Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - DO DZIEWCZYN!!!

Anonymous - Sob 03 Maj, 2003 12:23
Temat postu: DO DZIEWCZYN!!!
Mam do was pytanie. W jakim wieku zaczełyście sobie golić nogi? (jeśli już zaczęłyście). Moja mama mówi żebym jeszcze nie zaczynała, bo potem włosy odrastają coraz szybciej i mocniejsze. Ale ja źle się czuję z moimi nogami. Wiem, że większość chłopaków zwraca uwagę na nogi, a ja mam nawet ładne. Tylko owłosione. Embarassed Sad Tym bardziej, że zbliża się lato... Proszę, odpowiedzcie! Z góry dzięx.
Szalona - Sob 03 Maj, 2003 13:11
Temat postu:
Ja chodzę do I gimnazjum a nogi zaczęłam golić przed pójściem do 6 klasy w wakacje nio to właściwie po 5 klasie
Iśka - Sob 03 Maj, 2003 14:53
Temat postu:
Ja też chodzę do I Gimnazjum i wcale nie golę nóg biggrin To chyba zależy od dziewczyny... jak się dorasta to rosną włosy na nogach. To normalne i nie ma po co wpadać w kompleksy !!! Wink
Anonymous - Sob 03 Maj, 2003 17:17
Temat postu:
w 2 klasie podstawówki,to był największy błąd w moim życiu, teraz muszą golić co kilka dni, horror
twoja mama ma rację, jeśli jeszcze nie musisz to tego nie rób
guga15 - Sob 03 Maj, 2003 17:22
Temat postu:
to ja byłam tym gościem
Szalona - Sob 03 Maj, 2003 18:26
Temat postu:
A ja gole co kilka tygodni i włosy wcale nie są twradsze ani ciemniejsze to chyba zalezy od ciala nie wiem sama juz
Anonymous - Sob 03 Maj, 2003 20:13
Temat postu:
Ja zaczełam golić...heh...już dawno że nie pamiętam Wink i golę co tydzień Wink
Kinga - Nie 04 Maj, 2003 13:57
Temat postu:
cze

Usuwanie zbędnego owłosienia stało się już powszechnie stosowanym zabiegiem pielęgnacji ciała.

Jak pokazuje historia, także w dawnych cywilizacjach znane były metody usuwania włosów ze skóry, w których wykorzystywano na przykład skorupy żółwi. W latach 20. tego stulecia pojawił się preparat z woskiem pszczelim i żywicą. Obecnie istnieje wiele metod depilacji, z których można skorzystać zarówno w domu, jak i w gabinecie kosmetycznym.

Epilacja i depilacja

Metody usuwania zbędnego owłosienia można ogólnie podzielić na dwa typy:

epilację - usuwanie włosów razem z korzeniami (cebulkami),
depilację - usuwanie martwych części włosów (łodyg), wystających nad powierzchnię skóry.
Domowa depilacja

Najczęściej kobiety decydują się na zabiegi depilacyjne w domu (usuwanie zbędnego owłosienia z nóg, pod pachami, do bikini). Bardzo popularne są maszynki ręczne do golenia dla kobiet. Takie depilowanie trzeba często powtarzać, gdyż włosy odrastają.

Przed depilacją na przykład nóg skórę należy zwilżyć wodą i zastosować specjalny żel do golenia (jest lepszy od mydła). Po zabiegu trzeba posmarować ciało odpowiednim balsamem nawilżającym. Firmy kosmetyczne proponują tu różne urządzenia z dodatkowymi kosmetykami, jak maszynki SensorExcel z nawilżającym paskiem i żel Satin Care Wild Berry przygotowujący skórę do golenia (Gillette), golarki, pianka do golenia i balsam po goleniu (Avon).

Coraz więcej osób korzysta też z depilatorów elektrycznych, które usuwają włosy ze skóry. Efekt tych zabiegów trwa dłużej niż w przypadku golenia ręcznego. Dzięki tym urządzeniom usuwa się też szpecący zarost nad górną wargą. U wrażliwych osób depilatory te mogą wywoływać uczucie bólu.

Do usuwania zbędnego owłosienia można również stosować środki chemiczne w postaci pianek i kremów. Powodują one rozpuszczenie łodygi włosa (a więc części wystającej nad skórą). Wykonując taki zabieg, trzeba ściśle przestrzegać instrukcji producenta dołączonej do opakowania preparatu. Ponieważ zdarzają się czasami uczulenia na składniki tych depilatorów, warto przed zastosowaniem wykonać próbę uczuleniową (posmarować np. kawałek skóry na przedramieniu). Ten rodzaj depilacji trzeba często powtarzać.

Do przeprowadzenia depilacji w domu służy również Epil douce - owalne urządzenie z samoprzylepną dyskietką depilującą, która usuwa z poszczególnych partii ciała zbędne owłosienie. Dzięki Epil douce wykonuje się też masaż i peeling skóry.

Do użytku domowego można ostatnio nabyć w sklepach depilujące plastry z woskiem.

Pamiętajmy, że zarówno sam zabieg, jak i środki do depilacji mogą powodować rumień, pieczenie oraz tworzenie się krostek ropnych.

U kosmetyczki

Zabiegi oferowane przez gabinety kosmetyczne są skuteczniejsze od domowych, zwłaszcza że ich celem jest usunięcie włosów razem z cebulkami.

Do najbardziej znanych metod należy tzw. woskowanie - usuwanie owłosienia za pomocą ciepłego lub zimnego wosku. W przypadku skóry wrażliwej, z problemami naczyniowymi poleca się wosk kosmetyczny na zimno. Po zabiegu włosy odrastają wolniej i są słabsze. Skutkami ubocznymi tej metody mogą być zaczerwienienia skóry, ropne zapalenie mieszków włosowych. Liczy się tu doświadczenie i precyzja kosmetyczki wykonującej zabieg.

W przypadku zastosowania elektrolizy dochodzi do całkowitego lub częściowego zniszczenia mieszka włosowego. Wykorzystuje się tu działanie prądu elektrycznego. Każdorazowe wkłucie igły elektrycznej daje możliwość usunięcia jednego włosa, z tego też powodu zabieg jest dość kosztowny. Może go wykonać tylko przeszkolona kosmetyczka. Po zabiegu powstaje strupek, który odpada po kilku dniach. Elektroliza może wywołać przebarwienia, ropne zapalenie mieszków włosowych. Przeciwwskazaniami do niej są m.in.: ciąża, rozrusznik serca, choroby tarczycy. Po pierwszym zabiegu część włosów odrasta, ale są słabsze i jaśniejsze. W celu utrwalenia efektu elektrolizę trzeba powtórzyć, by osiągnąć trwały skutek.

Metoda laserowa uchodzi za bardzo skuteczną. Energia promienia laserowego o odpowiedniej długości fali zostaje zamieniona na ciepło, powodując całkowite zniszczenie struktur włosa, który już nie odrasta. Warto wiedzieć, że przy pierwszym zabiegu nie ulegają od razu zniszczeniu wszystkie włosy, a tylko te w fazie wzrostu (anagenu), zabieg trzeba więc powtórzyć. Ważna jest tu barwa włosów, im ciemniejsze - tym lepszy efekt zabiegu. Dużą rolę odgrywa precyzja w doborze długości fali lasera do głębokości umiejscowienia mieszka. Przed zastosowaniem tego zabiegu należy koniecznie skonsultować się z lekarzem. Metoda laserowa jest kosztowna. Jej skutkami ubocznymi mogą być: oparzenia, zaczerwienienia, obrzęk. Wśród przeciwwskazań wymienia się: nadwrażliwość na światło, stany zapalne i przednowotworowe, skłonność do bliznowców.

