Aha i czytalam ksiazke Harry Potter i bardzo mi sie podobała
 Aha i czytalam ksiazke Harry Potter i bardzo mi sie podobała     | ToJa napisał/a: | 
| Myślę, że dużo jest winy rodziców. Mało czytają gdy dzieci są jeszcze małe. Wolą włączyć bajkę na CD niż poczytać dziecku.  Na początku gdy zaczęłam robić bajki na stronie to młodsze dzieci mnie pytały czy tych bajki będzie można słuchać. Były rozczarowane gdy mówiłam, że trzeba je czytać. Poza tym książki są drogie. Biblioteki są biedne i jest mało książek. Wszystko do kupy i jest jak jest  | 
 miała się toczyć na forum o książkach.
 miała się toczyć na forum o książkach.      )...
 )...

...
...      

. Iśka, chciałaś jakieś fajne książki, więc je masz:
. Iśka, chciałaś jakieś fajne książki, więc je masz:
 ),
 ), 
 ),
 ), 
 ).
 ). 

Polecam także: "harry Potter" , "Szkoła przy Cmentarzu", "Replika" "Ala ma kota"(te są na części) i wszystkie książki Evy Ibbotson są bardzo zabawne
 Polecam także: "harry Potter" , "Szkoła przy Cmentarzu", "Replika" "Ala ma kota"(te są na części) i wszystkie książki Evy Ibbotson są bardzo zabawne  Oraz książki Małgorzaty Musierowicz ja czytałam " Dziecko piątku"  one na początku są straaasznie nudne ale potem ciekawią. I jeszcze najlepsza moim zdaniem" Chłopcy z placu broni". Ryczałam po tym pół nocy bardzo wzruszające ale takie książki lubie najbardziej. Miłego czytania!
  Oraz książki Małgorzaty Musierowicz ja czytałam " Dziecko piątku"  one na początku są straaasznie nudne ale potem ciekawią. I jeszcze najlepsza moim zdaniem" Chłopcy z placu broni". Ryczałam po tym pół nocy bardzo wzruszające ale takie książki lubie najbardziej. Miłego czytania!  

), które opowiadają o trzech detektywach.
 ), które opowiadają o trzech detektywach. 
 ), ale sama w sobie jest wypaśna!!!
 ), ale sama w sobie jest wypaśna!!!  

)
 )

)))))))
)))))))     | Alia napisał/a: | 
| Ja uwielbiam książki, jestem zapisana w czterech bibliotekach. Uważam, że inni nie przyznaja się do czytania książek, bo obawiają się, że będą wyzywani od kujonów. P.S. Moglibyscie doradzić jakąś książkę obyczajową, przygodową, o nastolatkach? Polecam serię "Bezsennik" (przygodowo - obyczajowa), "Replika" (trochę fantastyczno - przygodowa) i "Jeżycjada" Małgorzaty Musierowicz" (obyczajowa i trochę przygodowa, np. "Nutria i Nerwus", "Ida sierpniowa") Pozdrawiam.  ))))))) | 
 ). A autor Pollyanna to Eleanor H.Porter
 ). A autor Pollyanna to Eleanor H.Porter      

Nie no,żartuję,ale takie....dla nasotlatek...z wątkiem miłosnym
 Nie no,żartuję,ale takie....dla nasotlatek...z wątkiem miłosnym  Mi się bardzo podobały trzy takie książki-"Błękitny zamek","Zapałka za zakrętem"(czy na zakręcie,już nie pamiętam:-D)i "Miłość trzynastolatki",oraz druga jej częśc-"Czy ta miłosc przetrwa?"
 Mi się bardzo podobały trzy takie książki-"Błękitny zamek","Zapałka za zakrętem"(czy na zakręcie,już nie pamiętam:-D)i "Miłość trzynastolatki",oraz druga jej częśc-"Czy ta miłosc przetrwa?"  

. To moj wielki wyczyn =P . Jestem z tego domna
 . To moj wielki wyczyn =P . Jestem z tego domna   . Ktos sie pytał jak zdobyc opracowanie ksiazki " Ten obcy " ... Kup victora juniora wrzesniowego ... tam jest
 . Ktos sie pytał jak zdobyc opracowanie ksiazki " Ten obcy " ... Kup victora juniora wrzesniowego ... tam jest  
     | Cytat: | 
| ...Jestem z tego domna... | 

| Kinga napisał/a: | 
| Cze Według mnie ksiązki to zajeb... fajna sprawa   Poszerzasz swoj zasób słów i dużo sie dowiadujesz | 

:PNie wiem,czemu tak mało ludzi czyta książki...albo inaczej-lubi czytać książki:Djest b. fajna jedna taka:D,a nazywa się "Angus,stringi i przytulanki".Coś na wzór "Ali Makota",tyle,że nie Polskie:D
:PNie wiem,czemu tak mało ludzi czyta książki...albo inaczej-lubi czytać książki:Djest b. fajna jedna taka:D,a nazywa się "Angus,stringi i przytulanki".Coś na wzór "Ali Makota",tyle,że nie Polskie:D      

