dariaa98 napisał/a: |
ale gdzie tak na oko to może być w 2009 roku?? |
Akacja12 napisał/a: |
No ale mam zawsze co 36 dni (czasem się waha, ale to już inna sprawa). W ogóle ostatnio miałam za wcześnie o jakiś tydzień i jeszcze bardzo małe krwawienie, nie przeżywałabym, ale pierwszy raz mi się to zdarzyło od czasu kiedy mi się uregulował, fakt że przeżywałam bardzo duży stres, więc to może być przyczyna, prawda ? |
Jakubo napisał/a: |
Spam robicie. Okres zaczyna się od 9 do 11 roku życia. Koleżanka mi mówiła. |
KaMciaA napisał/a: |
[size=9:][ [i:][b:]Dodano[/b:]: Sob 27 Gru, 2008 15:25[/i:] ][/size:] Tremere napisał/a : dzieci tez posiadac nie chce nrazie tak mówisz zobaczysz że będzie inaczej . :) |
chodzi oto że każdy dojrzew inaczej. Ja już mam mutacje, a mam 12lat. Według ksiązek itp. dojrzewanie u kobiet zaczyna się w wieku 10 - 11lat |
Akacja12 napisał/a: |
Nie, bo to nie idzie z tego samego miejsca. Siku idzie z przodu, a krew miesięczna bardziej ze środka. |
dariaa98 napisał/a: |
Ej ja juz sie w tym pogubiłam.. |
W książce "Wędrując ku dorosłości" dla klas I-III gimnazjum na stronie 50 jest napisane: Pierwsza miesiączka pojawia się zwykle pomiędzy 10. a 16. rokiem życia, przeciętnie w 13. Miesiączka to złuszczająca się błona śluzowa macicy wraz z krwią z pękających naczynek krwionośnych znajdujących się w owej błonie. |
jasnej cholery |