Dzieci OnLine

DOJRZEWANIE - Jaki żel do mycia twarzy?

Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 19:22
Temat postu: Jaki żel do mycia twarzy?
Jaki preparat do mycia twarzy(dla młodzierzy!) mi polecicie? Proszę podać cenę i markę:-)
Aha mam cere mieszaną i troszke pryszczy Embarassed , które NIE są ropiejące Wink
Olcia - Sob 15 Sty, 2005 19:26
Temat postu:
Są różne preparaty dla młodzieży...ja uzywam Clean & Clear głęboko oczyszczającą piankę do mycia twarzy. Ona nie wysusza skóry Polecam Very Happy
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 19:30
Temat postu:
mydło
marka dowolna
cena - ok 1,50-2zł
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 19:31
Temat postu:
Olcia wiem że są różne, ale pytam o ten najlepszy(według was). A ile ta pianka kosztuje?
Kradziejka- mydła nie używam do twarzy bo mam potem zaczerwienioną, a poza tym ono wysusza cere Smile
Olcia - Sob 15 Sty, 2005 19:48
Temat postu:
okolo 10zł ostatnio jak kupowalam to byla pomadka doloaczona i kosztowalo 15 zł ale tak normalnie kosztuje okolo 10-11zł
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:16
Temat postu:
zwariowana_jedenastko - ja Ci polecam Clearasil Total Control. Żel (z mikrogranulkami dokładnie oczyszczającymi twarz co ułatawia dogłębne czyszczenie) oraz 'Specjalistyczny krem' (z tej samej serii), który nakładasz na oczyszczoną cerę w miejsca, najbardziej podatne na wypryski. Ja kupowałam taki zestaw, więc cena była 14,99 ale nie wiem, czy teraz jest to razem w sprzedaży. Podejrzewam, że osobno będzie ok. 20 zł. Ale mimo wszystko żel Ci ogromnie polecam.

Co do mydeł. Brr... Owszem, są przypadki, gdzie mydło wystarczało (moja mama Razz), ale ono wysusza często skórę. Nie mówię o wypasionych za 12 zł, takich, siakich i owakich... Wink
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:22
Temat postu:
No mydełko to ew. jak nie ma nic innego ale to tylko glicerynowe z dobrej mydlarni Very Happy
Miracle - Sob 15 Sty, 2005 20:29
Temat postu:
Ja podzielam zdanie Gabrielen.Ja uzywam CLEARASIL TOTAL CONTROL i jest swietny.Zel ma nazwe"Delikatny zel myjacy" i kosztuje ok 12-13 zeta, kremu "Nawilzajaco matujacego" ktory kosztuje ok. 10-13 zeta i jeszcze toniku z tej serii.jestem bardzo zadowolona a kosmetyki sa w przystepnej cenie.jesli chcesz dowiedziec sie o kosmetykach z tej serii zapraszam cie na http://www.totalcontrol.pl/.
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:41
Temat postu:
Oki to w poniedziałek idę sobie kupic zestaw Clerasil Very Happy a jeszcze pytanko: czy dobry jest ten preparat punktowy w kulce Cleracil Total Control?
werusia9 - Sob 15 Sty, 2005 20:42
Temat postu:
ja używam nivea visage yang. wcześniej używałam 20. myślę że warto je polecić. Wink
Anonymous - Sob 15 Sty, 2005 20:57
Temat postu:
A czy Ziaja Tin Tin jest dobry? Bo koleżanka coś mi o nim wspominała, ale nie jestem przekonana...
Ona89 - Sob 15 Sty, 2005 21:57
Temat postu:
Ja raczej nie polecam żelu TinTin. A jeśli chodzi clerasile totaj control to najlepszy jest głęboko oczyszczający, to chyba o tym pisała gabrielen, bo to właśnie on ma te mikrogranulki.
Miracle - Nie 16 Sty, 2005 09:52
Temat postu:
Mnie tez polecila kolezanka zelu TIN-TIN i to byl moj pierwszy srodek prezeciw pryszczom.Niestety nie przyniosl mi oczekiwanych rezultatow a wiec ci go nie polecam.Potem probowalam CLEAN&CLEAN to bylo nawet dobre, CLEARASILU co bylo najlepszym i teraz uzywam CLEARASIL TOTAL CONTROL.Po tym TIN-TINIE na ktory zmarnowalam forse chcialam kupic sobie NIVEA VISAGE YOUNG ale jak looknelam ze to stosowac z innymi kosmetykami z tej serii i ile to bedzie wszystko razem kosztowac dalam sobie spokoj Mr. Green
Chesterka - Nie 16 Sty, 2005 12:38
Temat postu:
CLERASIL TOTAL CONTROL!!! I nic więcej Wink Jest naj naj naj naj z tych jakie używałam. Very Happy

