Dzieci OnLine

Dania bezmięsne - faszerowany Sandacz

Anonymous - Sro 29 Gru, 2004 21:22
Temat postu: faszerowany Sandacz
1 kg sprawionego sandacza,
300 g pieczarek,
1/2 szkalnki śmietany,
łyżka mąki,
bułka,
łyżka masła,
3 łyżki oleju,
sok z cytryny,
natka,
pieprz,
sól.


Rybę opłukać i osączyć, oprószyć solą od środka i na zewnątrz. Wstawić na pół godziny do lodówki.
Pieczarki obrać, kilka odłożyć. Pozostałe razem z bułką pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach oleju, wymieszanego razem z połową masła. Dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farszem napełnić rybę. Otwór zszyć. Ułożyć w żaroodpornym, wysmarowanym resztką masła naczyniu. Śmietanę wymieszać z mąką. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cyrtryny. Sosem zalać rybę. Posypać grubo pokrojonymi pozostałymi pieczarkami. Piec 45 minut w piekarniku o temperaturze 180 C.

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group