Dzieci OnLine

Przepisy świąteczne i regionalne. - gulasz po węgiersku

Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 21:02
Temat postu: gulasz po węgiersku
1 litr bulionu z kostki,
1 puszka wołowiny w konserwie,
1 kg ziemniaków,
2 cebule,
papryka,
sól,
pieprz

Obraną, drobno posiekaną cebulę podsmażyć na tłuszczu, ale nie przyrumieniać. Przełożyć do większego garnka, zalać bulionem z kostki. Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w kostkę, dodać do bulionu, gotować 15-20 min . Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, przyprawić papryką, solą, pieprzem. Gulasz powinien być dość pikantny. Na końcu dodać wołowinę z konserwy, chwilę jeszcze podgrzać na ogniu. Potrawa powinna mieć konsystencje gęstej zupy. Podawać z chlebem.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group