Dzieci OnLine

INNE PYTANIA - Golenie nóg

Anonymous - Czw 05 Cze, 2003 23:12
Temat postu: Golenie nóg
Czym najlepiej golić nogi? Golark czy może lepiej jakimś kremem np. Vet? A gdzieś po ilu dniach odrastają włosy po depilacji, czy goleniu? I czy to prawda, że po goleniu wyrastają brzydkie czarne, grube włosiska na nogach, a po depilacji czy woskowaniu nie?
Gościówa - Pią 18 Lip, 2003 18:44
Temat postu:
Naukowcy udowodnili że golenie włosów nie wpływa na ich długość, kolor, i ilośc. Najwolniej odrastają włoski po wyrywaniu ich np. woskiem. Możesz kupić też specjalne plastry woskowe. Plus: włoski odrastają coraz słabsze Minus: lekki ból. Kremy i pianki do depilacji np. veet są równie skuteczne lecz trudno je się stosuje. GDy za krytko będziesz trzymac krem na skórze może on nie zadziałać a gdy zadługo może on podrażnić skórę. Plus: nogi sa gładkie. Włoski odrastają wolno Minus: Łatwo podrażnia skórę. nieciekawa cena
Większośc osób goli włoski specjalną maszynkąnajlepiej gillet for women ze specjalna rączka któa zapobiega wyślizgiwaniu się golarki z rąk plus: łatwo i szybko, bezboleśnie minusL włoski szybko odrastają, można się skaleczyć
Wypróbuj rózne metody i sama zdecyduj która jest dla ciebie najlepsza i najwygodniesza
Alice_10 - Sro 27 Sie, 2003 18:46
Temat postu:
mysle ze jajlepszy sposob jest wyrywanie wlosow woskiem....ciekawe czy to boli???
Lilly - Sro 27 Sie, 2003 19:13
Temat postu:
Alice, i jeszcze sie pytasz, pewnie, że boli!
Lilly - Sro 27 Sie, 2003 19:17
Temat postu:
A tak wracając do temtu, to uważam, że najlepszy sposób to laser.
Mimo, że to bardzo kosztowny zabieg i trzeba go kilka razy powtarzać, by już ci nigdy włosy nie odrosły, ale warto (jak bede mieć dużo kasy, to se tak zrobie Wink )
hajdulka - Sro 27 Sie, 2003 22:02
Temat postu:
alice poruwnaj sobie do wosku plster opatrunkowy ! jak nakleisz go np na reke a poznije bedziesz go zrywac to napewno boli bo wlosy sie do niego przykleily wosk to straszny bol Razz
Villemo - Czw 28 Sie, 2003 00:20
Temat postu:
Gościówa napisał/a:
Kremy i pianki do depilacji np. veet są równie skuteczne lecz trudno je się stosuje.