W usuwaniu zbędnego owłosienia wykorzystuje się też ultradźwięki. Stosowanie wibracji mechanicznych na skórze ułatwia penetrację substancji aktywnej (np. opartej na enzymach), dzięki czemu niszczy się zbędne owłosienie wraz z cebulkami.

Jedną z nowych metod jest fotoepilacja polegająca na usuwaniu owłosienia za pomocą impulsów świetlnych - system EpiLightŞ. Impulsy te wytwarza specjalne urządzenie zaopatrzone w końcówki większe od laserowych. System EpiLightŞ daje efekt termicznego, trwałego uszkodzenia cebulek włosowych.

Znane są też techniki opóźniające porost włosów, które powodują kurczenie mieszków włosowych, jak system Best Epil, w kórym wykorzystuje się ultradźwięki, laser, aktywację specjalnymi żelami.

W celu wzmocnienia efektów zabiegów wykonywanych w gabinetach można zastosować, za radą kosmetyczki, ampułki z preparatami opóźniającymi odrost włosów (np. Depileve). Bezpośrednio po depilacji (zarówno tej domowej, jak i wykonanej w gabinecie kosmetycznym) nie wolno się opalać, zażywać gorących kąpieli ani pływać.
SŁONECZKO - Pon 05 Maj, 2003 10:24
Temat postu: .....
ja chodze do 1 gimnazjum i nie gole nog nie mowie ze nie musze ale no coz...... wole takie nogi niz pozniej zarosniete cale!!!!!
Gwiazdka - Pon 05 Maj, 2003 11:20
Temat postu:
Ja nogi pierwszy raz ogoliłam pod koniec 6 klasy, na wakacje Smile i moje włosny na nogach wcale nie są mocniejsze i tak szybko nie odrastają. Golę je co 5 miesięcy i jest ok biggrin
hajdulka - Pon 05 Maj, 2003 15:22
Temat postu:
ja jescze nie gole nog uwazam ze jescze nie msuze bo wkoncu po co mam je golic skoro kazda dziewczyna ma wlosy oczywiscie nie mam ich nie wiadomo jak owlosionych weldug mnie nie powinnas jeszcze golic nog bo po co? duzo starszych dziewczxyn tez ma wlosy na nogach i sie tmy nie przejmuje a chliopcy nie pacza na wlosy !! bo smai etz je maja !!
Anonymous - Czw 08 Maj, 2003 00:52
Temat postu:
Ja uwazam ze najlepszym sposobem na jakiekolwiek wlosy na nogach (jesli nie ma sie ich tyle co chlopak) jest ubranie rajstopek. Nawet cienkie rajstopy w jakims ciemniejszym kolorze wystarcza a przy okazji wygladaja ladnie a moze nawet elegancko. Nawet latem nie ma problemu, bo mozna kupic bardzo cienkie 15DEN i mniej a to juz zawsze cos. No i przy okazji chlopcy beda mieli na czym oko zawiesic Wink Jest tyle rajstop w sklepach ze naprawde jest w czym wybierac. Tylko trzeba uwazac zeby nie dobrac sobie takich rajstop ktore pogrubiaja nogi (lub odwrotnie), ale to tyczy sie chyba tylko wzorzystych. No dobra , koniec wykladu. Mysle ze jak sprobujesz je ubrac to nie pozalujesz.
Anonymous - Czw 08 Maj, 2003 09:17
Temat postu: :P
ze się wtrące - ja jako chłopak wolę dziewczyny z ogolonymi nogami ponieważ mało przyjemnie wyglądają u dziewczyny zgrabne, Owłosione nogi :/
to takie moje zdanie ;]
Anonymous - Pią 09 Maj, 2003 08:00
Temat postu:
Heh hajdulka każda dziewczyna ma włosy na nogach. Stają się większe w okresie dojrzewania i czy czarne czy białe - zależy od karnacji. Dziewczyny po prostu wstydzą się swoich nóg więc golą.
hajdulka - Pią 09 Maj, 2003 08:28
Temat postu:
hehe wiecie co? jak zobaczylam moje nogi to ......... chyba zaczne se je golic Razz ej a co to bolenia wlosow pod pachami to jak ja mam to zrobic?? wiem ze jestem glupia ale kto pyta nie bladzi Razz i czy warto usuwac wlosy pod pachami gdy jest ich malo tzn nie 3 wlosy na krzyz Razz tlyko wiecej
hajdulka - Pią 09 Maj, 2003 10:04
Temat postu:
ale wstyd isc to sklepy i poprosic o depilator czy jak to sie tam nazywa chodzi o ta taka pianke..... Embarassed Embarassed
Szpila - Pią 09 Maj, 2003 10:13
Temat postu:
to trzeba jechac do supermarketu i kupic depilator [elektryczny]
ble moja siora tego uzywa
Iśka - Pią 09 Maj, 2003 12:50
Temat postu:
Guga (jako Gość) napisał/a:
w 2 klasie podstawówki,to był największy błąd w moim życiu, teraz muszą golić co kilka dni, horror
twoja mama ma rację, jeśli jeszcze nie musisz to tego nie rób

Zaczęłaś golić nogi w 2 klasie podstawówki ??? Na serio ??? Shocked I mama ci na to pozwoliła ??? Mi nawet teraz nie pozwala !!! Confused Shocked
niewidoczna kasia - Pią 16 Maj, 2003 09:17
Temat postu: DO DZIEWCZYN!!!
Heh... ja jeszcze nie... troche za wcześnie...
Anonymous - Sob 17 Maj, 2003 23:16
Temat postu:
Ja zaczełam golić nogi już dawno i mama o tym nie wie Smile ale żałuje że je zaczęłam golić Sad
*SaUrAdAn* - Wto 20 Maj, 2003 18:58
Temat postu:
Ja zaczęłam golić nogi....hmm....przed szóstą klasą, na wakacjach. Od tego czasu gole nogi bo czuję się wtedy duużo lepiej Smile I wcale nie odrastają grubsze i tak dalej.. normalne!! oczywiście jeśli się używa zwykłych golarek a nie np. wosku... o jejq.... wosk to koszmar!! nie polecam... Laughing raz tego sprubowałam i słyszało mnie chyba całe miasto... Naszczęście zrobiłam to razem z siorą i nie miałam tego na sumieniu ( że sama zadaję sobie taki q****ki ból Wink ) Przed wakacjami i w trakcie golenie móg jest jak najbardziej wporzondku. Przecież nie trzeba golić nóg przez okrągły rok. Ja np. w zimi nie gole np. jak nie idę na basen albo jak ćwiczę na wf w długich spodniach Smile
mood - Wto 20 Maj, 2003 20:40
Temat postu: :)
Ja golę nogi już od ok. 4 klasy podztawówki i wcale nie żałuję moja mama wie że to robie.... chyba a włosy na nogach nie robią twardsze czy ciemniejsze no może trochę szybciej rosną a golę nogi co jakiś czas gdy zaczynają odrastać a nieżałuję dlatego bo latem nogi wtedy wyglądają ładniej nie są takie owłosione a już mineło ponad 3 lata, ale to jak często powinno się golić nogi to chyba zalerzy od dziewczyny trzymajcie się Wink biggrin
Dziecko-Kwiat - Pią 23 Maj, 2003 21:35
Temat postu:
Imię: Vardamerethiel
Lat: 16
nóg nie goli ^^
tak sobie myślę po co... patrze na moje raciczki... przeciez tych włosów prawie wcale nie widać co ja sie bede pzrejmować goleniem... kiedyś se usune laserowo seseeses... na razie nie gole i nie mam zamiaru ^^
panienka_wierzba - Wto 10 Cze, 2003 13:57
Temat postu:
ja mam 13 latek i nogi pierwszy raz ogoliłam w zeszłym roku na wakacjach, czyli po 5 klasie, potem zrobiłam se trcohje przerwy i dopiero gdzieć w listopadzie ogoliłam bo znów mi zarosły, sesesesese. ale teraz gole az na tydzień jak zamiast prysznica biorę kąpiel i wtedy robie to zwykłą golarką. ale chyba zacznę używać pianki veet, Razz a te włosy ani nie są grubsze, mocniejsze ani ciemniejsze gdy odrsną, bez nóg na nogach czuję się lepiej
malutka-13 - Pią 04 Lip, 2003 15:24
Temat postu:
Ja zaczęłam golić włosy jakiś miesiąc temu i teraz gole je co jakies 2, 3 tygodnie. A włosy pod pachami wyglądają okropnie, wiec warto je golic, zeby nie wyglądały okropnie. Chłopacy zwracają uwagę na nogi, a jak bedziesz chodziła z owłosionymi pacham,i to juz w ogole bedą sie żmiac
Lilly - Pią 04 Lip, 2003 18:41
Temat postu:
Ja się jeszcze nie golę, ponieważ mam narazie mało (no może nie mało, tylko są krótkie, a nie jak u małpy, heh Laughing ) tych włosów na nogach. Te włosy są odcieniu zależnego od pogody:
dni słonecznie-ciemne, czasami aż się ich wstydzę-a zwłaszcza gdy mam np.:krótkie spodenki, lub gdy chłopak jakiś zobaczy...
dni pochmurne-jasne, blond. Aż czasami myślę, że takie powinny być w słeneczne dni.

