Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Cwiczenia dla grubasków;)

Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 20:26
Temat postu: Cwiczenia dla grubasków;)
znacie jakies dobre cwiczenia ktore pozwola mi troszke zrzucic?
szczególnie z brzucha.Mam tłusty i niewiem jakimi cwiczeniami mam go zrzucic Neutral
Prosze o pomoc.
Anonymous - Nie 19 Gru, 2004 21:03
Temat postu:
Na brzuszek zalecam Smile brzuszki lub podciaganie nog na leżąco do głowy . Mr. Green
Miracle - Wto 21 Gru, 2004 16:17
Temat postu:
Maxsymalnie 50 brzuszkow dziennie, rowerek i sklony
Anonymous - Wto 21 Gru, 2004 16:23
Temat postu:
rowerek?W zimę?A jak stacjonarny to nie mam...Znaczy sie mam ale pozyczyłam tacie kolezanki bo miał wypadek z nogą i musiał cwiczyc ale oni jeszcz enie oddali..
nidhogg - Wto 21 Gru, 2004 16:36
Temat postu:
standartowo - krotkie serie czyli lezac na plecach nogi ugiete, lokcie szeroko, dlonie pod glowa i krotkie doscy szybkie sklony (nie do konca tylko tak coby poczuc napiecie miesni) o__/\
- lezac na plecach, rece tak samo - sklony tak smo tylko do 3
- pozycja ta sama - nogi uniesione zgiete w mkolanach pod katem prostym - sklony jak w pkt 1 __|--
- podobnie jak wyzej tylko do 3 - na raz sklod do zgietych nog, na 2 do wyprostowanych, na 3 do zgietych
- sklony do wyprostowanych nog trzymanych w gorze
- lezenie jak w pkt1 rece wzdluz ciala. napiac miesnie, podniesc sie do gory i na przemian rekami do jednej i do drugiej nogi (na skosne brzucha)

nie zaponmiec rozciagnac sie po cwiczeniu - przyciagnac nogi do klatki piersiowej

serie zalezy jakie sie ma mozliwosci i wytrzymalosc - po 8, 16,32 etc i kilka serii kazdego cwiczenia
Miracle - Wto 21 Gru, 2004 18:31
Temat postu:
Gabra napisał/a:
rowerek?W zimę?A jak stacjonarny to nie mam...Znaczy sie mam ale pozyczyłam tacie kolezanki bo miał wypadek z nogą i musiał cwiczyc ale oni jeszcz enie oddali..

Nie o taki rowerek mi chodzi ale tez nie zaszkodzi.Chodzi mi o takie cwiczenie:kladiesz sie na plecach podnosisz nogi i ruszasz nogami tak jakbys pedalowala.

kradziejka napisał/a:

to sie nazywa zakwasy poprostu
jak sie będzie ćwiczyć to przejdzie

Zakwasy to zupelnie inny rodzaj bolu i jak bedziesz wiecej cwiczyc to bedzie cie jeszcze bardziej bolec.Ten rodzaj bolu nie robi sie tylko od brzuszkow tylko tez np.skoku w dal albo cos tym stylu.Ja mialam takie cos i musialam brac tabletki rozkurczowe przez tydzien!!!
nika - Sro 22 Gru, 2004 20:07
Temat postu:
Miracle ma racje najlepsze są brzuszki, skłony oraz rowerek.Ja najbardziej lubię robić brzuszki polecam Very Happy
Elly - Sro 22 Gru, 2004 21:33
Temat postu:
Nika brzuszki są straszne i zgadzam się z wami najlepsze są brzuszki , rowerek i skłony .
Nikita - Czw 23 Gru, 2004 16:45
Temat postu:
Cze
Gabra - Wytrwale ćwicz na w-fie ! A w domu rób brzuszki , gimnastykuj się ( najlepiej przy muzyce ) i zawsze przed ćwiczeniami przewietrz pomieszczenie w którym będziesz ćwiczyć Wink I spędzaj jak najwięcej na świeżym powietrzu ( oczywiście teraz w zimie jest to mniej możliwe , ale są też takie dni w zimie gdy szkoda być w domu , bo taka piękna pogoda )
Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 17:46
Temat postu:
Miracle napisał/a:
Maxsymalnie 50 brzuszkow dziennie, rowerek i sklony

czemu maxymalnie 50? jakaś nowa teza/
ja robie rano 40 i wieczorem 60 a żyje
Miracle - Sro 29 Gru, 2004 19:00
Temat postu:
Dobrze spox ale niekiedy dla osob otylych jest to narazone byt duzym wysilkiem fizycznym i strsznym bolem brzucha
Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 19:01
Temat postu:
to sie nazywa zakwasy poprostu
jak sie będzie ćwiczyć to przejdzie
Miracle - Sro 29 Gru, 2004 19:03
Temat postu:
nika napisał/a:
Miracle ma racje najlepsze są brzuszki, skłony oraz rowerek.Ja najbardziej lubię robić brzuszki polecam Very Happy

