Quez napisał/a: |
Wczoraj bylem u mojej dziewczyny i ze tak powiem sie bawilismy...ona jest dziewica i nie chcielismy narazie tego zmieniac, wiec wszedlem w nia bez gumki tak jminimalnie (4-6cm). Do niczego nei doszlo, nic sie nei stalo, ale ona jest wystraszona i boi sie ze moze byc w ciazy... Czy to jest mozliwe ?? Bo jesli tak to nie jest za pozno na te specjalne tabletki prawda?? Pomozcie... Z gory dziekuje. |
Kinga napisał/a: | ||
Nawet bez wytrysku mogla zajsc w ciąże Bow wydzielinie z penisa ... rowniez znajdują sie plemniki ... chodzi mi o ten sluz ... nie o sperme ... |
agag napisał/a: |
to czy ona w ciązy czy nie w ciązy to inna para kaloszy ale zadziwia mnie ten brak odpowiedzialnosci, w stylu, ze nawet jak coś się stanie, to zaraz jest cudowna magiczna tabletka, która wszystko załatwi... Guzik prawda. Z tego co wiem to chodzi wam o tabletki wczesnoporonne (o ile dojdzie do zapłodnienie, to taki maja status). Bardzo to pozytywnie na psychikę dziewczyny musi robic nie? |
Cytat: |
Uwaga! Postinor działa inaczej niż niedostępna na polskim rynku tabletka wczesnoporonna RU 486. Postinor nie pozwala na powstanie ciąży, nie jest farmakologiczną aborcją tak jak RU 486. |
POSTINOR
Jest to środek zawierający dużą dawkę levonorgestrelu, syntetycznego progestagenu. Obecnie sprzedawany pod nową nazwą Postinor DUO. Działa następująco: opóźniania proces owulacji (jeśli jeszcze do niego nie doszło) zagęszcza śluz w szyjce macicy, co utrudnia dostęp plemnikom. utrudniani zagnieżdżenie zapłodnionej komórce jajowej (jeśli do zapłodnienia doszło)-działanie poronne. |
nasty_girl napisał/a: |
ale tabletki po sie bierze jak juz do zaplodnienia dojdzie.. a jezeli tabletka zapobiega zaplodnieniu to juz nie jest to samo.. |
ale jak wezmiesz ta tabletke to sie nie dowiesz czy doszlo czy nie.. |
katrina napisał/a: |
dowiedz sie jeszcze jakie miala dni bo jesli byla przed okresem to na pewno nie bedzie w ciazy ale nastepnym razem uwazajcie
z tego coo ja wiem to wlasnie plodne dni sa 3 dni przed i 3 dni po okresie.... no ale moze pani proresor od biologi sie myli... |