Oprócz żelu używam jeszcze toniku Benezacne. Smile

I cera idealna jak aksamit Wink
Amy - Nie 16 Sty, 2005 12:46
Temat postu:
Dobry jest też żel do mycia twarzy z serii NaStOlAtKi Wink
Jak masz całą serię i uzywasz 1 raz dziennie to masz super cere. Te kosmetyki są delikatne i ogólnie fajne Wink
Idiotka - Nie 16 Sty, 2005 15:44
Temat postu:
Także nie polecam żelu TinTin. Co prawda nie wyskakiwały mi po nim nowe pryszcze,ale "stare" strasznie długo schodziły i brzydko to wyglądało. Polecam za to bardzo Clean&Clear a także Clearasil Total Control. Koleżanki powyżej powiedziały już,ile mniej wiecej to może kosztować Wink
kabama - Wto 18 Sty, 2005 17:11
Temat postu:
to moze ja dodam cos od siebie
z serii nastolatki nie polecam totalny shit mi kompletnie nie pomogl co do Clean&Clear nawet nawet no ale... za to polecam żel Nivea Visage Young po co kupować cały zestaw ja mam jedynie żel (no kiedyś miałam jeszcze tonik) i jest dobrze mi z tego wszystkiego co probowalam najlepiej pomaga co do Clearsil Total Control nie mówie bo nie próbowałam może kiedyś ;P niemniej NIvea Viasge Young jest dobry no może troche drogi ale myśle ze zel wystarczy a to ze reklamuja te wszystkie zestawy ze jedynie po stosowaniu wszystkich produktow osiagniesz zadany efekt dla mnie jest bzudra zwyczajny chwyt marketingowy aby ludziom wiecej wcisnac i wiecej zarobic ale nie czepiajmy sie mi tam wystarcza sam zel...
pozdrawiam
rodzynka - Sob 29 Sty, 2005 18:46
Temat postu:
VICHY Normadern - najlepsze... no a ta cała reszta typu Nastolatki to nestety straszne badziewie jak dla mnie
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 19:59
Temat postu:
rodzynka napisał/a:
VICHY Normadern - najlepsze... no a ta cała reszta typu Nastolatki to nestety straszne badziewie jak dla mnie

A ile średnio on kosztuje? Twisted Evil

PeeS. Ja polecam jeszcze Perfecta z serii Clean&Care. Tanie, a wg. mnie dobre. Smile Skóra jest taka fajna delikatna no i brak wyprysków. Wink
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 20:20
Temat postu:
Kupiłam tego Clerasila z granulkami, nawet ok Wink
A co do tego z Vichy, to podejrzewam, że trochu drogi będzie Rolling Eyes
GirlX - Sob 29 Sty, 2005 20:38
Temat postu:
Ja uzywam Pure Zone z LOREALA. Jak dla mnie jest dobry. Jeszcze G ... (nie pamietam dokladnie, ale to jest ta firma wspoolpracujaca z LOREALEM) czysta skoora. Tez dobry.

