Cytat: |
Powiedzmy sobie wiele o religii panującej na świecie |
elfkaNenar napisał/a: |
A po za tym nie umierał Bóg, a Syn... w sumie to chyba można go określić jako Boga, bo to jedno z 3 wcieleć... sama się w tym nie łapie. |
ToJa napisał/a: |
Czerwony Misiu, daleka jestem od bronienia księży, ale piszesz "MUSIMY..." Nic nie musimy! To, że ludzie dają na tacę czy na coś innego, to jest ich wybór. Wydaj to na lody i z głowy. |
Zresztą nie wierzy się w księży, ale w Boga. Ksiądz, to tylko człowiek. Nie pasuje kazanie? To nie musisz iść i słuchać. Możesz iść do Kościoła, kiedy nie będzie tam księdza, albo pomodlić się w domu jeśli potrzebujesz tego. Każdy teraz wyciąga łapę - lekarz, nauczyciel, urzędnik. Dziwi Cię, że księża robią to samo, że golą owieczki jak się da? |
Ppark napisał/a: |
Tym, co czyni wszelkie skandale wywołane przez księży tak nieprzyjemnymi nie jest sama wartość czynu, lecz właśnie ich totalna hipokryzja. |
Pulkownik Nikt napisał/a: |
Ja uwazam ze kazda wiara to syf ktory powstal bo swiat nie ma sensu i trzeba mu go nadac. |
Pułkownik Nikt napisał/a: |
NAuczyciel autorytetem? Lol ![]() ![]() ![]() No i zmieni sie pokolenie to mocno wychowane na katolikow. W polsce panuje kult papieza normalnie zalamka ;/. Zreszta nieraz na jakiejs stronie humorystycznej ( np. Joemonster ) gdy bylo jakies zabawne zdjecie z papiezem pojawialo sie wiele zbulwersowanych ludzi ktorzy ganiali za to autorow strony ;/ |
Pułkownik Nikt napisał/a: |
Niecierpie gdy ludzie udaja nawet przed soba ;/ |
Wiara czy religia? |
Bez pozoru i iluzji życie człowieka jest niemożliwe. |
Pułkownik Nikt określił to jak nikt inny. Poprostu perfekcyjnie. |
Malvina napisał/a: |
uajca .... Od kiedY samobójstwo popełnia się z nudow ? |
uajca88 napisał/a: |
nie wierze w boga i jestem zlym chrescijaninem bo ogladam i czytam horrory |
jesli naprawde mi sie nudzi i jestem w stanie popelnic samobojstwo |
slucham muzyki neonazistowskiej,poganskiej,satanistycznej rockowej i nie wiem jakies jeszcze mowie hare kryszna i klepie kabały
i *nie wyrażaj się* jankowskiego i rydzyka moga mnie pocalowac w dupe |
A nie lpiej powiedzieć - Jak będziesz zły to się zreinkatnujesz w robaka i cię ktoś rozdepta ^^ |
altruista napisał/a: | ||
smutnomi sie robi jak widze ludzi ktorzy nie wiedza co pisza. |
altruista napisał/a: | ||
smutnomi sie robi jak widze ludzi ktorzy nie wiedza co pisza. |
bardzo bym chciała po śmierci narodzić się znowu powiedzmy jako mężczyzna =D albo hm.. chomik =P |
Kiedyś ginęli w jego imieniu - czy teraz zginie on sam? |
panienka_wierzba napisał/a: |
sama jestem człowiekiem który urodził się w klasie średniej =P ale wole już być człowiekiem który żyje w slumsach niż psem który żyje w slumsach. Zawsze mam jakieś perspektywy, będe miała dobre wyniki w nauce mam szansę dostać się wysoko itp. a jakie perspektywy ma pies? że ktos wcześniej zabije go np. pałką? niż żeby się męczył w śmietniku
i P.S. człowiek nie staje sie od razu kloszardem =-P i od rauz nie grzebie w śmietniku, niektórych zmuszają do tego rodzice ale ja gdybym była takim dzieckiem ostro wzięłabym się do nauki i dzieki intelektowi zaszłabym wysoko, a przynajmniej wkładałabym w to dużo siły i pracy, żeby zostać kimś! |
d098 napisał/a: |
Cemu wy wszyscy jesteście tak hamscy i niedowiarki dodatkowo. Zresztą ostatnio palce mnie bolą od pisania więc nie mam zamiaru wam nic gadać oprócz
gadacie same herezje i zachowujecie się jak świnie to prawda z tą listą że ona jest prawdziwa w 50% ale mimo to nie mzcie prawa krytykować ludzi którzy wierzą głęboko bo jeśli wy tak nie wierzycie to nigdy ich nie zrozumiecie |
to prawda z tą listą że ona jest prawdziwa w 50% ale mimo to nie mzcie prawa krytykować ludzi którzy wierzą głęboko bo jeśli wy tak nie wierzycie to nigdy ich nie zrozumiecie |
Biblie ludzie starają się pojąć latami każdy fargment co chwile mówi im wiele nowych żeczy. |
Iska wedlug mnie dalas mu ostrzezenie bez powodu. Subiektywne raczej ;/ |
mroweczka napisał/a: |
Własnie dzisiaj na polskim mówiliśmy,że NIE WOLNO krytykować bez uzycia argumentów. A więc jeśli krytykujecie,to tylko z uzasadnieniem! ![]() |
Nauczyciel ma nas uczyć i to na siłę, a ksiądz jest osobą, która jest wysłana od Boga i zawsze moze nam pomóc. Znam wiele dzieci i one tak twierdzą. A więc ksiądz pedofil jest o wiele gorszy od nauczyciela, bo łamie o wiele bardziej psychikę dziecka, które mu ufa |
altruista napisał/a: |
[przekrety ksiezy [wyludzanie podatkow vat, powiazania z grupami przestepczymi, pedofilia] |
Ja uwazam ze kazda wiara to syf ktory powstal bo swiat nie ma sensu i trzeba mu go nadac. NAuczyciel autorytetem? Lol Nie te czasy. Za ksiedzem stoi bog ( w niewielkim stopniu ) i bogo/sasiado-bojni rodzice ktorzy wysylaja dzieciaka do kosciola i pilnuja go ( w wiekszym stopniu ). Ale nie martwcie sie ludu moj kochany. Coraz bardziej KK traci na autorytecie. Jeszcze zmieni sie papiez i popularnosc zbawiciela zacznie spadac jak z gorki. Wiare u nas po czesci prztrzymuje tez nasz polski papiez ktory jest "chluba narodowa" jakto nazwal go ksiadz na religi . No i zmieni sie pokolenie to mocno wychowane na katolikow. W polsce panuje kult papieza normalnie zalamka ;/. Zreszta nieraz na jakiejs stronie humorystycznej ( np. Joemonster ) gdy bylo jakies zabawne zdjecie z papiezem pojawialo sie wiele zbulwersowanych ludzi ktorzy ganiali za to autorow strony ;/ Ludzie proboja nadac swiatu sens , chca znegowac swoje uczucia typu nieywgoda i tak dalej. No i ciulamy sobie te swoje panstwa/wiary a pozniej na nie nazekamy jak na nieudana skarpetke na drutach roboty babci ktora miala nas ocieplac a jest za duza i przez nia sie wywracamy ale mimo to musimy ja nosic by nie zrobic przykrosci babce Babce bylo zimno zrobila se skarpetke ale teraz jest lato a my musimy ja nosic ;/ Czemu? tak samo z chrzescijanstwem . Trzeba bylo je przyjac bo inaczej Mieszka I zmietli by z powierzchni ziemi katoliccy krolowie. No i teraz sie meczymy ;P. Pozatym caly koscielny system jest wyjatkowa przekombinowany i ma wiele niescislosci ;[ Czemu tak wiele ludzi boi sie wrogich spojrzen sasiadow? Czemu udaja ze wierza? Nieraz w kosciele widzialem jak "wierzacy" wiercili sie i wychodzili jaknajszybciej po"ofiara spelniona" czy jak to lecialo Niecierpie gdy ludzie udaja nawet przed soba ;/ Pozdrawiam |
Juwenta napisał/a: |
Poza tym ksie?a mówią ze niebo jest tam na góze gdzie jest to niebieskie. A dopiero gdy naukowcy odkryli ze to są warstwy atmosfery i to nadaje niebieską barwe to oni sie odkrecili ty3kiem i mówią ze nic takiego powiedziane nie by3o. To potem powiedzą ze Bóg mieszka w innym zakątku kosmosu który nie zosta3 jeszcze zbadany. Poza tym to ze Bóg jest w 3 postaciach to poprostu tak sobie powiedzieli bo tak by3o wygodniej, oni tak powiedza i ludzie muszą w to wierzya ze tak jest. Kośció3 dzia3a na zasadzie-z3apie ktoś moją reke a ja powiem ze to nie moja reka. |
Dla dziecka to taka sama tragedia czy wpadnie w 3apy ksiedza-pedofila, nauczyczciela czy innego drania. To sam czyn jest ohydny i cz3owiek, który go sie dopuści3 a nie zawód jaki wykonuje... |
Co do pierwszej rzeczy to tak! A raczej staram się - jestem tylko człowiekiem i jak każdy popełniam błędy ale jak moge tak staram się przestrzegać wszystkich przykazań!
Dla twojej informacji mam 17 lat - w życiu nie ypiłem kropli alkocholu (nawet w sylwestra - uprzedzając pytanie) nie zapaliłem nie brałem narkotyków czy też nie chodze na imprezy w piątki i nie potrzebuje "wspomagaczy" by siE dobrze bawić Co do drugiego - jak nigdy nie próbowałś zgłębić Bibli i starać się jej zrizumieć to na co liczysz?? To nie jest jakiś tam "Janko muzykant" czy inny tekścik który idzie zrozumieć w 5 min. Biblie ludzie starają się pojąć latami każdy fargment co chwile mówi im wiele nowych żeczy. Więc nie masz .... jagby to określić, żebym znowu nie dostał ostżerzenia..... doświadczenia ani predyspozycji! Co do trzeciego to palce mnie bolą od wkuwania tego samego co chwila takim osobom jak ty i już mi nerwy przy was wysiadają. |
RaV napisał/a: |
Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis..... |
Gdybym nie robiła wszystkich rzeczy z tej listy, to......
jadłabym,piła, chodziła grzecznie do szkoły i czytała Biblię. Nic więcej, bo na nic więcej ta lista nie pozwala :-) |
padma_p napisał/a: |
Jeszcze nidługo będziemy czekać, a stosunek płciowy po ślubie też będzie grzechem :-) |