No, a tak w ogóle to się (trochę) boję golić nogi:
golarką (te elektryczne urządzonko)-myślę, że boli, chociaż mama mówi, że wcale..., wiem o tym, ale się boję... Laughing
zwykłą (faceci używają podobnych do golenia zarostu)-boję się zacięcia, bo wtedy napewno boli, krwawi lekko i (chyba) mogą jakieś liszaje wyskoczyć.
panienka_wierzba - Wto 08 Lip, 2003 10:43
Temat postu:
tam u mnie miało być, że lepiej czuje się bez włosów na nogach i tą zwykłą golarką to nie masz się czego bać, za pierwszym razem się zacięłam, w trzech miejscach, odrobine szczypało, krew leciała nawet nie na lekarstwo, a moje nóżki były piękne i gładkie, a pachy to zaczęłam golić ze 2 czy 2 i pół roku temu
Ulka - Wto 08 Lip, 2003 14:01
Temat postu:
Ja gole nogi od kilku dni. Stwierdziłam że mam za duże owłosienie na nagoach. Z mojego podwórka prawie kazda dziewczyna w wieku 11-16 lat goli nogi.
Blanka - Pią 11 Lip, 2003 18:24
Temat postu:
ja mam 12 lat (no dobra 11 ,i10 miesiecy)a nugnie gole a jesli bede zamierzala sie ich pozbyc :
zrobie to woskiem (chociaz sie boje no na 30 % tak wlasnie zrobie)
albo pianka np.wit(niewiem jak to sie pisze)
Anonymous - Pon 18 Sie, 2003 00:10
Temat postu:
ja wlosow na nogach jeszcze nie gole ... hmmm, jak narazie nie są na tyle widoczne zeby mi przeszkadzaly Razz

a pod pachami to już jakiś rok gole ... tzn. wczesneij taką zwykląd masyznką goliłam, ale odrastaly wlosy szybko i mocniejsze, ciemniejsze, itp. a jak mam to przyuwazyla to kazala mi uzywac depilatora w kremie jesli chce juz sie pozbyc tego owlosienia ... no i teraz co jakis czas uzyje tego depilatorka i wlosy odrastają słabsze i mniej widoczne ... a dzisiaj sobie dodaktowo zafundowalam coś takiego ze pencetą usunelam wlosy razem z ich cebulkami RazzP zobacze na ile to wystarczy, ale teraz tak ślicznie pachy wyglądają takie gladniusienkie =)
Anonymous - Pon 18 Sie, 2003 09:46
Temat postu:
Nie golę nóg, chodź mama mnie zachęca. Mam włoski jakieś 5 mm, białe. Czy powinnam zacząć golić?
Narvana - Pon 18 Sie, 2003 09:54
Temat postu: ............
BROŃ BOŻE NENE!!! SKORO MASZ BIAŁE TO NIE MASZ POTRZEBY!! NAJGORZEJ JAK KTOS MA CIEMNY KOLOR TAK JAK JA! A GOLIĆ ZACZEŁAM NIEDAWNO!
Anonymous - Pon 18 Sie, 2003 09:57
Temat postu:
Dobra, dobra, spoko... Nie zamierzam ich golić, po co... Tylko się pytam.
magda_ns - Pon 18 Sie, 2003 10:45
Temat postu:
Ja zaczęłam w tym wieku co jestem czyli miałam 12 lat Smile
Alice_10 - Pon 18 Sie, 2003 13:26
Temat postu:
ja jeszcze nie gole Laughing włosów troche mam ale nie dużo ,i na dodatek mam 11 lat Laughing
girl_in_black - Sro 27 Sie, 2003 23:37
Temat postu:
U mnie to było identycznie jak u Szalonej. Po piatej klasie.
banan - Czw 16 Paź, 2003 20:45
Temat postu:
jak masz włosy na nogach to zacznij je natychmiast golić rzaden chłopak nie lubi nie ogolonych nóg
Myszorka - Pią 17 Paź, 2003 13:47
Temat postu: Ja mam taki sam problem
ja mam taki sam problem ale jeszcze gorszy w lato bylam w cieplych krajach i mocno opalilam nogi wiec mam teraz jasne wlosy i ciemne nogi ..
ale ja wole zaczekac bo mam doiero 11 lat Wiec nie spieszno mi z goleniem a co do odrastania to to jest prawda znam wiele takich przypadkow ... [/list]
deg - Nie 19 Paź, 2003 11:13
Temat postu:
banan napisał/a:
jak masz włosy na nogach to zacznij je natychmiast golić rzaden chłopak nie lubi nie ogolonych nóg