P.S. Co do Vichy to zel kosztuje ok. 40 zl. Moja siostra go kupila, ale go nie uzywam bo jestem alergiczka, a tam jest skladnik ktoory mnie uczula.
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 21:01
Temat postu:
Ja polecam serię "Czysta cera" firmy Dax Cosmetics.
Ich żel też jest z mikrogranulkami i można go dostać w prawie każdej aptece.
Miracle - Sob 29 Sty, 2005 21:37
Temat postu:
GirlX napisał/a:
Ja uzywam Pure Zone z LOREALA. Jak dla mnie jest dobry. Jeszcze G ... (nie pamietam dokladnie, ale to jest ta firma wspoolpracujaca z LOREALEM) czysta skoora. Tez dobry.

P.S. Co do Vichy to zel kosztuje ok. 40 zl. Moja siostra go kupila, ale go nie uzywam bo jestem alergiczka, a tam jest skladnik ktoory mnie uczula.

Dziewczyno PURE ZONE Z LOREALA jest od 15 czy 16 lat co pisze na opakowaniu a GARNIER CZYSTA SKORA jest dla 20-25 letnich babek.
Anonymous - Sob 29 Sty, 2005 21:52
Temat postu:
GirlX napisał/a:
Dziewczyno PURE ZONE Z LOREALA jest od 15 czy 16 lat co pisze na opakowaniu a GARNIER CZYSTA SKORA jest dla 20-25 letnich babek.

E... a czym się różni wypryszczona 15-latka od wypryszczonej 11-latki? Może tak pisze na opakowaniu, ale sama stosowałam Pure Zone i było dobre mimo, że miałam wtedy 13 lat. Moja koleżanka od roku używa Garnier Czysta Skóra (ma teraz 15 lat) i nic się jej nie dzieje... A w ogóle skąd masz takie info apropo Garnier'a? Wink

Cytat:

Firma jest fantastyczna. Wink

Podrawiam.
Miracle - Nie 30 Sty, 2005 11:06
Temat postu:
Pisalo to gdzies w jakiejs promocyjnej probce ktora do mnie trafila i cos w tym stylu pisalo "Seria garnier czysta skora zostala dokladnie dopracowana dla kobiet ze znisczona cera z pozostlosciami po wieku nastoletnim" czy jakos tak to pisalo.
Anonymous - Nie 30 Sty, 2005 11:15
Temat postu:
Gabrielen napisał/a:

Cytat:

Firma jest fantastyczna. Wink

Fantastyczna dlatego że produkują kosmetyki o tym samym składzie co zagraniczni producenci, tyle że ich produkty są kilka razy tańsze bo produkowane w Polsce Smile
GirlX - Nie 30 Sty, 2005 11:45
Temat postu:
Miracle napisał/a:
Pisalo to gdzies w jakiejs promocyjnej probce ktora do mnie trafila i cos w tym stylu pisalo "Seria garnier czysta skora zostala dokladnie dopracowana dla kobiet ze znisczona cera z pozostlosciami po wieku nastoletnim" czy jakos tak to pisalo.

No tak, masz racje. Garnier czysta skoora A jest dla kobiet ze tak powiem dla "starszych" dziewczyn. Ale garnier czysta skoora bez witaminy A jest dla nastolatek. Moja siostra jezdzi na takiego typu szkolenia wiec wie.
Cytat:
Dziewczyno PURE ZONE Z LOREALA jest od 15 czy 16 lat co pisze na opakowaniu

