Dzieci OnLine

Moda, Uroda, Wygląd - BŁYSZCZYKI

zygusia - Pią 25 Mar, 2005 13:21
Temat postu: BŁYSZCZYKI
Używacie blyszczyków? Jeśli tak to z jakiej firmy i jakie są wasze ulubione. A może jakieś są głupie?
Ja uwielbiam RUBY ROSE i LOVELY - sa swietne i tanie. Lubię też przezroczyste Maybelinne ale one są droższe. Nie polecam błyszczyków wibo bo słabo się trzymają. Nie lubie też Nivea bo nie dość że są drogie to słabo się trzymają. A jakie wy lubicie?
BamBI - Pią 25 Mar, 2005 13:28
Temat postu:
no jasne że używam błyszczyków. Lubię bell z brokatem, lekko barwiące i owocowe smaki. Lovely też są super . A po za tym to mam mnóstwo niefirmowych badziewi, których nie używam
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 13:29
Temat postu:
Ja nie przepadam za błyszczykami, bo wszystko się do nich klei, wolę pomadki =] (polecam z avonu), a co do błyszczyków to tlyko ten z Carolla mi spasował
zygusia - Pią 25 Mar, 2005 13:31
Temat postu: Tak ja też nie lubię badziewia
Mam też parę badziewi. Najbardziej badziewne dodają do gazet. One są tragiczne!
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 13:34
Temat postu:
Ja używam przeźroczystego Maybelinne Water Shine(ten diamentowy) jak dla mnie extra, nie klei się i wogóle fajnie nawilża. Częso używam też pomadki(POMADKI! a nie błyszczyka!) Nivea.
AloneMoon - Pią 25 Mar, 2005 13:41
Temat postu:
Ja racze nie uzywam blyszczykow.Ale jak uzywam to raczej Maybelinne.Raz sobie kupilam..
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 14:23
Temat postu: Re: Tak ja też nie lubię badziewia
zygusia napisał/a:
Najbardziej badziewne dodają do gazet. One są tragiczne!

gorzej niż tragiczne.kiedys dołączono takie cos do 13..to byla pomadka...smierdziała strasznie!!to chyba nie miało nawet składnikow pomadki.
osobiscie w 4 kl był szał na blyszczki wiec ich mam od cholery i zadnego nie uzywam =]
ale smaruje sobie często tisane raczej odżywczy i pielegnujący,na zime.Skuteczny i pachnie suuper ^_^
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 14:53
Temat postu:
Ja używam błyszczyków ale raczej nie firmowych =] Takie z gazetek (kiedyś trafiłam na taką [cenzura]ą* że szok =]) obecnie nie posiadam żadnej bo jakiś tydzień temu połamał mi się =[ Ale planuje zakup odjechanego firmowego błyszczyku =]

EDIT: nie rozumiem dlaczego zygusia dała dla Bambi punkt POMÓGŁ, może mnie oświecicie ?!
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 15:26
Temat postu:
dorota93 napisał/a:
EDIT: nie rozumiem dlaczego zygusia dała dla Bambi punkt POMÓGŁ, może mnie oświecicie ?!

Wiesz...Ona jest nowa i moze chciała wypróbować jak to działa albo coś... Wink
panienka_wierzba - Pią 25 Mar, 2005 16:11
Temat postu:
nie ja nie uzywam blyszczykow ale fajne są z LOVELY mam jeden
wole balsamy do ust, a z koloryzujących to szminki
ktore zreszta uzywam praktycznie caly czas (porcz szkoly)
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 16:23
Temat postu:
Ja uzywam z JOKO sa swietne i trwałe. Smile nie polecam błyszczyków z ruby rose chociaz ty je uzywasz ale kiedy raz kupiłam strasznie sie kleil i szybko zeszedł. Do tego ruby rose to strasznie podrobkowa firma.
Miracle - Pią 25 Mar, 2005 16:25
Temat postu:
Ja rzadko uzywam blyszczyki ale fajny jest RIMMEL VINYL LIPP przezroczysty z drobinkami z brokatem ktory teraz posiada moja siorka, ale ja go uzywam bo ona go ze soba nie nosi. Mozna praktycznie powiedziec ze jest moj. Moj mam z Vibo i sie z toba nie zgodze bo mnie sie szybko nie zlizuje. Wczoraj jak bylam z Elly na rowerze to miala taki fajny blyszczyk z Avonu, Niewiem jak on sie nazywal ale byl w takim opakowaniu jak blyszczyki z Bebe.
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 17:02
Temat postu:
blackLady napisał/a:
dorota93 napisał/a:

Wiesz...Ona jest nowa i moze chciała wypróbować jak to działa albo coś... Wink
Acha dzięki za wyjaśnienie.... ja tak patrze a tu punkcik za o że ktoś powiedział jaki ma błyszczyk Confused Do zyguni - te punkciki to nie zabawka Rolling Eyes Ot zabrzmiało -> ZABAWKA :p
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 18:01
Temat postu:
błyszczykom nie pomadkom tak;)
ajeczka11 - Pią 25 Mar, 2005 18:11
Temat postu:
Używam Lovely no i mam kilka bezfirmowcówWink
Anonymous - Pią 25 Mar, 2005 18:41
Temat postu:
czasami sobie nasmaruje blyszczykiem usta, to takim Bella albo Avon ;> dopry tez byl ten super blyszczacy jakis tam cudo Bog wie co - ale sie skonczyl. ogolnie preferuje b. smaczne pomadki :> (np. o smaku mango ^.*)
zygusia - Pią 25 Mar, 2005 19:19
Temat postu: Dzięki
Tak Tisane jest naprawde super. I ma taki świetny kakowy zapach. Wogóle- raz mnie zawiało i miałam strasznie popękane usta. No i posmarowałam tym dwa dni i zeszło. To jest super.
Chciałam tylko spróbować jak te punkty działają.
Gościówa - Pią 25 Mar, 2005 21:24
Temat postu:
najczęściej używam zwykłej pomadki Nivea bezbarwnej oczywiście. Ale ostatnio kupiłam sobie taką leciutko różową pomadke firmy kolastyna z seri "nastolatki" bardzo fajna i ładnie pachnie cczereśniami Wink Polecam.
a co do błyszczyków to mogą byca ale wole pomadki bo nie lubię się tak badzo "świecić" ale to kwestia gustu Wink
Miracle - Nie 27 Mar, 2005 12:42
Temat postu:
A ja sobie kupilam wczoraj taki fajny w tubce z AA cos tam. Jest super. Jakis tam Fruit kiss o smaku i zapachu gumy balonowej.
nasty_girl - Nie 27 Mar, 2005 13:10
Temat postu:
ja lubie blyszczyki z inglota.. i nie tylko blyszczyki bo cienie tez sa sliczne.. i puder bardzo dobry
Elun - Sob 23 Kwi, 2005 10:46
Temat postu:
ja nie znosze blyszczykow. Czuje zawsze taka lepiaca sie maź na ustach az mi sie nie dobrze robi.
wole lekko koloryzujace pomadki nivea.
Kinga - Sob 23 Kwi, 2005 10:47
Temat postu:
Ja najczesniej natural Razz
Bez błyszczyków ... bez pomadek Smile
Naomi - Sob 23 Kwi, 2005 12:13
Temat postu:
Ja mam w tubce rózowy o zapachu i smaKU GUMY BALONOWEJ =]
nasty_girl - Sob 23 Kwi, 2005 13:55
Temat postu:
Noemi mialam ten blyszczyk.. ale za slodki i za rozowo na ustach wyglada..
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 14:22
Temat postu:
naturalność przede wszystkim ;p
Kinga - Sob 23 Kwi, 2005 14:24
Temat postu:
<loL> wlasnie sobie przypomniałam ze jakies maziodło ... na ustach mialam ... podczas tlustego czwartku ostatnio jak kolega mnie dokladnie kremem wysmarował biggrin

NYu ... ale jak dla mnie to wygodniej biggrin calowanie tez wygodniejsze tak jest :>
A tak cos sie klei ... Bleeeee ...
Anonymous - Sob 23 Kwi, 2005 15:13
Temat postu:
Kupiłam sobie w czwartek taki fajny błyszczyk z firmy Eveline Smile jest z brokatem i ładnie pachnie, polecam:)
nasty_girl - Sob 23 Kwi, 2005 15:24
Temat postu:
ja uzywam ostatnio szminki w takim jakby brzoskwiniowym kolorze, a do tego blyszczyk.. zamowilam z avonu z color trend.. wczoraj go dostalam no i zadowolona jestem.. lubie tez przezroczyste blyszczyki z inglota + jakas szminka..
Miracle - Sob 23 Kwi, 2005 19:02
Temat postu:
Naomi napisał/a:
Ja mam w tubce rózowy o zapachu i smaKU GUMY BALONOWEJ =]

