Nie wytrzymałem. Rozwalił mnie wręcz kretynizm niektórych postów w temacie "Seks w kreskówkach - Atomówki!". A więc, zaczynajmy:
Tavion napisał/a: | Oglądam, bardzo często. I jestem wręcz zdruzgotana językiem w tych kreskówkach.
Fox Kids - 'Odlotowe Agentki' - Mandy: 'Clover, ty debilko!' | OMG... Moja 7-letnia siostra ogladała bodajze wszystkie odcinki. I po obejzeniu NIGDY, PRZENIGDY nie padło z jej ust słowo "debilko". Mało tego, zaytałem się jej, podczas pisania tej wypowiedzi, czy w tej bajce byly jakies zle slowa. Odpowiedziala "Nie".
Tavion napisał/a: | CN - 'Ed, Edd &Eddy' - częste texty - 'zrzygał się!', 'zaraz pierdnie', 'idioto', 'debilu'. Powinno być pod 'Parental Advisory'  | Tu mogę sie opatrzne zgodzic, zwracajac uwage na to, ze te teksty sa w dzisiejszych czasach wrecz niczym. Czesciej sie slyszy teksty hiphopowe, niz takie zwroty.
Tavion napisał/a: | FK - 'Ach, ten Andy' - 'Andy, ty debilu!', 'Andy, ocipiałeś!' (od słowa '*nie wyrażaj się*') | O przepraszam!Ogladalem bardzo czesto ta bajke, i slowo "debilu" ani razu nie padlo, a 'Andy, ocipiałeś!' musiales/as sobie wymyslec, gdyz tam leca nawyzej teksty "Andy, oszalales?!", co jest bardzo podobne do tego wyrazenia.
Tavion napisał/a: | Nie wspomnę już o 'Shin Chanie', który udaje geja. (Na Fox Kids, główny bohater to przedszkolak) | Hę? To leci o 23.40 - jak wszyscy wiemy, o porze, gdzie ogladalnosc bajek na tym kanale siega zenitu...
Ona89 napisał/a: | Ja nienawidzę bajek, w których jest mnustwo przemocy. Była kiedyś bajka Dragondball (nie wiem czy dobrze napisałam). Była ona swego czasu bardzo popularna. Niby taka bajka już dla większych dzieci ok. 10-12 lat, ale jak ja ją oglądałam to aż się żygać chciało! Ciągle krew się lała. | Nie, no juz nie wyrobie! Swojego czasu rowniez to widzialem i nie sadze, zeby to mialo jakikolwiek wplyw na psychike. "Bo troche czerwonej farby sie pokazalo" - nie rozsmieszaj mnie.
Ona89 napisał/a: | To powinna być bajka dla dorosłych puszczana o 24 w nocy. | *nie moze opanowac sie ze smiechu". To co powiesz na "bajki" w stylu "South Park"? Wrzucuc do wnetrza wulkanu i niech znikna z powerzchni ziemi?
Ona89 napisał/a: | A teraz inna bajka bardzo dobrze znana, którą również oglądałam. Chodzi mi o "Pokemony". Pewnie wielu z was przepadało za tą bajką. Moja starsza siostra nie lubiła tej bajki twierdząc, że nie nadaje się ona dla dzieci i teraz ją rozumiem. Przecież tam męczoną te pokemony. Kazano im ze sobą walczyć i łapano. Później po obejrzeniu tej bajki z dzieci robili się sadyści. | Taaa... "Pokemony ze soba walcza, a to juz przemoc". Strzaszne sa twoje teorie. Przez takich ludzi jak ty rosna nam kolejne Rydzyki.
KoT napisał/a: | khm, a co robiły np te latające pokemony? Latały. I taki maluszek sobie pójdzie na balkon, drugi mu zaproponuje "zrób ... Charizarda!". Nasz mały kolega rozkłada rączki i zaczyna tym swoim cienkim głosikiem udawać ryk smokopodobnego pokemona, po czym...Wyskakuje. | To juz sa szczegolne przypadki, ktorych odsetek wynosi 0,001% od wszystkich ogladajacych to anime. A ty piszesz, jakby w gazetach i dziennikach codzienne byly naglowki w stylu "Kolejne masowe samobojstwa przez Pokemony".
Gabrielen napisał/a: | Faktem jest też to, że np. w "Odlotowych Agentkach" Clover w każdym odcinku leci na innego faceta itd. itd. | A niby nie ma takich dziewczyn? Sa. I to niezwykle duzo, a wiekszosc nie widziala tej "bomby psychicznej" na oczy.
AmazonkAA napisał/a: | A jak weszlam kiedys na strony o tematyce anime, to duzo znalazlam ich z obrazkami z seksem i agresywnoscia. | Obilo ci sie o uczy takie wyrazenie jak "ograniczenie wiekowe"? Owszem, sa takie typy anime - ale nie demonizujmy, nie wrzucajmy wszyskiego do wora "zboczonych, diabelskich masonow"!
Tavion napisał/a: | Nie wspominając już o Fushigi Yuugi, gdzie co rusz ktoś kogoś chce zgwałcić. | Gdzie, w cholere male dziecko bedzie ogladac anime z napisami, po 22.00 z ktorego nic nie zrozumie?! Sam majac kilka latek mniej widzialem na tym kanale anime "Cowboy Bepop" - z napisami wlasnie. I co? Nuzylo mnie wrecz ich czytanie...
Nina_006 napisał/a: | Kiedyś to leciały bajki.... | Przykro mi, czasy sie zmieniaja. Ja tez, gdy bede mial wiecej lat, bede krecil nosem, na to, co leci w telewizji i bede mowil "kiedys to lecialy bajki... nie to co teraz".
Reszty postow nie bede na razie komentowal, gdyz to off-top i nie bede sie w niego wtracal. |