DOJRZEWANIE - Do DZiewczyn!!!!! weraa - Nie 05 Cze, 2005 14:41 Temat postu: Do DZiewczyn!!!!!
więc chciałam sie was zapyatć czy to normalne że przy 4 miesiaczce mam juz przez 6 dni , a jutro 7 dzien i to cały zcas taka prawie sama:/ nic nei maleje:/...i w dodatku pzrze caly ten tydzien mnie strasznie boli brzuch .....A i jakich podpasek używacie ??? bo ja w podpaskacxh czuję sie jak w pampercsie i jets mi strasznie nie wygodnie i chodze w taich recznikach papierowych do szyb czy do uzywania zamiast chusteczek.....I czy to normalne ze mam juz 6 dzien a jutro 7??;/..Moja koleznaka ma tylko 3 dni a aj az amma juz 6 dzien i dalej mam:(.... Anonymous - Nie 05 Cze, 2005 14:50 Temat postu:
To jasne że miesiączka jest nieregularna gdy topiero zaczęłaś miesiączkować.
Obfite krwawienia mogą trawać nawet 10 dni więc nie masz się co martwić.
Ja używam podpasek Alweys Ultra a tamponów O.B... Anonymous - Nie 05 Cze, 2005 15:43 Temat postu:
Ja używam podpasek Bella Green albo Blue... Mają tylko 3 czy nawet 3 mm grubości,a tobie radze nie chodzić w tych papierowych ręcznikach,bo przecież to raz-dwa przemoknie Pozatym pierwsze miesiączki mają to do siebie,że są długie,i nie ma się czym martwić BamBI - Nie 05 Cze, 2005 16:00 Temat postu:
Jak wcześniej napisaly dziewczyny miesiączki mogą rwać do 10 dni. Ja używam bella 2005 green. Mają tylko 2mm grubości i na pewno nie będziesz się w nich czuła jak w pampersie. Akacja12 - Nie 05 Cze, 2005 16:02 Temat postu:
Używaj podpasek bo są naprawde wygodniejsze niż ręczniki papierowe no i rzadko przeciekają czego nie można powiedziec o ręcznikach.
Ja najbardziej lubie alwaysultra ale w reguły używam naturelle (bo mama takie kupuje ;P) nasty_girl - Nie 05 Cze, 2005 16:21 Temat postu:
4 miesiaczki to zamalo zeby byly regularne.. zanim bedziesz miala regularne moze potrwac nawet z 2 lata Keeveek - Nie 05 Cze, 2005 19:22 Temat postu:
no właśnie.. dopiero po dłuższym czasie one się uregulują i będzie jakikolwiek sens zakładania kalendażyka, itp. I zwróć uwagę na krwawienie. Po paru dniach krew powinna być brązowawa. Jeśli nadal jest jasnoczerwona - udaj się do lekarza mroweczka - Nie 05 Cze, 2005 19:54 Temat postu:
Daj spokój z papierowymi ręcznikami...Podpaski może i są niewygodne, ale trzeba pocierpieć...A pierwsze miesiaczki lubią płatać filge i nie narzekaj, ja mam zawsze 10 dni, a moja koleżanka 14 . Ale trochę to dziwne, że boli Cię brzuch, mnie maks 3 dni (dzień przed i 2 pierwsze). Ale boli Cię tak nie do wytrzymania czy tylko trochę pobolewa?
Ja używam Always Klasyczne. Ma... - Nie 05 Cze, 2005 20:00 Temat postu:
a więc tak jak powiedziały już poprzedniczki to zupełnie normalne i nie masz się czym przejmować...A z tymi ręcznikami to nie jest najlepszy sposób łatwą mogą przesiąknąć i wogóle... Używam Always Ultra Shaleniec - Nie 05 Cze, 2005 20:08 Temat postu:
reczniki papierowe? O_O faza.
i sie nie martw tym, ze meisiaczka trwa juz tydzien.. jak juz ktos wspominal moze trawc nawet do 10 dni..
ja uzywam bella, tych zielonych =P weraa - Nie 05 Cze, 2005 20:20 Temat postu:
NO brzuch mnie pobolewa cały czas no juz sie z tym przyzwyczaiłam jakos:/ ale czasmi tak bardzo to tlyko raz chyba jak sie zcazeła po 2 dniu a tak to troche mnei pobolewa ale cały czas.... mroweczka - Nie 05 Cze, 2005 20:31 Temat postu:
Lekkie pobolewanie w ciągu całej miesiączki jest normalne... . Co innego, gdyby brzuch bolał Cię tak mocno,że nie mozesz normalnie funkcjonowac(to z kolei jest zrozumiałe przy pierwszych dniach okresu). Póki co tymi lekkimi bólami nie amsz się co przejmować, taki już nasz los... . Mi też okres pokazuje cały czas,że jest ale radzę sobie dzielnie(no,pomijając te 2 dni ). Do tego bólu przyzwyczaisz się tak,że później nawet nie będziesz go zaliczała do bólu...
BTW- napisz jutro, pojutrze jak sprawa się przedstawia. Czy okres jest, jak abrdzo obfity i czy wciąż boli. Anonymous - Nie 05 Cze, 2005 21:23 Temat postu:
na ból brzucha to dawaj jakis apap,cwiczenia rozluźniające [bron Boze nie napinaj miesni brzucha!!!!] albo weź letnią kąpiel.. mroweczka - Nie 05 Cze, 2005 21:28 Temat postu:
Gabra napisał/a:
na ból brzucha to dawaj jakis apap,cwiczenia rozluźniające [bron Boze nie napinaj miesni brzucha!!!!] albo weź letnią kąpiel..