Eeee... Przesadzasz.
mroweczka - Nie 19 Paź, 2003 11:17
Temat postu:
Ja jeszcze nie gole...Sadze,że jeżeli włoski mi urosną(pod pachami na pewno bo już zaczęły rosnać a na nogach-nie wiem ostatnio troche urosły) na wiosnę to kupię golarkę i się ogolę...MOja siostra ogoliła sie przed 6 klasą na zimę!
Anonymous - Wto 21 Paź, 2003 22:31
Temat postu: golenie
ja gole od wkacji tego roku czyli 2003, mam 12 lat wcale nie są bardziej ciemniejsze. Gole co kilka dni:) I mysle że chłopakom lepiej podobaja stie takie nogi:)
Anonymous - Sro 22 Paź, 2003 20:27
Temat postu:
Ja zaczęłam golić nogi na wakacjach... jestem w szóstej klasie i u mnie w klasie tylko jeszcze jedna dziewczyna goli nogi (a nawet te włosy...hmmm no wiecie w zakazanych miejscach) ja bym tam nie goliła ale jak się nałoży kostium kąpielowy to wszystkie widać. Embarassed
Bike_chan - Pią 24 Paź, 2003 07:11
Temat postu:
Ja mam 15lat i golę ooodddd.... hm................. nie pamietam, ale pewnie ok 6 klasy moze 1-szej gim... Smile
Anonymous - Pią 24 Paź, 2003 22:47
Temat postu:
Ja bym bardzo chciała zacząć golić włosy pod pachami, ale kiedy powiedziałam to mojej mamie i pokazałam "busz" stwierdziła, że jeszcze za wcześnie... Wszystkie koleżanki z mojej klasy już golą... Crying or Very sad Proszę powiedzcie mi, co mam powiedzieć mamie, jak przekonać?
Anonymous - Pią 26 Gru, 2003 14:40
Temat postu: dojrzewanie
Smile Myśle,że jak dojrzejesz tobędziesz mogła zgolić nogi tak mi się wydaje Smile
Anonymous - Pią 26 Gru, 2003 14:45
Temat postu: xxxxx
dziewczynka11 napisał/a:
Ja bym bardzo chciała zacząć golić włosy pod pachami, ale kiedy powiedziałam to mojej mamie i pokazałam "busz" stwierdziła, że jeszcze za wcześnie... Wszystkie koleżanki z mojej klasy już golą... Crying or Very sad Proszę powiedzcie mi, co mam powiedzieć mamie, jak przekonać?

Powiedz mamie, że się z tym bardzo żle czujesz i wstydzisz się tego może to zrozumie!!! Laughing
Gościówa - Sob 27 Gru, 2003 14:16
Temat postu: włosy
Hmm...ja chodzę do 1 gimnazjum i mam włosy na noagch czarne i już naprawdę długie Sad tak ponad 1 cm... ale nie gole...chodziaż chciałabym
Nie gole ze względu na mame bo mi na to nie pozwala...mówiłam jej już setki razy że się wtydze moich nóg i czuję się źle...i głupio jak mam założyć krótkie spodenki np. na w-f. ale ona tego nie rozumie...mówi że jeszcze za wszcześnie a jak zaczne to potem będę żałować bo urosną większe i ciemniejsze...chodziaż wiem że to nie do końca prawda Sad Pod pachami sama mi zaproponowała żebym goliła bo powiedziała że wtedy człowiek się mniej poci itp...ale na nogach nie chce pozwolić Sad trudno...sama się boje zacząć golić bo mama starci do mnie zaufanie...taka już jest
aGa-) - Sro 04 Maj, 2005 20:47
Temat postu:
Na początku przepraszam, że zaczynam taki stary temat, ale wątków o nogach jest już dużo i nie chciałam zakładać następnego.
Chcę depilować sobie nogi kremem/pianką Veet, spytałam się mamy, ona się zgodziła, więc problemu nie ma.Smile Mam tylko pytanie do dziewczyn, które tego (lub podobnego) kremu używały: Jak często musiałyście się potem depilować? Czy odrastały wam ciemniejsze, grubsze itp. włosy? Czy miałyście po tym podrażnienia skóry?
Anonymous - Sro 04 Maj, 2005 20:52
Temat postu:
na poczatku przepraszam ale temat jest sprzed 2 lat Neutral
laniade - Sro 04 Maj, 2005 21:39
Temat postu: Re: włosy
Ja zaczęlam golić nogi 2 miesiące temu (dziewczyny mi w bardzo duży sposób pomogły przy podjęciu tej decyzji - za cp bardzoo im dzękuje Razz) Uważam że każdy organizm inaczej na to reauje ja na początku wykorzystalam krem depilacyjny tanita. Mówie ci tak szybko nie odrasta ale nie używaj moim zdaniem na początek maszynki bo szybciej odrastaja. Jelu juz chcesz tak sprobowac (mnie tak czy owak "korcilo" jak nie wiem) to sproboj tym kremem do depilacji. Ja mam to samo z mama na temat tamponów i powiem ci że chce spróbować raz jak nie wyjdzie to trudno bed miala nauczke na przyszlosc. Pozdro dla was laski Love ale zastanow sie jescze pare razy zanim podejmiesz decyzje .... ja chodze do II klasy gimnazjum.... Mr. Green Neutral Neutral Neutral Wink Wink
Elun - Sro 04 Maj, 2005 21:47
Temat postu:
Gabra napisał/a:
na poczatku przepraszam ale temat jest sprzed 2 lat Neutral

e tam gabra, przeciez lepiej jest, zeby ktos juz odnowil temat sprzed 2 lat, zeby sie zapytac o jedna mala rzecz, niz zeby zakladal kolejny temat o depilacji, ktorych i tak bylo sporo, na dodatek praktycznie te same. Cool
Akacja12 - Sro 04 Maj, 2005 22:14
laniade napisał/a:
Ja mam to samo z mama na temat tamponów i powiem ci że chce spróbować raz jak nie wyjdzie to trudno bed miala nauczke na przyszlosc.
Ja bym w ten sposób nie myślała bo za pierwszym razem najczęściej nei wychodzi bo jesteś spięta itp :) wiec sie nie zniechęcaj i próbuj dalej ;]

Co do topa - ja tam kremów nie używam tylko golarką bo kasy raczej nie mam na kremy :D
laniade - Sro 04 Maj, 2005 22:22
Akacja12 napisał/a:
laniade napisał/a:
Ja mam to samo z mama na temat tamponów i powiem ci że chce spróbować raz jak nie wyjdzie to trudno bed miala nauczke na przyszlosc.
Ja bym w ten sposób nie myślała bo za pierwszym razem najczęściej nei wychodzi bo jesteś spięta itp Smile wiec sie nie zniechęcaj i próbuj dalej ;]

Co do topa - ja tam kremów nie używam tylko golarką bo kasy raczej nie mam na kremy biggrin

wiesz nie mówię że ze pierwszym razem ale jak zobaczę że jakoś mi to się nie podoba to przejdzie, a co do kremów są teraz tak tanie (np. ta TANITA kosztowala 5zeta) że a oczy opadają zobacz u sibie w sklepie....
Keśka - Sro 04 Maj, 2005 22:27
Temat postu:
Jeśli już temat został odnowiony to i ja się spytam.
Mam 13 lat (6 SP) i trochę denerwują mnie moje włoski na nogach, bo są czarne i takie sterczące Confused Niedługo wakacje, spódnice i odkryte łydki... Chcę coś z tym zrobić, ale nie wiem, jak mama zareaguje... I czy jeśli będę golić w wakacje, to w ciągu roku szkolnego też będzie to potrzebne?

Dzięki z góry za odpowiedź!
laniade - Sro 04 Maj, 2005 22:31
Temat postu:
Keśka napisał/a:
Jeśli już temat został odnowiony to i ja się spytam.
Mam 13 lat (6 SP) i trochę denerwują mnie moje włoski na nogach, bo są czarne i takie sterczące Confused Niedługo wakacje, spódnice i odkryte łydki... Chcę coś z tym zrobić, ale nie wiem, jak mama zareaguje... I czy jeśli będę golić w wakacje, to w ciągu roku szkolnego też będzie to potrzebne?

Dzięki z góry za odpowiedź!

