Dzieci OnLine

Twój wolny czas - Jakie rodzaje ksiązek lubicie ??

Elly - Pon 31 Sty, 2005 18:21
Temat postu: Jakie rodzaje ksiązek lubicie ??
Jakie rodzaje książek lubicie najbardziej ?? Ja bardzo lubie przygodowe , romanse i pamiętniki a wy ??
Nikita - Pon 31 Sty, 2005 18:30
Temat postu:
Ja najbardziej lubię czytać romansidła, książki przygodowe, mroczne, czyli horrory Mr. Green <lol>
Pozdraviam
Anonymous - Pon 31 Sty, 2005 20:27
Temat postu:
Fantasy, fantasy, fantasy, fantasy, fantasy, jeszcze troszeczką fantasy, no i fantasy.
AHA!! No i nie można zapomnieć o fantasy. :]

A poza tym troszku horrorów. I przygodowych. I ciut popularnonaukowych, że tak to nazwę.
zazulita - Pon 31 Sty, 2005 21:35
Temat postu:
Ja lubie dokładnie te same książki co Elly Mr. Green
Anonymous - Pon 31 Sty, 2005 21:46
Temat postu:
hm.... książki pana kinga i inne tego pokroju na 100% czyli horrory, fantastyczne troche [pan pratchet o ile tak sie pisze i drugi taki fajny pan nie pamiętam] a tak to pan niziurski pani musierowicz i te klimaty
Anonymous - Wto 01 Lut, 2005 07:05
Temat postu:
mój kolega mnie zachęcał do przeczytania Horego Portiera, ale nie chciało mi się do tego zajrzeć Wink
straszny leń ze mnie, bo od 4 lat nie przeczytałem niczego, ale książki lubię.
BamBI - Wto 01 Lut, 2005 12:46
Temat postu:
lubię horrory i przygodowe, ale jak ksiażka ma ciekawą fabułę to nieważne jakiego jest rodzaju Very Happy
Elly - Wto 01 Lut, 2005 19:52
Temat postu:
inspektor_nr4 napisał/a:
mój kolega mnie zachęcał do przeczytania Horego Portiera, ale nie chciało mi się do tego zajrzeć Wink
straszny leń ze mnie, bo od 4 lat nie przeczytałem niczego, ale książki lubię.

No widać ze książki lubisz ale chyba tylko jak są poukładane na półce
Anonymous - Wto 01 Lut, 2005 21:48
Temat postu:
Elly napisał/a:

No widać ze książki lubisz ale chyba tylko jak są poukładane na półce

Właśnie że nie. Jak są poukładane na półce (co się u mnie żadko zdarza) to nie mogę nic znaleźć. a jak leżą na podłodze (nie na środku oczywiście) to od razu widac gdzie co jest Wink
Anonymous - Sro 02 Lut, 2005 12:29
Temat postu:
Fantasy (Razz), przygodowe i historyczne (raczej wojenne). Razz
Anonymous - Sro 02 Lut, 2005 13:42
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:

Tak, tak!! Wojenne!! Seria "Żółty Tygrys" rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma lepszych książek wojennych niż te z "Żółtego Tygrysa". Twisted Evil Twisted Evil
Anonymous - Sro 02 Lut, 2005 17:28
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
Gabrielen napisał/a:

Tak, tak!! Wojenne!! Seria "Żółty Tygrys" rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie ma lepszych książek wojennych niż te z "Żółtego Tygrysa". Twisted Evil Twisted Evil

Widzę, że nie tylko ja mam na półce kolekcję tych książek. Razz Twisted Evil
Miracle - Sro 02 Lut, 2005 19:41
Temat postu:
Ja zupelnie takie same jak Elly.
Anonymous - Sro 02 Lut, 2005 21:56
Temat postu:
horrors,pamietniki i przygodówki..czasem tez jakies inne Wink
Anonymous - Czw 03 Lut, 2005 16:30
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:

Tylko Ty Wink. Moja kolekcja zapodziała się gdzieś w nieznanych zakamarkach mojego mieszkania Razz. I nawet nie wiem, gdzie tego szukać... a raczej nie bardzo mi się chce, bo byłoby równoznaczne ze sprzątaniem mieszkania Razz. A nawet gdybym znalazł, to nie miałbym gdzie tego wcisnąć - wszystkie półki zawalone Razz.
Agentka - Czw 03 Lut, 2005 22:04
Temat postu:
Ja najbardziej lubię kryminały Mr. Green (szczególnie A. Christie)
Noid - Pią 04 Lut, 2005 10:28
Temat postu:
Moje ulubione to niektóre przygodowe, historyczne i wojenne.
Olcia - Sob 05 Lut, 2005 15:06
Temat postu:
Ja uwielbiam rozne ksiazki. Horrory, kryminały, fantastyczne, przygodowe, pamietniki...
wogole uwielbiam wszystkie ksiazki ktore sa ciekawe Mr. Green
Anonymous - Nie 06 Lut, 2005 10:05
Temat postu:
Ja bardzo lubie książki przygodowe, czasem fantastyczne (ale nie do przesady), niom i wszystkie inne zresztą też Cool
Elun - Nie 06 Lut, 2005 10:54
Temat postu:
ja przygodowe i cos w stylu Hanibal, tylko kurka wylecialo mi z glowy jak sie ten rodzaj nazywa Very Happy
mroweczka - Nie 06 Lut, 2005 14:16
Temat postu:
Horrory,przygodówki i fantastyczne.
ewelina017 - Wto 08 Lut, 2005 19:20
Temat postu:
najróżniejsze biggrin Jest taka seria "Nie dla amy nie dla taty lecz dla każdej małolaty" NIezłE biggrin
Kicia91 - Wto 08 Lut, 2005 20:36
Temat postu:
A ja lubie wszystkie każde po troszku... Poza tymm ja jak cytam ksiazki to nie zwracam uwagi na gatunek... Zdarza mi sie tak że g\jakas ksiazka fantasy mi sie podoba bardzo a jakas inna tez fantasy mi sie wogole nie podoba... He he a jesli juz mowie ze nie zwracam uwagi na gatunki a w temacie jest mowa o gatunkach to ja napisze tak dla odmiany jakie sa moje ulubione ksiazki Laughing wiec sa to serie: Harry Potter, poradniki W.I.T.C.H , bezsennik i Trzech detektywów (Alfred Hitcock) he he
Elly - Wto 08 Lut, 2005 21:54
Temat postu:
ewelina017 napisał/a:
najróżniejsze biggrin Jest taka seria "Nie dla amy nie dla taty lecz dla każdej małolaty" NIezłE biggrin

Czytałam pare ksiązek z tej serri no przyznam nie żle tylko strasznie krótkie bo jednączytam w jedną noc ... Mr. Green
Anonymous - Czw 03 Mar, 2005 18:10
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
Gabrielen napisał/a:

Tylko Ty Wink. Moja kolekcja zapodziała się gdzieś w nieznanych zakamarkach mojego mieszkania Razz. I nawet nie wiem, gdzie tego szukać... a raczej nie bardzo mi się chce, bo byłoby równoznaczne ze sprzątaniem mieszkania Razz. A nawet gdybym znalazł, to nie miałbym gdzie tego wcisnąć - wszystkie półki zawalone Razz.

W każdym razie gdzieś tam je masz. Razz
dziewczyneczka - Pią 04 Mar, 2005 09:59
Temat postu:
Ja oczywiście romanse przygodowe no i oczywiście wojenne

(mój 100post;)
Kasiek - Pią 04 Mar, 2005 21:35
Temat postu:
horrory
ajeczka11 - Sob 05 Mar, 2005 10:48
Temat postu:
Ja lubię (tyle przeczytałm że nie napisze wszysktkich):
Pamiętniki Księżniczki(wszystkie częścci) jeżycjadę M. Musierowcz... Ronalda Dahle wszystkie, Wygnanki w domu i na wakcjach ...Beysenniki o i ocyzwiđcie STOWARZYSZENIE WĘDRUJĄCZCH DŻINSÓW!!i PAMIĘTNIK JEDYNACZKI...
Czyli to mniej więcej literatura młodzieżowa;)
złośnica - Nie 28 Sie, 2005 13:21
Temat postu:
A ja uwielbiam książki Marqueza (polecam "Sto lat samotności"), Meg Cabot ("Pamietnik Księżniczki" wszystkie częśći, oraz dwie części "Dziewczyny Ameryki") oraz Szekspira ( najlepiej w przekładzie Barańczaka) czyli "Romeo i Julia", "Hamlet", "Makbet"...

