starcie' <lol>
Podam Wam teraz przepis na prawdziwego hot-doga
Składniki
4 paluszki lub bułki typu hot dog, 2-3 dag masła, 4 parówki (najlepiej cielęce), plasterek szynki (lub chudego wędzonego boczku), plasterek żółtego sera, łyżka startego żółtego sera, 2 malutkie ogórki kiszone, pomidor, dwie cebulki ze szczypiorkiem, po listku sałaty (najlepiej lodowej) i kapusty pekińskiej, kilka rzodkiewek, keczup, majonez, musztarda, pieprz, sól
sposób przygotowania
Sposób przyrządzania
Liście sałaty i kapusty umyć, osączyć na ściereczce. Sałatę odłożyć na talerzyk, a kapustę pokroić w dość wąskie paski, przełożyć do małej miseczki, wymieszać z jednym ogórkiem pokrojonym w słupki, przyprawić solą i pieprzem. Jedną cebulkę wraz ze szczypiorkiem drobno posiekać, przełożyć do osobnej miseczki, dodać pokrojone w cienkie plasterki rzodkiewki i ogórek, posolić. Pomidor umyć, pokroić w ćwierćplasterki, wymieszać z drugą cebulką drobno posiekaną wraz ze szczypiorkiem, posolić i doprawić pieprzem. Bułki ponacinać wzdłuż, wyjąć trochę miąższu. Obie połówki cienko posmarować masłem, ułożyć na blasze i lekko zrumienić w piekarniku lub na grillu. Parówki obrać z plastikowych osłonek, zalać wrzącą wodą, zagotować, osączyć. W dwie bułki włożyć po parówce, w trzecią - naciętą parówkę, lekko posypaną (w miejscu nacięcia) startym serem i owiniętą szynką lub boczkiem, a w czwartą - parówkę obłożoną plasterkiem sera. Ułożyć bułki na blasze i zapiekać kilka minut w temperaturze 180°C. Następnie wyjąć blachę z piekarnika i do jednej bułki z samą parówką włożyć kapustę z ogórkiem, przyprawić majonezem lub keczupem; do drugiej bułki - sałatkę cebulowo-rzodkiewkowo-ogórkową i trochę keczupu; do hot doga z szynką - listki sałaty i musztardę, a do bułki z serem - kawałki pomidora z cebulką i szczypiorkiem oraz keczup lub majonez. Do hot dogów można też podać inne dodatki, np. kiełki fasoli lub soi, smażone pieczarki, kiszoną kapustę wymieszaną z kawałkami ananasa, rzeżuchę, koperek.
W imieniu mojej siostry mówię PYCHA!! Anonymous - Sob 19 Lut, 2005 21:49 Temat postu:
Nina, ja ci cos zrobie. przeczytalam to i sie glodna zrobilam. a teraz juz jesc nie powinnam... Anonymous - Sob 19 Lut, 2005 22:27 Temat postu:
Jajciu jak jak lubie rzarcie z fast foodów Dzisiaj jadłam hamburgera własnej roboty a hot-doga to pare dni temu..... MNIAM... A ja tu podam przepis na hamburgera
Składniki:
-bułka zwykła lub haburgerowa
-mięso habmburgerowe
-ketchup, majonez, musztarda (jak kto lubi)
-ogórek kiszony
-papryka
-sałata lub kapusta pekińska
-cebula
Bułkę z mięsem hamburgerowym wsadzić do piekarnika na 5 minut (żeby bułka była chrupiąca, albo do mikrofali na 350W na 3 minutki, następnie dodać dodatki Łatwy przepis ale zawsze sie przyda dziewczyneczka - Nie 27 Lut, 2005 16:00 Temat postu:
Kiedyś robiłam hot - dogi po prostu w chlebie i wkładałm do niego parówkę. Teraz tak samo jak nina ich nie robie bo też mam złe wsponienia. Gladiatorpl - Nie 27 Lut, 2005 18:07 Temat postu:
a ja tam lubie hot-dogi mimo tego z czego sa robione KasiaP - Sob 18 Cze, 2005 13:31 Temat postu:
Ja nie lubię had-dogów.A pozatym są nie zdrowe! piotr123 - Pon 12 Mar, 2007 12:24 Temat postu:
Ja je uwielbiam pycha krzysiek1234 - Czw 05 Kwi, 2007 10:09 Temat postu:
ja lubie z bułką ,parówką i Ketchupem Laki - Czw 05 Kwi, 2007 23:02 Temat postu:
Cytat:
ja lubie z bułką ,parówką i Ketchupem Thum
A można bez bułki? Marcia10 - Sob 07 Kwi, 2007 17:58 Temat postu:
moze bys fajny przepis.
Laki, jak wsadzi rece do piekarnika to moze mała 13 - Pon 09 Kwi, 2007 12:11 Temat postu:
nie mam zadnego przepisu na hot-doga. zawsze robie go tak :
palucha rozkrajam smaruje maslem i do mikrrofali na chwile potem wrzucam do tego parowke i znow do mikrofali az parowka bedzie goraca. wyjmuje. wrzucam wszystko co mam w domu do jedzenia i co sie nadaje, polewam ketchupem, musztrda i majonezem i wzeram. Pychota !! Laki - Wto 10 Kwi, 2007 20:51 Temat postu:
mała 13 napisał/a:
wrzucam wszystko co mam w domu do jedzenia i co sie nadaje
Farba non-toxic ?
Albo tynk z sufitu. mała 13 - Sro 11 Kwi, 2007 15:17 Temat postu:
Laki napisałam : "wszystko co mam w domu do jedzenia".
to farba czy tynk jest do jedzenia ?