Zazwyczaj jeśli już zaczniesz się golić to robisz to systematycznie.... w zimę możesz sobie odpuścić bo jest zimno i nosimy spodnie.. a nie mini spodniczkę żeby ci tyłek odmarzł....(zart) Razz Razz Smile Smile chociaz kazdy nosi jak chce ...
ja tam gole systematycznie czy cieplo czy zimno i jest ok , a mama sama mnie posi żebym jej porzyczyla krem do depilacji ....
Keśka - Sro 04 Maj, 2005 22:40
Temat postu:
Aha... A czy mogłybyście mnie oświecić..? Co do tego golenia? Bo w ogóle się nie znam... Jak to się robi? Laughing
Krem? Golarka? Widziałam u mamy takie jednorazówki... A czy po tym goleniu będę miała takie czarne kropki na nogach? Jak zareagowały wasze mamy? Aaa!
laniade - Sro 04 Maj, 2005 22:50
Temat postu:
Keśka napisał/a:
Aha... A czy mogłybyście mnie oświecić..? Co do tego golenia? Bo w ogóle się nie znam... Jak to się robi? Laughing
Krem? Golarka? Widziałam u mamy takie jednorazówki... A czy po tym goleniu będę miała takie czarne kropki na nogach? Jak zareagowały wasze mamy? Aaa!

Wiesz moja mama temu nie byłą przeciwna... a nawet gdyby byłą toi tak bym to zrobiła bo jestem zbunotwaną nastolatką Twisted Evil ja na pierwszy raz kupiłam krem do depilacji z taką łopatka do ściagania teo kremu z no kładziesz na nogi niewielką ilość ściągasz i jest a najlepiej jak jeszcze z tej samej firmy co krem do depilacji kupilas dokupisz krem PO depilacji który odżywia i zatrzymuje rośnięcie włosków(znaczy sie wolniej rosna) Ja kupilam TANITA taki ziolowy i jestem bardzo zadowolona... Wink 3maj sie Love
nasty_girl - Czw 05 Maj, 2005 07:13
Temat postu:
tanity sa do pupy.. a szczegolnie wosk.. lepsze sa juz z veeta... no chociaz veet rasera taki przecietny jest...
panienka_wierzba - Czw 05 Maj, 2005 07:44
Temat postu:
no tanita sa do [cenzura]
tez mialam
i sie nie sprawdził
szajski
Shaleniec - Czw 05 Maj, 2005 08:01
Temat postu:
Ja gole nogi golarką elektryczną, a pod pachami zwykłą golarką. ;] mmama sama mi kupiła golarkę do nóg, chociaz nie mialam takich dlugich wlosow. Razz mowila, ze to abrdziej estetycznie. Rolling Eyes
pozdro
Akacja12 - Czw 05 Maj, 2005 08:14
Temat postu:
Zimą wcale nie trzeba golić - ja zazwyczaj gole tylko latem no chyba że na basen ide lub coś Wink.
nasty_girl - Czw 05 Maj, 2005 08:23
Temat postu:
Akacja12 nie ze nie trzeba tylko jak ktos nie chce to nie musi.. no ale nie bede skazywac chlopaka na owlosione nogi.. no i jak ktos np w krotkich spodenkach na wfie cwiczy to tez raczej goli (chociaz jedna panna w mojej klasie nie goli <lol>)
Elun - Czw 05 Maj, 2005 09:10
Temat postu:
ja zima tez gole, poniewaz gdy mam wlosy na nogach, to czuje sie nie swojo.
poza tym uzywam depilatora, to tam gole co jakis miesiac.
AloneMoon - Czw 05 Maj, 2005 11:09
Temat postu:
Ja gole,pod pachami i na nogach...
Gdzies na poczatku 6 klasy.
Mama o tym nie wie,gdyby sie dowiedziala to by mnie zabila xD
Nie pozwala mi bo mowi ze jestem na to "za mloda".. :/
Moje sa czarne i sterczace,jak mnie denerwuja to gole. Najczesciej golarka mamy ^^'
Anonymous - Czw 05 Maj, 2005 16:25
Temat postu:
Ja się golę tylko na nogach i pod pachami.... W innych miejscach nie potrzebuje ^__^
Nogi golę depilatorem (boshe jak ja tego nienawidze... brrr....) a pod pachami starcza mi maszynka do golenia =]
Anonymous - Czw 05 Maj, 2005 16:56
Temat postu:
Ja nogi zaczęłam golić hmmmmmmm pod koniec 4 kl czyli jakiś rok temu Very Happy Do pach i nóg używam jeddnorazówek,raz próbowałam depilatora ale.... Łzy kręciły mi sie w oczach więc zrezygnowałam ^^ Moja mama chyba wie,że sie gole, ale ja jej o tym nie mówiłam Wink
Keśka - Czw 05 Maj, 2005 18:16
Temat postu:
Z tego, co napisałyście, wydaje mi się, że krem jest najlepszy... Ale jaki? Ile on mniej-więcej kosztuje? Czy mam porozmawiać z mamą? Ale... ja się boję, że ona mnie wyśmieje! Moja mama jest taka... jakby... ceni naturalność..? Nie wiem, jak to powiedzieć. Np. często mi mówi, po co noszę stanik na podwórku i w domu. Ze ona zaczęła nosić, kiedy miała 30 lat i w ogóle. Ze nie muszę nosić zawsze, że wystarczy tylko do szkoły itp. Mama goli nogi, ale... jeśli powiem jej, że też chcę to robić, czy nie zacznie mi wymawiać, że jestem dzieckiem, że jeszcze za wcześnie, że potem będę miała grubsze (włoski) itp...?

Aha, i jeszcze jedno. Zwykłe jednorazówki są na pewno gorsze od kremu(a), ale np. jak często trzeba golić nogi za ich pomocą? Czy częściej od kremu(a)? Jaki będzie efekt jednego i drugiego? Który lepszy?
Keśka - Czw 05 Maj, 2005 18:34
Temat postu:
Golenie. Ten sposób to najpowszechniejsza metoda pozbywania się włosów, szczególnie pod pachami, jest dobry dla tych kobiet, których skóra cechuje się nadwrażliwością i źle reaguje na inne metody depilacji. Żyletka obcina włos często nierówno; tak ścięty koniuszek włosa, gdy odrasta, wygląda cieniej od reszty włosa – stąd opinia, jakkolwiek nieprawdziwa, że po goleniu włos odrasta grubszy. Najlepiej golić się pod prysznicem, gdy skóra jest wilgotna – mokry włos staje się delikatniejszy i lepiej układa się pod ostrzem tak, że jest cięty bliżej skóry. Wada: ten typ depilacji nie spowalnia odrostu włosa i wymaga powtórzeń średnio co 2. dzień. Najlepiej używać do depilacji: pach, nóg.

Krem do depilacji. Krem ten zawiera środek chemiczny niszczący keratynę włosa – niektóre wnikają do milimetra pod powierzchnię skóry, dzięki czemu włos odrasta dłużej i wydaje się bardziej delikatny, niż gdyby był golony. Ta metoda jest szybka, bezbolesna, nie grozi skaleczeniem skóry. Wprawdzie owłosienie odrasta trochę wolniej niż w przypadku golenia, ale cena tej metody depilacji jest wyższa - nieproporcjonalnie do efektów. Najlepiej używać do depilacji: nóg, pach, okolic bikini.

