Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Wzrost

AloneMoon - Pon 06 Lut, 2006 19:58
Temat postu: Wzrost
Moja przyjaciolka chetnie by chciala byc modelka.
Ona ma 13lat a wzrost 164cm ,lecz zeby mogla zostac modelka musi miec 173 cm wzrostu.
Do kiedy sie rosnie,i czy to jeszcze mozliwe zeby urosla az do tego wzrostu?
sami10 - Pon 06 Lut, 2006 20:30
Temat postu:
jeżeli nie dostała jeszcze miesiączki to może jkanajbardziej urosnąć do tego wzrostu! ja mam 177cm
pamietaj, że wzrost Twojej koleżanki kończy sie kiedy jest wyższa od mamy i niższa od taty Wink
AloneMoon - Pon 06 Lut, 2006 20:37
Temat postu:
to znaczy ze ju nie urosnie?Ona juz od dawna ma miesiaczke i jest wyzsza od jej mamy.
sami10 - Pon 06 Lut, 2006 21:05
Temat postu:
nie, już raczej nie urośnie, może urosnąć max 8 cm
joasia1990 - Pon 06 Lut, 2006 22:11
Temat postu:
Oczywiście ze moze jeszcze urosnac. Jak na 13-latke to jest juz BARDZO wysoka wiec mozliwe ze bedzie miala nawet 180 cm albo wiecej. U dziewczyn okres wzrostu trwa do 18 roku zycia albo dluzej, a nie do miesiaczki! Trzeba tez spojrzec na jej rodzicow i dziadkow. Jesli sa wysocy to ona zapewne tez bedzie.

A jesli chodzi o modelke to nie kazda musi miec 173cm wzrostu. Zdarzaja sie nizsze ale wtedy zakladaja butu na wyzszym obcasie Wink
Shaunri - Pon 06 Lut, 2006 22:55
Temat postu:
<zonk i spada z krzesła> Rośnie się do pierwszej miesiączki <tarza się po ziemi> Nie no, dobre, dobre, trzeba to złotymi zgłoskami gdzieś zapisać : ) Mogłabyś uważać na biologii : )

Dziewczyny rosną do 18-roku życia, urośnie jeszcze i to wiele wiele centymetrów. Nie musi się niczym, ale to niczym przejmować.

<ciągle się śmieje>
Tremere - Wto 07 Lut, 2006 03:45
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
<zonk i spada z krzesła> Rośnie się do pierwszej miesiączki <tarza się po ziemi> Nie no, dobre, dobre, trzeba to złotymi zgłoskami gdzieś zapisać : ) Mogłabyś uważać na biologii : )

Dziewczyny rosną do 18-roku życia, urośnie jeszcze i to wiele wiele centymetrów. Nie musi się niczym, ale to niczym przejmować.

<ciągle się śmieje>

Śmiej się z własnej głupoty. Większość dziewczyn ROŚNIE do 1 miesiączki i to już daaaaaaaawno stwierdzony fakt.
<śmieje się jeszcze bardziej>
Shaunri - Wto 07 Lut, 2006 08:11
Temat postu:
Tremere - Hohoho, kolejna mądra - do 18-roku życia. Misiączka w wieku 11 lat i się nie rośnie <spogląda na 11-latki i ich wzrost), uwaga bo spadnę z krzesła.
DarkAngel - Wto 07 Lut, 2006 08:13
Temat postu:
To zależy od wielu czynników. Każda dziewczyna rozwija się przecież inaczej...
Książkowo to fakt, że rośnie się do 18 roku życia, ale w dzisiejszych czasach gdzie coraz młodsze dziewczyny dojrzewają coraz to szybciej więc nie można wykluczyć, że ta twoja koleżanka może urosnąć jeszcze tylko z jakieś 2-3cm. Zależy też czy ma wysokich rodziców, ale jeśli piszesz, że przerosła już mamę to chyba nie są zbyt wysocy. Chyba, że ma wysokiego tatę (ja mam 174cm, moja mama 164, a tata 187cm). Zależy to też od genów itd.
Tremere - Wto 07 Lut, 2006 13:54
Temat postu:
Shaunri napisał/a:
Tremere - Hohoho, kolejna mądra - do 18-roku życia. Misiączka w wieku 11 lat i się nie rośnie <spogląda na 11-latki i ich wzrost), uwaga bo spadnę z krzesła.

