Dzieci OnLine

Inne działy - Kukurydza

Anonymous - Sro 27 Lip, 2005 19:19
Temat postu: Kukurydza
Powiedzcie mi jak sie gotuje kukurydze. Bo mam takiego smaka od pewnego czasu i juz nawet kupilam tylko ze niewiem jak sie ja gotuje...
Akacja12 - Sro 27 Lip, 2005 19:33
Temat postu:
taką kolbe zwykłą ? wrzucasz do osolonej i lekko posłodzonej wody, i gotujesz do miękkości czyli około godziny. Proste Wink
Anonymous - Sro 27 Lip, 2005 19:37
Temat postu:
hehe dzieki masz odemnie punkcik
Nikita - Sro 27 Lip, 2005 21:09
Temat postu:
Smacznego! A ja dziisaj mam ochotę na kiełbaskę Very Happy
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 17:31
Temat postu:
A powiedzcie mi jeszcze ja ja mam wrzocic do gotujacej sie wody czy odrazu??
I gotowac pod przykryciem czy bez??
Sebo - Czw 28 Lip, 2005 18:52
Temat postu:
odrazu i można pod przykryciem wtedy lepiej się ugotuje
Akacja może się zdecyduj czy ta woda ma być posłododzna czy osolona Laughing
wg mnie tylko sie soli
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:00
Temat postu:
Oj, nie. Takie nagłe wrzucenie do gorącej wody może spowodować pękanie tych nasionek ;] Pod przykryciem. Najlepiej jest włożyć do zimnej wody, i gotować stopniowo. Posolić po kilku minutach.
Ja dodaję 7-8 kropel cytryny, wtedy ziarna są dalej złociste a i smak lepszy.

ps - sól powoduje twardnięcie nasion, więc możesz dodać cukier i 2 łyżki stołowe mleka [tak jak pisali powyżej]
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:06
Temat postu:
a ja odrazu wrzucilam i posolila bedzie jeszcze cos z tego??
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:14
Temat postu:
Będzie Wink Wyjdzie, wyjdzie, ale napęcznieje i będzie twarda :]
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:16
Temat postu:
jabym chciala zeby byla taka jak z KFC mmmmmmmmmmmm
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:17
Temat postu:
W KFC najpierw ją gotują a potem duszą w takim wędzonym shicie. W rezultacie jesz coś smacznego, ale sztucznego jak czort.
W ogóle ich kukurydze są za wielkie jak na przeciętą polską.
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:20
Temat postu:
ja zawszemam taka mala
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:21
Temat postu:
Jak ci się ta domowa ugotuje, to porównaj ją do tej z KFC. Różnią się Razz
Na przyszłość, pamiętaj jak ją się gotuje xD Jakby co zawsze służę pomocą. 'Moderatorze' Wink
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:24
Temat postu:
hehe
wiem ze one sie roznia wielkascia,kolorem i smakiem....a ile musze czekac na ta domowa??Bo juz ten piekny zapach rozchodzi sie na cale mieszkanie....mmmmmmmmmm kofam to
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 20:35
Temat postu:
e... gotuje się ją koło 15 minut xD
Anonymous - Czw 28 Lip, 2005 20:36
Temat postu:
ja juz gotuje ok 30,40 min...
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 21:01
Temat postu:
Połamiesz zęby ._.
Akacja12 - Czw 28 Lip, 2005 21:01
Temat postu:
Sebo - ja też kiedyś myślałam że słone i słodkie to przeciwieństwa zupełne, w rezultacie coś może być i słone i słodkie. (Myślałam tak mając około 6 lat, po zjedzeniu jajka posolonego z dodatkiem cukru zmieniłam zdanie Wink)

EDIT - do wyżej - moja mama gotuje około godziny, i dziwne bo jest miękkie = =
Sebo - Czw 28 Lip, 2005 21:31
Temat postu:
przecież im dłużej gotujesz tym nie będzie twardsze Laughing, a długość gotowania samemu się dopiero poprzez sprawdzanie twardości co jakiś czas
Tremere - Czw 28 Lip, 2005 22:56
Temat postu:
Akacja12 napisał/a:

EDIT - do wyżej - moja mama gotuje około godziny, i dziwne bo jest miękkie = =


O ile sypie mało soli, to tak. I może bez ironii, koleżanko, bo 'i dziwne' że ją stosujesz --'
nasty_girl - Czw 28 Lip, 2005 23:22
Temat postu:
ja proponuje jescze do cukru i soli dodac pieprzu i wegety.. i jak kto woli moze czegos jescze..
Nikita - Pią 29 Lip, 2005 17:09
Temat postu:
KC, i jaaak? Very Happy Było coś z tej kukurydzy ? =))
Anonymous - Pią 29 Lip, 2005 18:06
Temat postu:
i co i gowienko twarda jak cholera ale zjadlam bo bylam za cholere glodna i pozniej okazalo sie ze tata ma mi przywiezc kurczaki (kubelek)z KFC
nasty_girl - Pią 29 Lip, 2005 20:14
Temat postu:
a moja mama gotowala dzisiaj kukurydze, nie posolila, nie poslodzila nic nie dodala, ale zjesc sie dalo
Sebo - Pią 29 Lip, 2005 20:30
Temat postu:
o gototowaniu twojej mamy się nie wypowiem Laughing ja lepiej gotuje:P na następny raz ja robie kukurydze zobaczymy jak wyjdzie
nasty_girl - Pią 29 Lip, 2005 20:38
Temat postu:
wlasnie przed chwila placki spalila.. znaczy pierwszy i drugi raz przed chwila sie spalily <hahaha>
czemia - Nie 20 Lis, 2005 16:37
Temat postu:
<hehe> Z tym spaleniem to niezłe Wink Moja mama przypałiła tylko jeden raz Wink A kukurydze to ja lubię czerwoną Wink
Anonymous - Pon 21 Lis, 2005 19:43
Temat postu:
Czerwona... a jest w ogóle taka?
Łukasz - Sob 17 Lut, 2007 20:00
Temat postu:
uwielbiam gotowaną kukurydzę Razz

2.0 Powered by phpBB modified v1.9 by Przemo © 2003 phpBB Group