I butelka z ciepłą wodą jest dobra. Ja zawsze kładę sobie na brzuch i mogę na leżąco normalnie się uczyć, oglądać telewizję i całkowicie zapominam,że mam okres . weraa - Pon 06 Cze, 2005 12:12 Temat postu:
hej no to odpowiadam specjaknie dka mrówczeki:P ....No dzisiaj juz miozna powiedzieć ze mnie juz chyba mam:P:/noa le mam i brzuch mnie dalje boli:/ jak to zwykle:p ..Wrociłam własnie ze szkoły i odrazu cos zjadłam bo jestem głodna:D ale brzuch jak bolał tak boli cały czas:P ale troszke tylko... nasty_girl - Wto 07 Cze, 2005 20:56 Temat postu:
no to niedlugo przejdzie.. miesiaczka to normalna rzecz i jej niektore objawy tez, a robisz z tego problem jak by to byla ciezka choroba przez ktora umrzesz a teraz bylabys w umierajacym stanie.. Klaudia_13 - Pią 21 Kwi, 2006 20:45 Temat postu:
ej to normalne , ze mam 12 lat i miesiączke Shaunri - Pią 21 Kwi, 2006 21:47 Temat postu:
Wybacz... Ale to straszne co Ci teraz powiem... Albo inaczej... Pogadaj o tym z lekarzem, bo... Tak mi głupio, ale jest taka choroba: Antyhiolirapia, i właśnie występuje u dziewczyn które mają za wcześnie miesiączkę - Ogólnie to wszystko prowadzi do śmierci, ale to tak za 10 lat, nie przejmuj się. Teraz podobno jest jakaś możliwość leczenia tego, koło 10 patyków kosztuje w Ameryce. Poszukaj - Popytaj, ja wiele więcej nie wiem. Keeveek - Sob 22 Kwi, 2006 10:11 Temat postu:
ta metoda opisywana przez shaunriego jest bardzo kosztowna i co więcej! ryzykowna.. możesz umrzeć z bólu podczas wykonywania zabiegu, bowiem robi się go na otwartych drogach rodnych.. Klaudia_13 - Sob 22 Kwi, 2006 10:54 Temat postu:
one mają racje
kinciakiss - Sob 09 Lut, 2008 22:12 Temat postu:
Najlepiej używaj jak najceńszych pozdpasek .
Wtedy nie będą cie uwierały . Bo ręczniki papierowe nie są zbyt higieniczne... Camilla - Sro 20 Lut, 2008 16:18 Temat postu:
moim zdaniem najlepsze podpaski i wkładki są z firmy naturella:) CHoCoLaTE - Sro 20 Lut, 2008 21:58 Temat postu:
Ja nosze roznie i nic mi nie jest wygodne :/ gwiazdeczka_12 - Pią 21 Mar, 2008 14:18 Temat postu:
Już wczoraj chciałam napisać, ale jakoś nie mogłam się zalogować
Wczoraj od samego rana do wieczora miałam straszne bóle brzucha, obawiałam się, że dostanę miesiączkę.Ponieważ od rana wzięłam dwie tabletki przeciwbólowe i nic mi nie pomagało
Proszę żebyście napisałyby co może oznaczać ten ból brzucha.
A obawiałam się,że mogę dostać miesiączkę, bo przez parę miesięcy mam czasem obfity a czasem zwykły śluz...Oraz pojawiło mi się owłosianie w okolicach pochwy...
Narzekać też mogę na dużą ilość pryszczy...
Piszcie !
Shaunri - Pią 21 Mar, 2008 17:07 Temat postu:
Piszemy - Może oznaczać wszystko, od zatrucia, przez nadchodzący okres, aż po burze kulisto-kwadratowe w Afryce południowej.
Ciężko powiedzieć, przyjdzie okres, będzie okres, da Bóg, będzie woda. Nie ma się czym przejmować. CHoCoLaTE - Pią 21 Mar, 2008 20:29 Temat postu:
Mnie to przed okresem brzuch nie boli. Tylko w krzyżu łupie xD
Ale w czasie to tabletki są potrzebne (chociaż nie zawsze). trach - Nie 23 Mar, 2008 19:15 Temat postu:
przed okresem mnie praktycznie zawsze brzuch boli i mam obfity śluz, jestem wtedy też potwornie kłótliwa i zmęczona . CHoCoLaTE - Nie 23 Mar, 2008 19:35 Temat postu:
O ja też krzyczę na mamę z byle powodu, a czasem to ryczę też z byle powodu, np. jak nie mogę odkręcić butelki xD Brzmi dziwnie, ale jestem strasznie drażliwa ;P Akacja12 - Nie 23 Mar, 2008 23:15 Temat postu:
Taki całodzienny ból brzucha może oznaczać wiele niedobrych rzeczy, jak ból nie minie, a okresu nie dostaniesz, powinnaś udać się do lekarza. Adzia11 - Czw 14 Sie, 2008 20:41 Temat postu:
Ja miałam okres raz 3 miesiące temu i też okropnie mnie bolał brzuch....Ale zażyłam No-Spe i pomogło Ja wtedy jeden raz założyłam tampon O.B Mini i wkładki higieniczne Bella.Podpaski są jak dla mnie za duże i za grube :p Ja okres miałam 5 dni i cąły zcas było obfite krwawienie.... CHoCoLaTE - Czw 14 Sie, 2008 20:52 Temat postu:
Dobre są podpaski Bella niebieskie.