To chyba masz ten sam co ja to znaczy z AA.
nasty_girl - Sob 23 Kwi, 2005 19:14
Temat postu:
Miracle raczej nie ten.. z tego co pamietam ten o smaku gumy balonowej byl z maybeline (ale nie jestem w 100% pewna, taka szara/srebna tubka z jasno rozowa zakretka:D)
Nikita - Pon 25 Kwi, 2005 16:04
Temat postu:
Ja osobiście nie przepadam za błyszczykami Wink Raz spróbowałam, i wyglądałam jak jakaś...ekhm...Razz
Anonymous - Pon 25 Kwi, 2005 22:10
Temat postu:
pisalem juz, ze blyszczyki sa skrajnie obrzydliwe?
ajeczka11 - Wto 26 Kwi, 2005 11:14
Temat postu:
Jeśli jeśteś chłopakiem to oczywiste Wink
Elun - Wto 26 Kwi, 2005 11:22
Temat postu:
ajeczka11 napisał/a:
Jeśli jeśteś chłopakiem to oczywiste Wink

no ale z drugiej strony, jesli chlopakom sie nie podobaja blyszczyki i uwazaja je za oblesne, to po co dziewczyny maja sie nimi paćkać? Chyba zadna dziewczyna sie nie maluje, dla innej dziewczyny (Razz)
ja ich nie uzywam, bo nie znosze jakies zapachowej mazi na ustach, ktora sie lepi do wszystkego
panienka_wierzba - Wto 26 Kwi, 2005 11:39
Temat postu:
dla siebie?
(sama tez nie uzywam)
Anonymous - Wto 26 Kwi, 2005 14:13
Temat postu:
jak ktoś lubi świecić to nie ma problemu biggrin
Nikita - Wto 26 Kwi, 2005 16:46
Temat postu:
Ant0n napisał/a:
pisalem juz, ze blyszczyki sa skrajnie obrzydliwe?

Uświadom to dziewczynom Razz Bo ja wiem, że są obrzydliwe ^^
nasty_girl - Wto 26 Kwi, 2005 16:52
Temat postu:
mozecie napisac jakies uzasadnienie dlaczego ?!
Kinga - Wto 26 Kwi, 2005 16:56
Temat postu:
Ja nie lubie jak mi sie cos klei na ustach :p i całowanie jest niewygodne ;P
Bo zaraz chłopak cały jest w szmince/ blyszczyku /pomadce Razz i ja zreszta tez Nyuu biggrin

Nie no i wogole tak jakos niezbyt sie czuje
Akacja12 - Wto 26 Kwi, 2005 18:11
Temat postu:
Ja niedawno sobie kupiłam lovely ale mi się zgubił Sad a taki był ładny czerwony w tubce. A teraz nie używam błyszczyków ale musze se kupic wazeline czy cos bo mi pekaja usta. A w blyszczyku tez sie dziwnie czuje zazwyczaj, tak jak w pomadce.
Nikita - Sro 27 Kwi, 2005 15:24
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:

Ja raz sobie pomalowałam usta błyszczykiem i wyglądałam jak jakaś umalowana krowa, czy barbie Razz Po prostu mi błyszczyki nie pasujął Wink
Anonymous - Czw 28 Kwi, 2005 22:16
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:

Usta wygladaja potem jak swiecace balony :\
Wogole nienaturalnie i brzydko.
Anonymous - Pią 29 Kwi, 2005 22:48
Temat postu:
Używam tylko, jak mam suche usta... Kurde, ja nie potrzebuję błyszczyka - mam ładny kolor ust, po co? Poza tym, nie cierpię mieć błyszczyka na ustach - jest taki ciężki, aghr...
nasty_girl - Pią 29 Kwi, 2005 22:52
Temat postu:
na suche usta sie uzywa balsamow/ pomadek nawilzajacych a nie blyszczyki..
panienka_wierzba - Sob 30 Kwi, 2005 09:15
Temat postu:
ja czasami uzywam jeszcze szminek
bo tuste som
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 10:07
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:

Mi błyszczyk pomaga na suche usta. Nie wiem, może jestem inna.
nasty_girl - Sob 30 Kwi, 2005 14:07
Temat postu:
ale blyszczyk nie nawilza.. chyba ze jakis specjalny nawilzajacy czy cos.. moj w kazdym razie tylko daje kolor i swieci ladnie na ustach:P
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 14:09
Temat postu:
Najwidoczniej nawilża. Albo nawilża MI (czyt. jestem inna). Albo jest nawilżający. Nie wiem. Grunt, że nawilża.
nasty_girl - Sob 30 Kwi, 2005 14:12
Temat postu:
Nena a jakiego uzywasz?
Anonymous - Sob 30 Kwi, 2005 22:20
Temat postu:
Nie mam go teraz pod ręką i nie chce mi się po niego iść... Ale jak będzie w pobliźżu, to napiszę. W każdym razie, jeśli chodzi o jego efekt to daje tylko połysk.
werusia9 - Nie 01 Maj, 2005 14:02
Temat postu:
ja tych tandet z gazet mam pełno i ich w cale nie używam1 najlepsze są pomadki z Nivea-ta perłowa-mmmmmmmmmmm uwielbiam ją!!!!!
Anonymous - Nie 01 Maj, 2005 14:14
Temat postu:
Nena,może ty msz błyszczyk z Nivei co? bo on niby też nawilża, ale nie wiem,bo nie miałam go jeszcze Wink
nasty_girl - Nie 01 Maj, 2005 16:06
Temat postu:
werusia ja wole pomadki z bebe :d
Anonymous - Pon 02 Maj, 2005 21:48
Temat postu:
Niestety, nie powiem wam, jakiej firmy to błyszczyk, bo został w spodniach, został wyprany. Błyszczykowi nic się nie stało, ale napisy na opakowaniu kompletnie się starły... To się stało już wcześniej, ale zapomniałam o tym.
nasty_girl - Pon 02 Maj, 2005 22:03
Temat postu:
hyhy moje kosmetyki naszczescie leza caly czas w torebce.. wiec jakas niespodziewana kapiel w pralce ich nie czeka biggrin
Girl Zone - Wto 03 Maj, 2005 19:02
Temat postu:
a ja kocham pomadką z nivei wiśniową i truskawkową. bebe też lubie ale nie aż tak, nie wiem dlaczego. blyszczyków nie używam bo są ciężkie, lepkie, i wyglądam(według kolegów) słodko, a słodko nie chce wyglądać Mr. Green
nasty_girl - Wto 03 Maj, 2005 21:37
Temat postu:
dla mnie pomadka ma nawilzac, anie miec smak.. a bebe mi tu najbardziej odpowiada.. i tak jak gdzies wychodze to szminki uzywam i one smakow nie maja..
opętana - Nie 08 Maj, 2005 10:34
Temat postu:
ja czesciej uzywam błyszczykow niz pomadek.. wole bezbarwne ;] A mam pomadke Nivea o smaku jabłka :> zielona
Girl Zone - Pon 09 Maj, 2005 10:47
Temat postu:
tesh miałam zieloną ale siostra mi zjadła Mr. Green hyh smaczna jest
Anonymous - Pon 09 Maj, 2005 13:10
Temat postu:
A ja inteligenta też miałam zieloną Niveę i postawiłam ją koło lampki, rozpuściła się Rolling Eyes
Wink
Anonymous - Pon 09 Maj, 2005 17:26
Temat postu:
Ja miałam kiedys zieloną. Bardzo smaczna i fajna ogólnie Mr. Green Dziewczyny,a miałyście kiedys może miodowo-mleczną? Świetna,zwłaszna na zimę, a jak pachnie!!! Very Happy Teraz moja jabłkowa mi sie skończyła,chciałam wiśniową, ide do sklepa,patrze i..... nie ma Crying or Very sad Więc sobie myśle ''ta albo żadna" i nie kupiłam Smile
Anonymous - Pon 09 Maj, 2005 17:28
Temat postu:
Miałam chęć na żółtą ale jakoś tak wyszło że nie kupiłam =/
A wiśniowa ładnie pachnie =]
Anonymous - Pon 09 Maj, 2005 19:07
Temat postu:
Ja miałam w zimie miodowo-mleczną. Mniam :> Z resztą ja chyba każdą miałam, poza wiśniową. Tyle się ich przewinęło, uhuh Wink
opętana - Pon 09 Maj, 2005 22:16
Temat postu:
Kiedys przyszlam do szkoly a wszystkie dziewczyny spojrzały na mnie.. wahaha miałam zielone usta od tej pomadki ;p wiec ostatnio sie nia nie maluje do szkoly.
Hmm miodowo-mleczna? a ona jest z nivea?
nasty_girl - Pon 09 Maj, 2005 22:30
Temat postu:
zielone usta od tej pomadki.. to nie mozliwe.. ona nie zostawia koloru.. tylko nawilza i ma smak..
Kinga - Wto 10 Maj, 2005 12:28
Temat postu:
A mozliwe Razz
Moja kumpela kiedys jak bylysmy w lazience ... Uwaga ... wyciaga pomadke i ...
Cale 10 minut malowała sobie nią usta ... cale 10 minut ... = =
Jej to wogole pomadka nie starcza na miesiac ...