Ostatnio czytam "Wampira" Reymonta. To książka zdecydowanie godna polecenia. Napisana trudnym jezykiem, momentami przerażająca Smile, ale czyta się ją szybko i z zainteresowaniem. Szczególnie podczas burzy przy kubku dobrej kawy Smile.
Anonymous - Pon 29 Sie, 2005 17:23
Temat postu:
Przeczytalam wszytkie czesci Pamietnika Ksiezniczki
Goroco polecam, ale tez ostrzegam ze glowna bohaterka jest walnięta Wink
Anonymous - Wto 30 Sie, 2005 23:41
Temat postu:
lubie przygodowe, pamietniki, no i Harrego Pottera(dobra teraz polowa bedzie ze mnie gnic, ale jakos latwo mi sie ta ksiazke czyta)no i dramaty moga byc takie z zakonczeniem smutnym,ale to tylko czasami.
Sebo - Sro 31 Sie, 2005 00:56
Temat postu:
ogólnie to raczej gazety tylko czytam;)
nasty_girl - Sro 31 Sie, 2005 02:33
Temat postu:
ja tez gazety/czasopisma.. czasami streszczenia ksiazek
Anonymous - Sro 31 Sie, 2005 11:47
Temat postu:
to widac

ja przelke wszystko, moze oprocz jakis kryminalow i romansow ;].
ale najwiecej czytam chyba fantasy i horrorow.
Anonymous - Sro 31 Sie, 2005 11:50
Temat postu:
Ja uwielbiam ''Harrego Pottera'' - czytałam wszystkie części po parę razy

No i ''Pamiętnik narkomanki'' - jest ok

W ogóle, to bardzo lubię czytać, szczególnie książki przygodowe..
Anonymous - Sro 31 Sie, 2005 11:55
Temat postu:
a mnie ostatnio wzięło na salamandrę, m.in. stowarzyszenie umarłych poetów, książki jonathana carrolla [głównie głos naszego cienia] psy z wieży babel i takie bleh dziwne jakieśRazz ale polecam
Anonymous - Sro 31 Sie, 2005 13:41
Temat postu:
Mnie coś ostatnio wzięło na czytanie mitologii.
Tylko mam takie biedne biblioteki w "mieście", że za cholerę nie potrafię znaleźć mitologii skandynawskiej, a do niej jakoś specjalnie mnie ciągnie, nie wiem czemu ;P
Marcia10 - Sro 31 Sie, 2005 21:23
Temat postu:
Ja lubie ksiazki przygodowe. Ostatnio czytam HP. nie chce sie chwalic ale przedstawie wammoje rekordy w czytaniu ich na czas.
HP I - 3dni
HPII - 3dni
HpIII - 5 dni
HPIV - 7 dni
HpV - czytam 5 dzien ale postaram sie skonczyc przez te dwa.
opętana - Sro 31 Sie, 2005 23:33
Temat postu:
horrory, przygodowe ;]
frigg - Nie 18 Wrz, 2005 16:16
Temat postu:
złośnica napisał/a:
A ja uwielbiam książki Marqueza (polecam "Sto lat samotności"),
Ostatnio czytam "Wampira" Reymonta.

faktycznie 'sto lat samotnosci' jest swietna - ale nie kazdy lubi tego typu ksiazki - bo nie kazdy lubi taki rodzaj magii, abstrkacji...ale dla mnie byla i jest swietna....