Obejzalam cale opakowanie i nic takiego nie znalazlam Neutral Moja siostra twierdzi ze to faktycznie jest od 15 lat ale nic mi nie zaszkodzi jak zaczne go uzywac wczesniej. Stosuje go od pol roku i jakos nic mi sie nie dzieje
Miracle - Nie 30 Sty, 2005 16:55
Temat postu:
Moze te sporoboje tego PURE ZONE jak mowicie ze to nie szkodzi a jak nie pisze na opakowaniu to jak masz kolorowe gazety to tam jak bedzie tego rekjlama to pisze tez.A co do tego GARNIER czysta skora to moja qmpela ktora ma 13 lat to to ma i mowi ze szajskie.
pi - Wto 01 Lut, 2005 12:17
Temat postu:
jesli chdozi o Vichyto z pewnoscia bedzie drogi jak z erszta wszystko z tej serii, zel z granulkami Clean&Clear jest bardzo dobry mi pomagal Smile i do tego jeszczez krem z tej samej serii rewelacja Smile
Ona89 - Wto 01 Lut, 2005 14:17
Temat postu:
Seria kosmetyków Nastolatki również jest dobra. Używam tonik i krem matujący z tej serii. Mi pomaga. Nie mam aż takich poważnych problemów z cerą, najwyżej jakiś tam trądzik i wągry, ale co do pryszczy to pojawi się tam jakiś jeden raz na jakiś czas, więc za bardzo nie wiem jak ten tonik działa na pryszcze, jak już jakiegoś mam to wyciskam, przemywam tonikiem i znika po dwuch dniach, no czasami dłużej.
pi - Wto 01 Lut, 2005 18:35
Temat postu:
ja akurat wagrow na szczescie nie mam, a jesli tez chodzi o pryscze i rozne zaczerwienienia to dobry jes zel punktowy na noc slerasila, idealnie wysusza i zmiejsza zaczrwienie mi pomaga Smile heh to tak na mraginesie Smile
rodzynka - Wto 01 Lut, 2005 20:07
Temat postu:
Vichy normader rzeczywiscie dosyć drogi 40 - 60 zł, ale za to bardzo dobry.
werusia9 - Sob 05 Lut, 2005 17:48
Temat postu:
ja używam NIVEA VISAGE YOUNG i mi pomaga, chociaż nie mam za dużych problemów ze skórą.......wcale nie trzeba używać całego zestawu, bo ja używam tylko żel do mycia i krem i pomaga... na ale jak uważacie......to wasza sprawa jakiego bądziecie używać....a tak nawiasem to jak jest drogie to wcale nie musi być dobre.....
ajeczka11 - Wto 15 Lut, 2005 15:51
Temat postu: Re: Jaki żel do mycia twarzy?
zwariowana_jedenastka napisał/a:
Jaki preparat do mycia twarzy(dla młodzierzy!) mi polecicie? Proszę podać cenę i markę:-)
Aha mam cere mieszaną i troszke pryszczy Embarassed , które NIE są ropiejące Wink

