Dzieci OnLine

Gry i programy komputerowe - emule

Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 22:43
Temat postu: emule
Wytlumaczylby mi ktos jak to dziala, jak sie tego uzywa etc? :> Bo slyszalam, ze jest o niebo lepsze o Kazyy... tylko nie wiem czy bede umiala obslugiwac jak ciagne.
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 22:52
Temat postu:
ściągasz sam program źródła...i tyle...i wgrywasz tzn bez źródeł ani rósz może samo szukac...jak np bionic...lepszy jeszcze od emula..tzn to mod...
a sztuka polega na zlanezieniu serera jak emulek na przykłąd i wklejaniu linków konkretnych plików...
odezwij sie na gg to ci prześle bionica...i opowiem co wiem tylko sie nie przestrasz zjeciem na starcie:D
codi - Sob 28 Maj, 2005 23:34
Temat postu:
Emule to padziew gorszy niż kazaa.
Ściągnij sobie lepiej jakiś program do torrentu np. azureusa i będzie git.
Anonymous - Sob 28 Maj, 2005 23:38
Temat postu:
nie znasz sie(no dobra torrent najlepszy, ale nie umeim skonfigurowac, biggrin) a emul prosty i bardzo przejrzysty i wygodny...pozatym mistrz do ściagania masowego...a torrent to raczej kaza...na raz i szybko...

bionic to cos jak żółw nic go nie zmoeże
a torrent to królik..pędzi na łeb na szyje
jakw wiemy ...w bajce wygrywa żółw
codi - Nie 29 Maj, 2005 11:25
Temat postu:
Tsej napisał/a:
nie znasz sie(no dobra torrent najlepszy, ale nie umeim skonfigurowac, biggrin) a emul prosty i bardzo przejrzysty i wygodny...pozatym mistrz do ściagania masowego...a torrent to raczej kaza...na raz i szybko...

bionic to cos jak żółw nic go nie zmoeże
a torrent to królik..pędzi na łeb na szyje
jakw wiemy ...w bajce wygrywa żółw

Co za porównanie Razz .
Ale wiesz ta bajka o kruliku i żółwiu była napisana dawno temu.
Teraz są troche inne czasy Mr. Green .
I z moich doświadczeń wynika że jednak krulik by wygrał Mr. Green .
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 11:33
Temat postu:
no niestety....ale ja wciąż wierze w bajki biggrin
pozatym mam już 12 filmów na dysku do obejrzenia ...wszystko przez weekend...a w casie nie miałem czasu...a to duzo jakby co miec tyle na dysku przy dysku wynoszacym 40 giga :>
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 11:40
Temat postu:
Torrent jest ok, tylko nie rozumiem czym roznia sie jego rozne klienty?
Sciagam sobie cale sezony Archiwum X oraz South Park (nie liczac jeszcze muzyki i innych filmow) i idzie calkiem niezle.
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 11:45
Temat postu:
codi napisał/a:

Pieprzysz 3po3 Cool
Nie widziałem gorszego badziewia niż Kazaa... to cholerstwo nigdy nie chciało ściągać tego, czego chciałem XP EMule wprost przeciwnie :]
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 11:57
Temat postu:
no wlasnie.. zreszta z kazy polowe rzeczy co sciagasz to co innego z innym podpisem a na emule se znajdziesz na jakies stronie i wtedy nie sciagniesz shazy sciagajac set z dyskoteki <lol>
Girl Zone - Nie 29 Maj, 2005 12:29
Temat postu:
zapraszam na GyGy, pomogę biggrin
numar masz w profilu
codi - Nie 29 Maj, 2005 12:41
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
codi napisał/a:

Pieprzysz 3po3 Cool
Nie widziałem gorszego badziewia niż Kazaa... to cholerstwo nigdy nie chciało ściągać tego, czego chciałem XP EMule wprost przeciwnie :]

A mi wprost przeciwnie^^.
To eMule nie chciało ściągać tego co ja chciałem.
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 12:48
Temat postu:
codi troszke cierpliwosci.. z czasem zaczelo by sciagac..
codi - Nie 29 Maj, 2005 12:59
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
codi troszke cierpliwosci.. z czasem zaczelo by sciagac..

No ale ja czekałem z dwie godziny^^.
Z torrentu już szybciej idzie.
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 13:26
Temat postu:
tak ale na stronach toreentu nie zawsze mozesz znalesc co szukasz.. no a na emule czesto jest ze jest np 100 plikow ale wszystkie sa sciagane itd i trzeba czekac w kolejce..
codi - Nie 29 Maj, 2005 14:44
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
tak ale na stronach toreentu nie zawsze mozesz znalesc co szukasz.. no a na emule czesto jest ze jest np 100 plikow ale wszystkie sa sciagane itd i trzeba czekac w kolejce..