co do reymonta - to 'wampira' nie czytalam...natomiast doskonala jest 'ziemia obiecana'...gdyby to ode mnie zalezalo - to w lekturach szkolnych umiescila bym wlasnie ta ksiazke zamista np 'lalki' prusa (nota bede tez ja lubie)...ale wydaje mi sie, ze 'ziemia obiecana' jest bardziej na czasie (w sensie pazernego kapitalizmu) Smile
Marcia10 - Nie 18 Wrz, 2005 20:04
Temat postu:
A ja skonczylam HPV w tydzien!!!
biggrin <wyraz satysfakcji na twarzy>
zozol_ek - Nie 19 Mar, 2006 10:48
Temat postu:
Ja lubie przygodowe, smutnawe, o miłości i horrory! Bo lubie się bać! Mr. Green
***kotek*** - Nie 19 Mar, 2006 12:40
Temat postu:
Ja lubie przygodowe,pamietniki i horrory.
kasia0001 - Nie 19 Mar, 2006 14:14
Temat postu:
nie lubie czytac ksiazek chociaż będąc malym dzieckiem 1-3 klasa podstaqowki caly czas wypozyczalam ksiazki nawet po 4 i prawie codziennie.. to moze dlatego teraz nie lubiwe czytac ksiazek i zadko kiedy czytam lektury.. i wlasnie dzisiaj musze przeczytac lekture ale ja oczywiscie przeczytam sciage hehe
nasty_girl - Nie 19 Mar, 2006 15:54
Temat postu:
lepiej zacznij czytac. tez tak to traktowalam w gimnazjum, a po co mi, streszczenie starczy.. zaczelo sie liceum, i meka z czytaniem, do czego nie bylam przyzwyczajona.
Anonymous - Nie 19 Mar, 2006 16:54
Temat postu:
Ja przeczytałam tylko 2 książki w życiu biggrin
kasia0001 - Nie 19 Mar, 2006 18:36
Temat postu:
nie martw sie nasty ja sobie jakos z tym poradze ;p
Marcia10 - Sob 25 Mar, 2006 16:51
Temat postu:
Natalie Hetfield napisał/a:

E.. jakie? Shocked
Słupek - Pon 10 Kwi, 2006 00:14
Temat postu:

Rozumiem, że miały grube tekturowe strony i duże, kolorowe obrazki.

Ja czytak przede wszystkim fantastykę (głównie Pratchett, P.K. Dick), poza tym nie pogardzę jakimś kryminałem albo thrillerem. Ostatnio biorę się za książki, które przeszły do pewnego kanonu (Paragraf 22, Mistrz i Małgorzata, Buszujący w zbożu, itd.). Nie ukrywam, że dla mnie ludzie którzy nie czytają są w pewnym sensie ubożsi.
Elun - Pon 10 Kwi, 2006 14:01
Temat postu:

to jak ty dziewczyno masz zamiar zdac mature z polaka? Ona jest glownie z lektur... cale szczescie z tych z liceum, wiec moze lepiej przyzwyczaj sie do czytania w przyszlym roku. To taka moja porada na przyszlosc.
Słupek - Pon 10 Kwi, 2006 15:01
Temat postu:
Elun napisał/a:
to jak ty dziewczyno masz zamiar zdac mature z polaka?

Przecież po to sa szkoły zawodowe, żeby matury nie zdawać Razz Ale faktem, jest, ze czytanie się przydaje. Nie chodzi o znajomość treści lektur, ale raczej o wzbogacanie słownictwa, bezbłędnego pisania i stylu. Uwaga, nie dotyczy to niektórych książek, których nie liubię a niektórzy ubóstwiają, typu większość budżetówek wydawnictwa ISA.
Elun - Pon 10 Kwi, 2006 15:36
Temat postu:
Słupek napisał/a:

Przecież po to sa szkoły zawodowe, żeby matury nie zdawać Razz

no fakt, zupelnie zapomnialam Smile pewnie przez to, ze ja nie wyobrazam sobie innej drogi niz isc do LO, a pozniej na studia. Dla mnie zawodowki nie istnieja Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group