Nu jak skonczyła to mazanie miala dosyc gruba warstwe ... ale to była truskawkowa Razz WIec usta miala czerwone <loL>
Anonymous - Wto 10 Maj, 2005 19:33
Temat postu:
opętana napisał/a:
Kiedys przyszlam do szkoly a wszystkie dziewczyny spojrzały na mnie.. wahaha miałam zielone usta od tej pomadki ;p wiec ostatnio sie nia nie maluje do szkoly.
Hmm miodowo-mleczna? a ona jest z nivea?

Tak to jest pomadka z nivea, żółte opakowanie i pisze milk&honey Very Happy
opętana - Wto 10 Maj, 2005 21:36
Temat postu:
nasty_girl napisał/a:
zielone usta od tej pomadki.. to nie mozliwe.. ona nie zostawia koloru.. tylko nawilza i ma smak..

whooops ;> to ja jestem jakas inna?

czasami nawet usta pomalowane pomadką (z Nivea) wyglądają jakby miały na sobie błyszczyk ;] aby sie błyszcza ;p
Shaleniec - Sro 11 Maj, 2005 07:58
Temat postu:
ja uzywam pomadek z AVONu =]
pozdro
Anonymous - Sro 11 Maj, 2005 12:49
Temat postu:
opętana napisał/a:
whooops ;> to ja jestem jakas inna?
Nie nie jesteś inna, u mnie tak nie było ale moja koleżanka też tak ZAWSZEma Wink

Peeska. Chyba jakaś niedorobiona pomadka Wink
Elly - Czw 26 Maj, 2005 22:31
Temat postu:
Ja używam dużo byłszczyków pare z Nivea i paru innych firm.
Gościówa - Czw 26 Maj, 2005 23:14
Temat postu:
Nena napisał/a:
nasty_girl napisał/a:

Mi błyszczyk pomaga na suche usta. Nie wiem, może jestem inna.

No mi na spierzchnięte i suche usta pomagają wszelkiego rodzaju kremy, błyszczyki, balsamy czy pomadki..
nasty_girl - Czw 26 Maj, 2005 23:41
Temat postu:
ja jak na spierzchniete usta naloze blyszczyk w jakims kolorze albo szminke to tylko bardziej widac gdzie mialam popekane usta i brzydko wyglada..
Elly - Czw 26 Maj, 2005 23:43
Temat postu:
J ajak mam popękane usta używam takie maści miodowej albo pomadki z nivea
nasty_girl - Czw 26 Maj, 2005 23:48
Temat postu:
masc miodowa - tisane.. pisalam juz gdzies wczesniej, bodajze w tym poscie..
Elly - Czw 26 Maj, 2005 23:53
Temat postu:
no wlaśnie o to mi chodziło . Nie czytałm wszystkiego i nie zauważyłam ze już pisałaso tej maści
KasiaP - Sob 18 Cze, 2005 14:37
Temat postu:
Ja używam firmowych błyszczyków.Mam ich 12.Mam terz błyszczyk PALOMA jest super !!! polecam Very Happy
nasty_girl - Sob 18 Cze, 2005 19:16
Temat postu:
no i powiedz ze korzystasz z wszystkich 12
KasiaP - Sob 18 Cze, 2005 19:26
Temat postu:
Nie użwam wszystkich na raz ale używam wszyskich co jakiś czas Laughing
Chesterka - Sob 18 Cze, 2005 22:41
Temat postu:
Ja mam jeden błyszczyk sephory i dwie pomadki ochronne nivei :]
pigula2009 - Pią 10 Lut, 2006 14:03
Temat postu:
ja mam dużo błyszczyków bo kocham błyszczyki Smile Ostatnio najczęściej używam water shine gloss MAYBELLINE nr 504(rose cristal baby pink) kupiłam go w wakacje za 14,90(5ml) na początku nie byłam zadowolona z niego bo niby lustrzany blask jakiś ale teraz polecam bardzo łądnie się błszczy Smile Chyba się zmienił troszki.
P.S. Ten kolor jest różowy taki jaśniutki ale na ustach przezroczysty jest Smile Mógłby być chcoiaż trochę różowy ale może być Smile Mam jeszcze pomadke w płynie MAYBELLINE water shine diamond czy coś takiego biggrin Jest dobry nie kończy sie a używam go często mam go od półtora roku Smile Polecam z JOKO w słoiczku Smile
poziomka - Pon 27 Lut, 2006 13:08
Temat postu:
ja używam LOVELY i z Avonu TOP TRENDY Very Happy
justka007 - Pią 10 Mar, 2006 16:10
Temat postu:
Ja teraz mam Palomy i są swietne. niedawno też miałąm Lovely, ale wkurzał mmnie bo był "palcowy"heh

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group