Polecam firmy Ziaja! Cana ok. 7-8 zł!!
Tanie i dobre!
Dostępne zazwyczaj w sklepie z kosmetykami i aptakach;)
mrufka - Nie 20 Lut, 2005 18:03
Temat postu:
wiecie- te kosmetyki do twarzy to baaaaardzo osobista sprawa. ja czasami mam ropne pryszcze i bardzo dużo tych żeli , kremów, itd. wypróbowałam. ale ostatnio udał mi się pewien eksperyment: żel niwea young i kren clen&clear. i pomyślcie że akurat to na moją twarz działa!!!
Iśka - Nie 20 Lut, 2005 18:28
Temat postu:
Tak, zgadzam się z Mrofka, kosmetyki powinno się dobierać do cery, taka jest prawda.
Jeśli chodzi o wągry, to polecam Clean&Clear Płatki oczyszczające, są w takim dośc dużym opakowaniu, nie pamiętam już ile kosztuą, ale są dość wydajne i pomagają. Za to na "zwykłe" pryszcze mogę polecić koelcję Ziaja (krem na noc jest super) oraz Clean&Clear Wink
frigg - Nie 20 Lut, 2005 22:49
Temat postu:
ja mogla bym polecic firme svr - jest tez seria do cery przetluszczajacej sie, ja uzywam serii topylase i xeraline 500 i jest doskonala, jedyny minus tych kosmetykow to cena - ale jest bardzo wydajne i skuteczne...moze sie ktos pokusi (www.svr.pl)
mroweczka - Pon 21 Lut, 2005 20:05
Temat postu:
A ja kupiłam sobie nowy tonik do czyszczenia ryjka ;-). Garnier czysta skóra :-). Na razie używam jakiś tydzień,wiec sie nie wypowiadam Razz .
laniade - Sro 23 Lut, 2005 15:04
Temat postu:
Ja polecam żel do twarzy z dwudziestki biggrin truskawkoy (pilling tez polecam) nie jest bardzo drogi a fajny !!
i ladnie pachnie truskaweczkami biggrin Razz Kwiat Kwiat
Robert - Wto 19 Kwi, 2005 17:41
Temat postu:
Czy ten żel Clerasil Total Control jest tylko dla dziewczyn czy ogólnie dła młodzieży?
Anonymous - Wto 19 Kwi, 2005 17:51
Temat postu:
Jest ogólnie dla młodzierzy. Jest też seria dla chłopaków ''crelasil men'' czy jakoś tak Wink
Anonymous - Wto 19 Kwi, 2005 17:51
Temat postu:
nie ma żadnego podziału Wink wiec dla dziewczyn i chlopaków ^______^
nasty_girl - Wto 19 Kwi, 2005 21:00
Temat postu:
kosmetykow moga uwzywac faceci.. jedyne czym sie roznia od meskich to zapach, ale nic sie na pewno tobie nie stanie..
ja uzywam seri nivea young a wczesniej clearskin a avonu i z obu jestem bardzo zadowolona..
Robert - Wto 19 Kwi, 2005 21:02
Temat postu:
no to dobrze bo sobie kupiłem, a czy to likwiduje wypryski czy tylko zapobiega żeby nie było nowych. Bo już mam nawet sporo takich pryszczów na czole i nie wiem czy to mi pomorze
nasty_girl - Wto 19 Kwi, 2005 22:18
Temat postu:
i likwiduje i zapobiega, ale nie znikna ci one z dnia na dzien musisz regularnie uzywac i po jakims czasie zobaczysz efekty..
Robert - Sro 27 Kwi, 2005 14:52
Temat postu:
Chciałem się jeszcze dowiedzieć jednej rzeczy. Otóż, na opakowaniu tego żelu(Total Control)jest napisane że jest to przeznaczone dla pięknej i zdrowej skóry a mnie sie wydaje że ja nie mam takiej skóry. Czy to też mi pomoże mimo że mam inną skórę?
ajeczka11 - Sro 27 Kwi, 2005 14:58
Temat postu:
o boshe...Jasne ze Ci pomorze:/ Tak myśle. Na opakowaniach często tak pisze:wink:
Naomi - Sro 27 Kwi, 2005 16:35
Temat postu:
Bo to chodzi ono, ze z twojej jakiejś tam skóry zrobi się PIĘKNA I ZDROWA !!!!!!!!Mr. Green
Laki - Pią 04 Sie, 2006 21:03
Temat postu:
Pod żadnym pozorem :nie można mydla uzywac, ono nie pomaga, a tylko szkodzi. Nie oczyszcza skory tylko wiecej brudu do niej "wnosi", sam nie wiem czemu Rolling Eyes

