Dzieci OnLine

Programowanie - fortmatowanie dysku

Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 14:07
Temat postu: fortmatowanie dysku
mam pytanko..czy formatowanie dysku robi sie za pomoca jakiegos programu czy inaczej (jak?) ?
Kinga - Sob 22 Sty, 2005 14:26
Temat postu:
Hym ...
Najprościej jest zrobić tak ...
Wchodzisz do Moj komputer klikasz prawym na dysk lokalny (CSmile czy jak tam sie on u Ciebie nazywa i masz polecenie Formatuj Smile
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 14:28
Temat postu:
ahaaaa....dzieki kinia :* Smile
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 15:15
Temat postu:
Tylko gabra nie zapomnij, ze musisz mieć płytę z systemem by go wgrać ponownie Smile
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 15:26
Temat postu:
... jeżeli formatyjesz dysk systemowy [c najczęsciej]
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 15:45
Temat postu:
elfkaNenar napisał/a:
Tylko gabra nie zapomnij, ze musisz mieć płytę z systemem by go wgrać ponownie Smile

zaraz bede formatowac C.Akurat mam plytke z sysemem Smile dziekuje all pozdro Smile
Anonymous - Nie 23 Sty, 2005 13:20
Temat postu:
jeszcze nie sfromatowałam bo jedno mnie nęka...czy bede musiała od nowa wgrywac neta jak sforamtuje C?Ja mam dysk C i D na D mam bzdety rózne a na C te systemowe badziewia.Odp pliz!!
nidhogg - Nie 23 Sty, 2005 16:31
Temat postu:
znaczy jak wgrywac ?
jesli chodzi Ci o konfiguracje - tak bedziesz musiala to wszytsko zrobic od nowa.
a po 2 jesli masz system na c i bedac pod tym systemem bedziesz usilowala sformatowac dysk na ktorym masz system to windows (jak zakladam Wink) Cie nie pusci, jesli chcesz formatowac dysk systemowy to bedziesz kompa musiala odpalic z plyty/dyskietki starowej
Papierowa Tęcza - Pon 24 Sty, 2005 13:45
Temat postu:
ee... tylko taka mała sprawa.... jak chcecie formatować dysk z windowsem, przez windowsa? XD... przeciez w pewnym momencie bedzie musial sam skasować siebie Razz.. (nie wiem... nigdy nie próbowałem tego robić tą drogą... bo zawsze mi sie wydawalo to nienormalne)
Anonymous - Pon 24 Sty, 2005 16:02
Temat postu:
wkladasz dyskietkę systemową i jazda.
ps. nie formatuje sie przez windowsa ;P
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 13:19
Temat postu:
zamiast dyskietki lepiej włożyć płytę CD z instalatorem Windowsa. żeby system wystartował z płyty trzeba ustwić opcję butowania w biosie (napęd CD jako pierwszy). po odpaleniu instalatora z menu można wybrać wtedy opcję formatowania.
BangMan - Sro 26 Sty, 2005 13:44
Temat postu:
Tylko, że przy instalowaniu Win 98 instalator nie odpala się z płyty.

Jeśli chcesz wgrać 98 musisz go odpalić z dyskietki startowej i wpisac polecenie format c:

Jeśli chcesz wgrać ME odpal go z płyty, wybierz 'uruchom komputer z obsluga cd" (cz jakos tak) i znowu format c:

Jeśli wgrywasz XP to sprawa jest łatwiejsza. Sam włącza instalator i podczas wybierania dysku, na którym chcesz zainstalować system napisze Ci on, że system już tam jest i czy chcesz sformatować. Formatujesz, a on jak zakończy to zainstaluje XP

Przy instalowaniu XP formatuj dysk na typ partycji NTFS

Pozdrawiam Wink
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 14:13
Temat postu:
Dziekuje wszystkim :* BanGman'owi tez Razz inspektorowi,elfce,i całej reszcie Razz
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 14:28
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Dziekuje wszystkim :* BanGman'owi tez Razz inspektorowi,elfce,i całej reszcie Razz

no problem Smile
BangMan - Sro 26 Sty, 2005 16:49
Temat postu:
Gabra napisał/a:

No patrzcie... całusa dostałem :]
Anonymous - Sro 26 Sty, 2005 17:54
Temat postu:
BangMan napisał/a:
Gabra napisał/a:

< czerwieni sie >
chyba nie po raz pierwszy Smile
BangMan - Czw 27 Sty, 2005 09:51
Temat postu:
Gabra napisał/a:
BangMan napisał/a:
Gabra napisał/a:

< czerwieni sie >
chyba nie po raz pierwszy Smile

Ale pierwszy raz od Ciebie Wink
Anonymous - Czw 27 Sty, 2005 14:01
Temat postu:
a może odemnie ktoś chce całuska ?? już chyba nawet wiem kto Wink
Mati1233 - Pon 02 Maj, 2005 22:14
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Hym ...
Najprościej jest zrobić tak ...
Wchodzisz do Moj komputer klikasz prawym na dysk lokalny (CSmile czy jak tam sie on u Ciebie nazywa i masz polecenie Formatuj Smile

LOL!! Przez coś takiego komputer sie nie psuje? Dyski, BIOS, płyta główna? Słyszałem takie pogłoski, że od takiego czegoś sprzęt się psujae, ale mogę się mylić. Ja jakoś nawet bym nie pomyślał żeby spod systemu formatoać dysk na którym jest system. DOS rządzi!!
nasty_girl - Pon 02 Maj, 2005 22:16
Temat postu:
dlatego jak ktos nie wie jak sie za to zabrac to lepiej niech poprosi kogos kto wie..
Kinga - Pon 02 Maj, 2005 22:17
Temat postu:
Yy ... to byla pomyłka ... tak czys aik siem nie da Razz
Zreszta ktos pisal Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group