Dzieci OnLine

Dania bezmięsne - szpinak z ryżem

Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 21:20
Temat postu: szpinak z ryżem
Paczka szpinaku mrożonego,
3 cebule pokrojone w krążki,
1 szklanka ryżu,
1 pęczek posiekanego koperku
5 łyżek oliwy,
sól, pieprz,
sok z cytryny


Szpinak rozmarżamy w rondlu na średnim ogniu. Cebulę smażmy na patelni na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek. Cebulę z koperkiem dodajemy do szpinaku. Jeśli ze szpinaku odparowała woda należy dolać około 2 szklanek. Wsypujemy opłukany ryż i dusimy pod przykryciem na małym ogniu mieszając co kilka minut aż do momentu kiedy ryż będzie miekki.
Szpinak z ryżem podajemy polany obficie sokiem z cytryny.
Sherry - Czw 07 Lut, 2008 19:15
Temat postu:
Super!wreszcie jakis przepis na szpinak w wersji light, bez tych smietan, serow itp Pyszne wyszlo, ja uzylam szpinaku z frosty, jest bardzo dobry a cebule wzielam czerwone, sa delikatniejsze od zwyklych Polecam!
CHoCoLaTE - Czw 07 Lut, 2008 19:19
Temat postu:
Dobry jest szpinak w ogóle? Bo ja kiedyś chciałam posmakować, ale jak zobaczyłam, to mi się odechciało xD
Słupek - Czw 07 Lut, 2008 20:27
Temat postu:
Popeye jadł na surowo i nie narzekał.
Magwill - Czw 07 Lut, 2008 21:28
Temat postu:
Jeśli chodzi o szpinak, to ja na samym początku (jak to ja) niezbyt chciałam go posmakować, ale gdy w końcu mojej mamie udało się mnie namówić bardzo mi smakował, więc CHoCoLaTE, POLECAM! Cyclops
nasty_girl - Nie 10 Lut, 2008 10:57
Temat postu:
Dobrzy przyrządzony, przyprawiony jest pyszny, sam szpinak jest taki mdły.
Magwill - Wto 12 Lut, 2008 20:57
Temat postu:
Racja, mi smakuje na pizzy Smile

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group