Hmm... Znalazłam to na takiej stronie... Zwróćcie uwagę na czerwony fragment... Czy efekty rzeczywiście są porównywalne..? Jeśli tak, to chyba wolę golarkę... Aha. I jeszcze jedno. W opisie golenia napisali, że trzeba powtarzać tę czynność co drugi dzień... Tak często?! Czy to nie pomyłka?!
panienka_wierzba - Czw 05 Maj, 2005 18:38
Temat postu:
jesli nie chcesz aby włoski były widoczne to tak
tak często
i cena jest nieporównywalna do efektów
mają racje
bo to jest droższe (czasanmi dużo) a tylko o kilka dni (2-3) przedłuża efekt
Akacja12 - Czw 05 Maj, 2005 18:48
Temat postu:
To dobrze że nie odrastają grubsze tak jak zawsze myślałam ;) ja bym na Twoim miejscu się mamy nie pytała (i się nei pytałam ale zauważyła jak się pakowałam na kolonie), Twoje ciało, Twoja sprawa (no przynajmiej wg mnie).
Keśka - Czw 05 Maj, 2005 19:01
Temat postu:
Dziewczyny, czytałam też w komentarzach na tamtej stronie, że po goleniu mogą być takie czerwone krostki... Macie tak? I co z nimi robicie?
panienka_wierzba - Czw 05 Maj, 2005 19:18
Temat postu:
czasami sie zdaża
jak jest zakazenie
np. brudne zyletki
maszynki używa jeszcze ktoś oprócz Ciebie
ja tam nic z nimi osobisćie nei robie
czekam aż przejdą
Keśka - Czw 05 Maj, 2005 19:22
Temat postu:
Aha, a jak długo można używać jednej żyletki?
nasty_girl - Czw 05 Maj, 2005 19:44
Temat postu:
od kremu do depilacji wlosy nie beda grubszze.. grubsze sa jezeli je golisz maszynka, a jezeli depilatorem, kremem czy woskiem to sa coraz slabsze.. krem z veeta (uwazam za najskoteczniejszy) ok 25 zl.. no a mama.. pewnie widzi ze czasy sie zmieniaja, dziewczyna bardziej zalezy na wygladzie, i ze wzgledow estetycznych to normalne ze chca miec gladkie nogi
Mornariel - Czw 05 Maj, 2005 21:16
Temat postu:
Ja zaczęłam golić nogi w 4 klasie. Jak się źle czujesz jako owłasiony małpiszon to ogól sobie nogi. A jak matk anie pozwoli to zacznij się depilować w tajemnicy.
Chesterka - Sob 07 Maj, 2005 14:10
Temat postu:
Co do kremów powiem tylko tyle, że tanita jest do d.u.p.y (plastry zresztą też...) a zwykły krem veet'a w rossmanie kosztuje 15 zł. biggrin Czyli jakieś 5 zł więcej.
nasty_girl - Sob 07 Maj, 2005 14:31
Temat postu:
no mowilam juz gdzies ze w tanity wszystko jest lipne.. a krem do depilacji zwykly z veeta 25, rasera drozszy jest..
aGa-) - Sob 07 Maj, 2005 15:18
Temat postu:
Keśka: Możesz podać mi adres strony, z której wzielas informacje o goleniu i depilacji kremem?
Chesterka - Sob 07 Maj, 2005 15:36
Temat postu:
na www.veet.pl masz informacje o veecie (no a o czym niby ;P) i coś tam o goleniu chyba tez się znajdzie ;]
laniade - Wto 10 Maj, 2005 21:41
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Co do kremów powiem tylko tyle, że tanita jest do d.u.p.y (plastry zresztą też...) a zwykły krem veet'a w rossmanie kosztuje 15 zł. biggrin Czyli jakieś 5 zł więcej.

ja jakoś nigdy nie widziałam kremu veeta za 15 złotych:| , gdyby za tyle były to bym je kupowała Wink
ewela - Sro 11 Maj, 2005 16:50
Temat postu: Bardzo proszę
wiem ze to było napewno wiele razy pisane ale chcialabym zeby mi ktos wytlumaczyl w prosty sposób jak sie goli nogi...jest to dla mnie krępujące i boje sie zapytac kogos z klasy z dziewczyn...bardzo prosze...
nasty_girl - Sro 11 Maj, 2005 20:55
Temat postu:
ewela zalezy czym:
krem do depilacji: nakladasz i po okreslonym czasie szpatulka sciagasz krem z wlosami

pianka + maszynka nakladasz pianke i maszynka golisz wlosy

wosk nakladasz lekko podgrzane plastry na nogi i zrywasz je z wlosami

depilator ciaaaaaaaaach i nie ma wloskow :d
Elun - Sro 11 Maj, 2005 20:57
Temat postu:
na kazdym produkcie do golenia wlosow masz instrukcje obslugi, wiec mozesz sobie poczytac Razz
najprosciejszy sposob, to poprostu maszynką jednorazową, ale po dluzszym czasie trzeba przez nią golic nogi codziennie :/
Anonymous - Sro 11 Maj, 2005 21:02
Temat postu:
ale teraz sa jakies 'cudowne' Razz
goli sie po 3 tyg *^^*
Kinga - Sro 11 Maj, 2005 21:05
Temat postu:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

Mowisz o maszynce czy depilatorze ?
Anonymous - Sro 11 Maj, 2005 21:07
Temat postu:
Hieh chyba depilatorze...
Osobiście polecam depilator jesli chcesz mieć spokój na jakiś czas, jedyny minus że jak sie goli depilatorem to troszke może bolec...
nasty_girl - Sro 11 Maj, 2005 21:08
Temat postu:
z reklamy depilatora.. wystarczy raz na pare tyg <lol>
laniade - Czw 12 Maj, 2005 18:13
Temat postu:
halo?! na serio są kremy Veet po 15 złotych czy sobie zarty stroicie ? Wink Confused Neutral
Chesterka - Czw 12 Maj, 2005 19:12
Temat postu:
laniade napisał/a:
halo?! na serio są kremy Veet po 15 złotych czy sobie zarty stroicie ? Wink Confused Neutral

Widziałam na własne oczy w Rossmanie na ul Piotrkowskiej w Łodzi krem Veet sensitive (czy jakiś taki łagodny w niebiesko-białym poakowaniu) za 15 złotych biggrin Teraz jest też inna promocja pt.:"Kosmetyczka + krem Veet + krem Veet za 30 coś zł." biggrin
aGa-) - Czw 12 Maj, 2005 19:58
Temat postu:
laniade napisał/a:

Ja widziałam. I niedługo sobie kupię. Smile
dziewczyneczka - Pią 13 Maj, 2005 07:35
Temat postu:
Ja mam krem Veet i świetnie się spisuje Wink
nasty_girl - Pon 16 Maj, 2005 12:43
Temat postu:
ja nie widzialam veeta za 15, ale popatrz w jakims tanszym supermarkecie gdzie produkty maja zawsze nizsze ceny, albo jakas promocja bedzie..
Anonymous - Pon 16 Maj, 2005 13:06
Temat postu:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]
że włosy odrastają po 3 tyg ;]
Anonymous - Pon 16 Maj, 2005 20:03
Temat postu:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

Po 3 tyg. to jakiś kiepski. Zazwyczaj dobry depilator goli tak, ze ponad miesiac nogi sa gladziutkie. Wink
Anonymous - Pon 16 Maj, 2005 20:06
Temat postu:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

Po 3 tyg. to jakiś kiepski. Zazwyczaj dobry depilator goli tak, ze ponad miesiac nogi sa gladziutkie. Wink
A nieprawda Razz
Ja mam dobry depilator Philipsa a włosy są już dość mocno widoczne po 2 tygodniach Razz
Najdłużej to mi włosy nie odrastały ponad miesiąc ale to już stare czasy Razz
Akacja12 - Pon 16 Maj, 2005 20:14
Temat postu:
Ale depilator to boli ... Sad
Chesterka - Wto 17 Maj, 2005 22:49
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Ale depilator to boli ... Sad