Hohoho, ot ekspert. A twoja mądra główka była w stanie pojąć, ŻE WIĘKSZOŚĆ? A już nie wspomnę, że po 1 miesiączce rośnie się MINIMALNIE.
Taaa, rośnie się do 18 roku życia, tyle że ja od 4 lat mam 169.

Bzdury klepiesz.
Shaunri - Wto 07 Lut, 2006 15:19
Temat postu:
Tremere - Miło mi, ekspert zajączek do usług - dziewczyny rosną do 18 roku życia - O ile, to prywatna sprawa każdej z nich - Zależy jak wysocy są jej rodzice, jak wysoka jest już sama ona, oraz od genów.
joasia1990 - Wto 07 Lut, 2006 15:37
Temat postu:
Dziewczyny napewno rosna do 18 roku zycia. Tyle tylko, ze niektore z nich po miesiaczce nie rosna prawie wcale a inne wrecz przeciwnie moga urosnac nawet 10cm albo wiecej. To jest zalezne od genow i nikt nie wie jaka wysoka bedzie twoja kolezanka.
opętana - Wto 07 Lut, 2006 15:57
Temat postu:
To już 7 raz, gdzie napisane jest ze dziewczyna rosnie do 18 roku zycia ;p
Jak rodzice są niscy to duze prawdopodobienstwo ze dziecko tez takie bedzie. A jak wysocy no to wiadomo.
joasia1990 - Wto 07 Lut, 2006 16:08
Temat postu:
opetana- nie wiem czy to jest gdzies napisane, ale tak jest. A skad wiem? Bo mialam miec taka malutka operacje plastyczna ale lekarz powiedzial ze lepiej jak poczekam az bede miala 19 lat bo do 18 bede jeszcze rosła
opętana - Wto 07 Lut, 2006 17:13
Temat postu:
Ja nie mówie, że tak nie jest.Jak sie dojrzewa to sie rośnie.
nasty_girl - Wto 07 Lut, 2006 19:03
Temat postu:
W okresie dojrzewania (pierwsza miesiaczka, rosnace piersi itd) rosnie sie w szybszym tempie. potem ono maleje, ale rosnie sie do ok 18-20 roku zycia. czasem jest to juz nieduza roznica, ale jest.
AloneMoon - Wto 07 Lut, 2006 19:53
Temat postu:
no teraz to mi sie wszystko pomieszalo Neutral
Gdzies indziej czytalam ze dziewczyny rosna do 15 roku zycia,a wy piszecie ze do 18.
To co jest prawdziwe?

Jej tata ma 180 cm a mama 158 cm...mozna to jakos wyliczyc ile moze jeszcze urasnac?
nasty_girl - Wto 07 Lut, 2006 19:57
Temat postu:
nie mozna, nie wiadomo czy wzrost bedziesz miala po mamie, po tacie po sasiedzie, nie wiadomo kiedy przestaniesz rosnac, wjakim tepie bedziesz rosnac pozniej, w jakim teraz. czy to wazne? jestes jaka jestes, i wzrost nic nie zmieni. i czy w koncu to twoja kolezanka chce byc modelka, czy to ty bardzo chcesz wiedziec jaki bedziesz miec wzrost?
AloneMoon - Wto 07 Lut, 2006 20:02
Temat postu:
ja to jestem juz taka niska ze chyba nigdy nie dojde do 170 cm Sad
joasia1990 - Wto 07 Lut, 2006 20:03
Temat postu:
Rośnie sie do 18 roku zycia albo i dluzej a nie do 15 czy do miesiaczki. Zapytaj sie jakiegos lekarza to ci powie to samo Wink

A co do tego ile jeszcze urosniesz to mowie ci ze nikt nie wie czy bedzie to 5 czy moze nawet 20 cm (no tu moze troche przesadzilam). I nie mozna sobie tego wyliczyc chociaz wsrod ludzi panuje takie przekonanie.

[ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 ]
Nawet jesli nie bedziesz miala 170 to przeciez nie tragedia. Ludzie nie beda oceniac cie po twoim wzroscie tylko po tym jaka jestes.
opętana - Sro 08 Lut, 2006 18:58
Temat postu:
joasia1990 napisał/a:

[ Dodano: Wto 07 Lut, 2006 ]
Ludzie nie beda oceniac cie po twoim wzroscie tylko po tym jaka jestes.

ahh...zeby tak było zawsze....
choredusze - Sro 08 Lut, 2006 19:51
Temat postu:
powinna jescze urosnac pare centymetrow.. to zalezy, czy jest juz rozwinieta pod innym wzgledami, nie tylko wzrost i miesiaczka.
ja przestalam roznasc hmm chyba lwasnie w wieku 13 lat... mam 164 cm. i to sie nie zmieni :/ niestety.
kasia0001 - Sro 08 Lut, 2006 21:08
Temat postu:
sami10 napisał/a:
jeżeli nie dostała jeszcze miesiączki to może jkanajbardziej urosnąć do tego wzrostu! ja mam 177cm
pamietaj, że wzrost Twojej koleżanki kończy sie kiedy jest wyższa od mamy i niższa od taty Wink
Jasnee.. to ciekawe czemu ja juz od dawna jestem wyższa od mamy i cały czas rosnee i na dodatek w ciągu pół roku urosłam 8cm więc chyba nic tu nie ma do rzeczy że wtedy jest się wyższym od mamy i niższym od taty :/
Blanka - Sro 08 Lut, 2006 21:36
Temat postu:
Gdzieś czytałam, że rośnie się bardzo intensywnie od czasu rozpoczęcia dojrzewania do 1 miesiączki, po czym nadal się rośnie ale już mniej- aż do zakończenia okresu dojrzewania. U kobiet okres dojrzewania kończy się najczęściej w 18 roku życia.

Jeśli ktoś jest niski to ponoć do kręgosłupa wstrzykuje się hormon wzrostu żeby urósł.
AloneMoon - Sro 08 Lut, 2006 21:51
Temat postu:
czegos takiego napewno bym sobie nie zrobila Shocked
tylko dalej nie wiem dlaczego wszyscy moi znajomi i moi rodzice mowia ze dziewczyny rosna do 15 roku zycia a chlopaki do 18 lat Confused
nasty_girl - Sro 08 Lut, 2006 21:59
Temat postu:
faceci rosna do 21 roku.
Blanka - Sro 08 Lut, 2006 21:59
Temat postu:
to zależy w jakim wieku zaczną dojrzewać, ale powszechnie przyjmuje się, że dziewczyny rosną do 18 a faceci 20/21 roku życia.
nasty_girl - Sro 08 Lut, 2006 22:07
Temat postu:
no tak, oczywiste jest ze kazdy dojrzewa inaczej. ale tak jest mniej wiecej i ogolnie tak sie podaje zazwyczaj.
opętana - Sro 08 Lut, 2006 22:26
Temat postu:
Oj tam, to zobaczymy za pare lat czy urosniesz.
nasty_girl - Czw 09 Lut, 2006 07:28
Temat postu:
na pewno nie duzo.. okres w ktorym szybko roslam minal, a teraz pewnie juz jakas nieznaczna roznica..
Keeveek - Pią 10 Lut, 2006 07:08
Temat postu:
z tego co ja wiem, po pierwszej miesiączce dziewczę standardowo może urosnąć do 8 cm.
Tremere - Pią 10 Lut, 2006 09:04
Temat postu:
Keeveek napisał/a:
z tego co ja wiem, po pierwszej miesiączce dziewczę standardowo może urosnąć do 8 cm.

No braaawo, nareszcie jakiś doinformowany facet.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group