Nika zgadzam sie z toba ze bruszki sa skuteczne i niewiem dlaczego inne osoby nie lubia tego rodzaju cwiczenia.Dla mnie to cwiczenie jest latwe i lubie robic brzuszki codziennie Mr. Green
nidhogg - Sro 29 Gru, 2004 19:22
Temat postu:
Miracle napisał/a:
Dobrze spox ale niekiedy dla osob otylych jest to narazone byt duzym wysilkiem fizycznym i strsznym bolem brzucha

jak ktos jest chudy, a nigdy nei cwiczyl, bedzie mial takie same zakwasy jak ktos otyly...
co do wysliku jeszce jestem w stanie sie zgodzic.

edit: heh no akurat zakwasy nie poglebiaja sie przy wiekszym wysilku a wrecz przeciwnie.
misia*** - Sro 29 Gru, 2004 21:34
Temat postu:
mi też by się przydały ćwiczenia b omam tylk obrzuszek troszkę gruby Embarassed ale od 2005roku będę się odchudzać!!!!!!!!!!!!!!!! Wink
Anonymous - Pią 31 Gru, 2004 11:15
Temat postu:
Na brzuch? Brzuszki! Rób je regularnie (codziennie, rano i wieczorem). Stopniowo. Czyli zacznij od 10 rano i 20 wieczorem, nast. dnia już więcej i tak stopniowo. Zakwasy będą mniejsze.
Moja kuzynka robiła kiedyś 500 brzuszków dziennie [nie jadła, tylko piła wodę mineralną]... :/ I wyglądała jak szkielet, ale to już na szczęście minęło.
Iśka - Pon 03 Sty, 2005 17:53
Temat postu:
A ja dużo jem, a i tak wyglądam jak szkielet Sad
A ja dodatkowo, prócz brzuszków polecam pływanie. Teraz w zimie to jest naturalnie trudniejsze, ale raz na jakis czas można się na basen wybrac Wink ... no a latem to juz chyba prostsze Wink
Od plywania traci się ogolnie tluszczyk, a dodatkowo zyskuje silne miescnie. Ale nie mozna przeholowac, bo jak się pływa za dużo to wygląda trochę...eee... chłopsko Mr. Green (wiecie o co chodzi, no nie? Razz)
Miracle - Sro 05 Sty, 2005 15:49
Temat postu:
Ja tez mam maly fecio(to normalne-wiek dojrzewania) ale jestem podobno chuda jak patyk.Probowalam sie odchudzac ale wszystko poszlo na marne...
Marjan :D - Czw 20 Sty, 2005 13:04
Temat postu:
No ja tez kiedys posnanowilem cos z tym zrobic, i wpadlem na genialny pomysl robienia brzuszkow biggrin na poczatku, pomyslalem sobie, ze bede robil 50 przed smen (takich standardowych, nogi pod czyms ugiete lekko, i tulow do gory az do nog). nie meczylem sie zbytnio przy tym, wiec zwiekszylem dawke do 100. potem wpadlem na pomysl, ze moglbym robic to samo, tylko ze tulowia nie podnosic na maxa, tylko do momentu napiecia miesni. chcialem robic 50, ale uznalem ze zrobie 150. bylo calkiem milo, ale ze taka lcizba powtorzen byla tazke niewystarczajaca, pomyslalem sobie, ze nie bede liczyl, tylko ustawie sobie czas na 5 minut. to juz meczylem sie bardziej, ale z czasem zwieszkylem czas do 10, a potem 15 miut. jeszcze pozniej, wpadlem na inny genialny pomysl, polozenia sie na plecach, takz eby tulow i nogi tworzyly kat prosty, i zgiecia nog w kolanach. cos takiego " o__|-- " i podnoszenia tulowia do napiecia miesni. roznica byla zauwazalna Smile zaczelem od 200 powtorzen, potem doszedlem do 500, a od niedawna robie 1000. nie mam zakwasow, nic mnie nie boli, a efekty sa niezle biggrin (wlasciwie to nie stracilem na wadze, ale brzuch jest lepszy niz byl przed cwiczeniami Smile )
pi - Wto 25 Sty, 2005 18:44
Temat postu:
na brzuszek to z pewnoscia brzuszki, zaczynac malymi seryjkami a w miare uplywu czasu zwiekszasc ilosc i czestotliwosc, zeby zrzucic brzuszek mozna mniej jesc, nie pic gazowanego przynajmniej na mnie to podzialalo..3mam kciuki..Smile
Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 22:35
Temat postu:
brzuszki ja zawsze wszystkim polecam. moje ulubione ćwiczenie Smile
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:37
Temat postu:
Ja polecam brzuszki i tz. scyzoryki. Bardzo pomocne. Również polecam aerobik no i oczywiście bieganie latem Smile
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 21:38
Temat postu:
a ja się chyba zapiszę do morsów. podobno kąpiel w lodowatej wodzie jest najlepszym lekarstwem Smile
Anonymous - Wto 01 Lut, 2005 16:55
Temat postu:
dorota93 napisał/a:
Ja polecam brzuszki i tz. scyzoryki. Bardzo pomocne. Również polecam aerobik no i oczywiście bieganie latem Smile

Co to są te scyzoryki? Razz
panienka_wierzba - Wto 01 Lut, 2005 20:36
Temat postu:
moze chodziło jej o nożyce =) tez dobre na brzuch, tylko nie wyzej niz 20 cm nad ziemią : >

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group