No właśnie.
Dlatego eMule to badziew Razz .
A torrent najlepszy do filmów ale inne żeczy też można znaleźć : p.
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 15:11
Temat postu:
no ja z torenta tylko filmy sciagam.. a jak muzyke do glownie ze stron/for/bear share albo czasem emule
codi - Nie 29 Maj, 2005 15:18
Temat postu:
Ja tam muze ściągamz kazyy i z Direct Connect.
nasty_girl - Nie 29 Maj, 2005 15:29
Temat postu:
mialam direct connect ale tez nie najlepszy jak dla mnie ten program
Anonymous - Nie 29 Maj, 2005 17:42
Temat postu:
codi napisał/a:
Himitsu napisał/a:
codi napisał/a:

Pieprzysz 3po3 Cool

Może miałeś firewall :]
Albo za mało źródeł ;P
codi - Nie 29 Maj, 2005 18:50
Temat postu:
Himitsu napisał/a:
codi napisał/a:
Himitsu napisał/a:
codi napisał/a:

Pieprzysz 3po3 Cool

Może miałeś firewall :]
Albo za mało źródeł ;P

Nic z tego^^.
Po prostu eMule to badziew Razz .
Musicie to zrozumieć, musicie poczuć dobrego ducha ściagania i wypędzieć ze swych umysłów złego ducha co wam karze mówić że eMule jest dobry^^.
Anonymous - Pon 30 Maj, 2005 20:15
Temat postu:
A czy eMule sciaga tyle samo syfow i smieci co Kazaa? Mniej czy moze wiecej?
nasty_girl - Pon 30 Maj, 2005 21:55
Temat postu:
HeyaH zalezy.. jezeli linki masz z jakies strony to mi sie jescze nie trafilo a jezeli wyszukujesz tam to moze sie chyba zdarzyc..
Anonymous - Wto 31 Maj, 2005 20:21
Temat postu:
Chodzilo mi tak czy statystycznie jest... Wink Bo sama pojecia nie mam.
nasty_girl - Wto 31 Maj, 2005 23:35
Temat postu:
wydaje mi sie ze mozliwosc jest ale nigdy tak nie mialam a na kazie czesto..
Carmen - Sro 01 Cze, 2005 13:21
Temat postu:
warto poprzegladac komentarze do pliku, jezeli ciagniesz cos wiekszego (gra/film) to komentarze na pewno sa. Mozna tez podejrzec jak inni maja nazwany ten sam plik - to czasem tez pomaga. Ale powiem Ci, ze na eMule'u fake'i zdarzaja sie naprawde rzadko, stosunek eMule : Kazaa wyglada 1:15 ... chociaz posiadaczom wiekszych dyskow i tak polecam Soulseeka albo Direct Connect, o niebo lepsze moim zdaniem.
Anonymous - Sro 01 Cze, 2005 20:55
Temat postu:
Tzn. ja filmow i tak sciagac nie mam zmiaru. bo trwaloby to potwornie dlugo, a z racji tej ze co tydzien spisuje ojcu co mi trzeba (on u siebie ma jedwabiscxie szybki necik) to mam. Myslalam o pojedynczych mp3, teledyskach... Nyo. Bo z Kazyy cos mi ost. isc nie chce, a jak juz to ma jakiegos syfa i teges.

Thx. wszystkim.

Girl Zone & Tsej - w razie czego sie odezwe... czyli jednak raczej sie do Was odezwe. Wink
nasty_girl - Sro 01 Cze, 2005 21:12
Temat postu:
taaa z kazy zamiast seta z protka mi sie sciagnelal mi sie mega mix shazzy.. musiz czekac z emule bo w kolejce pewnie stoisz Smile ale lepszy program typu jak kaza jest bearshare .. bardzo duzo muzyki a mniej popularny i nie ma smieci..
Carmen - Czw 02 Cze, 2005 08:09
Temat postu:
eMulem nie sciaga sie pojedynczych mp3 :] Jest to bezsensowne - niekiedy po jeden plik trzeba stac w kolejce nawet dobe (a bywa, ze dluzej). Do pojedynczych mp3 bardziej bym polecal Soulseeka (tam tez trzeba czekac w kolejce, ale jest tyle zrodel, ze praktycznie ZAWSZE znajdzie sie ktos udostepniajacy to, co chcesz, i bez kolejki).
Anonymous - Czw 02 Cze, 2005 11:32
Temat postu:
właśnie emulem raczej nei sciągniesz pojedynczych...tzn mnie sie udaje..bez problemu ale normalnie to niemożliwe...ściagasz przeważnie całe pakiety...to program do filmów i gier...bo ściąga długoterminowo...ale wiele na raz
Elun - Czw 02 Cze, 2005 14:00
Temat postu:
wlsnie w emule, najgorsza jest ta kolejka, no moze nie dla kazdego, ale w szczegolnisci z osob, kotre maja LowID, czyli m. in. ja. Jesli tos ma HighID, to jest OK.
w kolejce do jednej gry to nawet potrafilam czekac z tydzien, a po godzinie sciagania znow mnie z tej kolejki wypchali..
Anonymous - Czw 02 Cze, 2005 16:17
Temat postu:
Do muzyki polecam DC++ lub ewentualnie slsk.
Do tego pierwszego trzeba znac troche odpowiednich kanalow.. jak je masz - to masz wszystko ;].
A slsk ma zwalona wyszukiwarke :/

Torrent jest w pytke do filmow jak juz mowiliscie Smile Ale do gier i programow takze.
Anonymous - Czw 02 Cze, 2005 18:46
Temat postu:
Tsej napisał/a:
właśnie emulem raczej nei sciągniesz pojedynczych...tzn mnie sie udaje..bez problemu ale normalnie to niemożliwe...ściagasz przeważnie całe pakiety...to program do filmów i gier...bo ściąga długoterminowo...ale wiele na raz

Czyli lepiej sciagac cale albumy? ;]
Anonymous - Czw 02 Cze, 2005 22:26
Temat postu:
z piosenkami pojedyńczymi może często być tak że nie ma 100% fragmentów dostępnych albo jest niewielka liczba źródeł ktore posiadają dany kawałek...i dodatkowo te źródła moga być słabo dostepne...niby lepiej album...ale ja na ściąganie pojedyńczych piosenek nie nażekam...ale może ściągac lepiej i do tego są inne programy, na bionicu jest dobrze na paru innych rewelacyjnie

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group