Dzieci OnLine

Zupy, sosy i szybkie dania - Francuski sos do przek±sek

Anonymous - Sob 09 Kwi, 2005 13:54
Temat postu:
Francuski sos do przek±sek

* 250 ml soku pomidorowego
* pół łyżeczki soli selerowej
* łyżeczka soku cytrynowego
* łyżeczka utartej cebuli
* 5 kropli sosu Worcestershire lub tabasco
* pół łyżeczki utartego ¶wieżego chrzanu (ew. chrzanu ze słoika)
* zmiażdżony z±bek czosnku (można pomin±ć, je¶li kto¶ nielubi)
* sól i ¶wieżo zmielony czarny pieprz.

1. Wszystkie składniki włożyć do słoika typu twist-off. Zakręcić słoik i mocno wstrz±sn±ć.

2. Przechowywać w lodówce, przed użyciem mocno wymieszać.

Nie wiem czy o taki sos Ci chodzi, ale zamie¶ciłam przepis :]
frigg - Sob 09 Kwi, 2005 17:47
Temat postu:
sos worcesteshire to taki ostry sos podobny do tabasko
panienka_wierzba - Sob 09 Kwi, 2005 17:50
Temat postu:
a gdzie takowy mozna kupic?
i ile miej wiecej kosztuje?
frigg - Sob 09 Kwi, 2005 17:55
Temat postu:
powinien byc dostepny w normalnym sklepie sporzywczym ,supermarkecie itd, a kosztowac moze do ja wiem 15 zeta za butelke

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group