Stwierdziłam, że muszę napisać ten temat. Jeśli na ShoutBox-ie obraziłam Administratora to z góry przepraszam, ale nie mogę już wytrzymać. Więc chodzi mi o stan tego forum!
Więc mam parę spraw. Więc co bym chciała:
1. NOWI MODERATORZY
Myślę, że chyba przydało by się kilka moderatorów. (O ile się nie mylę to jest tylko jedna moderatorka na tym forum, która jest aktywna)
2. CZYSZCZENIE STARYCH TEMATÓW
Wydaje mi się, że przydało bu się wykasować tematy które mają więcej niż rok i nie są przyklejone. Można nowsze (myślę że tak sprzed 6 miesięcy tematy można wykasować). Jest strasznie dużo nie potrzebnych notek!
3. NIE UŻYWANE KONTA
Jest pełno kont, które są zakładane a nie używane. Można wykasować te, na które nikt nie wchodził od roku (albo i krócej). Te konta tylko zaśmiecają bazę danych.
4.ILOŚĆ AKTYWNYCH UŻYTKOWNIKÓW
Zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc robiło nas się coraz mniej. Teraz na forum wchodzą tylko stare bywalce. A przecież oni nie będą tu wiecznie. Przydało by się zacząć reklamować to forum. (linki na blogach, stronach www itp...) Na prawdę nikt nie będzie tu wiecznie wchodził.
5. BOTY
Strasznie denerwująca sprawa. Wchodzisz na forum, chcesz komuś pomóc a tam spam...
A tak nie wiele sterczy, by go nie było. Wystarczy zablokować możliwość pisania postów gościom...
Mam nadzieję, że trochę do was trafi. Chciała bym, aby to forum przeżyło, a na razie wydaje mi się, że ono zniknie...
_________________ ------------
I Believe I Can Fly!
I Believe I Can Fly!
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 14:48
No super. Zara będzie głosowanie na nowych moderatorów itd.
Tak w ogóle, to nie zgadzam się do końca z tobą (w połowie punktów),
2. To po prostu głupie, tyle jest tematów które po prostu tworzą "atmosferę" naszego forum.
3. Ja nie wchodziłem przez długi okres... Niektórzy po prostu chcą sobie popatrzeć na forum, napisać jeden post i pójść dalej. Za 2,3 lata mogą sobie przypomnieć i wrócić. I co, konta nie ma? Dużo kont nikomu nie szkodzi.
4. Forum ma duży pagerank, łatwo znaleźć je w google np. wpisując "pomoc dla dzieci" i tak dalej. Nie mniej nie zaszkodzi wam wpisanie np. jako opis linku do forum... Ale bezpośrednia reklama (kolegom) za bardzo się nie przyda, bym coś więcej napisał ale mi się nie chce.
2. Jak byś czytał cały wątek zauważył byś, że padło jednak stwierdzenie, o tym, że najlepiej zamknąć tematy.
3. Jak napiszą jednego posta i sobie pójdą, to nic im potem nie zaszkodzi założyć drugie konto.
4. Ale i tak nikt teraz nie szuka takiej pomocy a jak dasz link np. na bloga to ludzie wejdą w ten link z ciekawości
I Believe I Can Fly!
Chippy -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 14:58
No dobra, mówię. Mimo tego że wystarczyło trochę wyobraźni.
Masz kolegę A. Ma on problem. Ty dajesz mu link do forum, i wiesz że on się zarejestruje (pod byle jakim nickiem, przecież wiesz kiedy to zrobi, jakie ma pismo etc.). On z kolei wie, że ty tam jesteś, przez co będzie się wstydzić.
Wiem że chaotycznie ale inaczej wytłumaczyć tego nei mogę ;].
O tym że moderatorów potrzeba mówiłem już parę razy, o tym żeby został nim Słupek i nasty też mówiłem wielokrotnie. Bez skutku, bo nikomu się nie chce pogadać z Bożeną : )
Co do reszty - Forum już takich "upadków" przeżywało wiele i jakoś zawsze przychodziły okresy wzmożonej aktywności, chociaż fakt - kiedyś po jednym dniu ludzie potrafili i z 300-500 postów nabić : )
Mam nadzieję, że trochę do was trafi. Chciała bym, aby to forum przeżyło, a na razie wydaje mi się, że ono zniknie...
Takich reformatorskich tematów było pełno. Sam kiedyś jakiś założyłem.
pitrasia napisał/a:
Wydaje mi się, że przydało bu się wykasować tematy które mają więcej niż rok i nie są przyklejone. Można nowsze (myślę że tak sprzed 6 miesięcy tematy można wykasować). Jest strasznie dużo nie potrzebnych notek!
Ja je potrzebuję.
pitrasia napisał/a:
Zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc robiło nas się coraz mniej. Teraz na forum wchodzą tylko stare bywalce. A przecież oni nie będą tu wiecznie. Przydało by się zacząć reklamować to forum. (linki na blogach, stronach www itp...) Na prawdę nikt nie będzie tu wiecznie wchodził.
E, ja tu już z 10 zmian starych bywalców doświadczyłem. Pójdziecie sobie Wy, to przyjdą nowi ;p
pitrasia napisał/a:
4. Ale i tak nikt teraz nie szuka takiej pomocy a jak dasz link np. na bloga to ludzie wejdą w ten link z ciekawości
Nikt nie czyta blogów pisanych przez nAst0l4tkuff. O wejścia z Google trzeba by pytać Bożenę, ale podejrzewam, że jest ich dosyć dużo.
Shaunri napisał/a:
O tym że moderatorów potrzeba mówiłem już parę razy, o tym żeby został nim Słupek i nasty też mówiłem wielokrotnie.
Dziękuję za zaufanie. Ja bym na tym stanowisku widział Ciebie, nasty lub Akację.
pitrasia napisał/a:
Ale zawsze można się przygotować na lud, robiąc miejsce na konta i nowych modów.
Miejsca na konta jest miljart. Przestrzeń dyskowa jest tania.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Wybacz, ale próba wywoływania we mnie poczucia winy nie zmieni mojej opinii.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer