Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - Problem z Włosami:(:/Mam nadzije ze mi pomożecie:)

weraa - Sro 08 Cze, 2005 21:39
Temat postu: Problem z Włosami:(:/Mam nadzije ze mi pomożecie:)
No więc tak ostatnio byłam u fryzjera i bardzo wolno mi rosną włosy wiem to z doświadczenia , gdyż 1.5 roku temu byłam u fryzjera i obcieęta byłam na dosc krótko i urosły mi dopiero do ramion :/..Ale teraz byłam u fryzjera no nie że mi sie nie podoba, no ale chciałabym żeby mi odrosły Spowrotem ba che miec dłuższe i wogóle ..CZY JEST JAKIS SPOSÓB NA SZYBSZE ROŚNIĘCIE WŁOSÓW ??a może jest jakiś specjalny szampon albo jakiśsposob??Będę wam bardzo wdzięczna jeśli mi doradzicie:).
nasty_girl - Sro 08 Cze, 2005 22:03
Temat postu:
wlosy rosna srednio kilkanascie milimetrow w ciagu miesiaca.. no i niestety zabardzo tego nie zmienisz.. jakies tam szampony na porost wlosow sa ale jaka jest ich skutecznosc to ci nie powiem..
opętana - Sro 08 Cze, 2005 22:18
Temat postu:
Racja. Jeśli nie chcą Ci rosnąć to podetnij je o jakies 2 cm., po tym też włosy mogą szybciej 'odrastać'
agag - Sro 08 Cze, 2005 23:15
Temat postu:
Znam bardzo dobrą odżywkę/maseczkę do włosów. Jest naprawdę dobra. Pobudza porost włosów. Dzięki niej włosy rosną szybciej i to nie tylko te, które już są, ale też nowe.
Nazywa się WAX i jest dostępna w aptekach (bez recepty) i niektórych drogeriach. 200 ml kosztuje w granicach 12 zł (starcza nawet na kilkanaście razy w zależności od długości włosów) Są 2 rodzaje: do włosów ciemnych i jasnych
Kilka słów z etykiety:

Cytat:
zalecany przy:
- wł. zniszczone trwałą, farbowaniem, utlenianiem
- kruchość włosów wrodzona i chorobowa
- wypadanie włosów
- po chemioterapii
- do wzmocnienia włosów

Nałożyć na umyte wł, wmasować, pozostawić na 20-30 min w cieple! (pod ręcznikiem, w kąpieli lub podgrzewać suszarką)Spłukać
zalecane 6-12 zabiegów co 4-5 dni (proponuję 2-3 miesiące co 2-3 mycie, lub raz w tygodniu) Kuracje powtarzać co jakiś czas

To tak w skrócie. ta odżywka jest naprawdę dobra. Bardzo szybko widać efekty w strukturze włosa, długości i po nowych włoskach.
Jedyne zastrzeżenie, to nie zalecam przy włosach farbowanych, bo b.szybko pojawiają się odrosty

ps: usuń drugi temat o tej samej treści
weraa - Czw 09 Cze, 2005 13:02
Temat postu:
Dziękii serdeczne Agag::*:*:Napewno sie wybiorę do apteki znaczy moja mama:P .Czyli ty tez tego używasz?I jakie są rezultaty?jak szybko odrastaja włosy???
Ps:No wiem właśnie że 2 ten sam temat założyłam ale niewiem jak wykasowac:;/
agag - Czw 09 Cze, 2005 14:07
Temat postu:
ja jestm bardzo zadowolona
Po długości włosów, to ci nie powiemdokładnie, bo nie mierzyłam, ale wydawało mi się że rosną szybciej. (inne osoby które go używaja sa podobnego zdania)
Najbardziej widoczny efekt, to bardzo dużo nowych włosów. Mi to nie przeszkadza, bo mam kręcone włosy Po kilku miesiącach włosy przy skórze głowy są duuużo bardziej gęste niż wcześniej. Jest to najlepszy środek na wzmocnienie włosów i na ich wypadanie, o jakim słyszałam i jaki sama sprawdziłam. A do tego stosunkowo nie drogi.
Shaleniec - Czw 09 Cze, 2005 17:49
Temat postu:
panna nikt, ale ty upierdliwa O_O

a co do tematu to ponoć rzepka jest dobra.. należy ją chyba wterzeć jakoś czy cos. i wlosy wetdy powinny rosnąć szybciej i będą gęstszer, bo zaczną też rosnąć nowe włosy =]
agag - Czw 09 Cze, 2005 18:21
Temat postu:
jest kilka marek szamponów z rzepy, jedne lepsze, inne gorsze, ale żaden z nich nie jest tak dobry jak WAX.
A do tego szampony i odżywki z rzepy mają bardzo nieprzyjemny zapach (WAX pachnie bardzo ładnie)
panna_nikt - Czw 09 Cze, 2005 19:33
Temat postu:
Nie upierdliwa, tylko nie lubię chorego bełkotu, głupoty i kaleczenia języka. =]

Przy okazji: Agag, a znasz może jakiś cudowny specyfik na włosy, które są jak siano? Naelektryzowane i sterczące na wszystkie strony? /nie chcę robić syfu kolejnym topikiem/
Anonymous - Czw 09 Cze, 2005 19:35
Temat postu:
sunsilki są takie Razz
panna_nikt - Czw 09 Cze, 2005 19:38
Temat postu:
A. Sunsilki mogę sobie... Odłożyć na półkę. ^^" Próbowałam. Nie działa na mnie.
weraa - Czw 09 Cze, 2005 19:56
Temat postu:
Droga Panno_nik niewiem po co weszłaś i na tego posta i dajesz głupie odpwoeiudzi nie na temat:/Jeśli coś Ci nie pasuje to kto ci każe tu wchodzic?I jesteś strasznie upierdliwa:/
Ps:A ja nieznoszę osób , kóre sie wtrącają i piszą nie na temat i wszystkiego sie czepiaja:/

A właśnie Agag Ten "Wax" to nie szkodzi włosą i jest dla każdej skóry i włosów??Napewno spróbuje Tego "Wax"a moze znacie jeszcze jakieś inne tez sposoby ??Jakby nie pomógł ten "Wax"Razz
Shaleniec - Czw 09 Cze, 2005 20:03
Temat postu:
agag, ale ja tu nie mowie szamponach, tylko or zepce.. jakiegos soku z niej czy wycieru. sama nie wiem dokladnie. to bardoz pomaga, kolezanki mldosza siostra w wieku 2 lat nie miala wcale wlosow i jej mama zaczela rzepke wcierac i jej szybko ruosly geste wlosy!
panna_nikt - Czw 09 Cze, 2005 20:22
Temat postu:
Jak do mnie piszesz to poprawnie bo nie mam ochoty psuć sobie wzroku ani zastanawiać się godzinami co mi chciałaś przekazać.
I nie czepiam się wszystkiego a upierdliwa jestem tylko ociupinkę. ; )

A do tej czarnej rzepy: Czy to warzywko można znaleźć na rynku z warzywkami czy trzebaby szukać gdzieś indziej?
agag - Czw 09 Cze, 2005 20:24
Temat postu:
sunsilki są kiepskie, zbliżone do timoteja (ten sam producent)
Jak wspomniałam, mam kręcone włosy, więc też mają tendencją do "sterczenia we wszystkie strony", moja znajoma notorycznie rozjaśnia włosy, więc ma "suche, sterczące siano"... Obie używamy i efekty są naprawdę widoczne, nie tak jak przy innych odżywkach. Jeśli masz suche włosy, to zobaczysz różnicę już po pierwszym użyciu (na ulotce jest wskazanie "dla osób po chemioterapii" nie wiem czy wiesz jak takie włosy wyglądają...)
Dodatkowo wspomnę, że moja skóra głowy jest bardzo, ale to bardzo wrażliwa, a WAX nie wywołuje u mnie żadnych niepowołanych objawów.

Żeby wzmocnić dziełanie odżywki, trzeba ją nałożyć na umyte, wilgotne włosy, wetrzeć, nakryć folią (jak przy farbowaniu, żeby było jak najcieplej w głowę), zawinąć ręcznikiem i jeszcze co 5 min. podgrzewać suszarką Wink Po pół godziny spłukać.

Jak powiedziałam, kosztuje 9-12 zł, więc duży wydatek to nie jest. A można spróbować np. z mama na spółkę.
a wygląda tak
o znalazłam jeszcze jedną stronę w aptece wysyłkowej
tylko tutaj jest dwa razy większa puszka, dlatego taka wysoka cena
panna_nikt - Czw 09 Cze, 2005 20:28
Temat postu:
Dzięki bardzo! : ) Jesteś wielka.

Mam nadzieję, że ten specyfik pomoże także autorce tematu. A teraz znikam, bo wyżej wspomniana mnie pogryzie za bycie jak to ona mówi "upierdliwą". ; p
weraa - Czw 09 Cze, 2005 20:54
Temat postu:
No jeszce raz dzięki serdeczne agag:*:*:.Jutro powiem mamie żeby mi kupiła i zobaczymy <lol>..A właśnie mam nałożyć troszkęczy duzo na włosy czy tak jak normalna odzywke do włosów?I mam na mokre włosy czy jak je trochę (wyrzmę)Niewiem czy zrozumiłas :/ ale chodzi mi ze wycisne wode z włosów no wiesz chyba co chodzi..
Ps:A co to Panna_nikt to Cie nie pogryzęRazz hehe.....No i sama sie przyznałaś że jesteś trochę upierdliwa:P
panna_nikt - Czw 09 Cze, 2005 20:59
Temat postu:
Troszeczkę. Ważne, że doszłyśmy do porozumienia. ; )

I pytam razem z Tobą, Weraa: Jaką ilość i na jak mokre włosy należy nałożyć tą cudowną substancję? Wink
agag - Czw 09 Cze, 2005 21:30
Temat postu:
hmmmm ile nałożyć...
tak na oko, na włosy do ramion, to mniej więcej tyle jak... malutkie kurze jajo Wink
na mokre, ale nie cieknące wodą włosy Wink (możesz odsączyć wodę, a jak się okażą za suche, to poprostu nabrać wody na rękę i zmoczyć ponownie/bardziej, tak naprawdę to nie ma dużego znaczenia) Im bardziej mokre, tym lepiej się odżywkę "rozsmarowuje" na całej długości włosów i jest bardziej wydajna (wcierasz w skórę głowy, a reszta chcąc niechcąc też się "pokryje")
weraa - Pią 10 Cze, 2005 19:26
Temat postu:
Byłam dzisiaj w dużym sklepie w drogerii i nie było:/no ale jutro sie wybiorę do apteki to kupie jak bedzie...No ale czy to szybko działa na rośnięcie włosów???Ja mam tak a górze bardzo dużo pocieniowane a na doel sa dłużesze:/ i strasznie mnie to denerwuej i mam teraz po tmy pocieniowaniu tak mało włosów a miał wcześniej duzo i gęste:/Sad...Ja chce mieć już dłużsez włosy bo już nie wytrzymuje:9..Okropnie mi sie nie podoba teraz ta fryzura Sad..Co mam zrobić oprócz tego preperatu , który sobei kupię ..No ale napewno nie bedzie efektów widac odrazu tlyko po jakimś czasie:(,a ja chce juz zeby te pocieniowane były dłuzsze i gęstrzejsze..
panna_nikt - Pią 10 Cze, 2005 20:36
Temat postu:
O. ^^" Fuckt. Przepraszam, nie zauważyłam.
opętana - Pią 10 Cze, 2005 20:57
Temat postu:
Czyli, po miesiącu używania tego to ile włosy e 'urosną' ? (chodzi mi o cm.)
weraa - Pią 10 Cze, 2005 21:39
Temat postu:
No nie Teraz Akacja12 się czepia jak nie Panna_nikt:/..I bedę dawała tyle kropek ile mi sie podoba i jak nie umiesz ty ortografi to lepiej nie rób z siebie pośmiewiska bo wogóle pisze sie razem A nie W ogole <lol2>....Kto tu pisać nie umie:/A mylą mi sie bo piszę szybko no lae jakoś inni mogą sie doczytac oprócz Ciebie najwidoczniej.
PS:No sorki że tak trochęmi sie mylą literki ale postaram sie pisac bardziej poprawnie żeby Akacja12 zrozumiała co tam jest napisane. A no właśnie ile cm tak mniej wiecej urośnie w ciągu miesiąca?
agag - Pią 10 Cze, 2005 21:47
Temat postu:
dziewczyny. Pisałam już że nie mierzyłam. Czytajcie uważnie. Nie spodziewajcie się, że to będzie od razu nie wiadomo ile... jednak na pewno szybciej niż normalnie.
weraa - Sob 11 Cze, 2005 10:51
Temat postu:
Tak w ogóle sie pisze odzielnie ale jest jeszcze inne znaczenie WOgóle A w ogole t co innego.
Ps:No moja mama poszła mi kupić ta odzywkę zobaczymy jak podziałaRazz,aby szybko bo mam dośc tych krótkich włosów:/SadRazz
Anonymous - Pon 13 Cze, 2005 18:56
Temat postu:
Apropo wlosow mam pytanie...
Bo teraz mi z glowy zaczely wyrastac nowe (tzn. sa takie dzikie, sterczace i sie strasznie w pczy rzucaja :-/) i one stoja, kazdy w inna strone... traktuje je zelem, ale nie minie chwila i od nowa :/ Jest jakis sposob... zeby wlosy ee klapły? biggrin Czy cos teges... Question
Chesterka - Pon 13 Cze, 2005 19:34
Temat postu:
Może jakoś lakierem spryskać?
Akacja12 - Pon 13 Cze, 2005 20:26
Temat postu:
weraa napisał/a:
No nie Teraz Akacja12 się czepia jak nie Panna_nikt:/..I bedę dawała tyle kropek ile mi sie podoba i jak nie umiesz ty ortografi to lepiej nie rób z siebie pośmiewiska bo wogóle pisze sie razem A nie W ogole <lol2>....Kto tu pisać nie umie:/A mylą mi sie bo piszę szybko no lae jakoś inni mogą sie doczytac oprócz Ciebie najwidoczniej.
PS:No sorki że tak trochęmi sie mylą literki ale postaram sie pisac bardziej poprawnie żeby Akacja12 zrozumiała co tam jest napisane. A no właśnie ile cm tak mniej wiecej urośnie w ciągu miesiąca?
Ja niby nie rozumiem? Przepraszam bardzo, po prostu jak już się poprawia to powinno się poprawiać DOBRZE. I sama się nie odzywaj, zanim sprawdzisz jak jest naprawde bo tu niestety ale TY robisz z siebie pośmiewisko.
opętana - Pon 13 Cze, 2005 20:30
Temat postu:
wogóle i w ogóle to inne słowa? w ogóle sie pisze osobno no

ja tego sobie nie kupie bo moja mama uwaza ze to sa takie gowna i to jak zwykle nic nie daje ;p
Anonymous - Pon 13 Cze, 2005 21:26
Temat postu:
Chesterka napisał/a:
Może jakoś lakierem spryskać?

niespeszal. bo:
- zrobi mi sie taka skorupa :/
- bede musiala myc codziennie wlosy (a poki co mam ten luz, ze myje co dwa dni a i tak mam tego dosc biggrin)
- no i ponoc po lakierze sie strasznie oslabiaja i stercza bardziej... ale tego to nie wiem jak jest.
weraa - Wto 14 Cze, 2005 19:49
Temat postu:
No właśnie mama mówi że t i tak niepomoże:/ że to nic nie da:/..A wogóle to jak to dawać na włosy?umyć przed tym normalnie trzeba jakimkolwiek szamponem?
nasty_girl - Wto 14 Cze, 2005 21:37
Temat postu:
jak sie uzywa tej odzywki co mama kupila? to powinnas wyczytac z tylu opakowania
agag - Sro 15 Cze, 2005 01:12
Temat postu:
przeczytaj jeszcze raz moje posty. Tym razem uważnie...
Shaleniec - Sro 15 Cze, 2005 08:09
Temat postu:
ja w dalszym ciagu bardzije polecam rzepke .. Razz naturalne "leki" są lepsze od jakichs szamponow.. Wink
Anonymous - Czw 16 Cze, 2005 13:22
Temat postu:
Shaleniec napisał/a:
ja w dalszym ciagu bardzije polecam rzepke .. Razz naturalne "leki" są lepsze od jakichs szamponow.. Wink

Pod warunkiem, ze ktos umie z tego "korzystac", wie jak i w jakich ilosciach nalozyc etc. Wink Razz
weraa - Sob 18 Cze, 2005 11:18
Temat postu:
Nieiwem sama juz co o tym preperacie myślec:/..Jeszcze go nei kupiłam bo w aptece nie było i w drogeri tez :/..Ale w przyszłym tygodniu już powinnam kupić sobie i zobaczymy co będzie sie działoRazz....Ale moze ktoś zna jakiś szampon alebo jakiś inny sposób ???Oprócz tej odżywki i rzepki jakiejś:/?
weraa - Czw 23 Cze, 2005 10:13
Temat postu:
Kto ma jakiś sposób bo zaraz ja z tymi włosami nei wytrzymam Sad!!!!!!!!!
weroskaaa - Pon 01 Maj, 2006 15:13
Temat postu:
przedluzanie wlosow mozna zrobic Smile

pozdrawiam Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group