Ala byłą świetna mimo, ze nie lubię książek typowo dla nastolatek
 Ala byłą świetna mimo, ze nie lubię książek typowo dla nastolatek  przeczytałam wszystkie części i czuję niedosyt... A co do mnie to nie wiem czy akurat w tym temacie się wypowiadałam, ale polecam fantasy Norton, kobieta świetnie pisze.
 przeczytałam wszystkie części i czuję niedosyt... A co do mnie to nie wiem czy akurat w tym temacie się wypowiadałam, ale polecam fantasy Norton, kobieta świetnie pisze.      Też lubię grube książeczki,ale nie aż tak:D...dlatego nie przeczytałam "Faraona"
 Też lubię grube książeczki,ale nie aż tak:D...dlatego nie przeczytałam "Faraona"

Kiedyts jeszcze czytalam, jak bylam mniejsza, a teraz jakos nie mam na to czasu, ledwo i tak wyrabiam z lekturami na polski.
  Kiedyts jeszcze czytalam, jak bylam mniejsza, a teraz jakos nie mam na to czasu, ledwo i tak wyrabiam z lekturami na polski.      .
.
 .
.
 "Władca Pierścieni", J.R.R. Tolkien
 "Władca Pierścieni", J.R.R. Tolkien
 "Dark Sun", Troy Denning (5-tomowa seria fantasy, jak dla mnie ŚWIETNA
 "Dark Sun", Troy Denning (5-tomowa seria fantasy, jak dla mnie ŚWIETNA  )
)
 "Dracula", Bram Stoker
 "Dracula", Bram Stoker
 "Pierścień Mroku", Nikolai Pierumow (3-tomowa kontynuacja WP, niestety nie dane mi było przeczytać ostatniego tomu
 "Pierścień Mroku", Nikolai Pierumow (3-tomowa kontynuacja WP, niestety nie dane mi było przeczytać ostatniego tomu  )
)
 "Imię róży", Umberto Eco
 "Imię róży", Umberto Eco
 seria książek o Tomku Wilmowskim Alfreda Szklarskiego (niestety nie dane mi było przeczytać wszystkich części... btw, już widzę jak zaraz na mnie najadą przeciwnicy tegoż
 seria książek o Tomku Wilmowskim Alfreda Szklarskiego (niestety nie dane mi było przeczytać wszystkich części... btw, już widzę jak zaraz na mnie najadą przeciwnicy tegoż  )
)
 "Manitou" i "Zemsta Manitou", Graham Masterton (i tu znów brak... mimo ciągłych polowań, 3. tomu jeszcze nie upolowałem
 "Manitou" i "Zemsta Manitou", Graham Masterton (i tu znów brak... mimo ciągłych polowań, 3. tomu jeszcze nie upolowałem  )
)
 )
)
 "Księga proroctw tysiąclecia", John Hogue (B-O-S-K-I-E-!!!!!!!!!!!!!)
 "Księga proroctw tysiąclecia", John Hogue (B-O-S-K-I-E-!!!!!!!!!!!!!)
 "Proroctwa na trzecie tysiąclecie", Kurt Allgeier
 "Proroctwa na trzecie tysiąclecie", Kurt Allgeier
 "Nostradamus i nowe tysiąclecie", Michael Jordan (to nie żart
 "Nostradamus i nowe tysiąclecie", Michael Jordan (to nie żart  , ale to raczej nie jest ten słynny koszykarz
, ale to raczej nie jest ten słynny koszykarz  )
)
 "UFO - 50 tajemniczych lat", Gildas Bourdais
 "UFO - 50 tajemniczych lat", Gildas Bourdais
 "Proroctwa i przepowiednie", Tony Allan
 "Proroctwa i przepowiednie", Tony Allan
 "Zjawiska nie wyjaśnione", Karl Shuker
 "Zjawiska nie wyjaśnione", Karl Shuker
 .
.     | Cytat: | 
| ledwo większego od skarbczyka | 
 ) Ile to miało stron?? 1000?? O_O
) Ile to miało stron?? 1000?? O_O
 .
.      .
.