// Post poprawiony przeze mnie - Nikita. //
Aga002 - Pon 28 Sie, 2006 19:55
Temat postu:
ja kupuje --->under 20. I dzieki niemu nie mam juz krostek Wink
askawtn - Wto 29 Sie, 2006 20:33
Temat postu:
Niemożliwym jest, żeby mydło wnosiło więcej brudu, ponieważ mydło ma taki skład chemiczny, że brud się do niego "przylepia" i spłukuje razem z wodą. Więc nie w tym rzecz. Mydła zwykłego nie powinno się stosować do mycia twarzy z tego względu, że wysusza ono skórę. Myjąc nim cerę np. normalną można bardzo łatwo pogorszyć jej stan, tak, że stanie sie ona cerą suchą i to na długi okres czasu. Co innego, jeśli myjesz twarz mydłem siarkowym. Jest to specjalistyczne mydło przystosowane do cery trądzikowej i z problemami. Sama takiego mydła używam i cerę mam jak pupcia niemowlaka biggrin A cena jest tak śmieszna ( około 3,50), że naprawdę polecam Smile
nasty_girl - Sro 30 Sie, 2006 09:01
Temat postu:
specjalne do twarzy to tak, ale zwykłe ma po prostu złe ph, umyć umyje, gdyby twarzy nie myło to reszty też by nie myło, jak powiedziano wyżej może zaszkodzić skórze
SaB!Na - Sro 11 Paź, 2006 14:27
Temat postu:
Polecam Clin&Clear ok 11zł
jest super Smile SmileSmile
Livvie - Nie 22 Paź, 2006 12:43
Temat postu:
taki zielony z sorai
anndzia - Sro 23 Maj, 2007 20:43
Temat postu:
Cytat:
Aha mam cere mieszaną i troszke pryszczy , które NIE są ropiejące

Ja polecam rzeczy z avonu .
Używam ich . Są po ok. 10-15 zl . Możesz zamówić albo z serii Naturals ( czy coś podobnego ) , albo Clearskin ( chyba żle napisałam ) . Ja używałłam obydwu . Obydwa kosmetyki równo dobre , tylko ze w tym drugim jest więcej bajerków ...
mała 13 - Czw 24 Maj, 2007 20:02
Temat postu:
anndzia napisał/a:
(dla młodzierzy!)

mlodzieży to przez ż !

ale co do tematu to poleam Kolastyny "nastolatKI", a teraz mam eveline i jest badziewne Sad
Marcia10 - Pią 25 Maj, 2007 15:02
Temat postu:
Polecam ogolnie z peelengiem. Albo oczyszczajacy.
ewamarchewa - Pią 25 Maj, 2007 15:11
Temat postu:
Ja mam Clearskin na wągry. (z Avonu) Czy jest dobry-trudno stwierdzić.
madziula - Sob 26 Maj, 2007 12:59
Temat postu:
ja używam Under 20
jest świetny :-)
Marcia10 - Sob 26 Maj, 2007 20:00
Temat postu:
a, slyszalam, podobno szybko usuwa niedoskonalosci skory. To prawda?
Anonymous - Nie 27 Maj, 2007 15:24
Temat postu:
Nie prawda...
Marcia10 - Wto 29 Maj, 2007 13:57
Temat postu:
aha. Dobrz ewiedziec. To zalezy od rodzaju cery czy jak?
cornelia.j.m - Wto 29 Maj, 2007 16:31
Temat postu:
Tak. Zalezy od cery. Ja aktualnie uzywam Nivea Visage Joung z peelingiem, jest swietny.
mała 13 - Sro 30 Maj, 2007 19:25
Temat postu:
cornelia.j.m napisał/a:
z peelingiem

nienawidze z peelingiem
Anonymous - Czw 31 Maj, 2007 16:29
Temat postu:
cornelia.j.m napisał/a:
Tak. Zalezy od cery. Ja aktualnie uzywam Nivea Visage Joung z peelingiem, jest swietny.

Tak w to wierzycie, bo nie macie nic z cerą i myślicie, że to magia tego całego kosmetyku.
Jewel - Nie 17 Cze, 2007 19:53
Temat postu:
Na tradzik jest tez dobre mydelko protex.. ale wdl mnie za bardzo sie po nim <ciagnie skora> Obecnie uzywam zelu 20, tez do ceru mieszanej.. ma bardzo przyjemny zapach, cera jest fajniutka i milutka w dotyku.. i przede wszystkim nie przesusza:)
Adzia11 - Pią 15 Sie, 2008 11:38
Temat postu:
Ja bym Ci polecała "Accos".No mi troche pomaga Smile Kosztuje ok.10 zł Wink

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group