A krem veet nie :] Dlatego uważam, że na 'początkowe' golenia jest naj :]
nasty_girl - Wto 17 Maj, 2005 23:04
Temat postu:
ojj boli boli.. ale czego sie nie zrobi zeby byc piekna :d hyhy
Shaleniec - Sro 18 Maj, 2005 07:17
Temat postu:
ja tez depilator Philipsa i mi odrastaja gdzies tak po 4,5 tygodnia. =P i wole zeby raz podoblalo troszke niz zeby sie meczyc co dwa dni z golarką zwykla.
nasty_girl - Sro 18 Maj, 2005 12:13
Temat postu:
no wlasnie.. spokoj na 4 tyg.. a tak to co 2/3 dni sie meczyc pianka, maszynka.. a z czasem te wlosy po depilacji slabsze odrastaja wiec jak sie caly czas tylko depilatorem to bol potem mniejszy..
Akacja12 - Sro 18 Maj, 2005 15:19
Temat postu:
Chesterkaa napisał/a:
No tak tak, ale trzeba mieć na niego kase biggrin
A z depilatorem może kiedyś spróbuje (bardzo kiedyś), narazie pomęcze się z maszynką ;]
a kiedyś to w ogóle pójde na depilacje laserem, i kilka razy powtórze zeby było trwale biggrin
Chesterka - Sro 18 Maj, 2005 18:38
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Chesterkaa napisał/a:
No tak tak, ale trzeba mieć na niego kase biggrin
A z depilatorem może kiedyś spróbuje (bardzo kiedyś), narazie pomęcze się z maszynką ;]
a kiedyś to w ogóle pójde na depilacje laserem, i kilka razy powtórze zeby było trwale biggrin

Mówię przeciez, że w rossmanie kosztuje 15zł. Depilator droższy :]
nasty_girl - Sro 18 Maj, 2005 20:03
Temat postu:
ale nam chodzi nie o depilator tylko krem do depilacji..
Chesterka - Sro 18 Maj, 2005 20:09
Temat postu:
No to jaki problem? Tanita wiadomo jakie są. Veet jest naj :]
nasty_girl - Sro 18 Maj, 2005 20:27
Temat postu:
http://www.mojadrogeria.pl/x_C_Sz2.html?P2=&S1=MARKA&ESID1=18210080&x=22&y=5
Chesterka - Sro 18 Maj, 2005 20:52
Temat postu:
Ale w Rossmanie są po 15 zł! Ile razy mam to powtarzać?
panienka_wierzba - Sro 18 Maj, 2005 22:23
Temat postu:
u mnie nie ;/
to trzaśnij fote tego w rossmanie wraz z ceną i pokaz
i tyle
Anonymous - Czw 19 Maj, 2005 16:41
Temat postu:
Stokrotka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

A nieprawda Razz
Ja mam dobry depilator Philipsa a włosy są już dość mocno widoczne po 2 tygodniach Razz

No to nie wiem. Wink Ja mam taki sredni a spokoj mam na 3-5 tyg.
Ale to nie tylko od depilatora zalezy, bo tez od osoby etc. Razz

Chesterka - u mnie Veet kosztuje min. 27 zł (Rossmana nie mam)
Chesterka - Czw 19 Maj, 2005 19:45
Temat postu:
HeyaH napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

A nieprawda Razz

Żałuj Heyah, żałuj... :]
Anonymous - Czw 19 Maj, 2005 20:30
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

A nieprawda Razz

Za to mam inne sklepy, HA! :> A Wy nie! :> Hahahaha!! *diaboliczny smiech*
Chesterka - Czw 19 Maj, 2005 20:44
Temat postu:
HeyaH napisał/a:
Chesterka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

A nieprawda Razz

Noo np. jakie? Razz
Anonymous - Czw 19 Maj, 2005 21:42
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Chesterka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Stokrotka napisał/a:
HeyaH napisał/a:
Gabra napisał/a:
Kinga napisał/a:
Gabra napisał/a:
goli sie po 3 tyg *^^*

depilatorze ;]

A nieprawda Razz

Noo np. jakie? Razz

Hm... a macie taki sklep indyjski (nie sex-shop) gdzie sprzedaja gumowe penisy? Razz Buhaha :>
nasty_girl - Czw 19 Maj, 2005 22:18
Temat postu:
sklep indyjski jest.. ale czy maja tam gumowe penisy.. tego nie wiem, ale za to w sex schopie pewnie maja Razz
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 10:45
Temat postu:
eh ehe hee to byłęm we włoszech i w podobnym sklepie (indyjskim czy ogólnie orientalnym...) widziałem półtora metrowego drewnianiaego polakierowanego chyba nawet (wolałem sie nie zbliżać) kutasa, żałuje że nie kupiłem...biegałbym po ulicy i straszył ludzi, że zatłuke fiutem
Anonymous - Pią 20 Maj, 2005 15:25
Temat postu:
Tsej napisał/a:
eh ehe hee to byłęm we włoszech i w podobnym sklepie (indyjskim czy ogólnie orientalnym...) widziałem półtora metrowego drewnianiaego polakierowanego chyba nawet (wolałem sie nie zbliżać) kutasa, żałuje że nie kupiłem...biegałbym po ulicy i straszył ludzi, że zatłuke fiutem

A takiego to u nas nie ma Sad Tzn. w tym sklepie... Łe... biggrin
Yarpen_Abbil - Pią 20 Maj, 2005 18:12
Temat postu:
Niezły bajer z tym półtora metrowym przyrodzeniem... Wink .

Postawiłbym sobie jako pomnik przed MOKSiR-em Wink .
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 09:20
Temat postu:
Yarpen_Abbil napisał/a:
Niezły bajer z tym półtora metrowym przyrodzeniem... Wink .

Postawiłbym sobie jako pomnik przed MOKSiR-em Wink .

moim zdaniem jednak najlepiej podeprzeć nim strop jakiejś jaskini.
Shaleniec - Nie 22 Maj, 2005 09:26
Temat postu:
o boze, gdybym ja cos taiego w sklepie zobacyzla to przez pol godziny bym lezala na ziemi i zdychala ze smiechu =P
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 12:54
Temat postu:
to byś z tego sklepu nie wyszła wcześniej niż po trzech godzinach biggrin biggrin
Shaleniec - Nie 22 Maj, 2005 13:13
Temat postu:
chociaz tak sobie teraz pomyslalam, ze sa smieszniejsze rzeczy niz poltorametrowy penis =P
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 13:51
Temat postu:
dwumetrowy penis
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 14:02
Temat postu:
np dwumetrowy penis z licznikiem kilometrów? awsome! biggrin
nasty_girl - Nie 22 Maj, 2005 14:06
Temat postu:
a maczuga herkulesa ma z 4.. jak to nasza pani powiedziala: "to teraz idziemy zobaczyc pale herkulesa:d" <lol>
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 14:10
Temat postu:
walnij sobie tą pałą w łeb albo wsadź ją sobie w.. albo nie, bo się obscenicznie robi Razz Nie wiem po co komu taki wielki drąg. Chyba, że są panienki, które po prostu lubią sobie 'potrzymać' bo wsadzić to raczej niezbyt.
nasty_girl - Nie 22 Maj, 2005 14:26
Temat postu:
keeveek nigdy nie wiadomo ile taka pomiesci <lol>
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 14:29
Temat postu:
hmm... 'usiąśc' na maczudze herkulesa.. to byłby wyczyn
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 15:19
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
hmm... 'usiąśc' na maczudze herkulesa.. to byłby wyczyn

Dla chcacego nic trudnego. Wink
Akacja12 - Nie 22 Maj, 2005 15:39
Temat postu:
A ja bym powiedziała że to był zwykły kijek, a Ty masz dziwne skojarzenia Razz
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 15:40
Temat postu:
kijek? nażyłowany? lol : D
nasty_girl - Nie 22 Maj, 2005 15:46
Temat postu:
jak ktos lubi patykiem..