| Btw, co myślicie o czytaniu książek na komputerze (w wersji elektronicznej znaczy się)?? Bo jak dla mnie to to jest udręka... Nie ma to jak poczuć dotyk kartek pod palcami | 
| za to uwielbiam wziaść do ręki jakąś starą ksiażkę =) | 
 .
.
 ) w nadziei, że będą to mieli (bo na kompie nie mam zamiaru czytać, no chyba że nigdzie indziej już nie znajdę
) w nadziei, że będą to mieli (bo na kompie nie mam zamiaru czytać, no chyba że nigdzie indziej już nie znajdę  ). Wchodzę, pytam się o "Anioły...". Bibliotekarka mówi: Proszę chwilkę poczekać. Ja już zadowolony, bo skoro zaczynają szukać to znaczy że mają... po minutce czy dwóch bibliotekarka wraca z przeszukiwania spisu książek i mówi: Wypożyczone. Myślałem że ją chyba uduszę... jak jeden mały brak książki w bibliotece może zepsuć humor na cały boży dzień
). Wchodzę, pytam się o "Anioły...". Bibliotekarka mówi: Proszę chwilkę poczekać. Ja już zadowolony, bo skoro zaczynają szukać to znaczy że mają... po minutce czy dwóch bibliotekarka wraca z przeszukiwania spisu książek i mówi: Wypożyczone. Myślałem że ją chyba uduszę... jak jeden mały brak książki w bibliotece może zepsuć humor na cały boży dzień  .
.     | Cytat: | 
| Doktor Yute Nahadeh okdrywa na Alasce doskonale zachowane ciało ciężarnej kobiety neandertalskiej sprzed dwudziestu tysięcy lat. Naukowiec wszczepia zarodek młodej Indiance. Na świat przychodzi Ember, dziewczynka przejawiająca zdumiewające cechy fizyczne i psychiczne. Kiedy po latach zaczyna dochodzić prawdy o swoim pochodzeniu, okazuje się, że jest to śmiertelnie niebezpieczne zadanie... | 
 no podoba mi sie, bo kobeita tam zostaje magiem, wbrew wszelkim zasadom:>
 no podoba mi sie, bo kobeita tam zostaje magiem, wbrew wszelkim zasadom:>      moje ulubione przedstawiają się tak:
 moje ulubione przedstawiają się tak:

Ale są takie które się czyta jednym tchem
 Ale są takie które się czyta jednym tchem  Jedną z nich też była „Ania z Zielonego Wzgórza” a naprawdę się przekonałam jak mogę szybko czytać książkę czytając oczywiście Harryego Pottera. I od tej pory parę razy już czytałam te książki
 Jedną z nich też była „Ania z Zielonego Wzgórza” a naprawdę się przekonałam jak mogę szybko czytać książkę czytając oczywiście Harryego Pottera. I od tej pory parę razy już czytałam te książki  Mój rekord jest to przeczytanie pierwszej części w trzy dni. Gdy pierwszy raz czytałam całą serię moja siostra powiedziała że chyba jestem chora bo nigdy tak nie czytałam żadnej ksiązki
 Mój rekord jest to przeczytanie pierwszej części w trzy dni. Gdy pierwszy raz czytałam całą serię moja siostra powiedziała że chyba jestem chora bo nigdy tak nie czytałam żadnej ksiązki  I z upragnieniem czekam na Szóstą cześć
 I z upragnieniem czekam na Szóstą cześć  I mam newsa co do tej części . I mogę się z wami podzielić
  I mam newsa co do tej części . I mogę się z wami podzielić  jeśli nie czytaliście któregoś z wydań „Nowego Dnia” to gdy przeczytałam jeden z wydań dowiedziałam się że :
 jeśli nie czytaliście któregoś z wydań „Nowego Dnia” to gdy przeczytałam jeden z wydań dowiedziałam się że :
 aż mnie zaszokowało
 aż mnie zaszokowało  

.Do tego polecam "Matylde" , "Mała księżniczke" .Osobiście lubie ksiazki "nastolatkowe" i takie prawdziwe z życia wzięte...Nie nawidze róznych fantastyk ani Harrych Potterów ;D Poprostu..Próbowałam przeczytać na siłe jeden tom , doszłam do połowy i już dalej nie mogłam .
.Do tego polecam "Matylde" , "Mała księżniczke" .Osobiście lubie ksiazki "nastolatkowe" i takie prawdziwe z życia wzięte...Nie nawidze róznych fantastyk ani Harrych Potterów ;D Poprostu..Próbowałam przeczytać na siłe jeden tom , doszłam do połowy i już dalej nie mogłam .      

(chociaz jak kto woli)
 (chociaz jak kto woli)

:*
 :*     | Shaunri napisał/a: | 
| Tana14 - Miałaś pisać w wordzie ; ) | 

Mogę przesłać
 Mogę przesłać  Ostrzegam długie
 Ostrzegam długie  

np. ,,Pamiętnik Jedynaczki", ,,Pamiętnik Księżniczki 2"
 np. ,,Pamiętnik Jedynaczki", ,,Pamiętnik Księżniczki 2" 

Za to książek w stylu "Pamiętnik Księżniczki", "Martwy aż do zmroku", "Zmierzch" itp. po prostu nie trawię.
  Za to książek w stylu "Pamiętnik Księżniczki", "Martwy aż do zmroku", "Zmierzch" itp. po prostu nie trawię.