Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - AAA!!ee..?Co to?

Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 19:16
Temat postu: AAA!!ee..?Co to?
na mojej twarzy pojawiają sie takie małe krostki..nie leci z nich ropa ani nic.są pojedyncze ale np miedzy brwiami i przy nosie mam skupiska tego czegos i tam jest złuszczona skora!
nie są one jakies spiczaste czy co...próbowałam juz kremem z cynkiem,niveą zwykła i nic!co to jest?macie jakies sposoby na pozbycia sie tego?
Chesterka - Sro 30 Mar, 2005 19:57
Temat postu:
Takie czarniutkie i malutkie? jak tak to są to zaskórniki (o ile się nie mylę, bo takowych nie miałam ;])

Są na nie specjalne kosmetyki ale też nie wiem jakie dokładnie ;]
zazulita - Sro 30 Mar, 2005 20:01
Temat postu:
Na Twoim miejscu poszłabym do dermetologa. On napewno zapisze Ci coś dobrego. Takich rzeczy nie wolno lekceważyć! Możesz też iść do apteki i zapytać sie co Ci radzą. Spróbuj też myć twarz jakimś płynem/żelem przeciw trądzikowi (typu Clearsil czy Nivea Young-polecam peeling!). Może po tym to zejdzie.

Pozdrawiam i życze powodzenia Wink
AloneMoon - Sro 30 Mar, 2005 20:02
Temat postu:
To sa prawdopodobnie jeszcze nie zakazone wagry,ale nie jestem pewna.
Nivea ci nie pomoze,ona tylko natluszcza i zatyka pory,a wtedy bedzie ich wiecej.
Radzila bym ci uzywac Tonic antybakteryjny, Nastolatki albo clean&clear(cz jakos tak).
Maseczki z morza martwego ktore oczyszczaja wszystkie pory tez pomagaja.
Pojdz do Apteki i spytaj sie o rade.
A jak nie zejdzie,to idz do dermatologa Smile
ajeczka11 - Sro 30 Mar, 2005 20:23
Temat postu:
najlepiej spytaj mame ale zdaje mi się że to są jakieś krostki podobne do trądzika bo ja mam też tak samo tylko na ramieniu;) To mama mówiła mi ze tak jest w czasie okresu dojrzewania! Smile
nasty_girl - Sro 30 Mar, 2005 20:43
Temat postu:
zazuzita clearsil nie pomaga a nivea young mam teraz caly zestaw i jestem bardzo zadowolona
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 20:44
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Takie czarniutkie i malutkie?

nie są czarne.wypuklosci male ;]

aaa i stosuje taki żel oczyszczający te ee poniżej 20 ;] efektow brak ;]
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 20:57
Temat postu:
Ja polecam maseczkę złuszaczjącą tea tree z avonu... wydaje mi się, ze jeśli są to czarne kropeczki to są to wągry, któe zwyczajnie w świecie można wycisnąć, ale przy wyciskaniu trzeba uwazac, zeby wycisnąć całą ropę żeby sie nie odnawiały, dużo osób ma takie problemy. Ale na wągry najlepsze chyba jest wyciskanie, potem masz czerwone od wyciskania to przemyj twarz zimną wodą i mydłem, mydło zamyka pory
nasty_girl - Sro 30 Mar, 2005 21:04
Temat postu:
moze po prostu tradzik ? wez se kup z soray zel kuracja pzeciw tradzikowa ..
Anonymous - Sro 30 Mar, 2005 21:09
Temat postu:
gabruś gabruś
miałaś zrobić mi ava!!!!!!!!!1 nie no dobra na temat:P

ale to może być alergia powinnaś pić wapno ja tak mam często na rękach
a jeżeli za dwa dni picia wapna dwa razy dziennie ci nie przejdzie to albo pryszcze / wągry - trądzik młodzieńczy albo coś poważniejszego
jeżeli jednak jeszcze pryszczy niemiałaś to bardzo możliwe
jak sie tego pozbyć jeżeli to pryszcze? woda + mydło - mycie twarzy dwa razy dziennie jak najmniej potu i ew. toniki czy coś
AloneMoon - Nie 03 Kwi, 2005 11:27
Temat postu:
kradziejka napisał/a:
woda + mydło - mycie twarzy dwa razy dziennie jak najmniej potu i ew. toniki czy coś

