Mam dziewczyne z którą chodze miesiąc i jeszcze ani razu się z nią nie całowałem bo chyba nie umiem.Dajcie jakiś sposób na całowanie
Dzięki
Gość
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 13:32
Hmm....no nie wiele tu można poradzic, nie wiem ile Ty masz lat, ile ona, ale jesli jestescie juz dojrzali do całowania się to nie ma chyba takiej typowej rady. To poprostu robi się pod wpływem emocji. Jeśli czujesz gdy z nią jesteś ze to ta chwila by móc zacząć sie całować, to poprostu to zacznij. Jak narazie nie radze stylu "z języczkiem" gdy nie całowaliście sie jeszcze normalnie, bo to tak trzeba stopniowo :-D pozdro :wink: papa:)
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 13:40
Zgadzam się z Girl_in_black. To się robi pod wpływem emocji...Jeśli czujesz,że jest odpowiedni moment to po prostu zrób to...Nikt nie napisze Ci post stylu "Nie umiesz się całować? Zadzwoń 333-33-33 a udzielę Ci korepetycji! 2 zł godzina" Na początku nikt nie potrafił POprostu zamknij oczy(tylko nie za wcześnie,bo nie trafisz w usta tylko w nos ) i...no wiesz co dalej
Nie ma sposobu na całowanie ;] Tego nie znajdziesz w żadnym poradniku. Po prostu zamknij oczy i całuj, wkładając w to swoje uczucie ;] I pamiętaj, by nie stać jak słup soli ;] Obejmij partnerkę, głaszcz po głowie itp. Tylko bądź naturalny, nie stresuj się, a wszystko powinno być ok ;] Aha.. Niektórzy pytają co robić z gromadzącą się śliną ))) Po prostu ją łykaj, a jeśli nie dajesz rady, przerywaj na chwilę, przełknij i całuj znów
Tavion Gość
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 19:57
Całuj z uczuciem
A co do śliny, to akurat zgadzam się z Femme Fatale.
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2004 22:42
No to jest trudno wytłumaczyć ale do odważnych świat nalezy no więc musisz swoimi ustami powoli zblizać się do ust dziewczyny lepiej żeby nie były suche tylko ni stosuj jakiejś dziewczęcej szminki czy coś bo dziewczyna pomyśli że jesteś lalus i się spłoszy przynajmniej nie które ale wracając do sprawy...teraz najciekawsze gdy już wasze usta się zetkną musisz wykonać taki rych jakbyś coś pił małym ciurkiem :p warto poćwiczyć na własnej ręce POZDROWIONKA
Aren wytłumaczył to w dobry sposób A ja dodam jeszcze cos od siebie-jak wasze usta sie do siebie zbliza to wykonuj ruchy tak jakbys usta otwieral i zamykal....albo tak jakbys chcial swoimi wargami objac usta dziewczyny...wlasnie takie ruchy zamykajace i otwierajace usta, tylko oczywiscie ich nie zamykaj calkiem Ale dobrze jest poćwiczyć na swojej ręce, a przede wszystkim, kieruj sie swoim sercem, ono Ci powie najlepiej co i jak Włóz w to cale swoje uczucie, niech to bedzie cos pieknego i dla Ciebie i dla Niej
Kurde, ale ja jestem zacofana, tutaj ludzie 12 letni juz sie caluja a ja mam 16 lat i zawet chlopaka nie mialam. Ciekaw co tak ode mnie "odpycha"
_________________ Nie martw się, jutro będzie gorzej !
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2004 21:56
Ja mam złe skojarzenia z pierwszym pocałunkiem. ale mam nadzieję, że wasze będą po obydwu stronach miłe Tylko pamiętaj - jeżeli dziewczyna nie chce to nic na siłę !!! A rady odnośnie całowania masz wyzej
KoT Gość
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2004 22:42
Lavile: Ze mną jest podobnie, z tym, że jestem dwa lata młodszy.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2004 11:15
czyz teraz zaczynamy opisywać swoje przeżycia (bo u mnie tak samo jak z Tavion i Kotem =] i jestem w wieku Kot-a tylko że przypadkowo sie pocałowałam z pewnym kims ale tam miejsza z tym [ta przypadkowo 3 razy =P ale nie bylam sobą wtedy ]) no ale wracając do tematu, przy całowaniu najlepiej jest zdać się na intuicję, żadnych ścisłych reguł tak czy tak tylko po prostu, najlepiej żeby byl to impuls, pozdrawiam i powodzenia =P
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja pierwszy raz z języczkiem całowałam się w wakacje.... Obozowa "miłośc" Też na początku się bałam, ale chłopak przejął inicjatywę i było całkiem oki Napewno nie należy się bać tego pocałunku
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."