Dzieci OnLine

O Forum - Oczyszczenie forum z nieaktywnych uzytkownikow

Elun - Pon 17 Sty, 2005 21:34
Temat postu: Oczyszczenie forum z nieaktywnych uzytkownikow
Wiec dzis przegladajac liste uzytkownikow tego forum, posortowalam ja sobie wg daty ostatniego logowania oraz ilosci postow. No i stwierdzilam, ze jest bardzo duza liczba uzytkownikow, ktorzy albo nigdy nie napisali zadnego posta, albo maja je po 2-3. Takze takie osoby przewaznie nie logowaly sie juz od dawien dawna. Wywnioskowalam z tego, ze tylko tacy uzytkowinicy zajmuja nazwy, ktore moglby wykozystac ktos inny, ktory udzielalby sie w miare czesciej. Mnie tez osobiscie drazni, gdy sie chce zarejestrowac na forum pod pewna nazwa, a sie okazuje, ze ona jest zajeta przez uzytkownika, ktory w ogole nie interesuje sie danym forum. Wiec moim zdaniem, przydaloby sie zrobic taki maly renament na tym forum, aby oczyscic forum z takich wlasnie uzytkownikow.
Nikita - Wto 18 Sty, 2005 09:02
Temat postu:
ToJa kiedyś, zdaję mi się, że nie tak dawno kasowała tych użytkowników , którzy nigdy nic nie pisali....
Anonymous - Wto 18 Sty, 2005 16:39
Temat postu:
Tak ToJa co jakiś czas kasuje użytkowników, którzy nie logowali sie od dawien dawna i nie pisali postów...
Elun - Wto 18 Sty, 2005 16:46
Temat postu:
hmm to dziwne, bo znalazlam nawet sporo takich, co ostatni raz logowali sie w 2003 a nawet w 2002
Anonymous - Wto 18 Sty, 2005 17:00
Temat postu:
Jestem za tym zeby kasować starych użytkowników

Ps. Bez urazy ;-)
Nacia - Wto 18 Sty, 2005 18:59
Temat postu:
Wiesz może masz rację. Tak co puł roku czy co jakiś czas kasowac takich urzykowników.
To ma jakiś sens. Pozdro i Nara!!!
Ona89 - Wto 18 Sty, 2005 19:44
Temat postu:
Co do tych użytkowników to znalazłam jednego. Jest to ember, która założyła konto 17 października 2002 roku. To było jej pierwsze i ostatnie logowanie podczas którego napisała jeden post Confused
Elun - Wto 18 Sty, 2005 19:49
Temat postu:
ale jest tez duzo osob, co sie zarejestrowalo i w ogole nigdy nie logowalo
Agentka - Wto 18 Sty, 2005 19:59
Temat postu:
ja ostatnio widziałam z ponad 5 takich kont co sie wogóle nie logowały albo bardzo dawno Neutral
Anonymous - Wto 18 Sty, 2005 21:26
Temat postu:
Ona89 napisał/a:
Co do tych użytkowników to znalazłam jednego. Jest to ember, która założyła konto 17 października 2002 roku. To było jej pierwsze i ostatnie logowanie podczas którego napisała jeden post Confused

Bo ToJa kasowałą tych co się wogule nie logowali, lub nic nie pisali, ona napisała jednego posta to ToJa jej nie usunęła o ile pamietam ToJa nie usuwała takich kont...
Co do Naci, to może słownik, albo najpierw pisanie postów w wordzie porponuje... ja tez popełniam błędy, ale twoja aż rażą
Juwenta - Sro 19 Sty, 2005 09:51
Temat postu:
A ja myśle ze automatycznie powinny się kasować konta na które nikt nie wchodził np. przez pół roku....to by załatwiło sprawe i nie trzeba byłoby tego robić ręcznie. Smile Niektóre serwisy tak maja ze sie nie loguje przez kilka miesiecy to sie konta usuwają.
Ankaaa - Sro 19 Sty, 2005 19:48
Temat postu:
Ja jestem zdecydowanie za! Gdy chciałam się zarejestrować wybrałam kilka nazw ale były zajęte... a kiedy już to zrobiłam (zarejestrowałam się) to nigdzie ich nie widziałam... no i niestety do nazwy musiałam wziąć moje imię....... Confused
Akacja12 - Pią 21 Sty, 2005 10:42
Temat postu:
A ja jestem na nie. Ponieważ czasem jakiś użytkownik przez pół roku nie ma np netu lub coś ma z kontem albo nie ma czasu a potem chce powrócić i już nie może... Jestem za kasowaniem kont użytkownikom ktorzy tylko się zalogowali i od dłuższego czasu nic nie napisali Smile
mroweczka - Pią 21 Sty, 2005 19:36
Temat postu:
Ja jestem za usuwaniem kont użytkownikom którzy:
-zarejestrowali się ponad rok temu i mają 0 na liczniku. Tak jak już kiedyś mówiła ToJa takie osoby prawdopodobnie już nie wrócą na forum lub jeśli wrócą to zapomną starego nicka i hasła lub maila.
-Nie piszą nic na forum od ponad dwóch lat nawet jakby mieli 2000 na liczniku. Dwa lata to chyba wystarczająco dużo czasu,nie?
Mróweczka Kwiat
Anonymous - Pią 28 Sty, 2005 18:44
Temat postu:
wiecie,ze chciałam napisac taki sam temat?
AmazonkAA ty duzo rzeczy mi poprostu z ust wyjmujesz Wink
Jestem jak najbardziej na "Tak" bo zajmuja tylko miejsce na serwerze,nazwy i wogule Smile
Anonymous - Sob 05 Lut, 2005 10:07
Temat postu:
Tak! Zgadzam się z wami, powinno się kasować użytkowników, którzy nie logowali się przez powiedzmy co najmniej rok, moim zdaniem to jest taki okres czasu, który może świadczyć o tym, że dany użytkownik nie pojawi się już na forum, a jeśli nawet, to może już nie pamiętać swojej nazwy użytkownika, więc się już nie zaloguje.
Francesc0 - Sro 16 Lut, 2005 21:01
Temat postu:
Jeśli jest zbyt dużo userów i baza danych jest zapchana należy usunąc userów, którzy maja najstarsze logi Wink
Chesterka - Czw 17 Lut, 2005 13:37
Temat postu:
Może nie dokładnie "najstarsze logi" co? Np. ToJi nie usuniemy, a ona ma jeden z tych "starszych" =] Usuńmy tych którzy mają stare loginy, mało postów i dawno tu nie wchodzili biggrin
Francesc0 - Czw 17 Lut, 2005 13:43
Temat postu:
Mowiac "najstarsze logi" mialem na mysli tych, ktorzy dawno tu nie wchodzili... chodzi mi o ich ostatnie logi...
Anonymous - Czw 17 Lut, 2005 13:44
Temat postu:
Przedwczoraj przeglądałam listę użytkowników. Większość ma po 1, 2 postach (jeśli mówimy o tych nieaktynych). Wydaje mi się, że to dlatego, gdyż nie można pisać postów będąc gościem. Taka osoba zakłada konto tylko po to, żeby napisać jakiś temat, czyta odpowiedzi i wsio, nie ma jej...

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group