To nie jestprawda. Ja depilowałam włosy pod pachami kremem veet i trzymałam krem długo, ale włoski nie wychodziły w całości i efekt był taki jak po goleniu, czyli szybko odrastały i do tego jeszcze podrażnienia. Najtańszym i bezbolesnym sposobem jest golenie, ale włosy szybko odrastają, chooć na nogach nie widać tego bardzo i można je golić raz na kilka dni. Polecam metodę depilatorem elektrycznym. Choć to boli(ale teraz są dobre golarki i już nie tak bardzo), to włosy odrastają nawet do 4 tyg. Moja siostra goli sobie tym sposoobem okolice bikini, bo nie robią się zapalenia mieszków włosowych(jak po goleniu). Niestety niektóre osoby mogą mieć potem czerwone kropeczki, jeśli będą one się długo utrzymywały, lepiej nie używać elektrycznego depilatora.
Villemo - Czw 28 Sie, 2003 00:22
Temat postu:
Zapominiałam napisać, że lepiej odżywić i nawilżyć skórę przed depilowaniem(nie bezpośrednio, skóra nie może być tłusta). Włosy wtedy lepiej się wyrywają i nie łamią się. Na początku bardzo boli, ale przyzwyczaisz się.
Gościówa - Czw 28 Sie, 2003 10:38
Temat postu: golenje
Villemo !!! Ja sobie tego nie wymyslilam tylko przeczytalam.
Wg. mnie to prawda ze kremu do depilacji np. veet sie trudniej stosuje niz normalna golarke gdyz niektorzy mają wrazliwa cere i potem wyskakują im wypryski albo skura sie robi czerowona po takim kremie np. mojej mamie. A na ulotce pisze ze trzeba miec dobre wyczucie czasu bo gdy za szybko zmyjesz krem to nie da zadnego skutku i tylko sie zmarnuje a gdy za dlugo...moze skora sie podraznic...bo to przeciez chemia!! rozpuszcza wlosy...moja mama kiedys to stosowala to mowila ze dobry bo wlosy odrastaja wolniej i sa jasniejsze tyle ze ona nie mioze tego stosowac bo ma wrazliwą skóre...ja polecam najzwyklejsza golarke...bez bólu i szybko...
Villemo - Czw 28 Sie, 2003 14:14
Temat postu:
ja używałam i efekt był podobny do tego po goleniu.
Xesquio - Czw 28 Sie, 2003 14:27
Temat postu:
Alice_10 napisał/a:
mysle ze jajlepszy sposob jest wyrywanie wlosow woskiem....ciekawe czy to boli???

Laughing Laughing Ta metoda jest stara i bardzo boli ale skutkuje
Anonymous - Wto 23 Wrz, 2003 19:09
Temat postu:
Ja boje się golić nogi! Boje się że golarką będzie strasznie bolało! Wolałabym jednak krem bo to jest bezboleśnie. I szybko. Podskakuję
deg - Sro 24 Wrz, 2003 00:56
Temat postu:
Golarką nie boli - przecież mężczyźni golą nimi twarze i nie wyją z bólu! Smile
Gościówa - Sro 24 Wrz, 2003 19:02
Temat postu:
Może gosciowi chodziło o depilator?
Anonymous - Sro 24 Wrz, 2003 19:38
Temat postu:
Mój największy włos ma 5 cm
Lilly - Czw 25 Wrz, 2003 07:12
Temat postu:
Wero, czy ci sie przypadkiem nic nie pomieszało?
Nawet ja nie mam ani na nodze, ani na ręce włosa, który by miał 5 cm, choć jestem od ciebie starsza!...takie włosy mają mężczyźni...najczęściej koło 30 lat.. Laughing
deg - Czw 25 Wrz, 2003 23:41
Temat postu:
Może Weronika ma ten włos na głowie? Smile
Anya - Pią 26 Wrz, 2003 15:20
Temat postu:
na głowie to troszke krótki by był Razz pewnie chodziło o 5 mm Razz
mama - Nie 30 Maj, 2004 23:25
Temat postu:
To moze wydac sie smieszne ale mi nie rosna wlosy na nogach! :-D
Anonymous - Czw 22 Lip, 2004 11:46
Temat postu:
Ja od niedawno golę nogi, ale robie to w tajemnicy. Biorę jednorazówki taty ;) Teraz rzałuję, że zaczęłam. Włoski są ciemniejsze i dłuższe. I teraz musze je golić czy chę czy nie. Mam radę: Jeżeli włoki na waszych nogach są słabo widoczne nie golcie ich wcale. Bo jeżeli zaczniecie to już nie przestaniecie. I może to się odbić na waszej skarbonce ;)
_grzeszczulka_ - Czw 22 Lip, 2004 14:33
Temat postu:
mama napisał/a:
To moze wydac sie smieszne ale mi nie rosna wlosy na nogach! Very Happy

A ile masz lat?? Very Happy
Luna - Pią 23 Lip, 2004 11:21
Temat postu:
Ja to mam takie tyci wloski ;]. A moja mama ma wielkie szczescie ;] ona ma gladkie nogi jak jedwab i nie musi golic ani nic.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group