.. kwestia gustu..
Anonymous - Nie 22 Maj, 2005 19:22
Temat postu:
lub przyzwyczajenia
Keeveek - Nie 22 Maj, 2005 19:42
Temat postu:
a przede wszystkim: potrzeb Wink
///LiNa\\\ - Pon 23 Maj, 2005 20:16
Temat postu:
Ja mam juz duuużo włosków, ale mama nie pozwala mi golić... Crying or Very sad
nasty_girl - Pon 23 Maj, 2005 21:21
Temat postu:
no straszne.. ja bym radzila sluchac mamy.. bedziesz jak malpka wygladac niedlugo i faceci beda za toba latac:d
Akacja12 - Pon 23 Maj, 2005 22:08
Temat postu:
Tak...zawsze słuchaj rodziców, to dobrze na tym wyjdziesz.
Rodzice to ludzie, też mogą się mylić...
Anonymous - Pon 23 Maj, 2005 22:11
Temat postu:
Lepiej sie zbutnowac przeciwko matce,niz chodzic z zarostem ktorego nie powstydzilby sie pawian.
nasty_girl - Pon 23 Maj, 2005 22:20
Temat postu:
no chyba ze mame masz ostra i za nieposluszenstwo i ogolenie nog da ci kare <lol>
Akacja12 - Pon 23 Maj, 2005 22:21
Temat postu:
Ale rodziców zawsze trzeba słuchać nie wiecie dzieci nieposłuszne? xP
nasty_girl - Pon 23 Maj, 2005 22:26
Temat postu:
rodzicow sie nie slucha.. rodzice maja nas sluchac Razz
Shaleniec - Wto 24 Maj, 2005 07:42
Temat postu:
gdybym ja sie zawsze sluchala rodzicow, to teraz bym mogla siedziec pol godziny na tydzien przy kompie i wychodzic na godzine na dwor raz w miesiacu Mr. Green
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 13:44
Temat postu:
taaa a 23 godz na dobe przed ksiazkami <lol>
Keeveek - Wto 24 Maj, 2005 14:58
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:
Rodzice to ludzie, też mogą się mylić...

i po cholerę dziecko uświadamiać? Razz

Mała, nie gol się, do wszystkich świętych! Mężczyźni kochają włochate panienki, mówię Ci
Shaleniec - Wto 24 Maj, 2005 15:41
Temat postu:
a dzisiaj soibe siedzialam na lawce z kolegą i dizie taka dosyc zgrabna dziewczyna, moze 20 lat i w krotkiej spodniczce mini.. i nogi wlochate.. az mi sie niedobrze zrobilo!
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 15:50
Temat postu:
u mnie to nauczycielki se nog nie gola.. babka od matmy, i ta co mnie uczy i ta co mnie nie uczy.. codziennie spodniczka, rajstopki.. a pod nimi takie wlosy dlugie... bleeeeeeeeeee.. no i na wfie jedna panna w krotkich spodenkach cwiczy a nog nie goli.. tez fuj
Keeveek - Wto 24 Maj, 2005 15:52
Temat postu:
moja nauczycielka od fizy ma włosy na klacie. Zawsze przy niej śpiewamy: 'włosy na klacie, potargał wiatr' : D
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 15:56
Temat postu:
hehe.. mi zawsze na mysl o babce od matmy przychodzi na mysl ta piosenka tylko w orginalnej wersji.. kwiaty we wlosach.. no ale to juz inna historia
mroweczka - Wto 24 Maj, 2005 18:37
Temat postu:
Moja mama to nawet nie wie,że golę :]
Gdybym miała jej o wszystkim mówić i we wszystkim się jej słuchać to bylabym slicznym mamusi kujonkiem w okularach Wink Dziękuję,postoję...
Miracle - Wto 24 Maj, 2005 18:57
Temat postu:
Ja nie mowie mojej matce o wielu rzeczach. A i tak wogole prawie te rzeczy jej nie interesuja.U mnie babka od wf w tamtym roku w lecie jak mielismy biegi i byl straszny gorac byla w bluzce na ramiaczkach i podniosla raz reke do gory... Omg!!! To bylo nie do opisania ona te wlosy chyba do lokcia miala!!!
Akacja12 - Wto 24 Maj, 2005 20:09
Temat postu:
A moja mama odkryła że się gole jak się pakowałam na kolonie Razz
Powiedziała że bede miala tak grube włosy jak tata Razz ta jasne biggrin
nasty_girl - Wto 24 Maj, 2005 21:11
Temat postu:
no po goleniu wlosy odrastaja grubsze i mocniejsze, ale bez przesady.. a nawet jesli.. to i tak je golic bedziesz..
Shaleniec - Wto 24 Maj, 2005 21:26
Temat postu:
oj ebz rpzesady, az taki busz jak u naszych ojców to nie wyrosnie! =P
opętana - Wto 24 Maj, 2005 21:30
Temat postu:
jeszcze tego by brakowało ;]
no moja mama tez nie wie, ze sie gole... raz z nia o tym rozmawiałam i powiedziała, ze nie moge... dobra ale to sa moje nogi i zaczełam :]
Gościówa - Wto 24 Maj, 2005 22:53
Temat postu:
moja mama tez mi nie pozwalała golić nóg...tzn pod pachami to sama mi zproponowała golić bo niby tak jest estetyczniej i bakterie sie nie rozwijaja itd ale jak sie spytałam coz nogami to powiedziała mi zebym narazie nie goliła..na początku się tego trzymałam ale było cięzko bo czułam się jak goryl więc w końcu któregoś pieknego dnia poyślałam sobie: a w cholere z tym Razz i je ogoliłam Wink teraz je gole juz wasze i regularnie i są gładziutkie nie tak jak kiedys Razz moja mama teraz juz o tym wie bo kiedys o czyms tam gadalismy i panęłam przez pomyłke coś ze sie wydało ale nic nie mówila tylko marudziła ze ona tak wczesnienie zaczynała..boshe! ja mam 15 a zaczełam golic gdzies jak miałam 13 ;P wiec i tak szybko sie dowiedziała heee ... Razz z lekkim opuznieniem biggrin moja rada: rób co chcez totwoje ciało Razz
kasia0001 - Sob 29 Paź, 2005 18:37
Temat postu:
Ja zaczęłam golić dosyć późno:/ bo na samiutkim początku 2 gim:) , no ale szczerze to mogłam wogle nie zaczynać bo były słabo widoczne.....ale wolałam mieć takie gładziutkie:P Mama nic o tym nie wiedziała i nie wie o tym dalej:) A gole tak co 2,3 dni....wiem, wiem....często ale ja poprostu...widze bądź czuje milimetr włoska to odrazu gole:) a ciemnych włosków ani grubych nie mam...:/ może dlatego że jestem ciemną blondynką i włosy są cieniutkie (na głowie) hehe...muaa:*

pEes..przypomniała mi się pewna historia....moja koleżanka która nie goli nóg...raz powiedziała do mnie na wf....co ty nogi smarowałaś kremem że ci tak się błyszczą....myślałam że z brechy nie wyrobie:D

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group