Bron Boze.. Mydlo! Talg i Pot na tworza na Skorze "Ochrone" przed Bakteriami.Mydlo zmywa Tluszcz czyli ta "ochrone" i skora jest bardziej Podatna na pryszcze i wagry.Wtedy powstaje Tradzik i wagrow bedzie wiecej!
Jak juz mydlo to takie Mydlo ktore nie zmywa Tluszczu tylko odbudowuja ta "Ochrone".
Anonymous - Nie 03 Kwi, 2005 12:40
Temat postu:
przepraszam bardzo
kiedyś było tylko mydło:/ i jakoś wszyscy żyli... pozatym mam koleżankę która od 4 lat nie używa nic oprócz mydła
myje sie mydłem twarz myje mydłem a włosy myje szarym mydłem i ma tak mocne włosy i puszyste jak po żadnym szamponie a trądzik jak miała to żadne pryszcze się jej nie trzymały i z żadka się pojawiały wągry
AloneMoon - Nie 03 Kwi, 2005 13:05
Temat postu:
Przepraszam bardzo..
Ale to co ja napisalam potwierdzili Dermatolodzy.
Normalne Mydlo nie jes polecane ( NA twarz ,nie na wlosy! ) ,moze wysusza pryszcze ,ale nie nawilza i nie pokonuje tradziku.Skora staje sie bardziej sucha tez podatna i Pryszcze.
A jak piszesz..ze twojej kolezance zadko sie pojawialy wagry i pryszcze szybko schodzily to prawdopodobnie nie byl Tradzik.Tradzik to choroba skory,a nie tylko pare pryszczy i wagrow
.
Wczesniej moze bylo tylko mydlo,ale teraz jest rok 2005 i istnieje bardzo duzo srodkow ktore moga dobrze zastapic mydlo.( polecam mydlo siarkowe)

Dla tlustych wlosow normalne szare mydlo jest najlepsze.Ale nie do twarzy..
Gladiatorpl - Nie 03 Kwi, 2005 13:55
Temat postu:
to co potwierdzaja lekarze to najlepiej przy bolu glowy isc sie polozyc w szpitalu a ja znam ludzi ktrzoy nawet woleli umierac w domu niz w jakims szpitalu pod maszynami Razz
albo zoabczie przyklad lekarzy z ostaniej chwili w piatek mowili ze Papieżowi zostało 6-8h zycia maximum a on wytrzymal jeszcze sporo ponad dobe.
Wiec lekarze czesto sie myla
Mam osobe w rodzinie ktora sie leczyla u wielu lekarzy i nie bylo skutkow a gdy poszla do osoby ktora leczy naturalnie odrazu pomoglo :p

a to o czym temat to moga byc wagry tez czasem kilka mialem, ale nie stosowalem na to zadnych wynalazko bo nie chce mi sie po kilka h dziennie w lazience przesiadywac Razz
AloneMoon - Nie 03 Kwi, 2005 14:06
Temat postu:
Nie wiem.Moze sie myla,ale ja im wierze.
Od poczatku mojego Tradziku mylam Twarz mydlem,niestety,moj tradzik sie pogorszyl.Mam go do teraz,ale teraz nie uzywam Mydla i jest mniejszy.
Anonymous - Nie 03 Kwi, 2005 15:18
Temat postu:
AloneMoon napisał/a:
kradziejka napisał/a:
woda + mydło - mycie twarzy dwa razy dziennie jak najmniej potu i ew. toniki czy coś

Bron Boze.. Mydlo! Talg i Pot na tworza na Skorze "Ochrone" przed Bakteriami.Mydlo zmywa Tluszcz czyli ta "ochrone" i skora jest bardziej Podatna na pryszcze i wagry.Wtedy powstaje Tradzik i wagrow bedzie wiecej!
Jak juz mydlo to takie Mydlo ktore nie zmywa Tluszczu tylko odbudowuja ta "Ochrone".

Moja mama myła całe życie twarz mydłem (szarym, bo kiedyś nie było cuda-wianków), nie miała ani jednego pryszcza, wągra czy zaskórniaka i była śliczna i cudna (-__-"). Więc kochanie to zależy od organizmu.

Poza tym, żele "głęboko oczyszczające" też zmywają pot ze skóry, a jakoś są bardzo popularne (nie każdy, ale jednak). No i bądź co bądź na twarzy pocimy się mniej niż pod pachami czy na czubku głowy.

Podsumowanie - metoda prób i błędów, a jak nie zejdzie, to radzę iść do dermatologa Smile
Gościówa - Nie 03 Kwi, 2005 22:35
Temat postu:
Ja tez gdzies o tym slyszalam..tzn. ze jeslima się problemy z cerą trądzikowatą to powinno sie uzywać mydła siarkowego lub żelów oczywszczającyh zamiast zwykłego mydła. Ale to zalezy od rodzaju cery bo jesli kto nie ma z nia problemow to chyba nie wazne czym bedzie mył twarz a i tak bedzie ładnie wyglądał ;] ja od kąd myje twarz mydłem siarkowym mam troszke mniej pryszczy ale nie wiem czy to z tego powodu czy z innego..naprawde każdy mana ten temat inne teorie weic radziłabym ci np. myc miesiac twarz mydlem siarkowym albo zelem i zobaczyc czy jest jakas roznica a jesli nie to najwyzej wrocisz do normalnego mydla. a jesli te kropki sa wypukle i nie sa czarne to napewno nie wągry tylko jakies pryszcze albo zaskórniki. Najlepiej zglos siem do dermatologa bo przez internet to niewiele mozna stwierdzic i pomoc.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group