Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - JAK MOŻNA SCHUDNĄĆ?

Fergie - Czw 08 Mar, 2007 15:15
Temat postu: JAK MOŻNA SCHUDNĄĆ?
Znacie jakieś sposoby szybkiego schudnięcia? Próbowałam różnych diet, ale diety prawie nic nie pomagają Sad Ostatnio zaczęłam ćwiczyć, ale nie moge zrzucić sadełka z nóg.
Nikita - Czw 08 Mar, 2007 15:25
Temat postu:
Z odchudzeniem samych nóg są problemy. Ćwiczenia "na schudnięcie" dotyczą raczej całego ciała i bardziej prawodpodobne, że stracisz parę kilogramów ogólnie na wadze, niż to, że nadprogramowa ilość tłuszczu zniknie tylko z nóg.

Można spróbować ćwiczeń, w których nogi są ułożone powyżej poziomu głowy z trywialnie prostym rowerkiem na czele. Można do tego dorzucić wymachy nóg (do przodu, do tyłu) oczywiście w pozycji klęczącej.

Polecam bieganie. Jeśli biegi to bardzo długie dystanse.

Jak sobie jeszcze coś przypomnę to napiszę.
Fergie - Czw 08 Mar, 2007 15:34
Temat postu:
Dzięki za rady Wink
Do Nikita
Marcia10 - Czw 08 Mar, 2007 18:50
Temat postu: Re: JAK MOŻNA SCHUDNĄĆ?
Fergie napisał/a:
Znacie jakieś sposoby szybkiego schudnięcia? Próbowałam różnych diet, ale diety prawie nic nie pomagają Sad Ostatnio zaczęłam ćwiczyć, ale nie moge zrzucić sadełka z nóg.

To sadełko to moga byc miesnie. Jesli uprawiasz jakis spotr lub po prostu jestes aktywna moze ci sie wydawac ze to tluszcz, a to sa miesnie. Tez tak mialam
joasia1990 - Czw 08 Mar, 2007 18:59
Temat postu:
Fergie napisał/a:
Dzięki za rady
Do Nikita

jest taka opcja jak "pomógł" Wink
Słupek - Czw 08 Mar, 2007 18:59
Temat postu:
Czego to ludzie nie wymyślą, żeby się dowartościować...
joasia1990 - Czw 08 Mar, 2007 19:02
Temat postu:
Przez cały tydzień jedz suchy chleb razowy i pij niegazowana wode mineralną. Moze pomoże Wink
Słupek - Czw 08 Mar, 2007 19:03
Temat postu:
Żeby było jasne - (bo mi sie Joasia nad posta wpieprzyłaMr. Green) o Marci, nie o opcji "pomógł" pisałem.
nasty_girl - Czw 08 Mar, 2007 19:05
Temat postu:
samo prawie nie jedzenie nie pomoże.
joasia1990 - Czw 08 Mar, 2007 19:06
Temat postu:
Słupek napisał/a:
bo mi sie Joasia nad posta wpieprzyła

oj przepraszam. nie chcialam Sad

Kwiat --> to na przeprosiny Wink
Shaunri - Czw 08 Mar, 2007 19:43
Temat postu:
Bieganie, bieganie, jeszcze raz bieganie. Długo, codziennie, spokojnie, ile wlezie, przez długi okres.
Czarna - Czw 08 Mar, 2007 23:10
Temat postu:
Bieganie? mhh ja w pol roku schudlam 30kg wlasnie biegajac ale jakos nie zauwazylam aby spadl mi tluszcz z nog... jedynie mam mocniejsze nogi..
Juchu:) - Pią 09 Mar, 2007 15:16
Temat postu:
Czarna napisał/a:
mhh ja w pol roku schudlam 30kg

To ile ty ważyłaś, a ważysz teraz???
Shaunri - Pią 09 Mar, 2007 16:09
Temat postu:
Czarna - To najwyraźniej nie miało co spadać z nóg. Jeśli nie spada - znaczy nie ma co.
Czarna - Sob 10 Mar, 2007 00:29
Temat postu:
Jachu wazylam duzo Smile Nawet duzo za duzo Wink

Shaunri mialo co spadac. Moze poprzez bieganie po prostu zamiast tluszczu pokazaly sie miesnie dlatego nogi sa takiej samej wielkosci?
Shaunri - Sob 10 Mar, 2007 15:37
Temat postu:
Wiesz że twoja ocena nie jest subiektywna : )?

Owszem, zamiast tłuszczu pokazują się mięśnie i jest to jak najbardziej w porządku. Co wy, zaniku mięśni chcecie dostać O_o?
Petite Tigresse - Sob 10 Mar, 2007 17:49
Temat postu:
A jest w ogóle jakiś sport, w którym spala się tłuszcz, a nie pojawiają się widoczne mięśnie?
Bo mam lekką obsesję na tym punkcie, boję się, że jak zacznę ćwiczyć to zamienię się w nieapetyczną górę mięśni Mr. Green Dla mnie nie ma nic gorszego niż kobieta z napakowanymi udami, szpiczastym tyłkiem i kaloryferem na brzuchu...
joasia1990 - Sob 10 Mar, 2007 17:53
Temat postu:
Petite Tigresse napisał/a:
A jest w ogóle jakiś sport, w którym spala się tłuszcz, a nie pojawiają się widoczne mięśnie?
Bo mam lekką obsesję na tym punkcie, boję się, że jak zacznę ćwiczyć to zamienię się w nieapetyczną górę mięśni Dla mnie nie ma nic gorszego niż kobieta z napakowanymi udami, szpiczastym tyłkiem i kaloryferem na brzuchu...

Boże.. Dziewczyno! Na "górę mięśni" trzeba naprawde sie napracować.
Petite Tigresse - Sob 10 Mar, 2007 17:57
Temat postu:
Ale ja jestem przewrażliwiona Mr. Green
Shaunri - Sob 10 Mar, 2007 19:37
Temat postu:
Przestań jeść - obiecuję Ci że zamiast góry mięśni osiągniesz efekt "pięknej, szczupłej sylwetki". Myślę że miech bez jedzenia wystarczy.
Czarna - Sob 10 Mar, 2007 21:34
Temat postu:
Hehehe moj byly cwiczy do dwoch lat a ma tylko lekko widoczny kaloryferek a on zapierdziela po pare godzin dziennie na silowni Smile Nie boj sie nie grozi ci gora mieśni ;]
Christi - Wto 05 Cze, 2007 12:11
Temat postu:
po prostu jedz dużo warzyw Very Happy
Marcia10 - Sro 06 Cze, 2007 17:13
Temat postu:
...i owocow.
nasty_girl - Sro 06 Cze, 2007 18:56
Temat postu:
owoce akurat mają sporo kalorii
Marcia10 - Sro 06 Cze, 2007 18:57
Temat postu:
ale tez wiele witamin
Monik - Sro 06 Cze, 2007 19:07
Temat postu:
Ale w tym temacie chodzi akurat o to, co zrobić, aby schudnąć.
nasty_girl - Sro 06 Cze, 2007 19:20
Temat postu:
super, to znaczy że mimo tych kalorii schudnie, bo jest zdrowe?
Gościówa - Nie 17 Cze, 2007 12:04
Temat postu:
a jakies cwiczenia na sam brzuch i pupe? nogi mi odpowiadają, wydaje mi sie ze są ok. natomiast chcialabym odchudzic troche swoje posladki i przedewszystkim brzuch, i pozbyc sie celulitu. Nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac, jezdze na rowerze i robie brzuszki ale jakos nie iwdze efektow, troche mniej jem, chyba nie moge zaczac stosowac jakiejs kategorycznej diety bo wtedy schudne ogolnie a nóg nie chce odchudzać...tym bardziej ze boje sie efektu jojo ktore czesto występuja po takich diteach. Poradzcie;( lato sie zbliza wakacje za tydzien trzeba wspoczyc w kostium kąpielowy
nasty_girl - Nie 17 Cze, 2007 20:59
Temat postu:
w tydzień, to ty nic nie zrobisz
Laki - Pon 18 Cze, 2007 13:08
Temat postu:
Gościówa, Może jakiś trener na siłowni ;p Ja też nie potrafię schudnąc, teraz się wziąłem za bieganie wieczorami i mogę sobie tak biec kilka kilometrów (a biegam dopiero tydzień), z każdym dniem o wiele większe dystanse ; )
opętana - Pon 18 Cze, 2007 17:30
Temat postu:
pij same płyny
Gościówa - Pon 18 Cze, 2007 19:12
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
w tydzień, to ty nic nie zrobisz

wiem ze w tydzien nic nie osiągne i wcale nie twierdze ze w tydzien. Pytam ogolnie
Marcia10 - Wto 19 Cze, 2007 14:09
Temat postu:
opętana napisał/a:
pij same płyny

A co innego ma pic? Mieso?
Laki - Wto 19 Cze, 2007 22:35
Temat postu:
Chodziło jej raczej o to, by nie jadła, a tylko piła.
Marcia10 - Sro 20 Cze, 2007 14:16
Temat postu:
raczej..
cornelia.j.m - Pią 29 Cze, 2007 12:58
Temat postu:
Gościówa napisał/a:
a jakies cwiczenia na sam brzuch i pupe? nogi mi odpowiadają, wydaje mi sie ze są ok. natomiast chcialabym odchudzic troche swoje posladki i przedewszystkim brzuch, i pozbyc sie celulitu. Nie wiem za bardzo jak sie za to zabrac, jezdze na rowerze i robie brzuszki ale jakos nie iwdze efektow, troche mniej jem, chyba nie moge zaczac stosowac jakiejs kategorycznej diety bo wtedy schudne ogolnie a nóg nie chce odchudzać...tym bardziej ze boje sie efektu jojo ktore czesto występuja po takich diteach. Poradzcie;( lato sie zbliza wakacje za tydzien trzeba wspoczyc w kostium kąpielowy

Jesli chodzi o diete :
. Nie przejadaj się. Pobaw się z sobą jak z dzieckiem. Nakładaj mniejsze porcje, atrakcyjnie rozkładaj je na talerzu. Owoce, chude mięso, nabiał i produkty pełnoziarniste to najlepszy wybór.
2. Nie objadaj się wieczorem. Olbrzymia kolacja po całym dniu niejedzenia to kiepski pomysł. Twój mózg nie potrafi bowiem na czas zarejestrować uczucia nasycenia. Zjesz więcej, bo przemiana materii zwolniła tempo.
3. Nie głoduj, bo wtedy Twój organizm przestawia się na tryb awaryjny. Gromadzi zapasy tłuszczu, myśląc, że nastały ciężkie czasy.
4. Nie pij alkoholu. Organizm identyfikuje go jako truciznę, więc po wypiciu nawet małej ilości przestaje przetwarzać to, co zjadłaś, i koncentruje się na usuwaniu toksyn z organizmu. Podnosi też poziom kortyzolu (hormon stresu), odpowiedzialnego za odkładanie się tłuszczu w jamie brzusznej.

Brzuch
specjaliscy polecaja plywanie 2 razy w tygodniu oraz robienie brzuszkow
SPOJRZ JESZCZE NA TA STRONE http://abcun.blog.onet.pl/2,ID85113677,index.html CWICZENIA NA BRZUCH Z RYSUNKAMI.

Pośladki
Wersja podstawowa: połóż się płasko, nogi zegnij w kolanach i oprzyj na stopach. Wypychaj biodra do góry – ciało i podłoże utworzą trójkąt.
Wersja trudniejsza: jedną nogę wyprostuj, drugą ugnij. Na ugiętej nodze unoś biodra, trzymając wyprostowaną drugą nogę.
Wymachy
Klęknij i oprzyj się na wyprostowanych ramionach. Rób naprzemienne wymachy nóg (prostując je energicznie) do tyłu. Jednocześnie rób pompkę, uginając ramiona.

mam nadzieje ze choc troche pomoglam Smile
opętana - Pią 29 Cze, 2007 13:06
Temat postu:
Marcia10 napisał/a:
opętana napisał/a:
pij same płyny

A co innego ma pic? Mieso?

u Ciebie to wszystko możliwe jest, więc..
cornelia.j.m - Pią 29 Cze, 2007 13:13
Temat postu:
od kiedy sie PIJE mieso?? Confused
Marcia10 - Pią 29 Cze, 2007 13:44
Temat postu:
moj kolega mial zarcie przez kroplowke.
cornelia.j.m - Pią 29 Cze, 2007 14:00
Temat postu:
No chyba ze tak
Marcia10 - Pią 29 Cze, 2007 14:02
Temat postu:
jak sobie brode rozcial. Ale gadal ^^. Ledwo usta otwieral. W szkole przewrocil sie i przejechal broda po lince...
cornelia.j.m - Pią 29 Cze, 2007 17:53
Temat postu:
Marcia 10 wiesz ze ty mnie znasz? tzn z gadu RazzRazz
Marcia10 - Sob 30 Cze, 2007 11:49
Temat postu:
jo.. to ktos ty? ^^ Odezwij sie do mnie na gg bo ja cos...ej...
cornelia.j.m - Sob 30 Cze, 2007 14:09
Temat postu:
pisalysmy o Tomku moim pamietasz?? Razz
Magwill - Sob 30 Cze, 2007 18:02
Temat postu:
Pyt. Jak można schudnąć Question
Odp. Jeść zdrową żywność, dużo ćwiczyć i powyrzucać wszystkie słodycze z szafek Razz

//Monik
cornelia.j.m - Sob 30 Cze, 2007 18:07
Temat postu:
Bardzo konkretna odpowiedz hehe;p ale to nie wystarczy Razz sa ludzie ktorzy pomimo ogromnego wysilku i tak nie moga schudnac, a sa tacy co pobiegaja, zastosuja diete i widac efekty
Magwill - Sob 30 Cze, 2007 20:47
Temat postu:
No tak zapomniałam ( przepraszam za błąd ortograficzny) Razz
Marcia10 - Nie 01 Lip, 2007 15:34
Temat postu:
cornelia...tomek...ejj swita mi.. Wiem! Tylko ja nie mam listy.. tzn mam stara jakas. Odezwij sie do mnie.
cornelia.j.m - Nie 01 Lip, 2007 15:43
Temat postu:
tzn ja tez niemam cie na gadu bo mam stara liste Razz
Marcia10 - Nie 01 Lip, 2007 15:45
Temat postu:
jestem dostepna. Zagadaj. Numer w pasku. Tu.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group